Перейти к содержанию

Війна

Sanich

Рекомендуемые сообщения

• Подобається 1

Медведчук розповів подробиці у справах виведення з держвласності нафтопроводу і закупівлі вугілля в «Л/ДНР»

Затриманий Службою безпеки України Віктор Медведчук, якому висунуто підозру у державній зраді та сприянні тероризму, розповів про схему виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» для подальшого прокачування через нього дизельного палива.

Описуючи суть схеми, Медведчук деталізував роль у ній колишнього президента Петра Порошенка. А саме, що той не лише звернувся до Медведчука з проханням сконтактувати з керівництвом РФ, а й забезпечив прийняття необхідних рішень в усіх українських інстанціях.

«Щоб цей трубопровід став приватною власністю, а по факту – власністю самого Порошенка, необхідно було виконати низку дій… Суди, прокуратура, Антимонопольний комітет, Фонд держмайна – всі вони приймали рішення, звісно, необхідні для особистих інтересів президента Порошенка», – повідомив Медведчук.

Таким чином, затриманий запевняє, що питаннями трубопроводу він займався на прохання експрезидента. І зрештою за рік роботи трубопровід заробив для його власників вдвічі більше коштів, ніж було вкладено в його викуп – до 42 млн доларів США. А з травня 2019 року, тобто після припинення повноважень Порошенка, прокачка дизелю через магістраль припинилася.

Крім того, Медведчук розповів деталі налагодження у 2014-2015 роках механізму закупівлі вугілля для потреб енергетики України на тимчасово окупованих територіях так званих «Л/ДНР», практично – у ватажків бойовиків.

«У цьому була задіяна фактично вся верхівка державного апарату, починаючи з Президента і закінчуючи міністрами, правоохоронцями і тими, хто безпосередньо реалізовував цю схему», – пояснив затриманий.

Він назвав конкретні прізвища високопосадовців, причетних до завдання шкоди інтересам нашої держави, – колишні урядовці, екскерівництво Нацбанку, народні депутати і представники правоохоронних структур.

Служба безпеки продовжує слідчі дії з затриманим, щоб встановити всі факти, обставини, організаторів і учасників вчинених злочинів.

Нагадаємо, у квітні СБУ затримала Медведчука після втечі з-під домашнього арешту на початку повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого.

У 2021 році спецслужба оголосила кілька підозр Медведчуку. Він підозрюється у вчиненні державної зради, сприянні діяльності терористичної організації  та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму.

Одна зі справ стосується організації незаконних схем постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. Паливо купувалося за готівку, і таким чином проросійських терористів загалом було профінансовано на суму понад 200 млн гривень.

Інша – незаконне заволодіння ТОВ «Прикарпатзахідтранс» ділянкою державного нафтопроводу вартістю понад 200 млн грн. У лютому 2021 року РНБО повернула трубопровід у державну власність.

https://t.me/operativnoZSU

@operativnoZSU

• Ха-Ха 2
  • Переможемо 1

21.05.2022 в 17:52, Wladimir_K сказав:

Флот в Чорному морі нічого не вартий, коли на березі встановити сучасні ракетні протикарабельні комплекси. Зараз і стоїть питання отримати такі комплекси з дальність 280+ км.

Невже ви, Володимире , - повний сухопутник,у морських питаннях дока? :hmm:

А Одесу, між іншим, обстрілюють вже й підводні човни рашки. І як їх дістати ракетами, не вийшовши в море з кораблями, обладнаними  гідроакукустичними пристроями ? А ще у них є чотири великих десантних кораблі, не враховуючи середніх і малих. Наскільки мені відомо , у боях на півдні задіяна бригада морської піхоти з Балтійська - було повідомлення, що їх комбрига вбили. А моя бригада ракетно-торпедних катерів, коли я служив, була до них прямо через заборчик. Так ще тоді до їх комплектації входили Джейрани, Кальмари і т.п. - десантні катери на повітряній подушці. Вони прямо з моря виходили на берег. Швидкість мали неймовірну. Так що ракет на них не вистачить, бо для усіх ракет є  протидії, про це ви не забувайте. Отой їх потоплений флагман в умілих руках мав держати захист від ракет півморя. І хто може гарантувати, що йому на заміну не знайдуть толкового комадира з відповідним екіпажем ? Без сильного флоту отак в жопі й сидітимимо ми в портах, блокованих рашкою. Бо торгові судна мають ходити по кілька тисяч миль. І хто їх там, посеред океану , захистить? Якими ракетами ?... :dntknw:

• Подобається 2

5 годин тому, Фомич сказав:

Медведчук розповів подробиці у ...

