Перейти к содержанию

Війна

Sanich

Рекомендуемые сообщения

Тільки що, Wladimir_K сказав:

Та не переживайте

Не можу, не виходить. В мене імунітет до заспокійливого :IMHO:

• Подобається 2

Тут фіни 12 числа оголосять про подачу заявки у вступ в НАТО вже офіційно. Зараз у Фінляндії тривають закриті військові навчання НАТО. А як 23 все "гарно" планувалося для "б... деда".

• Подобається 6

16 годин тому, шаруда сказав:

Если сейчас не говорить о "про... бах", то, действительно, они могут повторяться в будущем только в более страшных масштабах.

Якої мети можна досягти, якщо про них говорити зараз, під час війни? 

• Подобається 4

22 години тому, Wladimir_K сказав:

В Сумській і Чернігівській обл  розлади масово зброю людям, так само в Києві і це мало ефект.

Навпаки, в Сумській, Чернігівській і Києві роздали зброю, а розлади були в Херсонській та Запорізькій області!

Ще 1-2 така команда про розлад пройшла би по вертикалі і взагалі би здались в без бою в полон...:IMHO:

Думаю, що, аналізуючи попередження іноземців, спеціалісти глянули на карту наступів з усіх (!) сторін і просто не повірили. Я би не повірив...:umora:

P.S. В 1975 році на зборах після інституту прапорщик-грузин нашої батареї попросив мене зняти таблички з переліком особового складу відділень з усіх палаток. Я добросовісно це зробив і приніс йому торбу з табличками, а виявилось, що він хотів, щоб я переписав особовий склад...:dntknw:

• Подобається 1

51 минуту назад, asaltan сказал:

Навпаки, в Сумській, Чернігівській і Києві роздали зброю, а розлади були в Херсонській та Запорізькій області!

Ще 1-2 така команда про розлад пройшла би по вертикалі і взагалі би здались в без бою в полон...:IMHO:

Думаю, що, аналізуючи попередження іноземців, спеціалісти глянули на карту наступів з усіх (!) сторін і просто не повірили. Я би не повірив...:umora:

P.S. В 1975 році на зборах після інституту прапорщик-грузин нашої батареї попросив мене зняти таблички з переліком особового складу відділень з усіх палаток. Я добросовісно це зробив і приніс йому торбу з табличками, а виявилось, що він хотів, щоб я переписав особовий склад...:dntknw:

Механічна помилка. Тому не вірив, що в той час буде війна, бо на тих напрямах весна і кругом проїзні лише окремі дороги. Це треш був колонами наступати 

• Подобається 1

1 година тому, asaltan сказав:

Думаю, що, аналізуючи попередження іноземців, спеціалісти глянули на карту наступів з усіх (!) сторін і просто не повірили. Я би не повірив

А я повірив. Це вже могло бути  ще весною минулого року, але Байден дав нам передишку на рік. А з осені це вже було включено таймер зворотнього відліку. Не розумію як цього можна було не бачити чи ігнорувати.

Якби рішення приймали спеціалісти, то повірили б попередженню іноземних спеціалістів. Нажаль рішення приймали, точніше не прийняли ніяких рішень,  дилетанти.

• Подобається 2
  • Ха-Ха 2

15 хвилин тому, nibond сказав:

Це вже могло бути  ще весною минулого року, але Байден дав нам передишку на рік.

А що ж Байден не дав передишку ще на рік? :) В чому всемогутність Байдена, що він карлика зміг здержувати? :) 

16 хвилин тому, nibond сказав:

Це вже могло бути  ще весною минулого року, але Байден дав нам передишку на рік. А з осені це вже було включено таймер зворотнього відліку. Не розумію як цього можна було не бачити чи ігнорувати.

Тобто мобілізацію потрібно було розпочинати ще навесні минулого року? 

• Подобається 2

43 хвилини тому, Sanich сказав:

А що ж Байден не дав передишку ще на рік? :) В чому всемогутність Байдена, що він карлика зміг здержувати?

А хто просив? Навіть і за те не подякували. Навпаки, невдоволено бурчали - розводите нам паніку.

І що б це дало, якби дав ще на рік? Так само бездарно змарнували б? А він ще від Афганістану не відмився.

Якби вели себе адекватно, то зброю, яку дають зараз, дали б можливо  ще до початку війни. 

• Подобається 4

1 година тому, Sanich сказав:

Тобто мобілізацію потрібно було розпочинати ще навесні минулого року? 

