Перейти к содержанию

Осінь 2024/Зима 2025 року. Ми переможемо!

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

Сьогодні відбирав мед з золотарнику. Доволі непогано. По кіло 12 на сім'ю. На іншому точку гречка, сонях був, трохи золотарника, верес. То мо' по кіло 7 в середньому. Все. В серпні тільки на золотарник. Мо' верес. 

Сьогодні десь у 15 .00 пригріло до +28

Бджоли пішли на обліт , після 5 дождів :umora:, скоріше віртуальних , бо ніби і були , а пиль суха

І тут пів пасіки зриваються в літ, показалося прилетів рій і мої чи накинулися на них, коли ті по льотках пішли шарить,  чи з ними хотіли вилетіти,  думав що десь щось граблять бо літ стояв в більшості вуликів 

Відлетіло десь 1.5 літра і сіло на вишні , посадив у вулик там же

Юрій чужий матка мічина зелена, а у мене красні 

Сразу ампулу апімітрину за 2023 рік на 1.5 л води і їм тройник дозу на вуличку

Через годину ніхто майже непосипався, я ще одну ампулу у розчин і знову тройник дозу, тільки що бджола жива , кліщ десь десяток на 1.5 літра бджоли , ну здоровий блін , а забув я лупу надів :umora:

А ТЕПЕР ПИТАННЯ ДЕ КЛІЩ І ЧОМУ ЗЛЕТІЛИ

46 хвилин тому, AVA сказав:

Сьогодні десь у 15 .00 пригріло до +28

Бджоли пішли на обліт , після 5 дождів :umora:, скоріше віртуальних , бо ніби і були , а пиль суха

І тут пів пасіки зриваються в літ, показалося прилетів рій і мої чи накинулися на них, коли ті по льотках пішли шарить,  чи з ними хотіли вилетіти,  думав що десь щось граблять бо літ стояв в більшості вуликів 

Відлетіло десь 1.5 літра і сіло на вишні , посадив у вулик там же

Юрій чужий матка мічина зелена, а у мене красні 

Сразу ампулу апімітрину за 2023 рік на 1.5 л води і їм тройник дозу на вуличку

Через годину ніхто майже непосипався, я ще одну ампулу у розчин і знову тройник дозу, тільки що бджола жива , кліщ десь десяток на 1.5 літра бджоли , ну здоровий блін , а забув я лупу надів :umora:

Може вони від таких обробок і злетіли:rofl:?

1 годину тому, бігунець сказав:

Сьогодні відбирав мед з золотарнику. Доволі непогано. По кіло 12 на сім'ю. На іншому точку гречка, сонях був, трохи золотарника, верес. То мо' по кіло 7 в середньому. Все. В серпні тільки на золотарник. Мо' верес. 

Мій, той що мав бути вересовий:rofl:, виявився крушина-золотарник. Колір майже такий самий як і дві попередні качки на лісовому точку, смак дещо інший. На вересі бджоли сиділи десь тиждень, але видно тільки сиділи:rofl:. Вересовий мед помітив лиш на кількох рамках (з під ножа справді як желе вичавився), але і він вилетів з сота. До золотарника летіти було біля 3 км, але його на рамках досить багато.

Покажіть фото вашого золотарника в літровій тарі.

4 минуты назад, yu1986ra сказал:

Мій, той що мав бути вересовий:rofl:, виявився крушина-золотарник. Колір майже такий самий як і дві попередні качки на лісовому точку, смак дещо інший. На вересі бджоли сиділи десь тиждень, але видно тільки сиділи:rofl:. Вересовий мед помітив лиш на кількох рамках (з під ножа справді як желе вичавився), але і він вилетів з сота. До золотарника летіти було біля 3 км, але його на рамках досить багато.

Покажіть фото вашого золотарника в літровій тарі.

Покажу. Завтра почну відкачку, сфотографую і покажу. 

4 хвилини тому, бігунець сказав:

Покажу. Завтра почну відкачку, сфотографую і покажу. 

В мене просто перший раз за 10 років той золотарник щось виділяв. Я й не знаю толком яке воно.

29 минут назад, yu1986ra сказал:

Може вони від таких обробок і злетіли:rofl:?

:dntknw: 

Я решітку кинув під корпус :umora:

50 хвилин тому, AVA сказав:

:dntknw: 

Я решітку кинув під корпус :umora:

Тримайте на контролі, бо заберуть з собою як тікатимуть:rofl:

58 минут назад, yu1986ra сказал:

В мене просто перший раз за 10 років той золотарник щось виділяв. Я й не знаю толком яке воно.

Вам добре, а в мене цього року золотарнику нуль,вперше за 5 років кочівлі на золотарник,перевіз з соняха на золотарник важчі ніж зараз забираю:(

29 хвилин тому, Славик сказав:

Вам добре, а в мене цього року золотарнику нуль,вперше за 5 років кочівлі на золотарник,перевіз з соняха на золотарник важчі ніж зараз забираю:(

Спеціально на золотарник не перевозив. В нас нема значних його площ. Вулики так і стояли в лісі. Бджоли золотарником трохи розбавили крушину (чого колір меду не змінився я не розумію). Загалом кіль по 10 за місяць забрав.

3 часа назад, AVA сказал:

Та отож.

Передивлявся трохи своїх. В гнізда  влазив - глянуть скіки там розплоду і шо вобще там робиться. Так у багатьох сімей, якби це був травень чи червень я б сказав, шо повиходили рої... :hmm: Так це виглядало. Але без маточників. 

В минулому році тоже шось було похоже, но тоді я все списав на кліща - неякісний препарат, чи несвоєчасно. Але в цьому році всьо чотко - а бжоли різко поменшало.

