Jump to content

Осінь2020\ Зима2021

Бджолопотам

Recommended Posts

Всі чомусь бояться починати тему Осінь-Зима:hmm:

А я вам так скажу - за мою більше десятирічну практику - цей літній сезон виявився рекордним по меду:ay:

Тому всім бажаю нормально підготувати своїх дівок до зимового періоду, дочекатись гарної ціни на мед:hi:

Спілкуємось в новій темі...:wave:

Согодні спробував поставити в день смужки від кліща - за мною купа бджіл - тільки відкриваю вулик - зразу кидаються на рамки...

Хоча на пасіці досить гарний літ сьогодні був. Одну сім'ю перевіряв (міняв там матку десь тижів два чи три ому) - і матка точно є - бо бджоли спокійні і пилок носять, а яєць не має. Всі 10 рамок гнізда залиті....

16 часов назад, Бджолопотам сказал:

Спілкуємось в новій темі...:wave:

16 часов назад, Бджолопотам сказал:

...

55 минут назад, Бджолопотам сказал:

....

Не хочуть пасічники поки в зиму...

Ми ще в літі покрутимось...:af:

За два дня після дощів пішов взяток +1.5кг, це при тому що вже більше місяця були тільки мінуси. Можливо цей взяток із соняшнику, але думаю що знайшли десь вулики і яких злетіли сімї. Подивлюсь що буде завтра.

4 хвилини тому, ромео сказав:

Ми ще в літі покрутимось..

Крутись не крутись - а ранки вже прохолодні - сім'ї скорочують, від кліща бджіл обробляють... Осінь...

А скільки "Літо" не говори - тепліше від того не стане;)

В мене ще повним ходом пилок несуть з гречки. Що тут скажеш сьогодні тепліше як у липні. Четвертий місяць літа:)

13 минут назад, Яцков Андрій сказал:

В мене ще повним ходом пилок несуть з гречки. Що тут скажеш сьогодні тепліше як у липні. Четвертий місяць літа:)

Дай бог чтоб за 4 5 и  6 месяц лета не доели запасы на зиму... :umora:

10 минут назад, Яцков Андрій сказал:

3 рази був на точку після 3, бджоли на гречці не бачив. Хоча у вуликах здається є принос з гречки.

Почав ріпак сходити.

У одного ще гречку носять,у другого привіси по 1.5 кг,дехто ще мед качає .А ми лише воду підливаємо в поїлку і все,на пасіці тиша як в зимку.

3 хвилини тому, Женя Циба сказав:

У одного ще гречку носять,у другого привіси по 1.5 кг,дехто ще мед качає .А ми лише воду підливаємо в поїлку і все,на пасіці тиша як в зимку.

Мені теж ще зарано в зимову тему - ще продовжую відкачку. Ще є невеликий взяток, тому можна нормально працювати, при відборі рамок бджоли незвертають на мене уваги. 

7 минут назад, Женя Циба сказал:

Шо є то є...

Якось спіймав себе на думці, що за цей рік було лише два тижні продуктивного льоту (на соняху), весь сезон пішов в мінуса...

2 минуты назад, davolodya сказал:

Мені теж ще зарано в зимову тему - ще продовжую відкачку. Ще є невеликий взяток, тому можна нормально працювати, при відборі рамок бджоли незвертають на мене уваги. 

Добре Вам,а нам би зараз +15-17 то можна збирати в зиму.

4 хвилини тому, ромео сказав:

за цей рік було лише два тижні продуктивного льоту (на соняху), весь сезон пішов в мінуса...

Не завжди коту маслениця:af:

Особисто мене цього року падь виручила. Цвіте акація - а вони майже три тижні падь таскали. Чистої паді накачав 5-6 відер і падь з різнотрв'ям ще літрів десь 120. А без неї був також рік не ахті...

3 минуты назад, davolodya сказал:

ще продовжую відкачку.

Тут в літній кухні не можна на столі залишити баночку з медом - беруть в облогу. 

Я собі вже навіть уявляв, як би я зараз викачав хоч один заряд в медогонці... 

Це був би армагедон...

:umora:

7 минут назад, davolodya сказал:

Щось у мене є сумніви що прям так і не звертають.

Сьогодні розставляв полоски, то в принципі вільно, але як тільки почнете відбирати рамки зраз все стане на свої місця.

Вересень на дворі.

2 хвилини тому, Женя Циба сказав:

Добре Вам,а нам би зараз +15-17 то можна збирати в зиму.

Гріх жалітися, сезон був хоч і важкий, але досить вдалий. З липою пролетіли, з гречкою майже теж,  сонях виділяв дуже мало - зате є гарне різнотрав'я з червоно- коричневим відтінком - дощі непройшли даремно, різнотрав'я гарно виділяло...

1 минуту назад, Wladimir_K сказал:

Ну так ясно ж сказано:

10 минут назад, davolodya сказал:

бджоли незвертають на мене уваги. 

тобто НА ПАСІЧНИКА не звертають уваги...

про рамки нічого не було сказано :umora:

з гречки несуть досить активно . заливають  все що звільняється від розплоду. вчора дав сироп по 4 літра то повністю за сутку невибрали. вентилюють  гречаним нект. пахне.

2 хвилини тому, Wladimir_K сказав:

Сьогодні розставляв полоски, то в принципі вільно, але як тільки почнете відбирати рамки зраз все стане на свої місця.

Вересень на дворі.

При відборі рамок бджолосім'я уваги незвертає, дає спокійно працювати. Крутиться з десяток бджіл-злодійок, пробують залізти в рамконос, але проблеми нестворюють. Минулого року докачувати мед було значно важче - бджоли лізли в усі щілини

5 минут назад, roman-1 сказал:

з гречки несуть досить активно . заливають  все що звільняється від розплоду. вчора дав сироп по 4 літра то повністю за сутку невибрали. вентилюють  гречаним нект. пахне.

А зачем Вы сироп даете если взяток есть? Я своих пчел смотрю раз в неделю, то заметил, что расплоду уменьшается, как только пчелка вышла, туда заливается нектар, светлый как с акации, и перга светлая. Не знаю что и делать, сколько пчелы в зиму пойдет? Ставлю вощину, тянут и заливают, матке сеять негде..

7 минут назад, Макарыч57 сказал:

Ставлю вощину, тянут

:blink::blink::blink:

30 минут назад, ромео сказал:

:blink::blink::blink:

У меня в одном улье маленькая кормушка стояла, так на ней языки потянули и начали мед складывать. Думал уже, может где соседи сироп дают, а мои грабят, так кому там грабить, ройок на 4 рамках и тот мед тащит.

А я купив в цьому році бджіл і домашні весь сезон знущалися коли вони уже будуть мед носить. Пів сезону просиділи на поїлках, трохи поносили соняху і все. Пізніх медоносів немає. 

1 година тому, staminik сказав:

А я купив в цьому році бджіл і домашні весь сезон знущалися коли вони уже будуть мед носить. Пів сезону просиділи на поїлках, трохи поносили соняху і все. Пізніх медоносів немає. 

Схоже ви вибрали невдалий рік .....:umora:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...