ДобровоЛ Опубликовано 31 марта, 2024 Share Опубликовано 31 марта, 2024 1 година тому, ромео сказав: + соя, пшениця ПС. Соняха цей рік зовсім обмаль Ну а дощів ? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 2 сентября, 2024 Автор Share Опубликовано 2 сентября, 2024 Перше вересня. Дітки йдуть сьогодні до школи А пасічники починають готуватися до зимівлі. Отож запрошую до нової сезонної теми : Осінь/Зима 2024 року. Ми переможемо! Отож хай і дощить та й світить сонечко , але "Все має бути в міру ", як казав колись відомий та мудрий азійський цілитель і навчитель Іб Сіна Авіцена. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 2 сентября, 2024 Share Опубликовано 2 сентября, 2024 12 хвилин тому, ДобровоЛ сказав: Перше вересня. Дітки йдуть сьогодні до школи А пасічники починають готуватися до зимівлі. Отож запрошую до нової сезонної теми : Осінь/Зима 2024 року. Ми переможемо! Не зарано? Клімат змінився, і разом з ним змістилися всі терміни, в деяких районах ще медозбір не закінчився... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 2 сентября, 2024 Автор Share Опубликовано 2 сентября, 2024 20 хвилин тому, davolodya сказав: Не зарано? Клімат змінився, і разом з ним змістилися всі терміни, в деяких районах ще медозбір не закінчився... Видно, що ота зміна церковного календаря в Україні теж не даром була зроблена. "Все тече, все міняється"- прадавня філософська трактата. А кардинальну зміну клімату мені самому довелося на своєму сімдесятилітньому віці якраз й пережити. Я ще пам"ятаю кучугури снігу, що намітало аж до електричних проводів. І як моя мама наказувала нам , своїм трьом діткам, не ходити біля стовпів, щоб не зачепити отих клятих електопроводів. Ну, а тепер он буває й зима минає, а дитячі санчата та лижі та так і пролежать у коморі не чіпаними. А вулики, які раніше рекомендували знавці обгортати снігом перед сильними морозами, так і стоять цілу зиму відкритими й часто на обезсніжному точку. А календар, @davolodya, лишається календарем. Тут нічого не подієш. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 2 сентября, 2024 Автор Share Опубликовано 2 сентября, 2024 2 години тому, yu1986ra сказав: То точно не ваше прилетіло? Коли до мене таке прилетіло, то через тиждень виявив одну безматочну (хоча може то й збіг). Оці зльоти то точно від кліща . Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 2 сентября, 2024 Share Опубликовано 2 сентября, 2024 12 годин тому, davolodya сказав: Не зарано? Клімат змінився, і разом з ним змістилися всі терміни, в деяких районах ще медозбір не закінчився... Я вже на одному точку буду підкормлювати... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 2 сентября, 2024 Share Опубликовано 2 сентября, 2024 12 годин тому, ДобровоЛ сказав: Оці зльоти то точно від кліща . Я чогось переконаний, що цьогоріч кліща в мене обмаль... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 2 сентября, 2024 Автор Share Опубликовано 2 сентября, 2024 51 хвилину тому, yu1986ra сказав: Я чогось переконаний, що цьогоріч кліща в мене обмаль... То може ще й не ваші... Але осінні зльоти почалися з тих пір, як тільки у нас на пасіках з"явився кліщ. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 2 сентября, 2024 Автор Share Опубликовано 2 сентября, 2024 13 годин тому, davolodya сказав: Не зарано? Клімат змінився, і разом з ним змістилися всі терміни, в деяких районах ще медозбір не закінчився... Та кормові запаси потрібно заготовляти зразу ж після останньої качки й постійно скорочувати гнізда, щоб були повномедні рамки та вчасно позбутися зайвих, які до добра не доведуть. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 3 сентября, 2024 Автор Share Опубликовано 3 сентября, 2024 3 години тому, Винодел сказав: Допис з претензіею на інформацію. Наш колега, мій односельчанин(за 1,5км. від мене) не так давно розповів що смушками "Манхао" незадоволений, викликають підозру в неєфективності. Поставив смушки і через деякій час заглядав на вставні планшети- на дні-кліщів було небагато. Пролив водним розчином щавелевої к-ти з цукром і спостерігав більший осип клішів протягом тижня. Проблема для незаперечливого висновку в недостатній єфективності "Манхао" в тому, що колега не скільки не науковець і не обізнаний з основами постанови досліда, швидче всього не врахував багато параметрів. На своїх бджолах кліщів, останній час, не бачив. Вчора почав проливати вод.