Перейти к содержанию

Осінь 2024/Зима 2025 року. Ми переможемо!

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

1 година тому, ромео сказав:

+ соя, пшениця

ПС. Соняха цей рік зовсім обмаль

Ну а дощів ? :ah:

• 5 months later...

Перше вересня. Дітки йдуть сьогодні до школи А пасічники починають готуватися до зимівлі. Отож запрошую до нової сезонної теми Осінь/Зима 2024 року. Ми переможемо!

Отож хай і дощить та й світить сонечко , але "Все має бути в міру ", як казав колись відомий та мудрий  азійський цілитель і навчитель Іб Сіна Авіцена.

• ДобровоЛ changed the title to Осінь 2024/Зима 2025 року. Ми переможемо!
12 хвилин тому, ДобровоЛ сказав:

Перше вересня. Дітки йдуть сьогодні до школи А пасічники починають готуватися до зимівлі. Отож запрошую до нової сезонної теми Осінь/Зима 2024 року. Ми переможемо!

Не зарано? Клімат змінився, і разом з ним змістилися всі терміни, в деяких районах ще медозбір не закінчився...

20 хвилин тому, davolodya сказав:

Не зарано? Клімат змінився, і разом з ним змістилися всі терміни, в деяких районах ще медозбір не закінчився...

Видно, що ота зміна церковного календаря в Україні теж не даром була зроблена.:IMHO:

"Все тече, все міняється"- прадавня філософська трактата.

А кардинальну зміну клімату мені самому довелося на своєму сімдесятилітньому віці якраз й пережити. Я ще пам"ятаю кучугури снігу, що намітало аж до електричних проводів. І як моя мама наказувала нам , своїм трьом діткам, не ходити біля стовпів, щоб не зачепити отих клятих  електопроводів. Ну, а тепер он буває й зима минає, а дитячі санчата та лижі та так і пролежать у коморі не чіпаними. А вулики, які раніше рекомендували знавці обгортати снігом перед сильними морозами, так і стоять цілу зиму відкритими й часто на обезсніжному точку.:dntknw:

А календар, @davolodya, лишається календарем. Тут нічого не подієш.:ah:

2 години тому, yu1986ra сказав:

То точно не ваше прилетіло?:umora:

Коли до мене таке прилетіло, то через тиждень виявив одну безматочну (хоча може то й збіг).

Оці зльоти то точно від кліща .

12 годин тому, davolodya сказав:

Я вже на одному точку буду підкормлювати...

12 годин тому, ДобровоЛ сказав:

Оці зльоти то точно від кліща .

Я чогось переконаний, що цьогоріч кліща в мене обмаль...

51 хвилину тому, yu1986ra сказав:

Я чогось переконаний, що цьогоріч кліща в мене обмаль...

То може ще й не ваші...

Але осінні зльоти почалися з тих пір, як тільки у нас на пасіках з"явився кліщ. :IMHO:

13 годин тому, davolodya сказав:

Та кормові запаси потрібно заготовляти зразу ж після останньої качки й постійно скорочувати гнізда,

щоб були повномедні рамки та вчасно позбутися зайвих, які до добра не доведуть.:IMHO:

3 години тому, Винодел сказав:

Допис з претензіею на інформацію. Наш колега, мій односельчанин(за 1,5км. від мене) не так давно розповів що смушками "Манхао" незадоволений, викликають підозру в неєфективності. Поставив смушки і через деякій час заглядав на вставні планшети- на дні-кліщів було небагато. Пролив водним розчином щавелевої к-ти з цукром і спостерігав більший осип клішів протягом тижня. Проблема для незаперечливого висновку в недостатній єфективності "Манхао" в тому, що колега не скільки не науковець і не обізнаний з основами постанови досліда, швидче всього не врахував багато параметрів. На своїх бджолах кліщів, останній час, не бачив. Вчора почав проливати вод.роз. щавлевої к-ти, стоять і названі смушки, кум завіз лішні після постановки в свої , десь зо два десятки, щоб не пропадало "добро" повставляв у вулики, бачив декількох кліщів на прильотці. Час викидати з вуликів.

