Перейти к содержанию

Весна-Літо 2020

Укроп

Рекомендуемые сообщения

1 час назад, davolodya сказал:

двох літрова пляшка досить висока

А ви спробуйте ще її поставити, вона зіжметься і весь сироп буде на полу і зльотка потече...

1 час назад, wwlo сказал:

бесплатна бутилка від кока-коли

А хто це Вам безплатно кока-колу роздає? :hmm:

1 час назад, davolodya сказал:

Бджоли не топляться?

Такі кормушки хіба для лежаків - двох літрова пляшка досить висока, поставити зверху на рамки - проблематично, та й об'єм для закорму малуватий, треба ставити по 2 шт на сім'ю:IMHO:

А пластикові піддони для розсади чудово поміщаються  в порожній магазин, ставлю їх прямо зверху рамок, за раз даю 4 літра - за ніч сім'я повністю вибирає...

Годую через магазин. Беру звичайний "уровень" дивлюсь боковий нахил вулика і заливаю сироп у рамки із протилежної сторони їх нахилу. У 12 рамочний магазин входить 5 літрів сиропу. З льотка не тече, якщо сироп густий і холодний.

1 годину тому, ромео сказав:

А хто це Вам безплатно кока-колу роздає? :hmm:

кока-кола платна,а тара лишається.Бутилки від неї якісні і не деформуються

3 години тому, davolodya сказав:

Бджоли не топляться?

Такі кормушки хіба для лежаків - двох літрова пляшка досить висока, поставити зверху на рамки - проблематично, та й об'єм для закорму малуватий, треба ставити по 2 шт на сім'ю:IMHO:

А пластикові піддони для розсади чудово поміщаються  в порожній магазин, ставлю їх прямо зверху рамок, за раз даю 4 літра - за ніч сім'я повністю вибирає...

в мене укр.вузько високий в павільйоні,але треба брати 1 літрові бутилки,бо з більших витікає під вагою рідини.Для того ,щоб не топились кидаю пробки від бутилок або куски сотів.Зазвичай топляться в слабачках.

2 години тому, Cfif сказав:

А ви спробуйте ще її поставити, вона зіжметься і весь сироп буде на полу і зльотка потече...

1 літрова від кока -коли не зішметься і не буде витікати.

1 годину тому, wwlo сказав:

в мене укр.вузько високий в павільйоні,але треба брати 1 літрові бутилки,бо з більших витікає під вагою рідини.Для того ,щоб не топились кидаю пробки від бутилок або куски сотів.Зазвичай топляться в слабачках.

1 літрова від кока -коли не зішметься і не буде витікати.

В мене в вагончику,як ів лежаках проблем з закормом нема,а на платформі з вуликами кука танці з бубном пока.

5d666a36322c4_-1057.jpg.2fdbae4eb4cfe4472b95632b9f8c8633.jpg

5d666a470dbd4_-1058.jpg.4ae47d48d84f3f8a8e5d94c96b4f3db1.jpg

Я ніколи бджіл некормив і кормушок ніколи небуло

Цей рік рішив кормить дав за 10 днів за 4 рази в пакетах сіроп 1:1.5 + трохи меду 

Вулик на вагах получив 9,6 кг, зараз через 3 дні після останьої дачі на вагах з 9,6 кг залишилось тільки 4.1 кг:dntknw: , , це у всіх так завжди більша половина сіропу ісчизає після кожної дачі ваги падали хорошо

5 хвилин тому, AVA сказав:

Цей рік рішив кормить дав за 10 днів за 4 рази в пакетах сіроп 1:1.5 + трохи меду 

Вулик на вагах получив 9,6 кг, зараз через 3 дні після останьої дачі на вагах з 9,6 кг залишилось тільки 4.1 кг:dntknw: , , це у всіх так завжди більша половина сіропу ісчизає після кожної дачі ваги падали хорошо

