Перейти к содержанию

ВЕСНА \ ЛІТО 2025 року.

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

8 минут назад, В 361 сказал:

"Придриімчєві рєбята" це жадні торботраси , які лишають бджіл без кормів , і ще вони полоски починають ставити в середині вересня , а так то да " у всьому винен Бакфаст" :umora:.  І чого це так ... ?:dntknw:

Тому і не дивуюсь що в таких бджоли не виживають

П.С. " ава:агонь" :umora:

Дякую, за комплімент.

Це типу чувак купив блатну машину , але на заправці заливає два , три,  літри бєнзи :umora:, ну і півторашку бєнзи також має в багажніку , на всяк випадок :umora:. Він жеж не лох :umora:.

Дивуюсь:dntknw:

1 минуту назад, mits сказал:

Дякую, за комплімент.

Працюйте;)

29 хвилин тому, В 361 сказав:

Це типу чувак купив блатну машину , але на заправці заливає два , три,  літри бєнзи :umora:, ну і півторашку бєнзи також має в багажніку , на всяк випадок :umora:. Він жеж не лох :umora:.

Дивуюсь:dntknw:

Можу лише підтвердити, що для любителів їзди на жовтій лампочці бакфаст не підходить. Взагалі!

1 минуту назад, Конструктор сказал:

Можу лише підтвердити, що для любителів їзди на жовтій лампочці бакфаст не підходить. Взагалі!

То стосується не тільки Бакфаста , то для любої породи . 

Там ще Женя Днєпр, грається в гру , чекає його тє саме, плете що карніка ..

А ось баки ...

Залишили голодних бджіл на призволяще , далі будуть плести що рамка не така , то ще щось.  

Лляйте пробіотіки :umora:. Сюр:umora:.

У вулику нуль кормів , 

Це те саме що коли людина голодна і хоче їсти і в неї болить живіт через те , то треба їй дати таблєтку від болі в животі і все пройде :umora:

19 годин тому, yu1986ra сказав:

Чого він в вас став агресивнішим я не розумію

Агресивність в тому, що призвичаївсь до хімікатів, з'явились популяції стійкі.

16 годин тому, wwlo сказав:

Тому моя пасіка на початку серпня вже має полоски.Звичайно після відкачки меду.

Ви абсолютно не новатор в цій справі, майже все мої колеги ставлять смушки під час останнього відбору меду, потім субліматором, біпіном. Особливо дбайливі проводять 3-4 обробки на сезон-так дбають про опікуванців. Сказати що таке дбайливе ставлення до лікування від кліщів гарантуе добрий стан пасіки, прибутковість, з мого досвіду-ні. Про часи коли тільки мед відбирав пасічник з вуликів можна розповідати онукам в якості казочок чи ненаукової фантастики.

За часів Совьетів Україна була найрозоранішою країною(так казали в школі, виші) останні часи  показали, що е що розорювати. І якби робили правильно-за результатами дослідження грунту внесли вапно, гіпс, каліфорнійських червяків ін., а то дісковою важкою бороною так сяк і в наступну весну сіють сонях, як правило. І це мені ще поталанило, чимало навколо лісосмуг, ставків, боліт, річка, канал, луки тільки квітів навколо не видно.

15 годин тому, Wladimir_K сказав:

Для чого ветеринарні засоби реєструють перевіряють і утримують реєстр?

Цікаво, хтось крім вас ще вірить в перевірку(польові досліди) пестицидів, тих, що вносять в реестр? Думаю більшість читачів форуму вважають що ветеринарні чиновники як і інші держслужбовці займаються імітаціею діяльності і власної необхідності суспільству. Сужу з свого досвіду співробітництва з ветслужбою. Про те, що подані на перевірку інсектіціди, фунгіциді не проходять польових випробовувань казав Руденко(харьківський профессор) ще років з 10-12 тому. Я не авторитет.

Особисто не вірю в всестітню змову, "золотий мілліард" , масонів, "жидівський уряд" і тому подібне але про всесвітню змову держслужбовців-залюбки. Ніскільки не сумніваюсь, що ця категорія населення кожної країни з усих сил намагаеться довести всім іншим свою необхідність. 

1 час назад, Винодел сказал:

Цікаво, хтось крім вас ще вірить в перевірку(польові досліди) пестицидів, тих, що вносять в реестр? Думаю більшість читачів форуму вважають що ветеринарні чиновники як і інші держслужбовці займаються імітаціею діяльності і власної необхідності суспільству. Сужу з свого досвіду співробітництва з ветслужбою. Про те, що подані на перевірку інсектіціди, фунгіциді не проходять польових випробовувань казав Руденко(харьківський профессор) ще років з 10-12 тому. Я не авторитет.

Особисто не вірю в всестітню змову, "золотий мілліард" , масонів, "жидівський уряд" і тому подібне але про всесвітню змову держслужбовців-залюбки. Ніскільки не сумніваюсь, що ця категорія населення кожної країни з усих сил намагаеться довести всім іншим свою необхідність. 