А що ви пропонуєте у відповідь на підтягнуте до кордонів з Білоруссю 120 тис військо і маневри?

Це була б адекватна відповідь. На 120 тис відповісти хоча 50 тис і такі ж маневри поруч. Так робиться всіма і завжди, це аксіома, тут багато ума не треба 

• Подобається 1

29 хвилин тому, nibond сказав:

А хто просив? Навіть і за те не подякували. Навпаки, невдоволено бурчали - розводите нам паніку.

Ви не відповіли на запитання, а видали чергову фантазію. Так яким чином Байден стримав путіна? 

29 хвилин тому, nibond сказав:

Якби вели себе адекватно, то зброю, яку дають зараз, дали б можливо  ще до початку війни. 

А може, якби вели себе "адекватно", то взагалі нічого не дали б і змусили виконати мінські угоди в інтерпритації москалів?

24 хвилини тому, nibond сказав:

На 120 тис відповісти хоча 50 тис і такі ж маневри поруч.

Я не великий воєначальник, але наші маневри проводили і, думаю, що не менше 50 тис. Але лише дурень буде проводити маневри "поруч", підставляючи свої війська під неочікувані удари артилерії та авіації. Ну це моя, така, суб"єктивна думка.

• Подобається 2
  • Здивований 1

Тут частина тужать за Кравчуком і згадують себе при його президентстві. Згадав і я.

Як став він президентом - не пам"ятаю. Малий пуп"янок ще був. Але добре пам"ятаю, що часи його президентства були дуже важкі для моєї сім"ї, починаючи від неможливості купити одяг в мінімальній кількості. Це і перша коза, а за нею і перша корова, які з"явилися у нас в господарстві, це кравчучки, поїздки батьків в москву та санкт-петербург продуктовими автобусами, і картоплі пів гектара, щоб мати що в Одесу завезти і не здохнути в злиднях. Та то не про Карвчука. Час такий був - то й я собі згадав. І згадав, як вибирали Кучму, і як сьогодні пам"ятаю, яка надія теплилася в моєму юнацькому серці, що все стане краще, коли я взнав цю новину, йдучи перетинати козу в колгоспному садку в обід, жуючи хрящі від щойно забитого кабанчика. Якось сумбурно, але це те - чим мені запам"ятався Кравчук на все життя. А потім, в старших класах, я взнав, що Україна віддала ядерну зброю взамін гарантій "гарантів" і так мені душу гріло, що, в разі чого, нас будуть захищати такі потужні країни. Була повна впевненість в мирному небі до кінця мого віку - тодішня пропаганда теж непогано відпрацьовувала. 

• Подобається 13
  • Дякую 1
  • Сумно 1

6 часов назад, Sanich сказал:

Якої мети можна досягти, якщо про них говорити зараз, під час війни? 

Чтоб не допустить очередного предательства в высших эшелонах нынешней украинской власти. Уж слишком дорого оно обходится - это же сколько надо теперь положить жизней наших солдат, что бы  освободить Юг Украины. Сколько детей останутся сиротами, сколько матерей до конца жизни будут оплакивать своих сыновей... Неужели непонятно?.

• Подобається 5

7 хвилин тому, шаруда сказав:

Чтоб не допустить очередного предательства в высших эшелонах нынешней украинской власти. Уж слишком дорого оно обходится - это же сколько надо теперь положить жизней наших солдат, что бы  освободить Юг Украины. Сколько детей останутся сиротами, сколько матерей до конца жизни будут оплакивать своих сыновей... Неужели непонятно?.

Якщо вони захочуть щось здати - вони це зроблять і ніякі "перестороги" нам в цьому не допоможуть. От просто так візьмуть і зроблять, так як у них абсолютна влада і ви нічого із цим не можете зробити під час війни. Більш того, якби хотіли - здали б у перший день. Для цього були виконані ВСІ умови, крім однієї - центральна влада заявила, що будемо битися. Якби Зе в перший день сказав, що все, зливаємо воду, ми не можемо протистояти такій навалі, то, за виключенням окремих з"єднань і формувань, армія зупинила б спротив. Кращого шансу на здачу уже не буде ні у москалів ні у нашої влади. Дуже вже всі впряглися і велика ціна вже заплачена. А в перший день - цього всього не було і умови для здачі були ІДЕАЛЬНІ. Коли ви це приймете, то зрозумієте, що здавати ніхто нікого не збирається. Тому я проти пошуку винних під час війни - це лише демотивує суспільство і військо. Після війни всім вистачить часу і можливості сказати своє фе, тому що помилки були і багато. Але давайте про них - після перемоги. Бо деяких, бачу, аж підкидає від тих рейтингів Зеленського. Хлопці, після закінчення війни від тих рейтингів не залишиться і половини. Спіть спокійно і працюйте мовчки на перемогу - виборів під час війни або в окупації не буває. 

