Укроп Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 Всих колег вітаю з першим днем весни! Час летить невпинно, знову прийшла до нас весна, а з нею початок активного сезону. Прошу Вас до обговорення своїх справ, в цій темі Link to comment Share on other sites More sharing options...
Николай S Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 Поки, що лише підготовка до виносу з зимівника, обліт планується на середу- четвер,всіх з весною Link to comment Share on other sites More sharing options...
олеглв Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 18 хвилин тому, Бедный пасечник сказав: На мЫло " справи" с такой ценой на опте...Думаю продать часть пчелосемей, если купят... змініть нік і породу бджіл, пишіть оптимістичніші повідомлення, думайте про все хороше і не прийдеться продавати бджіл. думки матеріальні хрошу тему відкрив Укроп, якраз їду виносити.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Николай S Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 28 хвилин тому, Бедный пасечник сказав: На мЫло " справи" с такой ценой на опте...Думаю продать часть пчелосемей, если купят... Займіться рекламою і все стабілізується, ось приклад як потрібно рекламувати мед 1 годину тому, Слобожанин 70 сказав: Употребление Украинского подсолнечникового меда в количестве 3ст.л. (лучше 5ст.л), в сутки,уменьшает вероятность заражения короновирусом на 62%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Женя Ц. Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 44 минуты назад, Бедный пасечник сказал: На мЫло " справи" с такой ценой на опте...Думаю продать часть пчелосемей, если купят... Кому продавати зібрались ? якщо всі хочуть частину продати. Тримайте і радійте . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihail-ves Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 Вчора закінчив огляд сімей. є декілька (5 шт) які ще в рихлих клубах, натяку на розплід не має, є тільки маленкі острови засіву. В інших рекордистках вже по 2 рамки печатного розплоду на 80-90% рамки. Правда ці сімї сильні по бджолі. В цілому думаю що на середину березня вже масово почне виходити молода бджола. А це значить що зимівля закінчилась. Зимівля без втрат. Але одна сімейка яка восени не змогла зупинитись в розплоді, зійшла на одну вуличку бджоли. Вичеркнув її з журналу, а матку забирає сусід. Також в двох сім'ях пропали матки, замінив з нуків. Нуки ще не передивлявся, з 45 пропав один нук, також вітром видуло один повністю, в іншому залишилась матка та 100 бджілок (Ось ця матка і пішла в сімю). Всі інші навіть на дві вулочки бджоли чудово перезимували, та мають залишки меду аж до травня місяця. З початком нового пасічного сезону всіх Форумчан. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 24 минуты назад, Mihail-ves сказал: Зимівля без втрат. Але одна сімейка яка восени не змогла зупинитись в розплоді, зійшла на одну вуличку бджоли. Вичеркнув її з журналу, а матку забирає сусід Значить з втратами... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihail-ves Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 3 хвилини тому, ромео сказав: Значить з втратами... але перезимували, то вже йде ліквідація Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр Кривченко Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 Поки, що лише підготовка до виносу з зимівника, обліт планується на середу- четвер,всіх з весноюТакож планую виносити у вівторок зранку. Нарешті весна!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan Ivanovich Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 10 минут назад, Олександр Кривченко сказал: Також планую виносити у вівторок зранку. Нарешті весна!! Хто виносив бджоли звечора. Поділіться досвідом. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр Кривченко Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 Хто виносив бджоли звечора. Поділіться досвідом.Я підлаштовуюсь під товариша - коли в нього є час. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 52 минуты назад, Mihail-ves сказал: але перезимували, то вже йде ліквідація Припустимо, всі сім'ї отак "перезимували". Що тоді буде казати пасічник? "Перезимувала пасіка на 100%, але бджіл не залишилось"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 1 година тому, Mihail-ves сказав: Вчора закінчив огляд сімей. є декілька (5 шт) які ще в рихлих клубах, натяку на розплід не має, є тільки маленкі острови засіву. В інших рекордистках вже по 2 рамки печатного розплоду на 80-90% рамки. Правда ці сімї сильні по бджолі. В цілому думаю що на середину березня вже масово почне виходити молода бджола. А це значить що зимівля закінчилась. Зимівля без втрат. Але одна сімейка яка восени не змогла зупинитись в розплоді, зійшла на одну вуличку бджоли. Вичеркнув її з журналу, а матку забирає сусід. Також в двох сім'ях пропали матки, замінив з нуків. Нуки ще не передивлявся, з 45 пропав один нук, також вітром видуло один повністю, в іншому залишилась матка та 100 бджілок (Ось ця матка і пішла в сімю). Всі інші навіть на дві вулочки бджоли чудово перезимували, та мають залишки меду аж до травня місяця. З початком нового пасічного сезону всіх Форумчан. Дякуємо, але я сезон розпочав ще 19 лютого, коли 80 відсотків сімей скоротив і почистив.