Слобожанин 70 Опубликовано 24 декабря, 2022 Share Опубликовано 24 декабря, 2022 3 часа назад, Серж 82 сказал: Не по темі але прокоментую. Ви пишете про ненависть і розбрат. А ви хіба не знаєте як цивільні у слов'янську ставляться до військових ЗСУ? У серпні місяці місто було практично пусте, та і крамар так само. А зараз місто одне і друге ожило завдяки ЗСУ, і не треба на військових дивитись як на ворогів. Тільки завдяки їм фронт не дійшов до славіка і крамара. І дякуйте Богу за це. А С300 прилітають по сьогоднішній день по наводці і це прикро що є такі які мріють по сьогоднішній день про "руській мір". Заїдьте в Богородичне і гляньте що там залишилось від села. Тому робіть все можливе щоб ті тварюки поскоріше пішли з нашої землі. Ну ось ,пiшла жара. Я iм за Хому, вони менi за Ерему. Людина написала росiйською, пiсля чого пiшла образа що вiн з" кацапськоi страни", а "всi експортери з кремля" , i це тому що не хочуть давать хорошу цiну. . Другий взагалi бажае "здохнуть". То це по вашому не " Ненависть i розбрат". А хлопцi на передовiй з якими я спiлкувався , багато розмовляе росiйською, то це вони також з кремля? I до речi, хлопцi з передовоi , сказали що Поки тримають Бахмут у " славiку i крамару" можно жити спокiйно,а якщо не дай боже ситуацiя змiниться, то краще з мicта виiзжати. Ну i раз на те пiшло, що Ви великi патрiоти, то якого бicа сидите на бочках i ждите добру цiну вiд кремлiвських експортерiв. Здавайте , а грошi на ЗСУ. Вони потрiбнi уже зараз. Чи може Ви тiльки з лiжка, та язиком? А ще я Вам скажу, людей побiльшало в мicтi, бо помикались по свiту, а жити за щось треба. А ще , в тих мicтах, до яких вiйна не докотилась, за проживания таку цiну ломлять, як кажуть:" i бога не бояться". То Вы самi i поспiлкуйтеся з тими хто повернувся,а я не з неба впав. I в Богородичне мене посилать не потрiбно, досить того,що я бачив ,Кам'янку,Долину. Людина стала бомжем, i вiд того,що то прилетiло вiд кацапiв, не легше. Я наприклад,не чекав ,не чекаю, i нiколи не чекатиму отой "рускiй мiр", Але й не люблю, коли вiшають локшину, i на деякi речi маю свою думку. I деякi пани своею поведiнкою,пiдiгрують ворогу,думаючи ,що вони великi патрiоти. 1 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 24 декабря, 2022 Share Опубликовано 24 декабря, 2022 4 минуты назад, Sanich сказал: Люди можуть жити де завгодно. Для цього є відкриті кордони та процес еміграції. Так думає більшість в цивілізованому світі, а от в сусідній країні це називається зовсім по іншому. Це один з культів пропаганди на цьому організований. 2 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Слобожанин 70 Опубликовано 24 декабря, 2022 Share Опубликовано 24 декабря, 2022 4 часа назад, Sanich сказал: То це хуйло напало, тому що хтось не міг домовитися на якій мові спілкуватися? Проблема в тому, що чоловік путає внутрішні проблеми країни і зовнішню агресію йобнутого сусіда, який видав суто внутрішні проблеми іншої країни як виправдання агресії. Типу, якби не ці протиріччя, він не знайшов би інших "пояснень". Нема нiякоi проблеми, i ,чоловiк нiчого не пута. Коли в краiнi вiйна ворог використовуе для пропаганди, усi нашi негаразди, i протирiччя. Невже, це не зрозумiло. Ну допомагайте йому в цьому, мотивуйте його вiйсько, Ви ж розумнi, а я так без клепки в головi. Ага однi в сепари подались, iншим пропонуете iмiгрувати,що вони вже й роблять як в одну так i в iншу сторону, частина поляже, захищаючи одних i других. I залишаться однi Великi лiжковi патрiоти. Ну, а що до цивiлiзованого свiту, то там внутрiшнi протирiчяя вирiшують , референдумами i т.i. I тодi, все по закону. Не подобаеться- емiгруй.Але у нас все вирiшують , люди якi присвоiли собi звання патрioтiв, Або бариги ,Або ще чортзна хто. Тому ми досi ще й не в Европi. Не тому,що ми горбатi рилом не вийшли, а тому що бариги у нас при владi ,нам дурням розповiдають одне,а роблять iнше. Думаемо ось ось, а воно знову , крило Ахметова, крило Коломоського, тьху,та нувас к бicy.Пiшов я спать. 