Перейти к содержанию

Роение

Петрович

Рекомендуемые сообщения

16 хвилин тому, Волкотрубенко сказав:

Поют плодные неплохо. И матки поют на кануне вылета роя.

Співають все ж неплідки, добре чув сам. Як кури сокорять.:IMHO:А ті, що ще не вийшли - квакають в маточниках. Це чув ще коли займався карпатками...

Плідні співают і непогано :umora: особливо коли багато кліточок в одній коробці

3 минуты назад, Волкотрубенко сказал:

У меня пасека практически стопроцентно на роевых матках.

Вы сторонник роевой технологии содержания пчёл? Очень любопытно. А на этом форуме есть тема, где бы Вы всё изложили в подробностях о своём содержании пчёл и где можно было бы Вам задать вопросы по этой теме? :hi:

1 минуту назад, Владимир-522 сказал:

Вы сторонник роевой технологии содержания пчёл? Очень любопытно. А на этом форуме есть тема, где бы Вы всё изложили в подробностях о своём содержании пчёл и где можно было бы Вам задать вопросы по этой теме? :hi:

Есть на другом форуме отдельная моя тема, этот вопрос там подробно описывал. Поют матки крыльями. И не поют в одиночестве. Должна быть рядом матка хоть в маточнике, хоть в клетке но близко. 

1 минуту назад, Волкотрубенко сказал:

Есть на другом форуме отдельная моя тема, этот вопрос там подробно описывал.

Ссылку можно?:hi: Впереди зима, пенсионеру будет скучно, так хоть займусь просвещением. :hmm:

1 час назад, Владимир-522 сказал:

Получается, что она первяк уже упустила и сама этого не поняла ? Или я что то не понял? :hmm:

Не было первака.:IMHO1: По той причине, что в сборном отводке не было старой матки. Матки, как я понимаю, остались в материнских семьях. Да и пчелы валом!

Ролик, вообщем то,  о выводе семьи из роевого состояния. Метод Вишнякова (харьковчанин), я описывал его 19 июня 2012г. в теме "Наскоковое пчеловодство. Пасечникам выходного дня". Нам преподавали его на курсах пасечников в лихие 90-е. Упоминается в книге Забоенко "Все о пчеловодстве".

14 часов назад, ДобровоЛ сказал:

Співають все ж неплідки, добре чув сам. Як кури сокорять.:IMHO:А ті, що ще не вийшли - квакають в маточниках. Це чув ще коли займався карпатками...

У матки нет голосового аппарата и тот звук, что мы слышим она издает вибрируя крыльями. Матка в маточнике также вибрирует крыльями, но так как она и ее крылья находятся в стесненных условиях получается квакающий звук. Такая перекличка между матками является сигналом что смена есть, можно улетать.

• 5 months later...

Сьогодні в мене вилетів рій. Пінополістирольний вулик, сітчате дно... що їм не вистачало?:dntknw:

11 часов назад, Бджолопотам сказал:

Сьогодні в мене вилетів рій. Пінополістирольний вулик, сітчате дно... що їм не вистачало?:dntknw:

Приключений :crazy:

Может сильно зажаты были?

3 години тому, Джаз сказав:

Приключений :crazy:

Может сильно зажаты были?

Да там особливих пригод не має. Матка з обрізаним крилом впала, я її за хвилину знайшов і в кліточку, рій повернувся. Перебрав два корпуси (145). Матку не випускав. Через пару днів в мене будуть вже у виховательці зрілі маточники, матку заберу і дам маточника.

Я б не сказав що вони зажаті були. Два корпуси під розплід, корпус під мед.... В інших вуликах набагато більше бджоли.... :dntknw: Та ми їм цей роєвий ген обріжем:)

• 2 weeks later...

Доброго дня, я новачок тут на форумі, але не перший день у бджільництві, однак виникла ситуація з якою зіткнувся вперше: завжди на початку травня продаю бджолопакети, пілся продажу пакетів матки ніколи не підсаджував, бджоли самі тягнули маточники, потім я залишав по два маточники на сім'ю, одну нововиведену матку бджоли залишали, іншу загризали і дальше все йшло нормально. Цього року почали вилітати рої - одна нововиведена матка залишаласа в вулику, друга в рій... Чому так - мені не зрозуміло. Не перший раз так роблю, а рої з таких сімей вилітають вперше.