Не у всіх сім'ях, але. 

34 хвилини тому, Вадім Полтава сказав:

Та отож.

Передивлявся трохи своїх. В гнізда  влазив - глянуть скіки там розплоду і шо вобще там робиться. Так у багатьох сімей, якби це був травень чи червень я б сказав, шо повиходили рої... :hmm: Так це виглядало. Але без маточників. 

В минулому році тоже шось було похоже, но тоді я все списав на кліща - неякісний препарат, чи несвоєчасно. Але в цьому році всьо чотко - а бжоли різко поменшало.

Не у всіх сім'ях, але. 

Літо жарке було, бджоли менше розплоду вирощували, бо не могли тримати нормальну температуру.:IMHO:

В минулому році (літо було холодне) 10 вересня на 1 руті мало в кого бороди не висіли. Цьогоріч жодного бородатого вулика в мене нема.

13 часов назад, AVA сказал:

Кліща у ройку так і немає , 

У прошлому році у мене був зліт де також кліща не було 

В одна була на контролі обробки, кліща у мало 2 шт , розплід чистий, точніше я не знайшов де розпичатав

в другої у залишках розплоду кліща після злету, було штук 3 на діаметр 150 мм

Хотя було у практиці ці 150 мм через одну комірки в кліщі і злетів не було, просто до нового року просіли, ну це незліт разом з маткою , розліт зараженої 

Чому зліт :hmm:, ну у моїй місцевості можливо від обриву взятку і пилкового голоду 

Пилковий голод в кінці літа аналог обриву нектару весною,

даже ще хужий , весною хоть запаси меду є , а зараз запасів перги немає у більшої половини зовсім

Але ж не всіх так з пилком :hmm: 

Перебирал гнезда и в одном из ульев увидел вот такую пчелу с лупящегося расплода, подскажите пожалуйста что это? Крыльев нет, пчела неполноценная какая-то..

IMG_20240906_090043.jpg

16 хвилин тому, Nerox сказав:

Перебирал гнезда и в одном из ульев увидел вот такую пчелу с лупящегося расплода, подскажите пожалуйста что это? Крыльев нет, пчела неполноценная какая-то..

IMG_20240906_090043.jpg

Схоже, у вас з наявністю кліща все норм:umora:

59 хвилин тому, AVA сказав:

Кліща у ройку так і немає , 

У прошлому році у мене був зліт де також кліща не було 

В одна була на контролі обробки, кліща у мало 2 шт , розплід чистий, точніше я не знайшов де розпичатав

в другої у залишках розплоду кліща після злету, було штук 3 на діаметр 150 мм

Хотя було у практиці ці 150 мм через одну комірки в кліщі і злетів не було, просто до нового року просіли, ну це незліт разом з маткою , розліт зараженої 

Чому зліт :hmm:, ну у моїй місцевості можливо від обриву взятку і пилкового голоду 

Пилковий голод в кінці літа аналог обриву нектару весною,

даже ще хужий , весною хоть запаси меду є , а зараз запасів перги немає у більшої половини зовсім

Але ж не всіх так з пилком :hmm: 

Хочу доповнити що теж були злети бджіл наче і сім'ї були не малі . Але ще замітив там де злетіли бджоли мед з гнізда не розкладали хоча його ніхто не охороняв. Хоча  в той же час на пасіці розбивали слабкі сімейки і рамки висушували під нуль. 

40 хвилин тому, Nerox сказав:

Перебирал гнезда и в одном из ульев увидел вот такую пчелу с лупящегося расплода, подскажите пожалуйста что это

Кліщ попрацював

18 минут назад, Николай77 сказал:

Хочу доповнити що теж були злети бджіл наче і сім'ї були не малі . Але ще замітив там де злетіли бджоли мед з гнізда не розкладали хоча його ніхто не охороняв. Хоча  в той же час на пасіці розбивали слабкі сімейки і рамки висушували під нуль. 

Не все сразу. Слабкі знають давно, а от ті що покинули гніздо потрібен час щоб розвідка спрацювала, тому осінню їх в більшості і не чіпають.

8 хвилин тому, Wladimir_K сказав:

Не все сразу. Слабкі знають давно, а от ті що покинули гніздо потрібен час щоб розвідка спрацювала, тому осінню їх в більшості і не чіпають.

А Ви залиште рамку восени з медом то бджоли буде зразу повно.

2 часа назад, AVA сказал:

В мене пилок щас є у рамках. 

І в нас пилку море, але такий ройок вже бачив. 

36 минут назад, yu1986ra сказал:

Це не ройок , це невеликий рій на три рамки з міченою маткою, це у когось злетіла сімья 

А ройки на півлітра бджоли з неплодками у цьому році  було уже три 

2 часа назад, Николай77 сказал:

А Ви залиште рамку восени з медом то бджоли буде зразу повно.

Це різні речі.

3 години тому, Николай77 сказав:

Але ще замітив там де злетіли бджоли мед з гнізда не розкладали хоча його ніхто не охороняв. 

Теж таке було років чотири чи п'ять назад.

1 час назад, yu1986ra сказал:

Я взагалі півлітрові ройки з неплодкою не рахую злетом, це або нук, або десь у гнізді був розрив гнізда і бджоли вивили собі матку і улетіли 

Я у себе таке не раз бачив , особливо у лежаках на 4 льотки це як норма 

І до кліща, ці неплодки із жменею бджіл, ніякого відношення у 95% не мають 

Інша річ плодна мічена матка , уже під осінь десь полетіла з дому, притому кліща не має ні в рою ні в залишках того що залишилось у вулику

Заархивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.

• Создать...