Та й підсніжники вже тижнів з три, як зацвіли... 1 березня - то вже так, не серйозно. Значить мінус один(-1). А крильця цієї сімейки у вас , випадково, не лишилися? А у мене цьогоріч без мінусів і пору пригорщів підмору - чиста баківська порода дає про себе знати!. Лишились, правда, ще не чищені 4 дадани. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihail-ves Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 4 хвилини тому, ДобровоЛ сказав: Значить мінус один(-1). А крильця цієї сімейки у вас , випадково, не лишилися? помісь СГК з УС. Так що не сильно і шкода. Матка з червоною міткою. 7 хвилин тому, ромео сказав: Припустимо, всі сім'ї отак "перезимували". Що тоді буде казати пасічник? "Перезимувала пасіка на 100%, але бджіл не залишилось"? де хто так і балується, з'єднує 3-5 відводків в одну. Я можу собі дозволити просто вичеркнути її з зошита. А на її місце прилаштувати один із нуків, які не враховувались як сімї. Але зараз вже можуть спокійно отримати статус -сім'я!. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 2 години тому, Бедный пасечник сказав: Насчет породы а щодо ніку? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 16 хвилин тому, Mihail-ves сказав: помісь СГК з УС. Так що не сильно і шкода. Матка з червоною міткою. де хто так і балується, з'єднує 3-5 відводків в одну. Я можу собі дозволити просто вичеркнути її з зошита. А на її місце прилаштувати один із нуків, які не враховувались як сімї. Але зараз вже можуть спокійно отримати статус -сім'я!. О! То вас Бог наказує за цікавість до чорнопопих бджілок. Доведено ж вже роками, що кавказянки до добра не доведуть. А рамки ж точно у них загажені ще з осені? Мав справу з ними, навіть племінними прямо з Красної Поляни, але ще у мої роки юності. І УС з ними - то гримуча суміш вже у другому поколінні. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 7 хвилин тому, Бедный пасечник сказав: А это чтоб все знали, І Вам - щоб вже надійно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Женя Ц. Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 19 минут назад, Бедный пасечник сказал: А это чтоб все знали, что на пчелах много не заработаешь. Актуально,як ніколи . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Яцков Андрій Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 Роблю теж певний підсумок: з 42 моїх всі перезимували. Підмору майже немає, по 20 бджіл на вулик. Розплід в січні був тільки в однієї сімї і там стара матка. Більшість тільки почали сіяти. Є одне серйозне зауваження: найгірше перезимували в альпійському вулику, маю 2 сімї в них. Чому? Поки не знаю, думаю ще з рік за ними по спостерігаю. Для мене вони цінні ради сотового меду, а також нуки на альпійську рамку. Не сподобались безфальцеві корпуса в альпійцях. Між корпусами сирість і загнивання. А так все ок. Готуємось до активного сезону. Вже поговорив з фермером відносно посівів. Треба шукати місця під точок Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 11 минут назад, Яцков Андрій сказал: Розплід в січні був тільки в однієї сімї і там стара матка. Якого року? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бджолопотам Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 1 годину тому, Олександр Кривченко сказав: Також планую виносити Вперше за 7 років бджіл не заніс в зимівник і не прогадав.... Щось я відчуваю що зимування в зимівниках скоро буде в минулому. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Женя Ц. Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 4 минуты назад, Бджолопотам сказал: Вперше за 7 років бджіл не заніс в зимівник і не прогадав.... Щось я відчуваю що зимування в зимівниках скоро буде в минулому. А мені ось цікаво,який медозбір буде після такої зими . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бджолопотам Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 2 хвилини тому, Женя Циба сказав: ,який медозбір буде після такої зими Що мається на увазі? як така зимівля може вплинути на медозбір? Як на мене, нічого поганого в цій зимівлі по відношенню до медозбору не повинно бути.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Женя Ц. Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 15 минут назад, Бджолопотам сказал: Що мається на увазі? як така зимівля може вплинути на медозбір? Як на мене, нічого поганого в цій зимівлі по відношенню до медозбору не повинно бути.. Вологи в землі після такої зими мало,у нас навіть снігу не було,думаю це все скажеться на медозбір. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пасечник1984 Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 5 минут назад, Женя Циба сказал: Вологи в землі після такої зими мало,у нас навіть снігу не було,думаю це все скажеться на медозбір. Зависит ещё что будет с дождями весной ,поэтому рано ещё что-то говорить на этот счёт . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.