Це коли всі чекають відповіді хто здав південь України, переводять стрілки на попередника.

Чому ж мертвечук не здає агентурну і диверсійну мережу. І чи взагалі чув хтось, щоб до 24 лютого десь якогось диверсанта чи агента розкрили? А ними кишіла і кишить вся країна. 

То чим, чи ким займались.

• Подобається 1
  • Дякую 4

7 часов назад, ДобровоЛ сказал:

Невже ви, Володимире , - повний сухопутник,у морських питаннях дока? :hmm:

А Одесу, між іншим, обстрілюють вже й підводні човни рашки. І як їх дістати ракетами, не вийшовши в море з кораблями, обладнаними  гідроакукустичними пристроями ? А ще у них є чотири великих десантних кораблі, не враховуючи середніх і малих. Наскільки мені відомо , у боях на півдні задіяна бригада морської піхоти з Балтійська - було повідомлення, що їх комбрига вбили. А моя бригада ракетно-торпедних катерів, коли я служив, була до них прямо через заборчик. Так ще тоді до їх комплектації входили Джейрани, Кальмари і т.п. - десантні катери на повітряній подушці. Вони прямо з моря виходили на берег. Швидкість мали неймовірну. Так що ракет на них не вистачить, бо для усіх ракет є  протидії, про це ви не забувайте. Отой їх потоплений флагман в умілих руках мав держати захист від ракет півморя. І хто може гарантувати, що йому на заміну не знайдуть толкового комадира з відповідним екіпажем ? Без сильного флоту отак в жопі й сидітимимо ми в портах, блокованих рашкою. Бо торгові судна мають ходити по кілька тисяч миль. І хто їх там, посеред океану , захистить? Якими ракетами ?... :dntknw:

Ну а откуда это всё финансировать ?  нефти и газа что бы получать  от продажи 1 миллиард дол в день дурных денег как у рашки у нас нету. даже если пенсионеров без пенсий оставить всё равно денег для создания и содержания такого флота у нас не хватит..  Германия вон имеет каких то 100 танков зато пенсионеры на пенсию путешествуют..  а тут голые и босые пенсионеры но давай будем флот создавать который в случае войны первым делом из ракет расхерячат без предупреждения..  

• Подобається 12

52 хвилини тому, nibond сказав:

коли всі чекають відповіді хто здав південь України

Не хочеться вписуватися ні за яку сторону, але ясно прослідковується як по порохоботських каналах пройшов інструктаж. На всі свідчення медведчука - відповідати звинуваченнями на здачу півдня та "розмінування" Чонгара. Я таких повідомлень на пабліках від порохоботської тусовки сьогодні вже десятки прочитав. Тобто, явно, прослідковується рука, яка направляє думку прихильників Петра. 

Все ж таки, якщо ТАК ставити питання про те, хто здав (якщо припускати що таки здав) - то "здала" армія на чолі з вищим військово-політичним керівництвом. Тобто, в ряд "зрадників" із Зеленським, можете, наприклад, ставити і Залужного і інших вищих військових чинів. Хочете далі про це розмірковувати без доступу до фактів? 

І хочеться ще сказати про Чонгар. Хлопці, перестаньте перепощувати дурню про "розміновування". У нас було автомобільне сполучення із Кримом всі 8 років. І рівно по цих же дорогах поїхала і військова техніка. Інша справа, що не зірвали мости і тут, явно має бути розслідування - чому так сталося. Адже причин може біти багато - і зрада, і дурість, і прорахунок, і робота кацапських диверсантів, які попередили підрив мостів. А може бути все в сукупності.  Але ніякі танки не їхали по мінним полям, щоб говорити про якесь розмінування. 