• 4 weeks later...

Всем добрый вечер у меня проблема Пчелы потянули маточники в верху и в незу  нету матки пропала что делать и в другом улья тоже пропала матка и потянули маточники 

26 хвилин тому, Дмитрий1989 сказав:

Всем добрый вечер у меня проблема Пчелы потянули маточники в верху и в незу  нету матки пропала что делать и в другом улья тоже пропала матка и потянули маточники 

В пеишу чергу, переконатися, що матки дійсно нема, подивіться чи є засів. Маточники це необов'язково пропажа матки, це може бути ройовий стан, Відсутність матки також видає поведінка бджіл, вони бігають, хвилюються і дуже шумлять. Якщо матки дійсно нема, є 2 варіанти: виводити свою, але це довго, сім'я ослабне, або купити і підсадити плідну матку.

Дикую а почему есть и роевые и свищевые маточники

1 хвилину тому, Дмитрий1989 сказав:

Дикую а почему есть и роевые и свищевые маточники

Так деколи буває. Провірте наявність матки, а далі можна вирішувати  питання  або з матками, або з роїнням

Матки нету распродажа нету маточники как верху так и в незу

Якщо впевнені в відсутності маток, тоді або виводити свої, або купувати і підсаджувати, треба дивитися по ситуації. Доки свою матку виведуть, доки піде засів, пройде майже місяць, за цей час сім'я просяде. Ще матка може неповернутися з обльоту, це ще додаткові проблеми. Купити плідну матку більш простіший шлях, матка, при правильній підсадці, через 4-5 днів вже переважно сіє, але цей варіант трохи коштує грошей, і є ризики з підсадкою, мусите вирішувати самі

18 годин тому, Дмитрий1989 сказав:

А часом не відроїлися? Замало інформації для поради. Все залежить ще й від можливосей, але кругом є ризики (невдала підсадка , скільки часу можете приділити, кількість сімей і що ставиться в пріоритет ).

• 3 weeks later...

налетали раньше рои на отводки и слабаков безматочных. Сегодня со стороны села пришел рой и налетел на среднюю семью, хотя и привои с апироем висели и штабеля корпусов с пустыми рамками. То что это не мой рой уверен . Шел со стороны села и громко шел . Семья усилилась заметно поставил 3 й дадан корпус 12 рам . Может еще придут ??

прошлый год приходил большой приблудный рой и налетел на штабель корпусов , оставил его на 3х корпусах , откачал более фляги 55плюс.

Как то приехал я на пасеку после длительного отсутствия . Идет ГВ . 40 % пасеки в роевом .Вот вот взлетит все на...рен   . Маток фиг найдешь ( кишат ) . Мед уже не интересует . Ваши действия ? 
Потом сам отпишусь . И обсудим . что я сделал не правильно ?

26 хвилин тому, крымлы сказав:

Как то приехал я на пасеку после длительного отсутствия . Идет ГВ . 40 % пасеки в роевом .Вот вот взлетит все на...рен   . Маток фиг найдешь ( кишат ) . Мед уже не интересует . Ваши действия ? 
Потом сам отпишусь . И обсудим . что я сделал не правильно ?

Це тому, що порода бджіл - абориген.

Мені в таких випадках допомагав метод Демарі: всю бджолу трусив на прильотку, в нижній корпус 1 рамка відкритого розплоду з маткою і решта вощина, зверху решітка і всі рамки в верхніх корпусах, всі маточники, відкриті і закриті , зривав. Сім'я зразу включалася в роботу, доки відбудує гніздо,  про роїння забуває, а після ГВ вже не до роїння, до зими готуватися потрібно.

Так було кожного року, ройова пора на пасіці тривала 2 місяці,  доки незмінив породу на малорійливу,  цього року маю спокій, жодного роя, жодної сім'ї в ройовому стані, матки в половині сімей ще минулорічні, ще незамінив на молоді

1 час назад, davolodya сказал:

Це тому, що порода бджіл - абориген.

разве есть такая пчела .что не роится ? ...:)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...