Перейти к содержанию

Роение

Петрович

Рекомендуемые сообщения

НО ВОПРОС почему именно не запечатаный маточник?

Спробую гіпотезнути. Відношення до маточників у різновікових бджіл різне. Це обумовлене різними функціями у вулику. Викохують маточники молоді бджоли а льотна бджола до них має опосередковане відношення. Їй достатньо знати, що є королева. Не знайшовши її в перші години вони можуть вороже поставитись до аапечатаного маточника , адже там вже є матка. Можливо вони сприйматимуть її як чужу. А от зазирнувши до відкритого маточника вони матки там не бачать, а тільки личинку. А коли за кілька годин відчують сирітство то почнуть за таким маточником піклуватись.
Дякую дружище. Я молодий пасічник всього другий рік і тому такі запитання. ще раз щиро дякую.

У мене в сильних сім"ях часто відбувається - таке роїння. Сім"я закладає ройові маточники, стара матка червить аж до виходу молодих , потім десь пропадає або її вбивають, а рій вилітає з молодою маткою. Чи буває таке в когось? Мені здається це вимушене роїння через недостатній об"єм лежака...

У мене в сильних сім"ях часто відбувається - таке роїння. Сім"я закладає ройові маточники, стара матка червить аж до виходу молодих , потім десь пропадає або її вбивають, а рій вилітає з молодою маткою. Чи буває таке в когось? Мені здається це вимушене роїння через недостатній об"єм лежака...

:IMHO1: скорей всего предрасположенность пчёл или же какие то нюансы ,но не лежак--у меня тоже в лежаку одна семья каждый год роилась ,выводили матку новую правда рои не выходили, в прошлом году 2 раза роилась матка исключительная была а убили ,другую вывели она пчёл с красным оттенком вела , в этом не сроилась отличная семья и пчёлы серенькими стали :hi: поменяйте матку для пробы :dntknw:

У меня 30.08.2010 в 16.24 в пустой улей (рамок там не было) зашел рой. На данный момент матка начала засев, занимают пчелы где то 2,5 рамки. Хочу узнать были ли такие случаи у форумчан или нет. У меня это в первые в такие сроки.

У меня 30.08.2010 в 16.24 в пустой улей (рамок там не было) зашел рой. ..... У меня это в первые в такие сроки.
Це може бути і зліт з якоїсь пасіки, або як було у мене: http://www.tochok.info/forum/index.php?sho...=2150&st=20, пост №40.

Хочу узнать были ли такие случаи у форумчан или нет. У меня это в первые в такие сроки.

Ніколи не було. І від інших пасічників про таке не чув.

Це може бути і зліт з якоїсь пасіки

Скоріш за все, так воно і є - зліт

У меня 30.08.2010 в 16.24 в пустой улей (рамок там не было) зашел рой. На данный момент матка начала засев, занимают пчелы где то 2,5 рамки. Хочу узнать были ли такие случаи у форумчан или нет. У меня это в первые в такие сроки.
в селі також чув кілька роїв пасічникам повилітало в кінці серпня, бджоли вже також клімат зрозуміти не можуть :(

в селі також чув кілька роїв пасічникам повилітало в кінці серпня, бджоли вже також клімат зрозуміти не можуть

А может это слёт от клеща , надо посмотреть в улей, если брошенный расплод значит виноват клещ :ah:

В нашій місцевості такого случая щоб рій прилетів не було дуже пізній срок.Попробуйте обробити проти кліща скоріш за все там його буде чимало

У меня 30.08.2010 в 16.24 в пустой улей (рамок там не было) зашел рой. На данный момент матка начала засев, занимают пчелы где то 2,5 рамки. Хочу узнать были ли такие случаи у форумчан или нет. У меня это в первые в такие сроки. В нашій місцевості такого случая щоб рій прилетів не було дуже пізній срок.Попробуйте обробити проти кліща скоріш за все там його буде чимало

Та й кілька медових від сильних сімей додати треба. Бо загодівля тільки ослабить сім"ю. Найкраще зрозуміло, як є можливість, поселити його через глуху перегородку до сильної сім"ї.