• Подобається 4
  • Ха-Ха 2

2 часа назад, nibond сказал:

Це коли всі чекають відповіді хто здав південь України, переводять стрілки на попередника.

"Всі чекають" кажете? :hmm:

Отож нині все впирається тільки у фразу "хто здав південь"? 

І все, що було "до того" вже розглядати не потрібно?

1 час назад, Sanich сказал:

Не хочеться вписуватися ні за яку сторону, але ясно прослідковується як по порохоботських каналах пройшов інструктаж.

Я так думаю, що скоро випливе думка, що медведчука "примусили" оббрехати Петра, або ще гірше - зелені увійшли з ним в зговір, щоб сфабрикувати фейк про неугодного попередника... :IMHO:

• Подобається 3

1 година тому, Sanich сказав:

Не хочеться вписуватися ні за яку сторону

Це всього навсього операція інфоприкриття. Петро давно збитий льотчик і він це все добре розуміє, але роль грати продовжує достойно. На Сході зараз сумні події, треба чимось заповнити етер. Колись так само за часів Порошенка носилися з Гадею Савченко, як з писаною торбою

• Подобається 1
  • Сумно 1

10 минут назад, Олександр Коваль сказал:

Це всього навсього операція інфоприкриття. Петро давно збитий льотчик і він це все добре розуміє, але роль грати продовжує достойно. На Сході зараз сумні події, треба чимось заповнити етер. Колись так само за часів Порошенка носилися з Гадею Савченко, як з писаною торбою

Ці речі зараз не на часі. А на сході йде наступ в районі Сіверодонецька. І наскільки розумію місто "рівняють з землею".

Тільки що, Wladimir_K сказав:

Ці речі зараз не на часі. А на сході йде наступ в районі Сіверодонецька. І наскільки розумію місто "рівняють з землею".

Це вимушено, цій з дозволу сказати "людині", що більше 20 років створювала і плекала правову систему, навряд-чи щось буде

5 минут назад, Олександр Коваль сказал:

Це вимушено, цій з дозволу сказати "людині", що більше 20 років створювала і плекала правову систему, навряд-чи щось буде

Глобально для мене нічого нового, але разом з тим вважаю, що зараз при 2 терміні війни не було. Людина породження системи і вміння маневрувати в крові. Він чітко розумів, що таке Мінськ і чому його підписував. Так само і  чітко розуміли, що з 2014 р. рано чи пізно буде велика війна, але слід не забувати що вождю в окремій країні вже 70 і так само більшості свити, а цей вік вже критичний.

Але сталося те, що сталося і зараз критично максимально розбити армію сусідньої країни, а потім відвоювати свої території.

А помилки були і в тієї влади і в теперішньої.

• Подобається 3

10 хвилин тому, Wladimir_K сказав:

Глобально для мене нічого нового, але разом з тим вважаю, що зараз при 2 терміні війни не було. Людина породження системи і вміння маневрувати в крові. Він чітко розумів, що таке Мінськ і чому його підписував. Так само і  чітко розуміли, що з 2014 р. рано чи пізно буде велика війна, але слід не забувати що вождю в окремій країні вже 70 і так само більшості свити, а цей вік вже критичний.

Це ще не значить, що з відходом вождя всі захоплені території автоматом повернуться Україні. Погано знаєте, на що здатна російська ліберасня, навіть приказка є відповідна. Крім того, я не був би таким впевненим, що на останок вождь не втримається від спокуси глобально нагадити. Тому так обережно допомагають та "допомагають" Україні ЄС та США. На даному етапі важливо є не допустити, щоб рф програла. Ослабити, знесилити, знекровити - так, такі дії прослідковуються

Крім того, до цих пір невідомо, хто може зайняти пост вождя. Чітких трендів не прослідковується. Таке враження, що культивується постать "нєзамєнімого", якщо щось з ним станеться, то все оточення має послідувати його прикладу, як тому анекдоті про дарагого ліаніділліча

1 годину тому, Wladimir_K сказав:

Ці речі зараз не на часі. 

