бігунець Опубликовано 5 сентября, 2024 Share Опубликовано 5 сентября, 2024 Сьогодні відбирав мед з золотарнику. Доволі непогано. По кіло 12 на сім'ю. На іншому точку гречка, сонях був, трохи золотарника, верес. То мо' по кіло 7 в середньому. Все. В серпні тільки на золотарник. Мо' верес. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 5 сентября, 2024 Share Опубликовано 5 сентября, 2024 Сьогодні десь у 15 .00 пригріло до +28 Бджоли пішли на обліт , після 5 дождів , скоріше віртуальних , бо ніби і були , а пиль суха І тут пів пасіки зриваються в літ, показалося прилетів рій і мої чи накинулися на них, коли ті по льотках пішли шарить, чи з ними хотіли вилетіти, думав що десь щось граблять бо літ стояв в більшості вуликів Відлетіло десь 1.5 літра і сіло на вишні , посадив у вулик там же Юрій чужий матка мічина зелена, а у мене красні Сразу ампулу апімітрину за 2023 рік на 1.5 л води і їм тройник дозу на вуличку Через годину ніхто майже непосипався, я ще одну ампулу у розчин і знову тройник дозу, тільки що бджола жива , кліщ десь десяток на 1.5 літра бджоли , ну здоровий блін , а забув я лупу надів А ТЕПЕР ПИТАННЯ ДЕ КЛІЩ І ЧОМУ ЗЛЕТІЛИ Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 сентября, 2024 Share Опубликовано 5 сентября, 2024 46 хвилин тому, AVA сказав: Сьогодні десь у 15 .00 пригріло до +28 Бджоли пішли на обліт , після 5 дождів , скоріше віртуальних , бо ніби і були , а пиль суха І тут пів пасіки зриваються в літ, показалося прилетів рій і мої чи накинулися на них, коли ті по льотках пішли шарить, чи з ними хотіли вилетіти, думав що десь щось граблять бо літ стояв в більшості вуликів Відлетіло десь 1.5 літра і сіло на вишні , посадив у вулик там же Юрій чужий матка мічина зелена, а у мене красні Сразу ампулу апімітрину за 2023 рік на 1.5 л води і їм тройник дозу на вуличку Через годину ніхто майже непосипався, я ще одну ампулу у розчин і знову тройник дозу, тільки що бджола жива , кліщ десь десяток на 1.5 літра бджоли , ну здоровий блін , а забув я лупу надів А ТЕПЕР ПИТАННЯ ДЕ КЛІЩ І ЧОМУ ЗЛЕТІЛИ Може вони від таких обробок і злетіли? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 сентября, 2024 Share Опубликовано 5 сентября, 2024 1 годину тому, бігунець сказав: Сьогодні відбирав мед з золотарнику. Доволі непогано. По кіло 12 на сім'ю. На іншому точку гречка, сонях був, трохи золотарника, верес. То мо' по кіло 7 в середньому. Все. В серпні тільки на золотарник. Мо' верес. Мій, той що мав бути вересовий, виявився крушина-золотарник. Колір майже такий самий як і дві попередні качки на лісовому точку, смак дещо інший. На вересі бджоли сиділи десь тиждень, але видно тільки сиділи. Вересовий мед помітив лиш на кількох рамках (з під ножа справді як желе вичавився), але і він вилетів з сота. До золотарника летіти було біля 3 км, але його на рамках досить багато. Покажіть фото вашого золотарника в літровій тарі. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 5 сентября, 2024 Share Опубликовано 5 сентября, 2024 4 минуты назад, yu1986ra сказал: Мій, той що мав бути вересовий, виявився крушина-золотарник. Колір майже такий самий як і дві попередні качки на лісовому точку, смак дещо інший. На вересі бджоли сиділи десь тиждень, але видно тільки сиділи. Вересовий мед помітив лиш на кількох рамках (з під ножа справді як желе вичавився), але і він вилетів з сота. До золотарника летіти було біля 3 км, але його на рамках досить багато. Покажіть фото вашого золотарника в літровій тарі. Покажу. Завтра почну відкачку, сфотографую і покажу. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 сентября, 2024 Share Опубликовано 5 сентября, 2024 4 хвилини тому, бігунець сказав: Покажу. Завтра почну відкачку, сфотографую і покажу. В мене просто перший раз за 10 років той золотарник щось виділяв. Я й не знаю толком яке воно. