gardener Опубликовано 14 июня, 2010 Share Опубликовано 14 июня, 2010 Повісив вдома в саду на черешні і ведмежому горісі чотири ловушки. Пару днів назад залетів в одну рій. Сьогодні залетів в ловушку вже другий рій. І в третій мабудь раніше трохи, бо сьогодні літали як в себе вдома. думав вечером зніму, але дощ помішав. прийдеться завтра в чотири ранку знімати, поки не дуже привикли. Сьогоднішній - то без проблем буде, а от ті шо літають... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
владек Опубликовано 15 июня, 2010 Share Опубликовано 15 июня, 2010 Кожного року їду до Карпат до знайомого пасічника за роями для покращення генофонду своєї пасіки. От і вчора був у нього. Але одержав відмову. Цього року у нього з 25-и вуликів (більшість на дві сім"ї) не зароїлась жодна. От дивина. Мабуть можна пояснити сповільненим розвитком через холодну весну в Карпатах. А меду в нього - "нуль". Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
sij Опубликовано 15 июня, 2010 Share Опубликовано 15 июня, 2010 А меду в нього - "нуль". ← У мене навіть не "нуль", а мінус 1.5 мішка цукру Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
владек Опубликовано 16 июня, 2010 Share Опубликовано 16 июня, 2010 У мене навіть не "нуль", а мінус 1.5 мішка цукру ? Бачив у Сколе достатньо липи. Так що надія є на мед. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Petrovych61 Опубликовано 16 июня, 2010 Share Опубликовано 16 июня, 2010 Бачив у Сколе достатньо липи. Так що надія є на мед.В горах липа рідко медує - ночі холодні. Вона і у Львові рідко виділяє. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
nibond Опубликовано 17 июня, 2010 Share Опубликовано 17 июня, 2010 ...Цього року у нього з 25-и вуликів (більшість на дві сім"ї) не зароїлась жодна. От дивина. Мабуть можна пояснити сповільненим розвитком через холодну весну в Карпатах. У нас минулого року сім'ї не роїлись через спеку і відсутність взятку у червні, навіть розпечатали і викинули трутневий розплід. Цього року до акації деякі сім'ї намагалися зроїтися, а після - знову спека і, поки що, ройового настрою не видно, хоч старі матки червління збавили. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
sij Опубликовано 17 июня, 2010 Share Опубликовано 17 июня, 2010 Бачив у Сколе достатньо липи. Так що надія є на мед. ← Якщо малина попадає на погану погоду, то меду вже не буде. Трішки з різнотрав‘я в липні, якщо погода буде Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
владек Опубликовано 17 июня, 2010 Share Опубликовано 17 июня, 2010 хоч старі матки червління збавили. ? У мене те ж саме. Розплоду поменшало. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Грицько Іванович Опубликовано 18 июня, 2010 Share Опубликовано 18 июня, 2010 минулого тижня посадив у вулик роя на 6 рамок з сиропом. хочу добавити рамки з вощоною. Куди їх краще помістити (центр, край) і скільки взагалі ставити? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
pobratum Опубликовано 19 июня, 2010 Share Опубликовано 19 июня, 2010 минулого тижня посадив у вулик роя на 6 рамок з сиропом. хочу добавити рамки з вощоною. Куди їх краще помістити (центр, край) і скільки взагалі ставити? Ставь через одну. У меня первый рой оттянул 5 вощины принес за 3 недели по недельно 4кг+4кг+500грамм. Расплода 7 рамок сплошняком. Залетел последний пятый рой на рамку ели дышет кинул медовую рамку посмотрим на засев,а там по обстоятельствам. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
владек Опубликовано 20 июня, 2010 Share Опубликовано 20 июня, 2010 Приведу пример из своей практики. Весной после зимовки, как только молодые пчелы заменят старых (зимовалых), сокращаю гнездо самой сильной и продуктивной семьи так, чтобы пчелы не умещались на рамках. Они висят гроздьями, собираются на дне и стенках улья, выкучиваются из улья. Утепляю гнездо как можно лучше. Пчелы, попав в благоприятные для роения условия, начинают строить мисочки. Замечаю, когда матка отложит первое яйцо, и записываю в журнал. На шестнадцатый день рой выйдет. За день до этого специально приезжаю на пасеку и организую отводки, новые семьи, сотовые пакеты на продажу, если есть запасные роевые плодные матки. ? Може хтось знає та детальніше пояснить яким чином організовуються відводки (згідно контексту наведеної цитати). І друге: а як це зробити краще коли відсутні такі матки? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Толя Опубликовано 20 июня, 2010 Share Опубликовано 20 июня, 2010 хоч старі матки червління збавили. ? У мене те ж саме. Розплоду поменшало. Хлопці а унас після похолодання прийшло знову тепло .Вчора і сьогодні пішли на липу.В день був такий літ думав що десь прогавив роя. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СерыйПчел Опубликовано 20 июня, 2010 Share Опубликовано 20 июня, 2010 )) я сьогодні був біля першої своєї ловушки яку повішав на акації... перед самим цвітінням... на моє здивування туди посилився рій і по льоту замітив що досить не поганий , поїду зраненька його знімати... чи може краще ввечері??? хтось підкаже?? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сява Опубликовано 20 июня, 2010 Share Опубликовано 20 июня, 2010 поїду зраненька його знімати... чи може краще ввечері??? хтось підкаже?? ? Часто бувало таке,що під вечір побачили,що в ловушку поселився рій,а коли зранку приїхали його знімати,то висіли лише шнурки для кріплення.