1 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Серж 82 Опубликовано 24 декабря, 2022 Share Опубликовано 24 декабря, 2022 47 минут назад, Слобожанин 70 сказал: Ну ось ,пiшла жара. Я iм за Хому, вони менi за Ерему. Людина написала росiйською, пiсля чого пiшла образа що вiн з" кацапськоi страни", а "всi експортери з кремля" , i це тому що не хочуть давать хорошу цiну. . Другий взагалi бажае "здохнуть". То це по вашому не " Ненависть i розбрат". А хлопцi на передовiй з якими я спiлкувався , багато розмовляе росiйською, то це вони також з кремля? I до речi, хлопцi з передовоi , сказали що Поки тримають Бахмут у " славiку i крамару" можно жити спокiйно,а якщо не дай боже ситуацiя змiниться, то краще з мicта виiзжати. Ну i раз на те пiшло, що Ви великi патрiоти, то якого бicа сидите на бочках i ждите добру цiну вiд кремлiвських експортерiв. Здавайте , а грошi на ЗСУ. Вони потрiбнi уже зараз. Чи може Ви тiльки з лiжка, та язиком? А ще я Вам скажу, людей побiльшало в мicтi, бо помикались по свiту, а жити за щось треба. А ще , в тих мicтах, до яких вiйна не докотилась, за проживания таку цiну ломлять, як кажуть:" i бога не бояться". То Вы самi i поспiлкуйтеся з тими хто повернувся,а я не з неба впав. I в Богородичне мене посилать не потрiбно, досить того,що я бачив ,Кам'янку,Долину. Людина стала бомжем, i вiд того,що то прилетiло вiд кацапiв, не легше. Я наприклад,не чекав ,не чекаю, i нiколи не чекатиму отой "рускiй мiр", Але й не люблю, коли вiшають локшину, i на деякi речi маю свою думку. I деякi пани своею поведiнкою,пiдiгрують ворогу,думаючи ,що вони великi патрiоти. Я не конкретно мав Вас на уваз, а взагальному бо то зразу видно яким поглядом у серпні місцеві (які залишились і не виїхали з міста) дивились на військових. До міста назад почали повертатись тоді коли ми погнали кацапів з під ізюма. Богородичне навів як приклад бо там з хлопцями тримав оборону більше місяця. І зімною були хлопці в зводі з Покровська які теж розмовляють російською, але це не заважало мочити і гнати кацапів аж до лиману. По поводу патріотів то скажу так - мої побратими загинули при штурмах визволяючи наші землі від нечисті. Від тієї нечисті яку багато хто з місцевих кликав сюди. Хлопці щодня дивляться смерті в очі, а місцеві - не встигла ракета прилетіти в місто як викладають в мережі місце прильоту, тим самим коригуючи вогонь. Насправді тим виродкам начхати на російськомовних, їхня мета знищити Україну, а дехто цього до цих пір не може зрозуміти і мріє про "руській мір" 1 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Gring Опубликовано 24 декабря, 2022 Share Опубликовано 24 декабря, 2022 1 час назад, Слобожанин 70 сказал: ....I деякi пани своею поведiнкою,пiдiгрують ворогу,думаючи ,що вони великi патрiоти. 100% Мовний срач – це суто кремлівський наратив. Ті, хто його роздмухує – корисні ідіоти русні. 5 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 24 декабря, 2022 Автор Share Опубликовано 24 декабря, 2022 18 хвилин тому, Слобожанин 70 сказав: Коли в краiнi вiйна ворог використовуе для пропаганди, усi нашi негаразди, i протирiччя. А ви не помітили, що навіть їх відсутність не зупинить ворога від того, щоб їх придумати і їх наявність чи відсутність має близьконульову цінність для москальської пропаганди? 21 хвилину тому, Слобожанин 70 сказав: Ви ж розумнi, а я так без клепки в головi. Я такого не стверджував. Не видумуйте. 22 хвилини тому, Слобожанин 70 сказав: Ага однi в сепари подались, iншим пропонуете iмiгрувати,що вони вже й роблять як в одну так i в iншу сторону, частина поляже, захищаючи одних i других. I залишаться однi Великi лiжковi патрiоти. Власне, в цьому і ціль ворога - знекровити країну. 25 хвилин тому, Слобожанин 70 сказав: Але у нас все вирiшують , люди якi присвоiли собi звання патрioтiв, Або бариги ,Або ще чортзна хто. Це вам видається. 28 хвилин тому, Слобожанин 70 сказав: Тому ми досi ще й не в Европi. Це однобока думка. Не в Європі ми по багатьом причинам. Одна із них, знову ж, - хворий сусід, який нам весь шлях вставляв колеса на шляху євроінтеграції. Коли країни Балтії вже були в НАТО і ЄС, наші претенденти в президенти спорили, хто з них більше любить московію. А один "президент" додумався до того, що призначив міністрами громадян московії. А дехто в цей час займався тим, що через вибори все намагався довести, що найсвятіше його право в країні - це заповнити квитанцію в ЖЕКові на "родном язикє". 34 хвилини тому, Слобожанин 70 сказав: Пiшов я спать. Вірне рішення. 