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 5 сентября, 2024 Share Опубликовано 5 сентября, 2024 29 минут назад, yu1986ra сказал: Може вони від таких обробок і злетіли? Я решітку кинув під корпус Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 сентября, 2024 Share Опубликовано 5 сентября, 2024 50 хвилин тому, AVA сказав: Я решітку кинув під корпус Тримайте на контролі, бо заберуть з собою як тікатимуть Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Славик Опубликовано 5 сентября, 2024 Share Опубликовано 5 сентября, 2024 58 минут назад, yu1986ra сказал: В мене просто перший раз за 10 років той золотарник щось виділяв. Я й не знаю толком яке воно. Вам добре, а в мене цього року золотарнику нуль,вперше за 5 років кочівлі на золотарник,перевіз з соняха на золотарник важчі ніж зараз забираю Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 сентября, 2024 Share Опубликовано 5 сентября, 2024 29 хвилин тому, Славик сказав: Вам добре, а в мене цього року золотарнику нуль,вперше за 5 років кочівлі на золотарник,перевіз з соняха на золотарник важчі ніж зараз забираю Спеціально на золотарник не перевозив. В нас нема значних його площ. Вулики так і стояли в лісі. Бджоли золотарником трохи розбавили крушину (чого колір меду не змінився я не розумію). Загалом кіль по 10 за місяць забрав. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 5 сентября, 2024 Share Опубликовано 5 сентября, 2024 3 часа назад, AVA сказал: А ТЕПЕР ПИТАННЯ ДЕ КЛІЩ І ЧОМУ ЗЛЕТІЛИ Та отож. Передивлявся трохи своїх. В гнізда влазив - глянуть скіки там розплоду і шо вобще там робиться. Так у багатьох сімей, якби це був травень чи червень я б сказав, шо повиходили рої... Так це виглядало. Але без маточників. В минулому році тоже шось було похоже, но тоді я все списав на кліща - неякісний препарат, чи несвоєчасно. Але в цьому році всьо чотко - а бжоли різко поменшало. Не у всіх сім'ях, але. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 сентября, 2024 Share Опубликовано 5 сентября, 2024 34 хвилини тому, Вадім Полтава сказав: Та отож. Передивлявся трохи своїх. В гнізда влазив - глянуть скіки там розплоду і шо вобще там робиться. Так у багатьох сімей, якби це був травень чи червень я б сказав, шо повиходили рої... Так це виглядало. Але без маточників. В минулому році тоже шось було похоже, но тоді я все списав на кліща - неякісний препарат, чи несвоєчасно. Але в цьому році всьо чотко - а бжоли різко поменшало. Не у всіх сім'ях, але. Літо жарке було, бджоли менше розплоду вирощували, бо не могли тримати нормальну температуру. В минулому році (літо було холодне) 10 вересня на 1 руті мало в кого бороди не висіли. Цьогоріч жодного бородатого вулика в мене нема. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 6 сентября, 2024 Share Опубликовано 6 сентября, 2024 13 часов назад, AVA сказал: А ТЕПЕР ПИТАННЯ ДЕ КЛІЩ І ЧОМУ ЗЛЕТІЛИ Кліща у ройку так і немає , У прошлому році у мене був зліт де також кліща не було В одна була на контролі обробки, кліща у мало 2 шт , розплід чистий, точніше я не знайшов де розпичатав в другої у залишках розплоду кліща після злету, було штук 3 на діаметр 150 мм Хотя було у практиці ці 150 мм через одну комірки в кліщі і злетів не було, просто до нового року просіли, ну це незліт разом з маткою , розліт зараженої Чому зліт , ну у моїй місцевості можливо від обриву взятку і пилкового голоду Пилковий голод в кінці літа аналог обриву нектару весною, даже ще хужий , весною хоть запаси меду є , а зараз запасів перги немає у більшої половини зовсім Але ж не всіх так з пилком Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Nerox Опубликовано 6 сентября, 2024 Share Опубликовано 6 сентября, 2024 Перебирал гнезда и в одном из ульев увидел вот такую пчелу с лупящегося расплода, подскажите пожалуйста что это? Крыльев нет, пчела неполноценная какая-то.. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 6 сентября, 2024 Share Опубликовано 6 сентября, 2024 16 хвилин тому, Nerox сказав: Перебирал гнезда и в одном из ульев увидел вот такую пчелу с лупящегося расплода, подскажите пожалуйста что это? Крыльев нет, пчела неполноценная какая-то.. Схоже, у вас з наявністю кліща все норм Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Николай77 Опубликовано 6 сентября, 2024 Share Опубликовано 6 сентября, 2024 59 хвилин тому, AVA сказав: Кліща у ройку так і немає , У прошлому році у мене був зліт де також кліща не було В одна була на контролі обробки, кліща у мало 2 шт , розплід чистий, точніше я не знайшов де розпичатав в другої у залишках розплоду кліща після злету, було штук 3 на діаметр 150 мм Хотя було у практиці ці 150 мм через одну комірки в кліщі і злетів не було, просто до нового року просіли, ну це незліт разом з маткою , розліт зараженої Чому зліт , ну у моїй місцевості можливо від обриву взятку і пилкового голоду Пилковий голод в кінці літа аналог обриву нектару весною, даже ще хужий , весною хоть запаси меду є , а зараз запасів перги немає у більшої половини зовсім Але ж не всіх так з пилком Хочу доповнити що теж були злети бджіл наче і сім'ї були не малі . Але ще замітив там де злетіли бджоли мед з гнізда не розкладали хоча його ніхто не охороняв. Хоча в той же час на пасіці розбивали слабкі сімейки і рамки висушували під нуль. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 6 сентября, 2024 Share Опубликовано 6 сентября, 2024 40 хвилин тому, Nerox сказав: Перебирал гнезда и в одном из ульев увидел вот такую пчелу с лупящегося расплода, подскажите пожалуйста что это Кліщ попрацював Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 6 сентября, 2024 Share Опубликовано 6 сентября, 2024 18 минут назад, Николай77 сказал: Хочу доповнити що теж були злети бджіл наче і сім'ї були не малі . Але ще замітив там де злетіли бджоли мед з гнізда не розкладали хоча його ніхто не охороняв. Хоча в той же час на пасіці розбивали слабкі сімейки і рамки висушували під нуль. Не все сразу. Слабкі знають давно, а от ті що покинули гніздо потрібен час щоб розвідка спрацювала, тому осінню їх в більшості і не чіпають. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Николай77 Опубликовано 6 сентября, 2024 Share Опубликовано 6 сентября, 2024 8 хвилин тому, Wladimir_K сказав: Не все сразу. Слабкі знають давно, а от ті що покинули гніздо потрібен час щоб розвідка спрацювала, тому осінню їх в більшості і не чіпають. А Ви залиште рамку восени з медом то бджоли буде зразу повно. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 6 сентября, 2024 Share Опубликовано 6 сентября, 2024 2 часа назад, AVA сказал: Чому зліт , ну у моїй місцевості можливо від обриву взятку і пилкового голоду В мене пилок щас є у рамках. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 6 сентября, 2024 Share Опубликовано 6 сентября, 2024 І в нас пилку море, але такий ройок вже бачив. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 6 сентября, 2024 Share Опубликовано 6 сентября, 2024 36 минут назад, yu1986ra сказал: І в нас пилку море, але такий ройок вже бачив. Це не ройок , це невеликий рій на три рамки з міченою маткою, це у когось злетіла сімья А ройки на півлітра бджоли з неплодками у цьому році було уже три Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 6 сентября, 2024 Share Опубликовано 6 сентября, 2024 2 часа назад, Николай77 сказал: А Ви залиште рамку восени з медом то бджоли буде зразу повно. Це різні речі. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 6 сентября, 2024 Share Опубликовано 6 сентября, 2024 3 години тому, Николай77 сказав: Але ще замітив там де злетіли бджоли мед з гнізда не розкладали хоча його ніхто не охороняв. Теж таке було років чотири чи п'ять назад. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 6 сентября, 2024 Share Опубликовано 6 сентября, 2024 1 час назад, yu1986ra сказал: І в нас пилку море, але такий ройок вже бачив. Я взагалі півлітрові ройки з неплодкою не рахую злетом, це або нук, або десь у гнізді був розрив гнізда і бджоли вивили собі матку і улетіли Я у себе таке не раз бачив , особливо у лежаках на 4 льотки це як норма І до кліща, ці неплодки із жменею бджіл, ніякого відношення у 95% не мають Інша річ плодна мічена матка , уже під осінь десь полетіла з дому, притому кліща не має ні в рою ні в залишках того що залишилось у вулику Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.