yu1986ra Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 6 годин тому, arki сказав: Вчора закінчив біля своїх, робив ревізію, чистку ден(в лежаках). Такої гарної зимівлі ще не памятаю в принципі і прогнозував гарну зимівлю з осени. В багатьох сімей підмору зовсім немає, таке враження що кілька днів назад склав гнізда на зимівлю, кормів ще на дві таки зими в гніздах сухо, росплід на одній-трьох рамках пятачки-красота. Пилок несуть з ліщини на всю катушку, котрої цілі зарослі прямо біля пасіки. Але є і "ложка дьогтю" то це ізоляція маток котру вирішив протестувати, отже закрив в ізолятори маток в 4х сімях в 20х числах серпня, дві в ізоляторах Міленіна і дві в ізоляторах Хмари але зменшеного типу тож дві матки що були закриті в Міленіна загинули. Дві що в Хмари живі і здорові-випустив. Там де матки загинули, вони лежать в ізоляторах і бджоли ведуть себе спокійно а достатньо забрати, починають бігати, тому лишив поки. Там де матки були в ізоляції пішло за зиму меду більше ніж без неї. Одним словом можна освоїти ізоляцію маток але доцільна вона лише в тих регіонах де бджоли женуть росплід всю зиму і зношуватися як крайній захід для збереження сімей в іншому випадку немає сенсу, бджоли зимують без неї здається краще. Це саме той випадок коли можна сказати: ''а я ж казав''. Добре що тільки 4 експериментальні були. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 6 минут назад, yu1986ra сказал: Поки сережки не витягнуться добре і не пожовтіють бджоли їх оминають (мабудь важко діставати пилок). Сьогодні бачив одну бджолу і на своїх фундуках. На сусідському вже починається ажіотаж: За 2-3 дні пилкових дні КВ показав +0,4 кг Хто знає чого фотки перевертає? Щоб пилок не осипився Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 Сьогодні почистили/скоротили лежаки. Загалом сім'ї трохи слабші, розплоду поки в два рази більше, меду з'їли більше як в рутах. Загальні втрати 3% з усім іншим можна працювати (може потім ще кого з'єднаю). В мене зимівля пройшла дуже добре, в сусідів не дуже. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 25 хвилин тому, yu1986ra сказав: Це саме той випадок коли можна сказати: ''а я ж казав''. Добре що тільки 4 експериментальні були. І не тільки Ви казали. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 Результатом зимівлі задоволений. Загалом очікував гіршого... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 47 минут назад, ромео сказал: Результатом зимівлі задоволений. Ще би кормів трохи побільше тай можна веснувати. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 Я також задоволений , зимівля хороша і причом у спарених відводках краще чим у сімей , підмору немає зовсім у відводках , їх непрогріло тепло у січні і не було розплоду, у сімьях були одиниці печатні комірки , значить матки трохи засіяли у січні , вийшло підмору десь в середньому по стакану у сімьях , дно сітка і морози трохи придавили Учора дивився відводки , то даже яйця приходились шукати , знову прогріло тільки позавчора , спали Двох маток немає , точно , ще штук 5 потрібно дивитися , не найшов при ревізії ні маток ні яєць, так літають Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 9 минут назад, Женя Ц. сказал: Ще би кормів трохи побільше тай можна веснувати. Мені б пилку , а кормів вдосталь, ще в запасі є , пока одиниці з білим пилком бачив Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 І я теж задоволений! Правда гнізда ще не розбирав, але взагалі досить не погано. До 3% втрати і приблизно 10% пішли на приєднання, якщо враховувати що осінню майже нічого не з'єднував, то досить непогано, по моїм міркам. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 3 години тому, yu1986ra сказав: Хто знає чого фотки перевертає? Я знаю. Телефон не тим боком тримаєте Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
wwlo Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 закінчив весняну ревізію.Бо підуть, як завжди, холодні дні,а в деяких сімях потрібно було невідкладне втручання,в основному звязана з нестачею кормів.Результат зимівлі по втратах- мінус три з 61,які пішли в зимівлю. утеплив сімї на платформі,кинув зверху на клуби плівку.Поставив за вставну по рамці з медом,деяким кинув по рамці зверху.не дивлячись на 4 теплі дні пилку не бачив.Ліщина зацвіла в січні і мабуть вимерзла.Верба(котики)також.два тижні на пасіку можна не заглядувати. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 1 година тому, AVA сказав: Двох маток немає , точно , ще штук 5 потрібно дивитися , не найшов при ревізії ні маток ні яєць, так літають Я то більшість не розбирав, але переконаний, що у всіх матки на місці. При першому огляді ніколи яйця не шукаю, бо дуже багато часу це займає. 