3 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 24 декабря, 2022 Автор Share Опубликовано 24 декабря, 2022 Я уже років шість, всім, хто стверджує, що ми своїми внутрішніми чварами на теми мови даємо привід для московії для виправдання агресії, я приводжу приклад агресії проти Фінляндії в 1940му. Я спецом поцікавився і виявилося, що на початок 40х кількість російськомовних фінів була в межах 20 тис. осіб, згідно відкритих джерел в інтернеті. І що? Знайшли причину. Тому що бажали захопити фінів і повернути в лоно імперії. Але получили пи...ди і задовольнилися малим. Так само і з Україною. Що б ми не робили - вони б знайшли чи видумали причини, тому що істинні причини - тотальне імперське мислення московитів, яке пригнічується лише піздюліною та гробами окупантів. Тема мови - виключно внутрішня проблема України і ні московія, ні США ніяка інша країна не має до цього ніякого відношення і не мають сунути свого носа в це питання. 7 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 24 декабря, 2022 Share Опубликовано 24 декабря, 2022 6 минут назад, Sanich сказал: Але получили пи...ди і задовольнилися малим. У нас, нажаль, обходиться значно більшим. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 24 декабря, 2022 Автор Share Опубликовано 24 декабря, 2022 3 хвилини тому, ромео сказав: У нас, нажаль, обходиться значно більшим. Маємо що маємо. Варіантів у нас не багато, крім еміграції - або постаратися вижити і знищити, відбити ворога, або здатися і згинути в пеклі репресій, як вже було 100 років тому назад. 6 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Gring Опубликовано 24 декабря, 2022 Share Опубликовано 24 декабря, 2022 26 минут назад, Sanich сказал: Я уже років шість, всім, хто стверджує, що ми своїми внутрішніми чварами на теми мови даємо привід для московії для виправдання агресії, я приводжу приклад агресії проти Фінляндії в 1940му. Я спецом поцікавився і виявилося, що на початок 40х кількість російськомовних фінів була в межах 20 тис. осіб, згідно відкритих джерел в інтернеті. І що? Знайшли причину. Тому що бажали захопити фінів і повернути в лоно імперії. Але получили пи...ди і задовольнилися малим. Не в поводі справа. Є безпрограшна тема - "Поділяй і володарюй". Внутрішні розбрати послаблюють країну. І це сприяє ворогові. Це по-перше. А по друге - є правила форуму, які кожен підписав - Цитата III. Порядок поведения на форуме. 1.Вы подтверждаете, что не будете: 1.1.размещать или передавать посредством форума любые материалы, включая, но не ограничиваясь, сообщения, информацию, данные, текст, программное обеспечение, изображения или видео, которые являются незаконными, угрожающими, бранными, нечестными, клеветническими, вульгарными, непристойными, посягающими на частные или публичные права, а равно и разжигающими расовую, этническую или другую рознь; P.S. Кстати, москальским языком написаны Для начала пожелали сдохнуть, потом к сепарским попам пристроили. А модерам пофиг 1 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Александр К. Опубликовано 24 декабря, 2022 Share Опубликовано 24 декабря, 2022 Хороших примеров того как в одной стране есть много языков много, но основное сейчас не обидеть своего ближнего, плюнув ему в морду за маскальский язык.... А напевно все ж таки вигнати цю гніду з НАШОЇ по праву землі. Напевно це не вийде якщо ми не будемо эдині.. А тому вважаю за доцільне всі мовні чвари як мінімум перенести на мирний час. Тому ДУЖЕ прошу адміністрацію присікати мовні утиски які мають час від часу місце на форумі.... Хотелось бы добавить что чем больше языков знает человек тем дольше его мозг остается в тонусе и работоспособен.... 4 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Фомич Опубликовано 24 декабря, 2022 Share Опубликовано 24 декабря, 2022 37 минут назад, Sanich сказал: Маємо що маємо. Варіантів у нас не багато, крім еміграції - або постаратися вижити і знищити, відбити ворога, або здатися і згинути в пеклі репресій, як вже було 100 років тому назад. Я думаю, что последний вариант не рассматривается и не стоит про это даже думать. Как бы не было нам тяжело, но мы прорвёмся. Правда на нашей стороне. Слава Украине! 