• Подобається 8
  • Переможемо 4

В 10.05.2022 в 00:19, nibond сказал:

А чому ж тоді мости не позривали? Недавно вже заявив - з мостами прої..али. Та хіба тільки мости.

Мабуть були зрадники на всіх рівнях. В Чернігівській обл., якщо мені не зміняє пам'ять, мости через Десну підірвали в перший же день. 

5 годин тому, Sanich сказав:

Тут частина тужать за Кравчуком і згадують себе при його президентстві. Згадав і я.

Як став він президентом - не пам"ятаю

Запам'яталось як родичі з штатів прислали нам в ту пору мішок гречки, як зараз пам'ятаю, яка чомусь сильно смерділа бензином, хоча покійний дідусь переписувався ними і наче не жалівся, бо все для життя було, хоча без особої розкоші. Видно, пропоганда працювала добре в ту пору. Зараз зв'язок з ними втрачено. Їздили в Польщу в ту пору, тоді якраз розкрутилася така тєма як гоп-стоп. Також їздили кожен рік "оздоровлюватися" на моря  - для мене це була страшна мука, бо я б краще сидів з вудкою на ставку або на річці ніж топтати медуз на брудному пляжі

• Подобається 1

6 годин тому, Sanich сказав:

Як став він президентом - не пам"ятаю. Малий пуп"янок ще був.

Все почалось до Кравчука президента, але при Кравчуку генсеку цккпУ. Потім все було і зарплата цукром та гречкою, але перший автомобіль Москвіч412 я купив саме при ньому 1993 року. Навіть тоді ходили анекдоти, як бідні та голодні українці купляють автомобілі. Було тяжко, але і тоді був якийсь патріотичний дух, Ми стали Незалежними і без крові. Правда це тепер цієї крові за наше Незалежність пролити вже багато. З усіх років (народився 1971) до сьогодні - самий кращий для моєї родини був тільки 2008 рік і то до обвалу гривні. А в цілому все добре, і живемо ми краще чим всі наші сусіди (півняно-східні), тяжко працюємо, але знаємо для чого і для кого.

Все буде Україна, хоча зараз вже так і є. 

• Подобається 6

7 часов назад, шаруда сказал:

Чтоб не допустить очередного предательства в высших эшелонах нынешней украинской власти.

Свята наївність...:(

Завтра чекаємо новин від фінів і шведів. Великобританія гарантії їм персональні надала, так само наскільки розумію в США на час підготовки до вступу в НАТО.

12 годин тому, Олександр Коваль сказав:

Запам'яталось як родичі з штатів прислали нам в ту пору мішок гречки,

Це зовнішня сторона того часу, так би мовити наслідки тих процесів, що відбувались. Якоюсь мірою вони були неминучі в період таких радикальних трансформацій.

Що зараз можу сказати за ті часи, що б характеризувало їх як найповніше. Головне, що відбувалось в суспільстві, так це початок зламу від свідомості раба, насадженою радянською ідеологією,  до свідомості вільної людини в демократичному суспільстві. Нажаль цей процес йшов дуже повільно і розтягнувся на десятиліття. Навіть коли б Кравчук і забажав більшого, то навряд чи йому це вдалося, бо переважна частина українців ще жила минулим. Доказом цього є вибори янека після Ющенка. Янека обрав совок. І не треба думати, що совок це тільки минуле покоління, їх досить багато і серед молодих. Совок це перш за все рабська філософія.

На такому фоні байдужості і пасивності основної маси суспільстване не могла не відбутись прихватизація і встановлення олігархічного типу побудови держави, це був Клондайк і  часи золотої лихорадки для нечистих на руку чиновників і криміналітету, який при Кравчуку враз кудись зник, бо став владою.

Якщо хтось думає, що теперішня влада бореться з олігархами, то глибоко помиляється.  Просто під шумок одні відсувають від корита інших. Навіть коли поставити до  стінки десяток чи два нинішніх найвідоміших олігархів це абсолютно нічого не змінить, бо на їх місце прийдуть нові, молодші, вправніші ще цинічніші і ненаситніші. Боротись потрібно не з особистостями, а з системою. А систему якраз ніхто і не бажав змінювати ні на верху, ні на низу. Можливо щось зміниться у свідомості українців після війни. Адже за що тоді ми воюємо.

