Бджолопотам Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 Всі чомусь бояться починати тему Осінь-Зима А я вам так скажу - за мою більше десятирічну практику - цей літній сезон виявився рекордним по меду Тому всім бажаю нормально підготувати своїх дівок до зимового періоду, дочекатись гарної ціни на мед Спілкуємось в новій темі... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бджолопотам Posted September 6, 2020 Author Share Posted September 6, 2020 Согодні спробував поставити в день смужки від кліща - за мною купа бджіл - тільки відкриваю вулик - зразу кидаються на рамки... Хоча на пасіці досить гарний літ сьогодні був. Одну сім'ю перевіряв (міняв там матку десь тижів два чи три ому) - і матка точно є - бо бджоли спокійні і пилок носять, а яєць не має. Всі 10 рамок гнізда залиті.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 16 часов назад, Бджолопотам сказал: Спілкуємось в новій темі... 16 часов назад, Бджолопотам сказал: ... 55 минут назад, Бджолопотам сказал: .... Не хочуть пасічники поки в зиму... Ми ще в літі покрутимось... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihail-ves Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 За два дня після дощів пішов взяток +1.5кг, це при тому що вже більше місяця були тільки мінуси. Можливо цей взяток із соняшнику, але думаю що знайшли десь вулики і яких злетіли сімї. Подивлюсь що буде завтра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бджолопотам Posted September 6, 2020 Author Share Posted September 6, 2020 4 хвилини тому, ромео сказав: Ми ще в літі покрутимось.. Крутись не крутись - а ранки вже прохолодні - сім'ї скорочують, від кліща бджіл обробляють... Осінь... А скільки "Літо" не говори - тепліше від того не стане Link to comment Share on other sites More sharing options...
Яцков Андрій Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 В мене ще повним ходом пилок несуть з гречки. Що тут скажеш сьогодні тепліше як у липні. Четвертий місяць літа Link to comment Share on other sites More sharing options...
Александр К. Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 13 минут назад, Яцков Андрій сказал: В мене ще повним ходом пилок несуть з гречки. Що тут скажеш сьогодні тепліше як у липні. Четвертий місяць літа Дай бог чтоб за 4 5 и 6 месяц лета не доели запасы на зиму... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 10 минут назад, Яцков Андрій сказал: В мене ще повним ходом пилок несуть з гречки. Що тут скажеш сьогодні тепліше як у липні. Четвертий місяць літа 3 рази був на точку після 3, бджоли на гречці не бачив. Хоча у вуликах здається є принос з гречки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 Почав ріпак сходити. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Женя Ц. Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 У одного ще гречку носять,у другого привіси по 1.5 кг,дехто ще мед качає .А ми лише воду підливаємо в поїлку і все,на пасіці тиша як в зимку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 3 хвилини тому, Женя Циба сказав: У одного ще гречку носять,у другого привіси по 1.5 кг,дехто ще мед качає .А ми лише воду підливаємо в поїлку і все,на пасіці тиша як в зимку. Мені теж ще зарано в зимову тему - ще продовжую відкачку. Ще є невеликий взяток, тому можна нормально працювати, при відборі рамок бджоли незвертають на мене уваги. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 7 минут назад, Женя Циба сказал: У одного ще гречку носять,у другого привіси по 1.5 кг,дехто ще мед качає .А ми лише воду підливаємо в поїлку і все,на пасіці тиша як в зимку. Шо є то є... Якось спіймав себе на думці, що за цей рік було лише два тижні продуктивного льоту (на соняху), весь сезон пішов в мінуса... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Женя Ц. Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 2 минуты назад, davolodya сказал: Мені теж ще зарано в зимову тему - ще продовжую відкачку. Ще є невеликий взяток, тому можна нормально працювати, при відборі рамок бджоли незвертають на мене уваги. Добре Вам,а нам би зараз +15-17 то можна збирати в зиму. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бджолопотам Posted September 6, 2020 Author Share Posted September 6, 2020 4 хвилини тому, ромео сказав: за цей рік було лише два тижні продуктивного льоту (на соняху), весь сезон пішов в мінуса... Не завжди коту маслениця Особисто мене цього року падь виручила. Цвіте акація - а вони майже три тижні падь таскали. Чистої паді накачав 5-6 відер і падь з різнотрв'ям ще літрів десь 120. А без неї був також рік не ахті... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 3 минуты назад, davolodya сказал: ще продовжую відкачку. Тут в літній кухні не можна на столі залишити баночку з медом - беруть в облогу. Я собі вже навіть уявляв, як би я зараз викачав хоч один заряд в медогонці... Це був би армагедон... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 7 минут назад, davolodya сказал: Мені теж ще зарано в зимову тему - ще продовжую відкачку. Ще є невеликий взяток, тому можна нормально працювати, при відборі рамок бджоли незвертають на мене уваги. Щось у мене є сумніви що прям так і не звертають. Сьогодні розставляв полоски, то в принципі вільно, але як тільки почнете відбирати рамки зраз все стане на свої місця. Вересень на дворі. Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 2 хвилини тому, Женя Циба сказав: Добре Вам,а нам би зараз +15-17 то можна збирати в зиму. Гріх жалітися, сезон був хоч і важкий, але досить вдалий. З липою пролетіли, з гречкою майже теж, сонях виділяв дуже мало - зате є гарне різнотрав'я з червоно- коричневим відтінком - дощі непройшли даремно, різнотрав'я гарно виділяло... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 1 минуту назад, Wladimir_K сказал: Щось у мене є сумніви що прям так і не звертають. Ну так ясно ж сказано: 10 минут назад, davolodya сказал: бджоли незвертають на мене уваги. тобто НА ПАСІЧНИКА не звертають уваги... про рамки нічого не було сказано Link to comment Share on other sites More sharing options...
roman-1 Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 з гречки несуть досить активно . заливають все що звільняється від розплоду. вчора дав сироп по 4 літра то повністю за сутку невибрали. вентилюють гречаним нект. пахне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 2 хвилини тому, Wladimir_K сказав: Щось у мене є сумніви що прям так і не звертають. Сьогодні розставляв полоски, то в принципі вільно, але як тільки почнете відбирати рамки зраз все стане на свої місця. Вересень на дворі. При відборі рамок бджолосім'я уваги незвертає, дає спокійно працювати. Крутиться з десяток бджіл-злодійок, пробують залізти в рамконос, але проблеми нестворюють. Минулого року докачувати мед було значно важче - бджоли лізли в усі щілини Link to comment Share on other sites More sharing options...
Макарыч57 Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 5 минут назад, roman-1 сказал: з гречки несуть досить активно . заливають все що звільняється від розплоду. вчора дав сироп по 4 літра то повністю за сутку невибрали. вентилюють гречаним нект. пахне. А зачем Вы сироп даете если взяток есть? Я своих пчел смотрю раз в неделю, то заметил, что расплоду уменьшается, как только пчелка вышла, туда заливается нектар, светлый как с акации, и перга светлая. Не знаю что и делать, сколько пчелы в зиму пойдет? Ставлю вощину, тянут и заливают, матке сеять негде.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 7 минут назад, Макарыч57 сказал: Ставлю вощину, тянут Link to comment Share on other sites More sharing options...
Макарыч57 Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 30 минут назад, ромео сказал: У меня в одном улье маленькая кормушка стояла, так на ней языки потянули и начали мед складывать. Думал уже, может где соседи сироп дают, а мои грабят, так кому там грабить, ройок на 4 рамках и тот мед тащит. Link to comment Share on other sites More sharing options...
staminik Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 А я купив в цьому році бджіл і домашні весь сезон знущалися коли вони уже будуть мед носить. Пів сезону просиділи на поїлках, трохи поносили соняху і все. Пізніх медоносів немає. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бджолопотам Posted September 7, 2020 Author Share Posted September 7, 2020 1 година тому, staminik сказав: А я купив в цьому році бджіл і домашні весь сезон знущалися коли вони уже будуть мед носить. Пів сезону просиділи на поїлках, трохи поносили соняху і все. Пізніх медоносів немає. Схоже ви вибрали невдалий рік ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.