Сегодня смотрел прилетевший рой, матка работает, есть уже закрытый расплод, дал медовые рамки, пыльцу тащут сами.

Сегодня смотрел прилетевший рой, матка работает, есть уже закрытый расплод, дал медовые рамки, пыльцу тащут сами.

Це добре. У мене також пилок несуть. Значить ще червить потроху. Осінь добра буде. Вже й гриби пішли.

Значить ще червить потроху.

яка кількість розплоду є нормальною на даний момент

яка кількість розплоду є нормальною на даний момент

Це важко сказати. Сім"ї різні по силі, матки різновікові. Умови, тип вулика. Все впливає. Скажу за лежак. Вже писав, що вчора дивився на сім"ю середняк-сильна (не знаю як точно її охаректеризувати). 10 рамок. 7 повномедних. На трьох є розплід : 10х20, 10х10, 10х10 з обох сторін. Вважаю, що це нормально. Бджоли обсідають 8 рамок щільно. Матка невелика, паршивенька. Ще літом запримітив, що не дотягає до гарної. Буду міняти. Хоча меду дали нівроку.

Сьогодні якесь диво , йду до пасіки коло ялинок чую зверху гул стоїть , дивлюсь рій сідає :) в цю пору як це зрозуміти ? Я бігом по інвентар поки те поки це прибігаю, рій вже зійшов і летить, я за ним спостерігаючи куди летить йду а він в продуху де вже живуть бджоли й ці залітають :dntknw: Ще не чув і не бачив такого !!! Прихожу на пасіку глянути чи це не мої .... все тихо спокійно і тут заворуха коло п"ятого вулика з бджолами після 30 хв. потому , думав напад підхожу прикрити льоток дивлюсь агресії ніякої нема , просто маса бджіл залітають в вулик, ті ж приймають без проблем :) Для орієнтиру : Пасіка знаходиться в бувшій військовій частині (де і я живу ). На території знаходяться різні будівлі і т. д. територія займає 23 га. різнотрав'я , каштанів , фрукт. садка, акації ,багато синяка , та інш. Літом з сіл рої вже не дивно летять сюди . за , що і ...... :hi: Ось така сьогодні дуже як для мене дивно, що скажете ?

Такого ще не чув.Можливо в рою матка загинула,чи хтось її зїв і бджоли рішили приєднатись до великої сімї :IMHO1:

Щоб не перетворилось в байку ось фото роя ebafcc5f92d7t.jpg

Щоб не перетворилось в байку ось фото роя

Щось той "Радикал" не відкриває зображення. Та й без цього ясно, що то не рій. А так званий зліт бджіл. Тікають бідаки. Кажуть, що від кліща. А може ще від якої біди, що ми не знаємо. Та все ж рекомендація на обов"язкове і негайне лікування від кліща є доброю.

якийсь він маленький

є розплід : 10х20, 10х10, 10х10 з обох сторін. Вважаю, що це нормально.

владек, дякую приблизно така картина і вмене. :)

якийсь він маленький
Це він високо, об'єктивом зблизив .

Фото відкрилось. Та я на ньому нічого не бачу. Тобто бджіл не бачу.

Фото відкрилось. Та я на ньому нічого не бачу. Тобто бджіл не бачу.
Як це не бачете ? ПО СЕРЕД ФОТО !!! :)

• 4 months later...

Доброго ранку. Хоч зараз і січень, але думаю це питання актуальне все одно. Чи може хтось поділитись досвідом ловлі роїв з використанням препаратів на основі феромонів матки (апірой, апіміл, унірой, апіман і т. д.) Завчасно дякую за відповіді.

• Алёнка changed the title to Зароїлася?

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...