1 1 6 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 24 декабря, 2022 Share Опубликовано 24 декабря, 2022 52 минуты назад, Gring сказал: Для начала пожелали сдохнуть, потом к сепарским попам пристроили. А модерам пофиг "Жалобу" тисли? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Gring Опубликовано 24 декабря, 2022 Share Опубликовано 24 декабря, 2022 1 минуту назад, ромео сказал: "Жалобу" тисли? Ні. Тому що - а)Це стосується не лише мене. б)Мені подобається підпис у Sanich. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 24 декабря, 2022 Share Опубликовано 24 декабря, 2022 14 часов назад, Слобожанин 70 сказал: На якiй мовi людинi зручнiше на тiй вiн i пише. Я наприклад також бiльше звик писати росiйською, менi так зручнiше, хоча добре спiлкуюся украiнською. На радicть путiну ви роздiляете, людей по мовi,тепер уже по вiрi , з ваших уст сиплеться тiльки розбрат, ненависть, та злоба. I в тому , що вiдбуваеться в моiй рiднiй Украiнi, часткова вина , таких як Ви не думаючих патрiотiв.. Вступати з вами у диспут, не збираюся . Я все сказав. I надалi при потребi, буду писати . Як хочиш такі говори. Релігія , то друга спррава, Кіріл поклонився антихристу і продав сотні тисяч душ сатані 2 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Александр К. Опубликовано 24 декабря, 2022 Share Опубликовано 24 декабря, 2022 35 минут назад, Пахомич сказал: Як хочиш такі говори. Релігія , то друга спррава, Кіріл поклонився антихристу і продав сотні тисяч душ сатані Може це вже зараз не на часі... може всі ці питання залишимо на мирний час.... 2 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 24 декабря, 2022 Автор Share Опубликовано 24 декабря, 2022 10 хвилин тому, Александр К. сказав: Може це вже зараз не на часі... може всі ці питання залишимо на мирний час.... Питання РПЦ потрібно вирішити зараз і чим найшвидше. Це структура, яка контролюється і керується ФСБ і бере безпосередню участь у військових та агресивних діях проти України. 6 2 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 24 декабря, 2022 Автор Share Опубликовано 24 декабря, 2022 Стосовно російської мови - у законодавстві України все доволі чітко прописано. Достатньо виконувати Закон. А щоб не виникало запитань потрібно, просто, розуміти, що поширення російської мови - це окупаційно-колоніальний спадок України. Природньо що метрополія та окупант ставили інтерес своєї мови вище будь-яких мов окупованих територій та використовували як один із інструментів поневолення населення захоплених територій. Цих базових знань достатньо, щоб не втягуватися в конфлікти на дану тему. Хто хоче залишатися носієм атрибутів окупаціної влади - це його вибір і він має на це повне право, допоки воно вписується у норми Законів України. Хтось, наприклад, до цих пір носить книжечку "член КППС" біля серця. 4 3 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Троян Опубликовано 24 декабря, 2022 Share Опубликовано 24 декабря, 2022 2 години тому, Gring сказав: P.S. Кстати, москальским языком написаны У мене рідною. Перейдіть на український інтерфейс внизу сторінки і все буде гаразд, не будете мучитись. Як би ми не хотіли, але мова має дуже велике значення, а особливо в сьогоднішньому контексті. Але не можна спрощувати це питання і зводити до "україномовний-російськомовний", "свій-чужий". По відношенню до конкретної людини це не припустимо, до того ж російськомовні нарівні проливають зараз кров за Батьківщину. Питання важливе в історичному, культурологічному, безпековому і політичному аспектах. Ми маємо справу з сусідом, імперська політика якого протягом століть побудована на асиміляції інших народів, як правило примусовій. Мова це головна їх зброя. Мова - головний ідентифікатор народу. Якби певні частини населення України не зберегли б українську самоідентичність, то чи була б взагалі така держава як Україна? Думаю що ні. Що, Кубань, Воронеж чи Курськ виступають за приєднання до України? Ні. Бо там вже гаплик, в генах українець, а ментально кацап. Чи лінія розмежування 2015 року - якраз збігається з мовним розподілом регіону. Хоч міста вже всьо, але села ще україномовні. Пан Олександр привів приклад Фінляндії 1939 - 1940р на яку все одно напав срср. Але не помітив головного, що фінів радянка не завоювала, бо фіни були і вважали себе фінами, а не лугандонцями. Або