vanych Опубликовано 28 августа, 2010 Share Опубликовано 28 августа, 2010 НО ВОПРОС почему именно не запечатаный маточник? ? Спробую гіпотезнути. Відношення до маточників у різновікових бджіл різне. Це обумовлене різними функціями у вулику. Викохують маточники молоді бджоли а льотна бджола до них має опосередковане відношення. Їй достатньо знати, що є королева. Не знайшовши її в перші години вони можуть вороже поставитись до аапечатаного маточника , адже там вже є матка. Можливо вони сприйматимуть її як чужу. А от зазирнувши до відкритого маточника вони матки там не бачать, а тільки личинку. А коли за кілька годин відчують сирітство то почнуть за таким маточником піклуватись. Дякую дружище. Я молодий пасічник всього другий рік і тому такі запитання. ще раз щиро дякую. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
kochut Опубликовано 28 августа, 2010 Share Опубликовано 28 августа, 2010 У мене в сильних сім"ях часто відбувається - таке роїння. Сім"я закладає ройові маточники, стара матка червить аж до виходу молодих , потім десь пропадає або її вбивають, а рій вилітає з молодою маткою. Чи буває таке в когось? Мені здається це вимушене роїння через недостатній об"єм лежака... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
blek-269 Опубликовано 29 августа, 2010 Share Опубликовано 29 августа, 2010 У мене в сильних сім"ях часто відбувається - таке роїння. Сім"я закладає ройові маточники, стара матка червить аж до виходу молодих , потім десь пропадає або її вбивають, а рій вилітає з молодою маткою. Чи буває таке в когось? Мені здається це вимушене роїння через недостатній об"єм лежака... ? скорей всего предрасположенность пчёл или же какие то нюансы ,но не лежак--у меня тоже в лежаку одна семья каждый год роилась ,выводили матку новую правда рои не выходили, в прошлом году 2 раза роилась матка исключительная была а убили ,другую вывели она пчёл с красным оттенком вела , в этом не сроилась отличная семья и пчёлы серенькими стали поменяйте матку для пробы Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Orrin Опубликовано 2 сентября, 2010 Share Опубликовано 2 сентября, 2010 У меня 30.08.2010 в 16.24 в пустой улей (рамок там не было) зашел рой. На данный момент матка начала засев, занимают пчелы где то 2,5 рамки. Хочу узнать были ли такие случаи у форумчан или нет. У меня это в первые в такие сроки. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
nibond Опубликовано 2 сентября, 2010 Share Опубликовано 2 сентября, 2010 У меня 30.08.2010 в 16.24 в пустой улей (рамок там не было) зашел рой. ..... У меня это в первые в такие сроки. Це може бути і зліт з якоїсь пасіки, або як було у мене: http://www.tochok.info/forum/index.php?sho...=2150&st=20, пост №40. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
владек Опубликовано 3 сентября, 2010 Share Опубликовано 3 сентября, 2010 Хочу узнать были ли такие случаи у форумчан или нет. У меня это в первые в такие сроки. ? Ніколи не було. І від інших пасічників про таке не чув. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
sij Опубликовано 4 сентября, 2010 Share Опубликовано 4 сентября, 2010 Це може бути і зліт з якоїсь пасіки ← Скоріш за все, так воно і є - зліт Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
skif Опубликовано 6 сентября, 2010 Share Опубликовано 6 сентября, 2010 У меня 30.08.2010 в 16.24 в пустой улей (рамок там не было) зашел рой. На данный момент матка начала засев, занимают пчелы где то 2,5 рамки. Хочу узнать были ли такие случаи у форумчан или нет. У меня это в первые в такие сроки. в селі також чув кілька роїв пасічникам повилітало в кінці серпня, бджоли вже також клімат зрозуміти не можуть Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
blek-269 Опубликовано 6 сентября, 2010 Share Опубликовано 6 сентября, 2010 в селі також чув кілька роїв пасічникам повилітало в кінці серпня, бджоли вже також клімат зрозуміти не можуть ? А может это слёт от клеща , надо посмотреть в улей, если брошенный расплод значит виноват клещ Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Санич Опубликовано 6 сентября, 2010 Share Опубликовано 6 сентября, 2010 У меня 30.08.2010 в 16.24 в пустой улей (рамок там не было) зашел рой. На данный момент матка начала засев, занимают пчелы где то 2,5 рамки. Хочу узнать были ли такие случаи у форумчан или нет. У меня это в первые в такие сроки. В нашій місцевості такого случая щоб рій прилетів не було дуже пізній срок.Попробуйте обробити проти кліща скоріш за все там його буде чимало Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
владек Опубликовано 7 сентября, 2010 Share Опубликовано 7 сентября, 2010 У меня 30.08.2010 в 16.24 в пустой улей (рамок там не было) зашел рой. На данный момент матка начала засев, занимают пчелы где то 2,5 рамки. Хочу узнать были ли такие случаи у форумчан или нет. У меня это в первые в такие сроки. В нашій місцевості такого случая щоб рій прилетів не було дуже пізній срок.Попробуйте обробити проти кліща скоріш за все там його буде чимало ? Та й кілька медових від сильних сімей додати треба. Бо загодівля тільки ослабить сім"ю. Найкраще зрозуміло, як є можливість, поселити його через глуху перегородку до сильної сім"ї. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Orrin Опубликовано 11 сентября, 2010 Share Опубликовано 11 сентября, 2010 У меня 30.08.2010 в 16.24 в пустой улей (рамок там не было) зашел рой. На данный момент матка начала засев, занимают пчелы где то 2,5 рамки. Хочу узнать были ли такие случаи у форумчан или нет. У меня это в первые в такие сроки. Сегодня смотрел прилетевший рой, матка работает, есть уже закрытый расплод, дал медовые рамки, пыльцу тащут сами. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