Але чогось Медведчука випустили в ефір? Значить, комусь саме час.

• Подобається 5
  • Дякую 1

1 година тому, gardener сказав:

Неначасники поламалися. 

• Подобається 3

2 часа назад, gardener сказал:

А якби пізніше, чи раніше? :hmm:

• Подобається 1

6 минут назад, ромео сказал:

Значить, комусь саме час.:ole_ole:Шукайте зраду:rofl:

4 часа назад, Олександр Коваль сказал:

Це ще не значить, що з відходом вождя всі захоплені території автоматом повернуться Україні. Погано знаєте, на що здатна російська ліберасня, навіть приказка є відповідна. Крім того, я не був би таким впевненим, що на останок вождь не втримається від спокуси глобально нагадити. Тому так обережно допомагають та "допомагають" Україні ЄС та США. На даному етапі важливо є не допустити, щоб рф програла. Ослабити, знесилити, знекровити - так, такі дії прослідковуються

Крім того, до цих пір невідомо, хто може зайняти пост вождя. Чітких трендів не прослідковується. Таке враження, що культивується постать "нєзамєнімого", якщо щось з ним станеться, то все оточення має послідувати його прикладу, як тому анекдоті про дарагого ліаніділліча

Просто добре пам'ятаю, як там влада передається. Там розборки на місяці будуть.

А на рахунок того, що вони всі однакові, то так і є.

1 година тому, ромео сказав:

Але чомусь саме зараз:hmm:

• Подобається 1
  • Ха-Ха 1

1 час назад, gardener сказал:

Цю фразу можна було б сказати і в минулому, і в майбутньому.

Я Вам розкрию таємницю: абсолютно всі події у всесвіті відбуваються через якісь причини, тобто "чомусь саме зараз". 

ПС. Навіть цей пост я Вам пишу о пів на першу ночі "чомусь саме зараз". ;)

• Подобається 3

2 години тому, gardener сказав:

Тому що зараз це принесе мінімальні втрати для політика Порошенко. От, якби, під вибори - з мотивами було б все більш зрозуміло. :) А до виборів всі і забудуть про цей допит. Неефективно зелені використовують чорнуху. :IMHO:

Тут можна лише погодитися з теорією, що на фоні важких боїв на сході - це може відволікти увагу людей. З іншої сторони, якщо він заговорив зараз - то немає сенсу приховувати інформацію. Чи потрібно було приховати? 

Ще мене непокоїть отакий феномен. Деякі люди насміхаються, що хтось вірить сєпару-медведчуку. Типу - він для свого інтересу що хочеш скаже. З іншої сторони - йому довіряла чи вірила перша особа в державі, якого, ці самі люди, мало не в святі возвели. І тут у людей мало б виникнути кілька питань. Чи виникне? 

Врешті, не розумію чому ці "зрадники" не дали втікти медведчуку. Адже, в момент коли його зловили - вже більшість змирилася, що це падло втікло. Кращого моменту для зради у вигляді здачі кума путіна вже не буде. 

А на сході дуже важкі бої... І коментувати немає чого. Ми втрачаємо найкращих, а це кодло - мусор. Молимося за тих, хто на передовій. 

• Подобається 4
  • Сумно 1
  • Переможемо 1

4 години тому, Олег Мельник сказав:

Неначасники поламалися. 

Хлопці, я розумію що вас переслідування вашого патрона сильно бентежить. Проте, він - колишній президент і його актуальний вплив на події на фронті, на міжнародній арені прямує до нуля. Якби медведчук не згадав про нього - то ні у кого не виникало б навіть запитань про актуальність переслідування медведчука. 

• Подобається 3
  • Ха-Ха 1

7 годин тому, Wladimir_K сказав:

але разом з тим вважаю, що зараз при 2 терміні війни не було.

Це позиція ображеного хлопця, за якого колишня дівчина не захотіла виходити заміж і у неї в шлюбі трапилося горе. Хлопець із цього зловтішається із думкою "а якби вийшла за мене". Причому, що в іншому випадку могло статися те саме горе, чи ще щось гірше. Тобто причинно-наслідковий зв"язок побудований просто на особистих емоціях і вподобаннях, нічим не підтверджених, тобто просто підлаштований, як результати лабораторних в школі. 

