Jump to content

Погибли пчёлы, что делать с мёдом в рамках?

Aquarius
 Share

Recommended Posts

После зимы, по пока непонятной причине погибло 6 семей. Выживших не осталось. Придется начинать все с нуля и покупать новые семьи. Что посоветуете делать с оставшимся в рамках мёдом? Примерно 100 рамок.  Заранее спасибо.

46 минут назад, Aquarius сказал:

Что посоветуете делать с оставшимся в рамках мёдом? Примерно 100 рамок. 

якщо не стояли у вуликах, то можна сховати до наступного етапу пасічникування (якщо плануєте) - пригодяться. Тільки треба герметично запакувати...

Розумiю, всi перезимували у вуликах на дворi. Що робити у цему випадку?

10 часов назад, Aquarius сказал:

Розумiю, всi перезимували у вуликах на дворi. Що робити у цему випадку?

Важко сказати чи до них міль ще не добралась...:dntknw:

14 часов назад, Aquarius сказал:

После зимы, по пока непонятной причине погибло 6 семей. Выживших не осталось. Придется начинать все с нуля и покупать новые семьи. Что посоветуете делать с оставшимся в рамках мёдом? Примерно 100 рамок.  Заранее спасибо.

Перетопити віск відібрати мед на самогонку. 

• Haha 1

8 часов назад, ромео сказал:

Важко сказати чи до них міль ще не добралась...:dntknw:

Молi нема зовсiм

6 часов назад, Пахомич сказал:

Перетопити віск відібрати мед на самогонку. 

Я планую купити нивих сiмей. Чи е iнша альтернатива?

21 час назад, Aquarius сказал:

Сперва разобраться в причине, а потом думать стоит эти рамки и мед использовать или нет

Варотоз, нозематоз, гнильцовые, недостача кормов, медведь и т. д Что есть причина? 

В Октябре обработал ульи парами щавелевой кислоты против Варроа. В Ноябре прошёл ледяной дождь. Все ульи и входы полностью обледенели. Я это заметил и все очистил примерно через сутки. Могла ли закупорка ульев стать причиной падежа?

• Confused 1

1 час назад, Aquarius сказал:

Могла ли закупорка ульев стать причиной падежа

Ні

В Октябре обработал ульи парами щавелевой кислоты против Варроа. В Ноябре прошёл ледяной дождь. Все ульи и входы полностью обледенели. Я это заметил и все очистил примерно через сутки. Могла ли закупорка ульев стать причиной падежа?
Мед з тих рамок я б не використовував. Краще на самогонку.

П.С. от чому я хочу перейти на сітчасте дно.

14 часов назад, Aquarius сказал:

Я планую купити нивих сiмей. Чи е iнша альтернатива?

Інша  то вкрасти, вІдловити. Пожалієте сушку з кормом , то складайте гроші на слідуючу купівлю.:hi:  

• Like 1

7 часов назад, Пахомич сказал:

Інша  то вкрасти, вІдловити. Пожалієте сушку з кормом , то складайте гроші на слідуючу купівлю.:hi:  

Він мав на увазі інша альтернатива використання рамок з медом а не альтернатива купівлі :)

19 минут назад, Gold-V сказал:

Він мав на увазі інша альтернатива використання рамок з медом а не альтернатива купівлі :)

Альтернативи немає:IMHO1:

Если я правильно понимаю, эти рамки можно снова использовать вместе с медом. Ведь пчелки померли зимой, значит к началу весны в этих рамках мед еще достаточно свежий и они смогут его оттуда использовать? В любом случае можно поставить новые рамки вместе со старыми и пчелы сами разберутся. Просьба ногами не пинать.

3 часа назад, Gold-V сказал:

2 часа назад, michaeltok сказал:

Если я правильно понимаю, эти рамки можно снова использовать вместе с медом. Ведь пчелки померли зимой, значит к началу весны в этих рамках мед еще достаточно свежий и они смогут его оттуда использовать? В любом случае можно поставить новые рамки вместе со старыми и пчелы сами разберутся. Просьба ногами не пинать.

2 часа назад, michaeltok сказал:

Спасибо, звучит логичн

за роз'яснення для тих, хто не зроумiв. Бiльшiсть рамок запакованi i y гарному станi.

8 часов назад, Пахомич сказал:

Чому ж немає? Зараз якраз наступає ройова пора, можна спіймати рої, якщо розставити пастки. І красти непотрібно ось отак висять якщо житло не найдуть, а зимою капець такому рою буде...:IMHO1:

IMG_20190826_194231.jpg

8 часов назад, Пахомич сказал:

Чому ж немає? Зараз якраз наступає ройова пора, можна спіймати рої, якщо розставити пастки. І красти непотрібно ось отак висять якщо житло не найдуть, а зимою капець такому рою буде...:IMHO1: 

Р.с. Вибачте, теж не так зрозумів... Подумав про альтернативу купівлі сімей...

• Алёнка changed the title to Погибли пчёлы, что делать с мёдом в рамках?
  • 6 months later...

У мене теж посипалась сімейка. Заходили на 8ми рамках в жовтні, зараз на дні 2 пригорщі, що сталось не зрозуміло. Гнильцеві, це захворювання розплоду. Якщо розплоду не було, напевно не гнилець. Від ноземи, були б сліди поносу. Рамки чисті. Жаба давить 20 кг меду в горілку пустити.

• Confused 1

15 хвилин тому, Grygorii сказав:

У мене теж посипалась сімейка. Заходили на 8ми рамках в жовтні, зараз на дні 2 пригорщі, що сталось не зрозуміло. Гнильцеві, це захворювання розплоду. Якщо розплоду не було, напевно не гнилець. Від ноземи, були б сліди поносу. Рамки чисті. Жаба давить 20 кг меду в горілку пустити.

При зазворювані на нозему церану,слідів поносу не буває,пряма кишка тверда як камінь.:hi:

3 хвилини тому, Ворон сказав:

При зазворювані на нозему церану,слідів поносу не буває,пряма кишка тверда як камінь.:hi:

Із того що читав, від ноземи сипляться ближче до кінця зими. А у мене вже :(, на стінках вулику, пару бджіл захололо, ніби живі, основна маса на дні. Ясно що тільки аналіз покаже. Ризикувати не буду, але так шкода (

1 година тому, Grygorii сказав:

Я б розпечатав та скормив би сім"ям в сезон. :IMHO:

• Like 2
  • Thanks 1

37 хвилин тому, Grygorii сказав:

Із того що читав, від ноземи сипляться ближче до кінця зими. А у мене вже :(, на стінках вулику, пару бджіл захололо, ніби живі, основна маса на дні. Ясно що тільки аналіз покаже. Ризикувати не буду, але так шкода (

Весною зняти печатку,покропити з росинки теплою водою ів сім'ї,буде імпровізована стимуляція.:hi:

• Haha 1

5 часов назад, Grygorii сказал:

У мене теж посипалась сімейка.

Ви  не одинокий. Таких повідомлень, на жаль, багато. З медом, нозематозом, гнильцями вже розібралися - не там треба копати..:IMHO: На мій погляд, якщо відкинути непрогнозовані ситуації (отруєння, запарювання, передоз ліків) - то залишаться дві причини: ослаблені бджоли і/або відсутність матки. Це кліщ, надмірна закормка в зиму, або пізній взяток. 

Не опускайте рук!:ole_ole:Зверніть увагу на інші сім'ї.

6 часов назад, Grygorii сказал:

Ясно що тільки аналіз покаже.

Ну, якщо Вам близька "наука Мікроскопія" - можна пробувати. :hmm:

• Like 2