владек Опубликовано 12 сентября, 2010 Share Опубликовано 12 сентября, 2010 Сегодня смотрел прилетевший рой, матка работает, есть уже закрытый расплод, дал медовые рамки, пыльцу тащут сами. ? Це добре. У мене також пилок несуть. Значить ще червить потроху. Осінь добра буде. Вже й гриби пішли. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Jujon Опубликовано 12 сентября, 2010 Share Опубликовано 12 сентября, 2010 Значить ще червить потроху. ? яка кількість розплоду є нормальною на даний момент Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
владек Опубликовано 12 сентября, 2010 Share Опубликовано 12 сентября, 2010 яка кількість розплоду є нормальною на даний момент ? Це важко сказати. Сім"ї різні по силі, матки різновікові. Умови, тип вулика. Все впливає. Скажу за лежак. Вже писав, що вчора дивився на сім"ю середняк-сильна (не знаю як точно її охаректеризувати). 10 рамок. 7 повномедних. На трьох є розплід : 10х20, 10х10, 10х10 з обох сторін. Вважаю, що це нормально. Бджоли обсідають 8 рамок щільно. Матка невелика, паршивенька. Ще літом запримітив, що не дотягає до гарної. Буду міняти. Хоча меду дали нівроку. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Kostya-Костя Опубликовано 12 сентября, 2010 Share Опубликовано 12 сентября, 2010 Сьогодні якесь диво , йду до пасіки коло ялинок чую зверху гул стоїть , дивлюсь рій сідає в цю пору як це зрозуміти ? Я бігом по інвентар поки те поки це прибігаю, рій вже зійшов і летить, я за ним спостерігаючи куди летить йду а він в продуху де вже живуть бджоли й ці залітають Ще не чув і не бачив такого !!! Прихожу на пасіку глянути чи це не мої .... все тихо спокійно і тут заворуха коло п"ятого вулика з бджолами після 30 хв. потому , думав напад підхожу прикрити льоток дивлюсь агресії ніякої нема , просто маса бджіл залітають в вулик, ті ж приймають без проблем Для орієнтиру : Пасіка знаходиться в бувшій військовій частині (де і я живу ). На території знаходяться різні будівлі і т. д. територія займає 23 га. різнотрав'я , каштанів , фрукт. садка, акації ,багато синяка , та інш. Літом з сіл рої вже не дивно летять сюди . за , що і ...... Ось така сьогодні дуже як для мене дивно, що скажете ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Igor6491 Опубликовано 12 сентября, 2010 Share Опубликовано 12 сентября, 2010 Такого ще не чув.Можливо в рою матка загинула,чи хтось її зїв і бджоли рішили приєднатись до великої сімї Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Kostya-Костя Опубликовано 12 сентября, 2010 Share Опубликовано 12 сентября, 2010 Щоб не перетворилось в байку ось фото роя Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
владек Опубликовано 12 сентября, 2010 Share Опубликовано 12 сентября, 2010 Щоб не перетворилось в байку ось фото роя ? Щось той "Радикал" не відкриває зображення. Та й без цього ясно, що то не рій. А так званий зліт бджіл. Тікають бідаки. Кажуть, що від кліща. А може ще від якої біди, що ми не знаємо. Та все ж рекомендація на обов"язкове і негайне лікування від кліща є доброю. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Igor6491 Опубликовано 12 сентября, 2010 Share Опубликовано 12 сентября, 2010 якийсь він маленький Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Jujon Опубликовано 12 сентября, 2010 Share Опубликовано 12 сентября, 2010 є розплід : 10х20, 10х10, 10х10 з обох сторін. Вважаю, що це нормально. ? владек, дякую приблизно така картина і вмене. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Kostya-Костя Опубликовано 12 сентября, 2010 Share Опубликовано 12 сентября, 2010 якийсь він маленький Це він високо, об'єктивом зблизив . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
владек Опубликовано 13 сентября, 2010 Share Опубликовано 13 сентября, 2010 Це він високо, об'єктивом зблизив . ? Фото відкрилось. Та я на ньому нічого не бачу. Тобто бджіл не бачу. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Kostya-Костя Опубликовано 13 сентября, 2010 Share Опубликовано 13 сентября, 2010 Це він високо, об'єктивом зблизив . ? Фото відкрилось. Та я на ньому нічого не бачу. Тобто бджіл не бачу. Як це не бачете ? ПО СЕРЕД ФОТО !!! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mikvm Опубликовано 18 января, 2011 Share Опубликовано 18 января, 2011 Доброго ранку. Хоч зараз і січень, але думаю це питання актуальне все одно. Чи може хтось поділитись досвідом ловлі роїв з використанням препаратів на основі феромонів матки (апірой, апіміл, унірой, апіман і т. д.) Завчасно дякую за відповіді. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.