Jump to content

Осінь 2021/Зима 2022

ДобровоЛ

Recommended Posts

Вимушений спробувати відкрити цю тему бо попередні ''відкривачі'' видно не зовсім вгодили природі. А у мене рука на нове ніби легка, може й повезе нам усім, особливо із майбутньою  зимівкою. Бо зараз такі дивні погодні зими настали, що ніколи не знаєш чим вони можуть закінчитися. Отож - з Богом,-  повільно  переходимо до золотокосої осені. І нехай вона нам усім принесе лише задоволення у спілкуванні з нашими улюбленими комахами та радісні емоції  у відносинах з рідними та друзями. :vinny::wave:

Отож, - прошу до осені! :az:

16 минут назад, ДобровоЛ сказал:

Вимушений спробувати відкрити цю тему бо попередні ''відкривачі'' видно не зовсім вгодили природі. А у мене

Готові отримувати на горіхи?

:umora:

42 хвилини тому, ромео сказав:

Так. :frusty: Трохи скучнувато стало, як повернув пасіку з кочівлі. :dntknw::rofl:

Правда, трохи весело було цю ніч. У нас затопило квартири по стояку від мого 16-го поверху і аж до 10-го. Дощ нежданно, негаданно оросив нас. У мене, і не лише в одного, згорів електролічильник... Довелося терміново з пасіки  повернутися на квартиру. Видно, відвод дощової  води з даху десь пошкодили. Так що просидів вдома чекаючи майстрів ЖЕКу. Отак я зустрів цю золотокосу  осінь 2021 року. А пасіка працює, переробляє два вливання цукрового сиропу. Даю по 2 літри через день-два. То для моїх баків оптимально - матки працюють і запаси зимові поступово поправляються. :ay:

зима буде морозна-сьогодні перебирали цибулю після сушки,то зверху лушпиння товсте  і багатошарове.тому рекомендую, поки тепло, дайте бджілкам додатково по пару літрів корму

Сьогодні відкрив і я новий сезон. по 1000 шт рамок на 300 та 145 (буду пробувати додавати до 5 корпусів ще по магазину:umora:).

d69ae2d53e3b8303444b7fa920a8af12.jpg

6ea0d9d1a270faa71bf39ba57a530bc3.jpg

Так що ціна на мед мене не цікавить аж до висоти в 3 доляра.;)

25 минут назад, Mihail-ves сказал:

Сьогодні відкрив і я новий сезон. по 1000 шт рамок на 300 та 145 (буду пробувати додавати до 5 корпусів ще по магазину:umora:).

Якийсь в вас плотик кругом хати дуже естетичний і акуратний зовсім не вписується в ,, сучасні модні трьохметрові тенденції,,

4 минуты назад, uam_63 сказал:

Якийсь в вас плотик кругом хати дуже естетичний і акуратний зовсім не вписується в ,, сучасні модні трьохметрові тенденції,,

А може це сусідський?:)

Рамки ж то з цього боку...;)

Та і вулики там "не той системи" :umora:

1 минуту назад, ромео сказал:

Та ні думаю власника рамок.

1 хвилину тому, ромео сказав:

Та і вулики там "не той системи" :umora:

Спеціально для Вас завтра сфотографую обох сусідів. 

Цей що на фото зроблений своїми руками від стовбика до саморіза (він точно з магазину)

А не та система тому що це нуки, і Ви їх вже неодноразово бачили.;)

1 минуту назад, Mihail-ves сказал:

Нє, не треба... :)

11 часов назад, ДобровоЛ сказал:

Отож, - прошу до осені! :az:

Мне бы ещё хоть дней 10 лета.   

11 часов назад, ромео сказал:

если что. то буду знать кто крайний

7 часов назад, Mihail-ves сказал:

краще  сусідок. ну якщо гарні .. 

1 годину тому, Сергей Тюркин сказав:

Мне бы ещё хоть дней 10 лета.   

если что. то буду знать кто крайний

Передивився відео на одному диханні,  з повним захватом. Ну, пане Сергію, так з гречкою і у такий час могло б повезти лише 'баловням долі'!  :ay::umora: :IMHO:

Я вже й забув, як то вона пахне! :dntknw:

Дякую! 

Хотів би ще дізнатися чим ви кріпите восьмихордові видалювачі до підкришників ?  :ah: Бо то у мене точно  проблема...

А ще, як не помиляюся, саме вам маю дякувати за рекомендацію про кордован та тел. Андрія Стецюка . То суперові, як виявилося , бджоли і матковод хоч трохи й дивний, але порядний. :ay:

У першу осінню ніч 21-го року в нас +12С і небо зоряне ,хоч трішки й з хмаринками із щербатим місяцем. :ay:

2 години тому, Сергей Тюркин сказав:

краще  сусідок. ну якщо гарні .. 

Були гарні, але одній зараз під 80, а другій за 60. Тому для фото з кавунами та шашликом не сильно згодяться.;)

1 час назад, ДобровоЛ сказал:

У першу осінню ніч 21-го року в нас +12С :ay:

У меня  +17 * 

Думал начинать отборку мёда  в 6-00 

Но прохладновато ,начну в   7-00 ,

а пока пальцы разомну об клаву 

10 часов назад, wwlo сказал:

зима буде морозна-сьогодні перебирали цибулю після сушки,то зверху лушпиння товсте  і багатошарове.тому рекомендую, поки тепло, дайте бджілкам додатково по пару літрів корму

От і добре, ще раз пронормірує бджолярів

1 час назад, Мико сказал:

У меня  +17 * 

Думал начинать отборку мёда  в 6-00 

Но прохладновато ,начну в   7-00 ,

а пока пальцы разомну об клаву 

В Харькове вообще +14

11 годин тому, wwlo сказав:

Читав недавно прогноз науковців що за 20-25 років зим в Україні взагалі не буде.. Добре буде якщо цього року хоча б сніг на Різдво випаде.... 

Не смотря на то что +14, на улице прохладно. Пчела ещё сидит в ульях. А я тем временем пытаюсь с помощью "топора" и такой-то матери сделать улей и сэндвич панели.  :(

15997500_67fc44db.jpg

11 часов назад, Mihail-ves сказал:

А чья это рамка? Второй ? Какая цена?

39 хвилин тому, AntonUa сказав:

с помощью "топора"

Гарний топор:ay:, але трішки малий.

1 хвилину тому, Александр К. сказав:

А чья это рамка? Второй ? Какая цена?

Рамки третій сорт, але на перший погляд вони зараз кращі чим другий сорт був торік. Зимою розкажу які вони в середині упаковки.

11 годин тому, uam_63 сказав:

То ви , мабуть, мало звертали увагу на закордонні загорожі приватних будинків та садочків. У Голландії , США чи Англії, приміром, вони або зовсім відсутні, або майже усі не вище метра-півтора... :dntknw: :IMHO:

30 минут назад, Mihail-ves сказал:

Гарний топор:ay:, але трішки малий.

Вот из-за того, что малый стол у "топора" пришлось для раскроя брать лобзик. 

Одним словом " первый блин всегда комом" 

48125615__viber_2021-09-01_09-29-45-287.thumb.jpg.c494f24b9728c5d611cff818c84189d3.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...