Про Руденка. Коли він рекомендував антибіотиком лікувати чи робити профілактику  , а потім забрати рамки і все "мед повинен бути чистим". Як результат 2 роки пасічники не могли продати мед. Просто у нас великий відсоток населення який вважає, що всі довкола їм винні, а по факту жодних рухів чи намагань жити по хоч елементарних законодавчих нормах дозволити не можуть.

Ви особисто готові дати дітям китайські чи індійські засоби, які не затверджено для продажу в Україні?

Не знаю, що то в нас росте - туя чи кипарис, хз як вони вiдрiзняються, як йолка тiльки без колючок. Просто тьма бджiл на них. Пилок тягають. 

Передивився і я своїх на вихідних. Зимівлею не дуже задоволений, хоча і 100% перезимували. 5 сімей сильно опоносились і залишилось по 2 рамки бджоли, пооб'єднував і посадив на чисті рамки. Косяк мій, бо зимували тільки на соняшнику а гнізда не ужимав, нема де зберігати медові рамки. Одна матка пропала, якраз та, яку осінню у вигляді експерименту садив у кліточку на 3 тижні, може співпадіння, не знаю.

4 години тому, Винодел сказав:

Агресивність в тому, що призвичаївсь до хімікатів, з'явились популяції стійкі.

Ви абсолютно не новатор в цій справі, майже все мої колеги ставлять смушки під час останнього відбору меду, потім субліматором, біпіном. Особливо дбайливі проводять 3-4 обробки на сезон-так дбають про опікуванців. Сказати що таке дбайливе ставлення до лікування від кліщів гарантуе добрий стан пасіки, прибутковість, з мого досвіду-ні. Про часи коли тільки мед відбирав пасічник з вуликів можна розповідати онукам в якості казочок чи ненаукової фантастики.

За часів Совьетів Україна була найрозоранішою країною(так казали в школі, виші) останні часи  показали, що е що розорювати. І якби робили правильно-за результатами дослідження грунту внесли вапно, гіпс, каліфорнійських червяків ін., а то дісковою важкою бороною так сяк і в наступну весну сіють сонях, як правило. І це мені ще поталанило, чимало навколо лісосмуг, ставків, боліт, річка, канал, луки тільки квітів навколо не видно.

Ну що ж ви так безцаремонно зриваєте корону новаторства:rofl:

3 години тому, Wladimir_K сказав:

Про Руденка. Коли він рекомендував антибіотиком лікувати чи робити профілактику  , а потім забрати рамки і все "мед повинен бути чистим". Як результат 2 роки пасічники не могли продати мед. Просто у нас великий відсоток населення який вважає, що всі довкола їм винні, а по факту жодних рухів чи намагань жити по хоч елементарних законодавчих нормах дозволити не можуть.

Ви особисто готові дати дітям китайські чи індійські засоби, які не затверджено для продажу в Україні?

Мені цікаво як той антибіотик міг попасти в мед?

Тиждень тому заніс проби підмору на плановий аналіз в нашу ветлаб. Сказали: ''плановий - безкоштовно''. Вчора телефонував колега, також заніс на плановий. Дали написати якусь заяву і виставили рахунок до сплати. Він трохи посперичався і заплатив лише за три проби. На тому і розійшлись.

Я останні два роки ніяких заяв не писав. Тепер питання:

- при дачі підмору треба писати заяву?

- за останній тиждень були якісь зміни нормативних актів чи його заявою розвели на неплановий огляд?

50 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Тиждень тому заніс проби підмору на плановий аналіз в нашу ветлаб. Сказали: ''плановий - безкоштовно''. Вчора телефонував колега, також заніс на плановий. Дали написати якусь заяву і виставили рахунок до сплати. Він трохи посперичався і заплатив лише за три проби. На тому і розійшлись.

- за останній тиждень були якісь зміни нормативних актів чи його заявою розвели на неплановий огляд?

Пасiчник пише безкоштовно заяву лише один раз- коли отримує паспорт За всi наступнi необовязковi заяви треба буде платити грошiСперечатись повинен не пасiчник а його Скарга,Або тiльки згадка про неï

1 годину тому, yu1986ra сказав:

У ветслужбі дійсно є планові безкоштовні аналізи. Але вони робляться тільки за внутрішнім розпорядженням, їх кількість строго визначена і у вказані строки. Можу помилитись, ніби то з 1 квітня

Вчора поновив запаси кормів за заставною, кому треба будуть переносити. Ще по зовнішнім ознакам виявив одну без маточну і одну з маткою яка не сіє. Мабуть з понеділка зроблю контроль на наявність маток.

По кліщу: поставив варостоп на 10 сімей, за тиждень випало від 0-3 кліщів.

15 годин тому, ромео сказав:

У ветслужбі дійсно є планові безкоштовні аналізи. Але вони робляться тільки за внутрішнім розпорядженням, їх кількість строго визначена і у вказані строки. Можу помилитись, ніби то з 1 квітня

Кошмар

19 часов назад, yu1986ra сказал:

А якого дітька він взагалі туди поперся ? все безкоштовно і лабораторія і КЛІН ОГЛЯД ..  якщо цікаво як це зробити то за 500 гр напишу ще раз .. або верніться на 1 сторінку назад де я це розписав .

