ромео Опубликовано 25 сентября, 2025 Share Опубликовано 25 сентября, 2025 Літо позаду - йдем до зими. 4 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 26 сентября, 2025 Автор Share Опубликовано 26 сентября, 2025 15 годин тому, ромео сказав: Літо позаду - йдем до зими. Хто поставить лайк під першим постом - в того бджоли перезимують на 100% 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 26 сентября, 2025 Share Опубликовано 26 сентября, 2025 Як там формування гнізд проходить ? Я вже наче зібрав,шось цего року багатенько медових рамок залешилося, можна було і качнути. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 26 сентября, 2025 Share Опубликовано 26 сентября, 2025 10 хвилин тому, Женя Ц. сказав: Як там формування гнізд проходить ? Залишилось по одній розплідній витягнути з середини. Або не витягнути... 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 26 сентября, 2025 Автор Share Опубликовано 26 сентября, 2025 16 хвилин тому, Женя Ц. сказав: вже наче зібрав,шось цего року багатенько медових рамок залешилося, можна було і качнути. Вам не вгодиш... то не хвата, то забагацько 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 26 сентября, 2025 Share Опубликовано 26 сентября, 2025 2 часа назад, ромео сказал: Вам не вгодиш... то не хвата, то забагацько Я вже тоже про це думав) 2 часа назад, Сергій-апі сказал: Залишилось по одній розплідній витягнути з середини. Або не витягнути... Де був розплід розбив повномедними тай на то все,не хочу вже туди лізти. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 26 сентября, 2025 Share Опубликовано 26 сентября, 2025 7 минут назад, Женя Ц. сказал: Де був розплід розбив повномедними тай на то все,не хочу вже туди лізти. А я затягую закорм щоб підлили все гніздо щоб не різати повномедками і не витягувати пусті 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 26 сентября, 2025 Share Опубликовано 26 сентября, 2025 15 минут назад, Rhs сказал: А я затягую закорм щоб підлили все гніздо щоб не різати повномедками і не витягувати пусті Тоже варіант. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 26 сентября, 2025 Share Опубликовано 26 сентября, 2025 4 години тому, ромео сказав: Хто поставить лайк під першим постом - в того бджоли перезимують на 100% А в кого не на 100, то @ромео, як гарант стопроцентності, компенсує недостачу 1 7 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 26 сентября, 2025 Share Опубликовано 26 сентября, 2025 Не знаю не збирав в зиму та і не збираю... хай самі складають... 5 часов назад, Женя Ц. сказал: Як там формування гнізд проходить? 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 27 сентября, 2025 Share Опубликовано 27 сентября, 2025 21 час назад, Женя Ц. сказал: Як там формування гнізд проходить ? ще на 3-4х рамках росплід є, ще й матки сіють, небагато але сьогодні бачив яйця. золотарник довго цвів щей зараз коли вдень пригріє то пилок несуть. тому оглядатиму пізніше, тоді як вийде росплід 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 27 сентября, 2025 Share Опубликовано 27 сентября, 2025 43 хвилини тому, arki сказав: ще на 3-4х рамках росплід є Розплоду практично вже нема. В деяких на одній рамці закритого. 7 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 27 сентября, 2025 Share Опубликовано 27 сентября, 2025 1 час назад, gardener сказал: Розплоду практично вже нема. в цьогорічних маток теж? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 27 сентября, 2025 Share Опубликовано 27 сентября, 2025 Сьогодні завершив переїзд з кочовики (соняшнику) на стаціонар. Якраз підібрав вдалий час, прохолодну погоду. З ранку робив один рейс і другий в день, зручно що за світла. 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 27 сентября, 2025 Share Опубликовано 27 сентября, 2025 38 минут назад, Конструктор сказал: Сьогодні завершив переїзд з кочовики (соняшнику) на стаціонар. Якраз підібрав вдалий час, прохолодну погоду. З ранку робив один рейс і другий в день, зручно що за світла. Щось Ви подзатянули з переїздом... Ви коли їдете як розташовуєте вулики рамки по довжені машини стоять чи як стане? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 27 сентября, 2025 Share Опубликовано 27 сентября, 2025 1 година тому, arki сказав: в цьогорічних маток теж? Точно не скажу. Є пару пізніх відводів в яких є ще відкритий. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 27 сентября, 2025 Share Опубликовано 27 сентября, 2025 1 година тому, Олександр К сказав: Щось Ви подзатянули з переїздом... Та ні, бувало і в жовтні переїжав, зараз трохи дощі підігнали(які прогнозують), а там заїзд який довго просихає. 1 година тому, Олександр К сказав: Ви коли їдете як розташовуєте вулики рамки по довжені машини стоять чи як стане? Як стане точно ні! Всі ставляться в поперек машини. Для моїх доріг це кращий варіант ніж вздовж. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 27 сентября, 2025 Share Опубликовано 27 сентября, 2025 1 час назад, Конструктор сказал: Як стане точно ні! Всі ставляться в поперек машини. Для моїх доріг це кращий варіант ніж вздовж. Чим краще в поперек? Всі книги пишуть що мають стояти вздовж.... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 27 сентября, 2025 Share Опубликовано 27 сентября, 2025 3 хвилини тому, Олександр К сказав: Чим краще в поперек? Тим краще що при русі авто рамки бовтаються при різкому гальмуванні і різкому прискорені, але це я можу контролювати своєю манерою їзди. Коли рамки вздовж, то бовтанка буде при кожному боковому коливанні, ямка, горбочок і це значно важче контролювати. 19 хвилин тому, Олександр К сказав: Всі книги пишуть що мають стояти вздовж.... Книжки писати, не бджіл возити! 3 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 27 сентября, 2025 Share Опубликовано 27 сентября, 2025 8 минут назад, Конструктор сказал: Книжки писати, не бджіл возити! Я взагалі коли не було досвіду перевозки бджіл ,,просто поставив в прицеп,,під два борти.Скрепів не було збив планочками без фальцеві і рамки прибив.Отак вони не закріплені і їхали тридцять км із швидкістю середньою десь 60-70 км їх так підкидало жесть,роз'їхалися наїхали один на одного бджола просто викучилася через дірки.Ні одна матка не постраждала і задавилося мабуть жменя бджіл і то коли я здвигав днища назад на корпуса.Після того треша уже я на перевозку дивлюся по проще...Кароче нічого їм не буде..Які книжки...Досвід головне 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 27 сентября, 2025 Share Опубликовано 27 сентября, 2025 26 хвилин тому, Rhs сказав: Я взагалі коли не було досвіду перевозки бджіл ,,просто поставив в прицеп,,під два борти.Скрепів не було збив планочками без фальцеві і рамки прибив.Отак вони не закріплені і їхали тридцять км із швидкістю середньою десь 60-70 км їх так підкидало жесть,роз'їхалися наїхали один на одного бджола просто викучилася через дірки.Ні одна матка не постраждала і задавилося мабуть жменя бджіл і то коли я здвигав днища назад на корпуса.Після того треша уже я на перевозку дивлюся по проще...Кароче нічого їм не буде..Які книжки...Досвід головне Теж було багато помилок, та й зараз вони теж буває є, ідеально не може бути. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 27 сентября, 2025 Share Опубликовано 27 сентября, 2025 1 час назад, Конструктор сказал: Тим краще що при русі авто рамки бовтаються при різкому гальмуванні і різкому прискорені, але це я можу контролювати своєю манерою їзди. Коли рамки вздовж, то бовтанка буде при кожному боковому коливанні, ямка, горбочок і це значно важче контролювати. Завжди як їздив кочувати ставив вулики так щоб рамки були вздовж машини... Чому так та тому що колись років атнадцять назад так навчила книжка і пару пасічників старих... Як на зараз дивлюсь люди возять бджоловозами і там все навпаки.... сам цього року купив прецеп ось і міркую як краще розтащувати вулики... тому і спитав.... Складно ламати ті стереотипи які засіли вже глибоко... Дякую за відповідь 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 27 сентября, 2025 Share Опубликовано 27 сентября, 2025 34 хвилини тому, Олександр К сказав: Завжди як їздив кочувати ставив вулики так щоб рамки були вздовж машини... Чому так та тому що колись років атнадцять назад так навчила книжка і пару пасічників старих... Як на зараз дивлюсь люди возять бджоловозами і там все навпаки.... сам цього року купив прецеп ось і міркую як краще розтащувати вулики... тому і спитав.... Складно ламати ті стереотипи які засіли вже глибоко... Дякую за відповідь Якщо рамки добре зліплені прополюсом, то хоч вздовж, хоч в поперек буде все добре. Звісно що за адекватної їзди. 3 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ivan Ivanovich Опубликовано 28 сентября, 2025 Share Опубликовано 28 сентября, 2025 Якщо рамки з гофманом, то хоч вулик на бік клади. А якщо без розділювачів, то дійсно краще, щоб рамки поперек стояли, бо прискорення і гальмування не так впливають, як коливання з боку на бік по поганих дорогах 17 часов назад, Олександр К сказал: Щось Ви подзатянули з переїздом... Я теж лише позавчора останній кочовий точок перевівз на стаціонар. Дуже добре коли бджоли не в одній кучі перевірять і проводить підготовку до зимівлі - нападу нуль. А якщо звезти одразу всих до купи, то навіть полоски поставить проблематично, бо сильні напади. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 28 сентября, 2025 Share Опубликовано 28 сентября, 2025 В мене рамки з гофманом. Ніякої різниці вздовж чи впоперек причепа нема, рамки не бовтаються - стоять монолітом. Апіліфтом підхоплюю вулик збоку, везу під кутом 40-50 градусів до землі і ніяких негативних наслідків. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.