Цього року, вкотре, вирішив кардинально скоротити пасіку, до двох-трьох десятків. Частину, що планую залишити майже три тижні підгодовую, загодовую, догодовую. Вчора порамочно оглядав(не тільки з цікавості, вважаю була потреба)-сироп не вибирають(на мій погляд могли б розширити рамки, відстроїти і залити коржики), для розплоду чарунки знаходять, продовжують виводити, знехотя, по -осінньому. Пилок в чарунках присутній при тому, що засуха, може зо два місяці не було дощів, флора виглядае по "південному". Бджоли начебто в достатній кількості питання наскільки життездатні, скільки залишиться до весни. Тепло і бджоли не допускають ос до кормових запасів, що буде холодними ранками нам відомо, ламаю голову як унеможливити або ускладнити розкрадання осами "моїх" кормів у вуликах. Труїти ос справа недостатньо єфективна бо отруену приманку не беруть(пробував з м'ясним фаршем, з рибним) та легко можуть прилетіти за пару кілометрів це все одно що перевезти пасіку від щуром(багато їх "курликае" у небі) на десяток кілометрів.  Колись перевіз точок в інше місце, в степ. Через недовгий час побачив зграю в небі над точком і додумавсь- що їм варто пролетіти 5-10км, це не мені пішки по дорогам та манівцям. 

Ос потрібно нищити ранньою весною. Я це часто повторюю. Бо тоді за поживою літають їх матки,

так як робочі особини ні у них, ні у шершнів та джмелів у нас не виживають взиму. А зараз зачиніть нижні льотки аж до холодів, коли робочі оси вже зникнуть.:IMHO:

23.08.2024 в 09:39, wwlo сказав:

пройшла гроза вчора-більше гриміло і блискало,чим змочило землю.Вечером їхав електровелосипедом на пасіку давати сиропчик для нарощування,то вже було сухо.Цікаво ,що не було щурки-мабуть грім налякав або полетіла в Африку.

Ну, то така зараза -  не гірше воскової молі : хоч і не посій , то все одно вродить.:IMHO:

В кого яка ситуація з сходами ріпаку,а то в мене повна печаль ,сіяли в 18-20 числах серпня ,а сходів немає:dntknw:

Бачив на одному полі зійшов, але здалеку бачив.

6 хвилин тому, Славик сказав:

В кого яка ситуація з сходами ріпаку,а то в мене повна печаль ,сіяли в 18-20 числах серпня ,а сходів немає:dntknw:

В нас сходів нема ніяких...

Може через те, шо його й не сіяли... :dntknw:

15 хвилин тому, ромео сказав:

Ну, якшо не сіяли, то конєшно...

50 минут назад, gardener сказал:

Бачив на одному полі зійшов, але здалеку бачив.

Також зійшов!

Хто там в сімї заглядав,як обстановка ?

Я після відкачки ніц .

поки не дивився

55 минут назад, ромео сказал:

Можливо у Вас і не сіяли,буде легше, готуйте зразу на сонях ,якщо у Вас посіють

35 хвилин тому, Женя Ц. сказав:

Також зійшов!

Я після відкачки ніц .

В моїй місцевості пішла нова хвиля розплоду.

1 час назад, Славик сказал:

Посходив, непоганий. Чи залишиться живим побачимо.

3 минуты назад, yu1986ra сказал:

Хай нарощуються, були б корма.

6 минут назад, yu1986ra сказал:

Може зими не буде ;)

1 година тому, Женя Ц. сказав:

Я після відкачки ніц .

Останній раз дивився в гнізда в кінці липня...

11 минут назад, ромео сказал:

Ще не скучили ?)))

53 хвилини тому, Олександр С. сказав:

Хай нарощуються, були б корма.

З кормами я щось придумаю. Як попечатають розплід почну кормити.

27 хвилин тому, ромео сказав:

Бджоли вже не впізнають:rofl:

1 година тому, yu1986ra сказав:

Воду носять шо дурні, мабудь теж розплід гонять.

30 хвилин тому, Женя Ц. сказав:

Ще не скучили ?)))

так він їх ше не питав

Заархивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.

• Создать...