В 12.03.2025 в 02:35, Сергей Тюркин сказал:

Я вже років 4 це безкоштовно розписую . останній раз пишу безкоштовно. далі за гроші ...

19 часов назад, yu1986ra сказал:

його заявою розвели на неплановий огляд?

5 годин тому, Сергей Тюркин сказав:

А якого дітька він взагалі туди поперся ? все безкоштовно і лабораторія і КЛІН ОГЛЯД ..  якщо цікаво як це зробити то за 500 гр напишу ще раз .. або верніться на 1 сторінку назад де я це розписав .

Щоб зробили запис в паспорті. Нас запрошують в телефонному режимі.

Ви дуже дорого берете:rofl:, наші ветеринари хочуть менше. З знайомого взяли 200 грн.

Сьогодні до мене телефонували. Сказала, що знайшли у всіх 11-и пробах нозему (в минулому році була нозема + вароатоз). Почала проводити опитування типу: ''які у вас вулики?'' і ''скільки запасних вуликів?"....

Вона: складаю акт огляду і треба буде заплатити 300 грн....

Я: якого огляду? Я не замовляв.

Вона: без огляду не має на підставі чого заповнити додаток.

Я: на підставі досліджень зразків підмору, що я вам надав.

Вона: не можу, я це не вирішую... Мені треба до начальства.

Я: 300 грн, то не великі гроші, але якщо ви пишете акт огляду, то таки треба буде оглянути пасіку. І не так як минулого разу, а з розбором зазначеної кількості сімей. Може щось побачите, підкажете, порадите, запропонуєте....

Вона: я вас наберу пізніше....

Через пару годин зателефонувала. Вже мови за оплату не було. Через тиждень прийдуть результати досліджень, тоді і за паспортом прийти.

51 минуту назад, yu1986ra сказал:

Ви дуже дорого берете:rofl:, наші ветеринари хочуть менше. 

Значить мєні не повезло .. не вийде на Вас заробити грошенят :( .. Але Ви не врахували що в ці мої 500 гр входить звільнення від протизаконної оплати і на майбутні роки ..

Баскевич в вайбер групі повідомлення викинув що в Харкові пасічник вирішив зробити паспорт пасіки на 40 сімей то ветеринари нарахували 50 тис.гр .. в іншому місці за 5 бджолосімей 2900 гр ..  ото роботи для мене не початий край , не то що з Вашим ветеринаром який як той спідмедогонщик -- не цінить свою роботу.

За 50 тис.грн вона, мабудь, кожній бджолі узі з мрт робити зібрались:rofl:.

Наші поки не такі наглі. Хоча, ще побачу, що вони будуть говорити через тиждень.

Зараз мені більш цікаво, чого вони мені вже другий рік на нозему вказують? Чи спори ноземи в не великих кількостях завжди присутні?

2 часа назад, yu1986ra сказал:

Зараз мені більш цікаво, чого вони мені вже другий рік на нозему вказують? Чи спори ноземи в не великих кількостях завжди присутні?

якщо добре пошукати то майже на кожній пасіці можна знайти .. але остаточний діагноз залежить  від кількості  тих спор в полі зору мікроскопа , тож хай ветеринар хочаб скаже скільки тих плюсиків лабораторвя намалювала ..    до речі хімія з полів переважно діє шлунково .. знищує потрібну мікрофлору , імунітет .. тож бджоли стають вразлими в першу чергу що до ноземи ну а потім гнильці і.т.д

3 години тому, Сергей Тюркин сказав:

якщо добре пошукати то майже на кожній пасіці можна знайти .. але остаточний діагноз залежить  від кількості  тих спор в полі зору мікроскопа , тож хай ветеринар хочаб скаже скільки тих плюсиків лабораторвя намалювала ..    до речі хімія з полів переважно діє шлунково .. знищує потрібну мікрофлору , імунітет .. тож бджоли стають вразлими в першу чергу що до ноземи ну а потім гнильці і.т.д

Та ветеринар сама не нюхом, не рилом в цих питаннях.

Я їй якось так і про нозему, і чого можна знайти вароа в весняному підморі. Якщо нема візуальних проявів, то значить все в допустимій нормі. А вона мені каже - ну ви ж підлікуйте, ви ж знаєте чим лікують...

Тепер чекаєм результатів досліджень.

В минулому році мене новина про нозематоз трохи напрягла. Повірив, бо давав зразки підмору з найгірших, ослаблених, просівших сімей, які не змогли самі себе почистити. В цьому ж році таких сімей просто нема, які заходили в зиму, такі і вийшли. В деяких не було навіть підмору на аналіз.

• Sanich changed the title to ВЕСНА \ ЛІТО 2025 року.

Заархивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.

• Создать...