1 година тому, AVA сказав: Мені б пилку , а кормів вдосталь, ще в запасі є , пока одиниці з білим пилком бачив Це з чого? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 19 хвилин тому, wwlo сказав: закінчив весняну ревізію.Бо підуть, як завжди, холодні дні,а в деяких сімях потрібно було невідкладне втручання,в основному звязана з нестачею кормів.Результат зимівлі по втратах- мінус три з 61,які пішли в зимівлю. утеплив сімї на платформі,кинув зверху на клуби плівку.Поставив за вставну по рамці з медом,деяким кинув по рамці зверху.не дивлячись на 4 теплі дні пилку не бачив.Ліщина зацвіла в січні і мабуть вимерзла.Верба(котики)також.два тижні на пасіку можна не заглядувати. А осінню скільки з'єднали? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 1 година тому, Женя Ц. сказав: Ще би кормів трохи побільше тай можна веснувати. В мене з кормами "гут", деякі ніби і не їли нічого. Ше й на запас по парі рамок на сім'ю маю - най там буде... Слабачки майже всі опоносили трохи рамки, навіть не зважаючи на доступність корму... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 Я дивлюсь всі на форумі задоволені зимівлею. Прийшло тепло і куди й поділись зимові крики про 100-200% втрат, масовий мор і суцільне вимирання пасік. Пора вже якесь опитування зробити Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 6 минут назад, yu1986ra сказал: Я то більшість не розбирав, але переконаний, що у всіх матки на місці. При першому огляді ніколи яйця не шукаю, бо дуже багато часу це займає. Це з чого? Як маток визначаєте по пилку , у мене він тільки сьогодні появивився і то не у всіх сімьях, з чого , напевне котики є такі поодинокі дерева , раніше на 8 березня в школу приносили Біла висока деревина назва Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 9 минут назад, yu1986ra сказал: Я дивлюсь всі на форумі задоволені зимівлею. Прийшло тепло і куди й поділись зимові крики про 100-200% втрат, масовий мор і суцільне вимирання пасік. Пора вже якесь опитування зробити Так крики були про осінь в основному , а тут відчитались про зимівлю , так сказати відлік з кінця листопада, а не з серпня Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 17 хвилин тому, yu1986ra сказав: всі на форумі задоволені зимівлею 7 людей це далеко не всі Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Neanderthalensis Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 1 час назад, AVA сказал: пока одиниці з білим пилком бачив Вчора пилку лише крашенi ноги на однiй бджолi бачив. А сьогоднi вже потягли. Одна сiм"я взагалi десь Форт-Нокс знайшла, одна за одною просто, хорошi такi клумаки, блiдо-блiдо жовтi, майже бiлi. 27 минут назад, yu1986ra сказал: Це з чого? Хотiлось би знать Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 10 хвилин тому, AVA сказав: Як маток визначаєте по пилку , у мене він тільки сьогодні появивився і то не у всіх сімьях, з чого , напевне котики є такі поодинокі дерева , раніше на 8 березня в школу приносили Біла висока деревина назва Та ніяк не визначаю, хіба печатний розплід попаде на око. Бачу, що з ними все добре. Скоротив, накрив і закрив. Безматочні якось самі кидаються в очі. Зазвичай воно якесь слабе, мале, криве і засране - таких не пропустиш. Навіть в таких сім'ях яйця не шукаю - це довго. Через кілька тижнів вже видно буде по печатці. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 У Фабро на тік токі інтерв'ю з молдавії є про осипі сімей Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 8 хвилин тому, ромео сказав: 7 людей це далеко не всі І 700 далеко не всі. Або форум якимось магічним чином покращує якість зимівлі, або в загальному по країні не все так погано Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Жезус Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 5 хвилин тому, ромео сказав: 7 людей це далеко не всі Основні проблеми в зимівлі 2024-2025 були восени,й вибірково момент переходу тепла Зима - мороз,я так розумію є пасіки просівші ц є пасіки с зимівлею гарною близько до ідеалу ,в середньому на вихлопі маємо середнє - арифметичне ( посередня +)якось так Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 15 хвилин тому, AVA сказав: Так крики були про осінь в основному , а тут відчитались про зимівлю , так сказати відлік з кінця листопада, а не з серпня Все одно поки ще ніхто тут не написав, що пасіка ха рік самоскоротилась в N-разів Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Жезус Опубликовано 8 марта, 2025 Share Опубликовано 8 марта, 2025 Поки тримається тепло якщо буде сильний холодні періоди ,все ще може змінитися не радикально звісно,й в пасічників рідко хто каже - "все пропало" ,образно кажучі,чомусь деякі замовчують цю тему Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.