AVA Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 17 минут назад, yu1986ra сказал: Та ніяк не визначаю, хіба печатний розплід попаде на око. Бачу, що з ними все добре. Скоротив, накрив і закрив. Безматочні якось самі кидаються в очі. Зазвичай воно якесь слабе, мале, криве і засране - таких не пропустиш. Навіть в таких сім'ях яйця не шукаю - це довго. Через кілька тижнів вже видно буде по печатці. А якщо матка пропала за сутки до огляду , тоді як У двох відводках що небуло маток шостого літ був нормальний А сьомого один я знайшов без матки утром , а другий до вечора поки дійшов бджоли знайшли Підходю, а там літ не як у відводку Хотя п'ятого піднімая криші по бистрому то через плівку сиділи бджоли три рамки наче нормально Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 Про результати зимівлі будем говорити в кінці березня. Сніжку ще може сипанути добре . Тому... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 16 минут назад, yu1986ra сказал: Все одно поки ще ніхто тут не написав, що пасіка ха рік самоскоротилась в N-разів Я б сказав по другому , пасіка збільшена весною на якийсь процент до кінця літа , а в зиму пішла та кількість що була і весною , збільшений процент , зменшила осінь Загалом розмноження зупинилось Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 6 минут назад, В 361 сказал: Про результати зимівлі будем говорити в кінці березня. Сніжку ще може сипанути добре . Тому... Кількість , ще не качество Кажись у 2008 році , у мене вижили всі , але по 30% сім'ї , якось так , жодна матка не пропала , а от бджола сипонулась Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 1 минуту назад, AVA сказал: Кількість , ще не качество Кажись у 2008 році , у мене вижили всі , але по 30% сім'ї , якось так , жодна матка не пропала , а от бджола сипонулась Кліщ? Чи погодні гойдалки весною ? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 5 минут назад, В 361 сказал: Кліщ? Чи погодні гойдалки весною ? Я уже непамятаю , просто запам'ятав підрахунок тоді підмору у відрах і кількість живої , що залишилась, можливо 40 залишилось , що підмору було більше живих , це точно і пам'ятаю сиро було у вуликах тоді і ще дуже довго вони тоді стояли у степу , тоді ще вивозив , можливо щось з кормом було , зимували то на тому що принесли Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 48 хвилин тому, Жезус сказав: Поки тримається тепло якщо буде сильний холодні періоди ,все ще може змінитися не радикально звісно,й в пасічників рідко хто каже - "все пропало" ,образно кажучі,чомусь деякі замовчують цю тему Серед моїх знайомих всі ниють як воно є Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 44 хвилини тому, AVA сказав: А якщо матка пропала за сутки до огляду , тоді як У двох відводках що небуло маток шостого літ був нормальний А сьомого один я знайшов без матки утром , а другий до вечора поки дійшов бджоли знайшли Підходю, а там літ не як у відводку Хотя п'ятого піднімая криші по бистрому то через плівку сиділи бджоли три рамки наче нормально А якщо поки шукаємо одну безматочну дві матки задавимо? Нащо все так ускладнювати? Зараз того розплоду мізер, в слабких його може ще не бути (або не побачиш яйця). Це ж можна потратити багато часу на сім'ю і все одно прийняти не вірне рішення. Через 2-3 тижні все буде як на долоні Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 56 хвилин тому, AVA сказав: 1 година тому, yu1986ra сказав: d А якщо матка пропала за сутки до огляду , Щось мені здається більше може пропасти після огляду, ніж за одні сутки до. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 50 хвилин тому, В 361 сказав: Про результати зимівлі будем говорити в кінці березня. Сніжку ще може сипанути добре . Тому... Той сніжок вже нічого не змінить. Сім'ї вже в тісноті, корми в нормі, що їм ще треба? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 1 година тому, AVA сказав: У Фабро на тік токі інтерв'ю з молдавії є про осипі сімей Шо кажуть? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 1 хвилину тому, ромео сказав: Шо кажуть? В мене таке враження, що цей молдавський Сакара кожен рік розповідає, що в когось пропали бджоли і погана зимівля. Він, мабудь, продає пакети Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 14 минут назад, yu1986ra сказал: А якщо поки шукаємо одну безматочну дві матки задавимо? Нащо все так ускладнювати? Зараз того розплоду мізер, в слабких його може ще не бути (або не побачиш яйця). Це ж можна потратити багато часу на сім'ю і все одно прийняти не вірне рішення. Через 2-3 тижні все буде як на долоні Так я і не шукав особливо, я ж написав 5 штук небачив яйця , а матка в інших або матка попадалась , або яйця 10 минут назад, ромео сказал: Шо кажуть? Сказав Сокара що є пасіки мінус 200 штук , у руминії можливо до 70% мінус В понеділок у 18.30 стрім з ним у Фабро Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 27 минут назад, Конструктор сказал: Щось мені здається більше може пропасти після огляду, ніж за одні сутки до. Та я за те що видно що сімья обісрались і осипались , якщо матка пропала за два дні до огляду А матки при огляді запросто у мене одна пропала , рамку під вулик виставив з маткою , назад ставити а вона на землі , як би не мітка , то там би і залишилась Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
I dream of having honey Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 10 минут назад, AVA сказал: Сказав Сокара що є пасіки мінус 200 штук В нас чув що є 100% втрат. Мабуть невелика пасіка Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 2 минуты назад, I dream of having honey сказал: В нас чув що є 100% втрат. Мабуть невелика пасіка По ходу чим південніше тим хуже зимовка, розплід Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
I dream of having honey Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 Вчора вперше за все життя мене вкусила бджола Не вжалила, а саме вкусила. Навіть не знав що таке буває Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 1 минуту назад, I dream of having honey сказал: Вчора вперше за все життя мене вкусила бджола Не вжалила, а саме вкусила. Навіть не знав що таке буває Буває і гризуть уже безжалі , десь залізе під куртку вжале , а тоді у другому місці гризе , я ж знаю що там одна бджола Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Neanderthalensis Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 16 минут назад, I dream of having honey сказал: Вчора вперше за все життя мене вкусила бджола Не вжалила, а саме вкусила. Навіть не знав що таке буває В Пiвденнiй Америцi, в Еквадорi наприклад, якась одна мiсцева порода бджiл лише челюстями може вкусить. Жала нема. Люди кажуть - капець больно! Як собака Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 2 години тому, yu1986ra сказав: В мене таке враження, що цей молдавський Сакара кожен рік розповідає, що в когось пропали бджоли і погана зимівля. Він, мабудь, продає пакети Таки продає, ніби в цьому році планує продати 1000шт. в якомусь відео казав. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 9 марта, 2025 Share Опубликовано 9 марта, 2025 6 годин тому, Конструктор сказав: Таки продає, ніби в цьому році планує продати 1000шт. в якомусь відео казав. Перепрошую, сплутав цих Молдаванів, то Бодян продає. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
chajka2005 Опубликовано 9 марта, 2025 Share Опубликовано 9 марта, 2025 Як справи із ріпаком? В нас вперше за останні 20 років не сіяли. Мало вологи в грунті. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 9 марта, 2025 Share Опубликовано 9 марта, 2025 В нас посіяли. Бачив поле дуже здалеку - жовте, ніби зацвів. Може ше позеленіє. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр С. Опубликовано 9 марта, 2025 Share Опубликовано 9 марта, 2025 48 минут назад, chajka2005 сказал: Як справи із ріпаком? В нас вперше за останні 20 років не сіяли. Мало вологи в грунті. В мене посіяли, але меншу площу ніж минулого року. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 9 марта, 2025 Share Опубликовано 9 марта, 2025 20 годин тому, AVA сказав: Як маток визначаєте по пилку , у мене він тільки сьогодні появивився і то не у всіх сімьях, з чого , напевне котики є такі поодинокі дерева , раніше на 8 березня в школу приносили Біла висока деревина назва Ваша деревина, то, мабудь, осика. Зазвичай коли є щось інше осику бджоли ігнорують. Сьогодні по дорозі на точок з лежаками зустрів бджіл на ліщині, вільсі і старих осиках (на осиках їх чогось було найбільше). Що цікаво, пилок на всіх трьох однаковий - блідо жовтий. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.