От такий у нас шустрий народ.Видно я слідкував за бджолами,а хтось за мною Щодо перевезення,то у всіх випадках перевозити бджіл краще зранку,але у своїй практиці в силу різних обставин часто перевозив бджіл і вечором.Надто великої різниці немає,але нюанс тут такий,що якщо щось піде не так,то ситуацію в темну пору доби досить тяжко виправити Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Грицько Іванович Опубликовано 20 июня, 2010 Share Опубликовано 20 июня, 2010 Хто хнає, чи є нормою наявність у роя трутнів? Тиждень спостерігаю за бджолами і тільки одного дня протягом 10 хв нарахував на прилітній дошці більше 10 трутнів. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сява Опубликовано 20 июня, 2010 Share Опубликовано 20 июня, 2010 Хто хнає, чи є нормою наявність у роя трутнів? Тиждень спостерігаю за бджолами і тільки одного дня протягом 10 хв нарахував на прилітній дошці більше 10 трутнів. Роїв без трутнів практично не буває.Це природна закономірність.У роїв з неплідними матками їх часто буває на порядок вище,і якщо б ви підраховували їх у так званий шлюбний час,то нарахували і в десяток разів більше Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СерыйПчел Опубликовано 20 июня, 2010 Share Опубликовано 20 июня, 2010 Часто бувало таке,що під вечір побачили,що в ловушку поселився рій,а коли зранку приїхали його знімати,то висіли лише шнурки для кріплення. гггг та ні... я просто в таких зарослях його повісив що тепер ледь сам туди зайшов ггг все кропивою заросло... (і всього за місяць...) то ж думаю до ранку вони там будуть, та й у нас з крадіжками ніби все нормально... бо є декілька дачників що тримають бджіл на геть не загороджених ділянках і злодіїв немає , ТЬХУ ТЬХУ Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Petrovych61 Опубликовано 21 июня, 2010 Share Опубликовано 21 июня, 2010 Хто хнає, чи є нормою наявність у роя трутнів? Тиждень спостерігаю за бджолами і тільки одного дня протягом 10 хв нарахував на прилітній дошці більше 10 трутнів. ← Так і трутні мають необмежені привілеї - заходять в любий вулик, де є мед... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Федір Опубликовано 21 июня, 2010 Share Опубликовано 21 июня, 2010 Так і трутні мають необмежені привілеї - заходять в любий вулик, де є мед... ? Це не жарт? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Petrovych61 Опубликовано 21 июня, 2010 Share Опубликовано 21 июня, 2010 Це не жарт? blink.gif ← Абсолютна правда. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СерыйПчел Опубликовано 21 июня, 2010 Share Опубликовано 21 июня, 2010 сьогодні поселив"свого" роя з ловушки у вулик... в ловушці було 5рамок густо обсиджені бджолами повно засіву і трохи печатного розплоду... так я переселяв о 8 годині добавив 2 рамки вощини але не міг стриматись від цікавості (так як літ був не гірше а часом і краще ніж у сімей на 20-25рамок) і глянув о 14 годині до цієї сімейки... на моє здивування вже була відтягнута вощина більш ніж на половину і в багатьох чарунках був наприск меду.... за такий короткий час!!!! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Тина Опубликовано 21 июня, 2010 Share Опубликовано 21 июня, 2010 на моє здивування вже була відтягнута вощина більш ніж на половину і в багатьох чарунках був наприск меду.... за такий короткий час!!!! ? Подібна ситуація була цьогоріч і в мене. Яка сильна спрага до життя!!! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Грицько Іванович Опубликовано 24 июня, 2010 Share Опубликовано 24 июня, 2010 минулого тижня посадив у вулик роя на 6 рамок з сиропом. хочу добавити рамки з вощоною. Куди їх краще помістити (центр, край) і скільки взагалі ставити? Ставь через одну. У меня первый рой оттянул 5 вощины принес за 3 недели по недельно 4кг+4кг+500грамм. Расплода 7 рамок сплошняком. Залетел последний пятый рой на рамку ели дышет кинул медовую рамку посмотрим на засев,а там по обстоятельствам. Сьогодні вранці, після двох тижнів з часу посадки роя, доставив 8 рамок з вощиною. Погода була похмура і всі бджоли сиділи у вулику на 6 рамках досить щільно. А де розплід? Я не помітив жодної личинки. І бджоли нече не панікують, матка значить є. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Petrovych61 Опубликовано 24 июня, 2010 Share Опубликовано 24 июня, 2010 Погода була похмура і всі бджоли сиділи у вулику на 6 рамках досить щільно. А де розплід? Я не помітив жодної личинки. І бджоли нече не панікують, матка значить є. ← Напевно з неплідною прилетів. ЧИ носять обніжку? А ще для гарантії підставте контрольку. Відкритий розплід молоду матку стимулює до червління, а при її відсутності - потягнуть маточники. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
владек Опубликовано 25 июня, 2010 Share Опубликовано 25 июня, 2010 Тиждень тому подзвонив господар (де тримаю пасіку). Сказав, що зловив великого роя на шість рамок. Посадив у вулик (4суші, 2 вощини). На другий день перевірив - сидить. А сьогодні я подивився - пусто. Навіть сліду немає. Другий раз за мою практику таке трапилось. Висновок: треба обов"язково підставляти рамку розплоду. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.