Підсумовуючи. 90 ті роки це період втрачених можливостей.

• Подобається 5

Про війну. У нас в значної частини населення вся та істерія, яка йшла з сусідньої держави, або сприймалася за "чисту монету" або вважалося що все це"політика". Частина в Україні населення її множила і розповсюджувала те ж під соусом "політика", а от коли "снаряд в летів в хату", то вже піднявся реальний "гвалт" і "рятуй". Вважаю, що є певний відсоток населення, який прямо чи опосередковано причетний до того, що зараз відбувається. Якось так.

• Подобається 7

на мою думку українці самі привели війну  в нашу хату. ми довірливі,не можемо в своїй країні поставити зрадників на місце.Не без допомоги наших лідерів і батьків нації.наших сусідів,які ніколи не переставали вести підривну діяльність проти України,наших депутатів,в рядах ,яких були явні колаборанти.Завжди кожен на деякому етапі доходить до роздоріжжя-можна піти вправо -можна піти вліво.Перше роздоріжжя-це перші вибори Кравчук і Чорновіл.Переміг би Чорновіл була би проведена декомунізація ,реформи і т.д.Помилки  2 президента-олігархізація держави,розпродажа активів в тому числі воєнних.Ющенко зробив премєром Янека-невже не було других варіантів.Юля віддала 600 ракет,які зараз знищують наші міста.А голова ВР,який прийняв під парасолькою від яєць Харківські угоди живе в Кончі заспі на державній дачі і на повному державному пансіоні,хоча його місце за гратами.Але основний рубікон був  на виборах 2010 року коли двічі судимий став президентом.Міністрами оборони стали громадяни росії ,які добили до ручки нашу армію. А результатами Майдану скористались зовсім не ті особи,які мали стати нашими лідерами.

• Подобається 9
  • Дякую 1

1 час назад, wwlo сказал:

на мою думку українці самі привели війну  в нашу хату.

Повністтю підтримую. Цікаво, чи довго цей пост проживе.

• Подобається 2

В 11.05.2022 в 01:22, Sanich сказал:

Бо деяких, бачу, аж підкидає від тих рейтингів Зеленського. Хлопці, після закінчення війни від тих рейтингів не залишиться і половини.

Тут не про рейтинги... Тут про два с половиной года утраченных, на ровном месте, возможностях по повышению обороноспособности ввереной тебе, как президенту, страны. Про преступную халатность в подборе кадров, про набранных в Верховную Раду проходимцев и ворюг, про наглый обман про недопущению кумовства, про "достаточно просто прекратить стрелять", про "какая разница"... Почти три(!) года "коту под хвост". Первую неделю войны он ходил черный от осознания того, к каким огромным человеческим жертвам привели его, лично его, ошибки. Слишком дорогая "учеба" получилась... Это еще урок для нашего общества - что бывает, если выбрать президентом дилетанта.

• Подобається 1
  • Дякую 8

10 минут назад, шаруда сказал:

Тут не про рейтинги... Тут про два с половиной года утраченных, на ровном месте, возможностях по повышению обороноспособности ввереной тебе, как президенту, страны. Про преступную халатность в подборе кадров, про набранных в Верховную Раду проходимцев и ворюг, про наглый обман про недопущению кумовства, про "достаточно просто прекратить стрелять", про "какая разница"... Почти три(!) года "коту под хвост". Первую неделю войны он ходил черный от осознания того, к каким огромным человеческим жертвам привели его, лично его, ошибки. Слишком дорогая "учеба" получилась... Это еще урок для нашего общества - что бывает, если выбрать президентом дилетанта.

Попрошенко 5 лет

• Подобається 1
  • Дякую 3
  • Здивований 2

5 часов назад, шаруда сказал:

не про рейтинги... Тут про два с половиной года утраченных, на ровном месте, возможностях по повышению обороноспособности ввереной тебе, как президенту, страны. Про

Нічого не утрачено. Всьо здєлано так, шо комар носа не підточе!  ;)

• Ха-Ха 1
  • Сумно 1

• Sanich locked this тема
  • Sanich unlocked this тема
Гость
Эта тема закрыта для публикации ответов.
  • Создать...