Так само і  чітко розуміли, що з 2014 р. рано чи пізно буде велика війна,

3,5 роки назад. Провозжаю свого дядька із Ярославля на поїзд Жмеринка-Москва, здається. Сидимо на вокзалі у Вінниці. Осінь. Ніч. Місяць. Тихо і прохолодно. Зайшла мова про війну. Провів з дядьком трошки просвітницької діяльності про причини і перебіг війни. Моя пряма мова - "між Україною і Росією буде велика війна після того як добудують ПП-2." Дядько тоді посміявся із мене. Тепер дзвонить до матері, плаче. 

слід не забувати що вождю в окремій країні вже 70

Саме тому війна була неминуча після виборів, на мою думку. Просто у випадку 2-го терміну, вона, скоріш всього, сталася б швидше. кремль вважав, що зможе домовитися чи продавити "клоуна", тому військове вирішення питання було відкладено. А те, що московія готується до великої війни було видно з 2014-го, коли вони почали будувати військові бази на кордоні з Україною, нарощувати військову силу і проводити навчання, які імітували напад на Україну. 
Я допускаю один варіант, коли війну можна було відтермінувати - не чіпати п"яту колону і піти на якісь поступки по мінським домовленностям. Це, скоріш всього, призвело б до політичної кризи і значного збільшення проросійського електорату. Але проблема тоді була в тому, що війна все одно б була б, але пізніше і взяли б нас тепленькими, як Крим в 2014му без великого спротиву. Ну, якщо не всю Україну, то більшість Лівобережжя та південь. 

• Подобається 7

5 часов назад, Sanich сказал:

Це позиція ображеного хлопця, за якого колишня дівчина не захотіла виходити заміж і у неї в шлюбі трапилося горе. Хлопець із цього зловтішається із думкою "а якби вийшла за мене". Причому, що в іншому випадку могло статися те саме горе, чи ще щось гірше. Тобто причинно-наслідковий зв"язок побудований просто на особистих емоціях і вподобаннях, нічим не підтверджених, тобто просто підлаштований, як результати лабораторних в школі. 

3,5 роки назад. Провозжаю свого дядька із Ярославля на поїзд Жмеринка-Москва, здається. Сидимо на вокзалі у Вінниці. Осінь. Ніч. Місяць. Тихо і прохолодно. Зайшла мова про війну. Провів з дядьком трошки просвітницької діяльності про причини і перебіг війни. Моя пряма мова - "між Україною і Росією буде велика війна після того як добудують ПП-2." Дядько тоді посміявся із мене. Тепер дзвонить до матері, плаче. 

Саме тому війна була неминуча після виборів, на мою думку. Просто у випадку 2-го терміну, вона, скоріш всього, сталася б швидше. кремль вважав, що зможе домовитися чи продавити "клоуна", тому військове вирішення питання було відкладено. А те, що московія готується до великої війни було видно з 2014-го, коли вони почали будувати військові бази на кордоні з Україною, нарощувати військову силу і проводити навчання, які імітували напад на Україну. 
Я допускаю один варіант, коли війну можна було відтермінувати - не чіпати п"яту колону і піти на якісь поступки по мінським домовленностям. Це, скоріш всього, призвело б до політичної кризи і значного збільшення проросійського електорату. Але проблема тоді була в тому, що війна все одно б була б, але пізніше і взяли б нас тепленькими, як Крим в 2014му без великого спротиву. Ну, якщо не всю Україну, то більшість Лівобережжя та південь. 

Вважав перший рік і все. Війна мала бути,ще в 2021 р., просто тоді ковід врятував весною.  Доречі вибори під яким лозунгом проводилися і вигравалися?

А так останні 2 роки хто там не говорив, гроші можна було по максимум на армію пустити, а не будувати дороги і іншу інфраструктуру. Можливо і пару дивізіонів Нептунів і Громів було б і в окремих напрямах було прикриття. Під час виборів про війну чітко особисто говорив. Те саме з паливом. Чому знаючи, що попереду війна була залежність 80% від палива? 