навпаки, сусідні білоруси, яким хоч бацька і надоїв, але кацапи для них брати і свою рідну мову вони вже загубили. Хоч корінні московити не є слов'янами взагалі. Наявність в любій країні декількох різномовних груп населення це завжди проблема і ризик стабільності і єдності держави. Рашка завжди буде використовувати російськомовних, щоб затягнути в свій інформаційний, культурологічний і ментальний простір. І як тільки їм цього вдається досягати, тут же вони вводять війська і приєднують території. Так вони надіялись і в 2014, і сьогодні. Тому і йшли як на парад. Так, вони прорахувались в оцінці ментальної окупації, але їх надії не безпідставні. Я знаю про що говорю коли дивлюсь навкруги. Ця війна проти нас, українців, ніколи не припинялась і не припиниться. Тому говорити, що мова це не важливо, це по крайній мірі легковажно і не дальноглядно. За мову потрібно говорити в першу чергу і постійно, мову потрібно захищати, мову потрібно популяризувати і заохочувати її вивчати. Молодь вже зрозуміла, що говорити українською досконало це круто. Головне мати бажання. А людей у віці потрібно зрозуміти і простити, бо це не їх вина, що вони попали під каток імперії. Головне, щоб і вони це розуміли і не протиставляли себе україномовним. Я думаю, що мовну проблему Україна успішно вирішить на користь україномовності протягом двох поколінь при ціленаправленій державній політиці. Адже всі ми генетично на 90% українці. Прошу всіх в "родную говень" 3 4 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 24 декабря, 2022 Автор Share Опубликовано 24 декабря, 2022 2 години тому, Gring сказав: P.S. Кстати, москальским языком написаны Було у мене бажання видалити російську мову з інтерфейсу в березні. Тоді мене переконали, що не варто. Але ваш допис повертає мене до думки, що, мабуть, таки варто. Тому що недалекоглядні люди шукають глибокі неіснуючі сенси в простому бажанні забезпечити їх комфорт. Типова московитська поведінка - крок назустріч потребам сприймається за прогиб, слабкість та привід для насмішок. 4 4 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Фомич Опубликовано 24 декабря, 2022 Share Опубликовано 24 декабря, 2022 25 хвилин тому, Sanich сказав: Було у мене бажання видалити російську мову з інтерфейсу в березні. Тоді мене переконали, що не варто. Але ваш допис повертає мене до думки, що, мабуть, таки варто. Тому що недалекоглядні люди шукають глибокі неіснуючі сенси в простому бажанні забезпечити їх комфорт. Типова московитська поведінка - крок назустріч потребам сприймається за прогиб, слабкість та привід для насмішок. У кого есть желание, то можно легко поменять интерфейс на українську мову. Кто хочет что-то сделать - ищет способ. Кто не хочет - ищет причину. 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олексій Кременчук Опубликовано 24 декабря, 2022 Share Опубликовано 24 декабря, 2022 1 година тому, Sanich сказав: Було у мене бажання видалити російську мову з інтерфейсу в березні. В правилах форуму забули перекласти пункт IV.1.10 і відсутній пункт IV.1.9 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Gring Опубликовано 24 декабря, 2022 Share Опубликовано 24 декабря, 2022 1 час назад, Sanich сказал: Типичное московитское поведение – по навстречу потребностям воспринимается за прогиб, слабость и повод для насмешек. Порядок у форумі підтримуйте, тоді й глузувань не буде. Переключаю интерфейс на украинскую - вижу свой пост на русском. Возвращаю по умолчанию - бачу на мові, як писав... Що за хня? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 24 декабря, 2022 Автор Share Опубликовано 24 декабря, 2022 5 хвилин тому, Gring сказав: Порядок у форумі підтримуйте, тоді й глузувань не буде. Що кому робити ви будете вказувати у себе в компанії. А особисто вам я нічим не зобов'язаний, щоб ви мені надавали які небудь рекомендації як керувати форумом. +попередження за цитування під моїм ніком тексту, який я не писав. 3 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Gring Опубликовано 24 декабря, 2022 Share Опубликовано 24 декабря, 2022 9 минут назад, Sanich сказал: +попередження за цитування під моїм ніком тексту, який я не писав. А ось з цього місця детальніше, плиз. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения