Cfif Опубликовано 10 сентября, 2020 Share Опубликовано 10 сентября, 2020 1 час назад, davolodya сказал: двох літрова пляшка досить висока А ви спробуйте ще її поставити, вона зіжметься і весь сироп буде на полу і зльотка потече... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 10 сентября, 2020 Share Опубликовано 10 сентября, 2020 1 час назад, wwlo сказал: бесплатна бутилка від кока-коли А хто це Вам безплатно кока-колу роздає? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
RAN Опубликовано 10 сентября, 2020 Share Опубликовано 10 сентября, 2020 1 час назад, davolodya сказал: Бджоли не топляться? Такі кормушки хіба для лежаків - двох літрова пляшка досить висока, поставити зверху на рамки - проблематично, та й об'єм для закорму малуватий, треба ставити по 2 шт на сім'ю А пластикові піддони для розсади чудово поміщаються в порожній магазин, ставлю їх прямо зверху рамок, за раз даю 4 літра - за ніч сім'я повністю вибирає... Годую через магазин. Беру звичайний "уровень" дивлюсь боковий нахил вулика і заливаю сироп у рамки із протилежної сторони їх нахилу. У 12 рамочний магазин входить 5 літрів сиропу. З льотка не тече, якщо сироп густий і холодний. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
wwlo Опубликовано 10 сентября, 2020 Share Опубликовано 10 сентября, 2020 1 годину тому, ромео сказав: А хто це Вам безплатно кока-колу роздає? кока-кола платна,а тара лишається.Бутилки від неї якісні і не деформуються Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
wwlo Опубликовано 10 сентября, 2020 Share Опубликовано 10 сентября, 2020 3 години тому, davolodya сказав: Бджоли не топляться? Такі кормушки хіба для лежаків - двох літрова пляшка досить висока, поставити зверху на рамки - проблематично, та й об'єм для закорму малуватий, треба ставити по 2 шт на сім'ю А пластикові піддони для розсади чудово поміщаються в порожній магазин, ставлю їх прямо зверху рамок, за раз даю 4 літра - за ніч сім'я повністю вибирає... в мене укр.вузько високий в павільйоні,але треба брати 1 літрові бутилки,бо з більших витікає під вагою рідини.Для того ,щоб не топились кидаю пробки від бутилок або куски сотів.Зазвичай топляться в слабачках. 2 години тому, Cfif сказав: А ви спробуйте ще її поставити, вона зіжметься і весь сироп буде на полу і зльотка потече... 1 літрова від кока -коли не зішметься і не буде витікати. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 10 сентября, 2020 Share Опубликовано 10 сентября, 2020 1 годину тому, wwlo сказав: в мене укр.вузько високий в павільйоні,але треба брати 1 літрові бутилки,бо з більших витікає під вагою рідини.Для того ,щоб не топились кидаю пробки від бутилок або куски сотів.Зазвичай топляться в слабачках. 1 літрова від кока -коли не зішметься і не буде витікати. В мене в вагончику,як ів лежаках проблем з закормом нема,а на платформі з вуликами кука танці з бубном пока. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 10 сентября, 2020 Share Опубликовано 10 сентября, 2020 Я ніколи бджіл некормив і кормушок ніколи небуло Цей рік рішив кормить дав за 10 днів за 4 рази в пакетах сіроп 1:1.5 + трохи меду Вулик на вагах получив 9,6 кг, зараз через 3 дні після останьої дачі на вагах з 9,6 кг залишилось тільки 4.1 кг , , це у всіх так завжди більша половина сіропу ісчизає після кожної дачі ваги падали хорошо Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 10 сентября, 2020 Share Опубликовано 10 сентября, 2020 5 хвилин тому, AVA сказав: Я ніколи бджіл некормив і кормушок ніколи небуло Цей рік рішив кормить дав за 10 днів за 4 рази в пакетах сіроп 1:1.5 + трохи меду Вулик на вагах получив 9,6 кг, зараз через 3 дні після останьої дачі на вагах з 9,6 кг залишилось тільки 4.1 кг , , це у всіх так завжди більша половина сіропу ісчизає після кожної дачі ваги падали хорошо В вас напевно на пасіці ніколи небуло падевого меду,або меду з паделиць саду,а в нас це кожноро року є,тому закорм кожного року присутній,а остані роки сироп з полином у мене на першому місці,інакше гнізда опоношені майже в усіх,відколи добавляю відвар полину,опоношених сімей майже немає,тому кормлю постійно,цього року найменше,по 5 кг цукру на сім'ю. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 10 сентября, 2020 Share Опубликовано 10 сентября, 2020 3 минуты назад, Ворон сказал: В вас напевно на пасіці ніколи небуло падевого меду,або меду з паделиць саду,а в нас це кожноро року є,тому закорм кожного року присутній,а остані роки сироп з полином у мене на першому місці,інакше гнізда опоношені майже в усіх,відколи добавляю відвар полину,опоношених сімей майже немає,тому кормлю постійно,цього року найменше,по 5 кг цукру на сім'ю. У нас ніякого крім соняха нема в селі ніхто не корме , всі хто незимує на соняху думаю пройшли відбір і дають відповідний трутовий фон Правда сонях зимою в хаті без напряга набираю ложкою із відра , ніколи небуло дубового соняху Тут головне чи у всіх більша половина сіропу ісчизає , я більше чим по три пакети по 0,5 0,8 літра з полином недавав , ну забрус мив лив у рамку зі складу весною бо бджіл багато стало , а раніше виніс забрус в кукурузу на плівкі бджоли осушили і весь закорм Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 10 сентября, 2020 Share Опубликовано 10 сентября, 2020 17 хвилин тому, AVA сказав: У нас ніякого крім соняха нема в селі ніхто не корме , всі хто незимує на соняху думаю пройшли відбір і дають відповідний трутовий фон Правда сонях зимою в хаті без напряга набираю ложкою із відра , ніколи небуло дубового соняху Тут головне чи у всіх більша половина сіропу ісчизає , я більше чим по три пакети по 0,5 0,8 літра з полином недавав , ну забрус мив лив у рамку зі складу весною бо бджіл багато стало , а раніше виніс забрус в кукурузу на плівкі бджоли осушили і весь закорм Мої бджоли ще нелітали на сонях,в нас його не сіють,найближче бачив за 22 км від дому. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 10 сентября, 2020 Share Опубликовано 10 сентября, 2020 6 минут назад, Ворон сказал: Мої бджоли ще нелітали на сонях,в нас його не сіють,найближче бачив за 22 км від дому. Таке саме за консенстенцією зимою як ріпак тільки жовте Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр С. Опубликовано 10 сентября, 2020 Share Опубликовано 10 сентября, 2020 49 минут назад, AVA сказал: Я ніколи бджіл некормив і кормушок ніколи небуло Цей рік рішив кормить дав за 10 днів за 4 рази в пакетах сіроп 1:1.5 + трохи меду Вулик на вагах получив 9,6 кг, зараз через 3 дні після останьої дачі на вагах з 9,6 кг залишилось тільки 4.1 кг , , це у всіх так завжди більша половина сіропу ісчизає після кожної дачі ваги падали хорошо Зустрічав інфу( Таранов, здається), що 23% даного бджолам сиропу затрачається на його переробку. Тобто 100%-23%-усушка. 2 минуты назад, AVA сказал: Таке саме за консенстенцією зимою як ріпак тільки жовте Припускаю, що на ріпаку бджоли зимують краще, аніж на соняху. Треба буде експеримент провести. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 10 сентября, 2020 Share Опубликовано 10 сентября, 2020 Только что, Север сказал: Зустрічав інфу( Таранов, здається), що 23% даного бджолам сиропу затрачається на його переробку. Тобто 100%-23%-усушка. За 25% і я читав , а у мене 60 вийшло 29.08 перша дача 7.09 послідня сьогодні стукнуло підбить ітог Ще потрібно буде глянут на розплід , можливо там весна в розгарі Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 10 сентября, 2020 Share Опубликовано 10 сентября, 2020 6 хвилин тому, AVA сказав: Таке саме за консенстенцією зимою як ріпак тільки жовте В нас ріпак цвіте після садів,або цвітуть разом,тому мед 50/50 сади з ріпаком,але це перший медозбір,далі іде різнотравя,липа,гречка,от і все.:-) Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр С. Опубликовано 10 сентября, 2020 Share Опубликовано 10 сентября, 2020 21 минуту назад, AVA сказал: Ще потрібно буде глянут на розплід , можливо там весна в розгарі Може й так. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 10 сентября, 2020 Share Опубликовано 10 сентября, 2020 2 години тому, AVA сказав: За 25% і я читав , а у мене 60 вийшло 29.08 перша дача 7.09 послідня сьогодні стукнуло підбить ітог Ще потрібно буде глянут на розплід , можливо там весна в розгарі Треба було залпом давать, а зараз ви спровокували вирощування розплоду (його мабуть і так багато було?). Докормите за необхідності на початку жовтня... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
katran54 Опубликовано 18 сентября, 2020 Share Опубликовано 18 сентября, 2020 В 29.08.2020 в 22:41, katran54 сказал: Поменяли мне винду с 10 на 7. Включаю украинский язык - печатает на английском, английский и русский нормально. Что за дела? Короче есть матка ШО от Липатова 2018. Червит нормально. На 3 рамках по 1 - 3 огромные маточники ТС, всего 6 шт. Не стал их трогать а теперь думаю может сорвать их, еще одну зиму перезимует? Знайшли мені укр. мову. 16 вересня передивився цю сім"ю після загодовування. Вона на двох українських півкорпусах. Верхній залитий частково запечатаний а в нижньому на одній піврамці черва печатна виходить і ходить ШЗ матка, а на сусідній вся піврамка в яйцях і ходить не мічена молодуха. З двох маточників вийшли матки а решта розгризені. Добре що не став їх чіпати - самі розібрались. Я думаю що яйця то вже від молодої бо стара в цю пору червити вже не буде та і молодка велика подібна до плідної тільки чомусь рижа і полосата. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.