Те саме, як і мова має значення так само і церква, бо сусід хоче знищити державу і самоідентифікацію населення це як будувати стіну яку будують поляки з білорусами.

На рахунок Криму, для його збереження тоді потрібно було мати теперішню армію, а не армію часів Януковича, тому особисто не молився ні на одних ні на других, але лише будував історичні реалії і тверезо говорю про ті чи інші речі без прикрас. Та молодець знайшов вмілих військових в критичний момент не злякався і тверезо окремі речі мислить, але і помилок те ж вистачає.  І ще нормальна кількість територія в 2014 р. Україні з тією армію лишилася, якщо відверто, пам'ятаючи настрої людей. 

А схеми Порошенко думаю відомі всім, тому що він породження системи і в ній існував ще з кінця 90 р., яка була, як до речі і досі нікуди не ділася, а лише міняється. Ця система це зріз ментальності і рівня політичної гігієни населення.

Ще раз ці події на сьогодні не на часі, бо триває війна і суспільство має займатися іншими речами. При тому, тут нічого нового.

Зараз на Луганському напрямі досить критична ситуація.

• Подобається 3

1 годину тому, Wladimir_K сказав:

5168 7573 9306 2296

А так останні 2 роки хто там не говорив, гроші можна було по максимум на армію пустити, а не будувати дороги і іншу інфраструктуру. Можливо і пару дивізіонів Нептунів і Громів було б і в окремих напрямах було прикриття. Під час виборів про війну чітко особисто говорив. Те саме з паливом. Чому знаючи, що попереду війна була залежність 80% від палива?

Пару дивізіонів могли б потопити ще пару кораблів і не більше. Без радарів і підсвічування вони нічого не варті. Вкладати гроші в ОТРК - теж тупо, бо рф таки більше території займає, ніж Україна і техніки в них там як г-на. В інфраструктуру вкладувались цілеспрямовано і продумано з розрахунку на майбутню підтримку союзників. Для прикладу - дорога з Тального до Черкас займала раніще 2,5 години по ямам і колдобобинам, зараз - 1,5 години комфортної їзди. Враховуємо, що об'єкти залізниці зруйнувати набагато простіше, бо мережа там розвинена гірше. Фактично, якщо розібратися, крім херсонського моста і надмірного усєрдствованія арєстовічєй владцям дорікнути немає чим. Питання більше до деяких союзничків

До речі, критична ситуація не тільки на луганському. Зараз рф вклалася в наступ по максимуму і зупинити їх можна тільки тим, чого нам якоїсь бєні  поки не хочуть давати :(

• Подобається 1
  • Дякую 1

4 минуты назад, Олександр Коваль сказал:

Пару дивізіонів могли б потопити ще пару кораблів і не більше. Без радарів і підсвічування вони нічого не варті. Вкладати гроші в ОТРК - теж тупо, бо рф таки більше території займає, ніж Україна і техніки в них там як г-на. В інфраструктуру вкладувались цілеспрямовано і продумано з розрахунку на майбутню підтримку союзників. Для прикладу - дорога з Тального до Черкас займала раніще 2,5 години по ямам і колдобобинам, зараз - 1,5 години комфортної їзди. Враховуємо, що об'єкти залізниці зруйнувати набагато простіше, бо мережа там розвинена гірше. Фактично, якщо розібратися, крім херсонського моста і надмірного усєрдствованія арєстовічєй владцям дорікнути немає чим. Питання більше до деяких союзничків

До речі, критична ситуація не тільки на луганському. Зараз рф вклалася в наступ по максимуму і зупинити їх можна тільки тим, чого нам якоїсь бєні  поки не хочуть давати :(

Критична саме на Луганському Сіверодонецьк і Лисичанськ. Комплекси які стріляють на 300 км. могли багато чого змінити. До речі, я не дорікаю і не будую ні ідолів ні спасителів, просто стараюсь мислити зі сторони глобальної вигоди.

• Sanich locked this тема
  • Sanich unlocked this тема
Гость
Эта тема закрыта для публикации ответов.
  • Создать...