роз. щавлевої к-ти, стоять і названі смушки, кум завіз лішні після постановки в свої , десь зо два десятки, щоб не пропадало "добро" повставляв у вулики, бачив декількох кліщів на прильотці. Час викидати з вуликів. Цього року, вкотре, вирішив кардинально скоротити пасіку, до двох-трьох десятків. Частину, що планую залишити майже три тижні підгодовую, загодовую, догодовую. Вчора порамочно оглядав(не тільки з цікавості, вважаю була потреба)-сироп не вибирають(на мій погляд могли б розширити рамки, відстроїти і залити коржики), для розплоду чарунки знаходять, продовжують виводити, знехотя, по -осінньому. Пилок в чарунках присутній при тому, що засуха, може зо два місяці не було дощів, флора виглядае по "південному". Бджоли начебто в достатній кількості питання наскільки життездатні, скільки залишиться до весни. Тепло і бджоли не допускають ос до кормових запасів, що буде холодними ранками нам відомо, ламаю голову як унеможливити або ускладнити розкрадання осами "моїх" кормів у вуликах. Труїти ос справа недостатньо єфективна бо отруену приманку не беруть(пробував з м'ясним фаршем, з рибним) та легко можуть прилетіти за пару кілометрів це все одно що перевезти пасіку від щуром(багато їх "курликае" у небі) на десяток кілометрів. Колись перевіз точок в інше місце, в степ. Через недовгий час побачив зграю в небі над точком і додумавсь- що їм варто пролетіти 5-10км, це не мені пішки по дорогам та манівцям. Ос потрібно нищити ранньою весною. Я це часто повторюю. Бо тоді за поживою літають їх матки, так як робочі особини ні у них, ні у шершнів та джмелів у нас не виживають взиму. А зараз зачиніть нижні льотки аж до холодів, коли робочі оси вже зникнуть. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 4 сентября, 2024 Автор Share Опубликовано 4 сентября, 2024 23.08.2024 в 09:39, wwlo сказав: пройшла гроза вчора-більше гриміло і блискало,чим змочило землю.Вечером їхав електровелосипедом на пасіку давати сиропчик для нарощування,то вже було сухо.Цікаво ,що не було щурки-мабуть грім налякав або полетіла в Африку. Ну, то така зараза - не гірше воскової молі : хоч і не посій , то все одно вродить. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Славик Опубликовано 4 сентября, 2024 Share Опубликовано 4 сентября, 2024 В кого яка ситуація з сходами ріпаку,а то в мене повна печаль ,сіяли в 18-20 числах серпня ,а сходів немає Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 4 сентября, 2024 Share Опубликовано 4 сентября, 2024 Бачив на одному полі зійшов, але здалеку бачив. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 4 сентября, 2024 Share Опубликовано 4 сентября, 2024 6 хвилин тому, Славик сказав: В кого яка ситуація з сходами ріпаку,а то в мене повна печаль ,сіяли в 18-20 числах серпня ,а сходів немає В нас сходів нема ніяких... Може через те, шо його й не сіяли... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 4 сентября, 2024 Share Опубликовано 4 сентября, 2024 15 хвилин тому, ромео сказав: В нас сходів нема ніяких... Може через те, шо його й не сіяли... Ну, якшо не сіяли, то конєшно... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 4 сентября, 2024 Share Опубликовано 4 сентября, 2024 50 минут назад, gardener сказал: Бачив на одному полі зійшов, але здалеку бачив. Також зійшов! Хто там в сімї заглядав,як обстановка ? Я після відкачки ніц . Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 4 сентября, 2024 Share Опубликовано 4 сентября, 2024 поки не дивився Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Славик Опубликовано 4 сентября, 2024 Share Опубликовано 4 сентября, 2024 55 минут назад, ромео сказал: В нас сходів нема ніяких... Може через те, шо його й не сіяли... Можливо у Вас і не сіяли,буде легше, готуйте зразу на сонях ,якщо у Вас посіють Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 4 сентября, 2024 Share Опубликовано 4 сентября, 2024 35 хвилин тому, Женя Ц. сказав: Також зійшов! Хто там в сімї заглядав,як обстановка ? Я після відкачки ніц . В моїй місцевості пішла нова хвиля розплоду. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр С. Опубликовано 4 сентября, 2024 Share Опубликовано 4 сентября, 2024 1 час назад, Славик сказал: В кого яка ситуація з сходами ріпаку,а то в мене повна печаль ,сіяли в 18-20 числах серпня ,а сходів немає Посходив, непоганий. Чи залишиться живим побачимо. 3 минуты назад, yu1986ra сказал: В моїй місцевості пішла нова хвиля розплоду. Хай нарощуються, були б корма. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 4 сентября, 2024 Share Опубликовано 4 сентября, 2024 6 минут назад, yu1986ra сказал: В моїй місцевості пішла нова хвиля розплоду. Може зими не буде Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 4 сентября, 2024 Share Опубликовано 4 сентября, 2024 1 година тому, Женя Ц. сказав: Хто там в сімї заглядав,як обстановка ? Я після відкачки ніц . Останній раз дивився в гнізда в кінці липня... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 4 сентября, 2024 Share Опубликовано 4 сентября, 2024 11 минут назад, ромео сказал: Останній раз дивився в гнізда в кінці липня... Ще не скучили ?))) Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 4 сентября, 2024 Share Опубликовано 4 сентября, 2024 53 хвилини тому, Олександр С. сказав: Хай нарощуються, були б корма. З кормами я щось придумаю. Як попечатають розплід почну кормити. 27 хвилин тому, ромео сказав: Останній раз дивився в гнізда в кінці липня... Бджоли вже не впізнають Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 4 сентября, 2024 Share Опубликовано 4 сентября, 2024 1 година тому, yu1986ra сказав: В моїй місцевості пішла нова хвиля розплоду. Воду носять шо дурні, мабудь теж розплід гонять. 30 хвилин тому, Женя Ц. сказав: Ще не скучили ?))) так він їх ше не питав Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.