В вас напевно на пасіці ніколи небуло падевого меду,або меду з паделиць саду,а в нас це кожноро року є,тому закорм кожного року присутній,а остані роки сироп з полином у мене на першому місці,інакше гнізда опоношені майже в усіх,відколи добавляю відвар полину,опоношених сімей майже немає,тому кормлю постійно,цього року найменше,по 5 кг цукру на сім'ю.:hi:

3 минуты назад, Ворон сказал:

В вас напевно на пасіці ніколи небуло падевого меду,або меду з паделиць саду,а в нас це кожноро року є,тому закорм кожного року присутній,а остані роки сироп з полином у мене на першому місці,інакше гнізда опоношені майже в усіх,відколи добавляю відвар полину,опоношених сімей майже немає,тому кормлю постійно,цього року найменше,по 5 кг цукру на сім'ю.:hi:

У нас ніякого крім соняха нема в селі ніхто не корме , всі хто незимує на соняху думаю пройшли відбір і дають відповідний трутовий фон

Правда сонях зимою в хаті без напряга набираю ложкою із відра , ніколи небуло дубового соняху

Тут головне чи у всіх більша половина сіропу ісчизає , я більше чим по три пакети по 0,5 0,8 літра з полином недавав , ну забрус мив лив у рамку зі складу весною бо бджіл багато стало , а раніше виніс забрус в кукурузу на плівкі бджоли осушили і весь закорм

17 хвилин тому, AVA сказав:

У нас ніякого крім соняха нема в селі ніхто не корме , всі хто незимує на соняху думаю пройшли відбір і дають відповідний трутовий фон

Правда сонях зимою в хаті без напряга набираю ложкою із відра , ніколи небуло дубового соняху

Тут головне чи у всіх більша половина сіропу ісчизає , я більше чим по три пакети по 0,5 0,8 літра з полином недавав , ну забрус мив лив у рамку зі складу весною бо бджіл багато стало , а раніше виніс забрус в кукурузу на плівкі бджоли осушили і весь закорм

Мої бджоли ще нелітали на сонях,в нас його не сіють,найближче бачив за 22 км від дому.:hi:

6 минут назад, Ворон сказал:

Мої бджоли ще нелітали на сонях,в нас його не сіють,найближче бачив за 22 км від дому.:hi:

Таке саме за консенстенцією зимою як ріпак тільки жовте :umora:

49 минут назад, AVA сказал:

Зустрічав інфу( Таранов, здається), що  23% даного бджолам  сиропу затрачається на його переробку. Тобто 100%-23%-усушка.

2 минуты назад, AVA сказал:

Припускаю, що на ріпаку бджоли зимують краще, аніж на соняху. Треба буде експеримент провести.

Только что, Север сказал:

Зустрічав інфу( Таранов, здається), що  23% даного бджолам  сиропу затрачається на його переробку. Тобто 100%-23%-усушка.

За 25% і я читав , а у мене 60 вийшло

29.08 перша дача 7.09 послідня сьогодні стукнуло підбить ітог

Ще потрібно буде глянут на розплід , можливо там весна в розгарі :umora:

6 хвилин тому, AVA сказав:

В нас ріпак цвіте після садів,або цвітуть разом,тому мед 50/50 сади з ріпаком,але це перший медозбір,далі іде різнотравя,липа,гречка,от і все.:-)

21 минуту назад, AVA сказал:

Ще потрібно буде глянут на розплід , можливо там весна в розгарі 

Може й так.

2 години тому, AVA сказав:

За 25% і я читав , а у мене 60 вийшло

29.08 перша дача 7.09 послідня сьогодні стукнуло підбить ітог

Ще потрібно буде глянут на розплід , можливо там весна в розгарі :umora:

Треба було залпом давать, а зараз ви спровокували вирощування розплоду (його мабуть і так багато було?). Докормите за необхідності на початку жовтня...

• 2 weeks later...
В 29.08.2020 в 22:41, katran54 сказал:

Поменяли мне винду с 10 на 7. Включаю украинский язык - печатает на английском, английский и русский нормально. Что за дела?

Короче есть матка ШО от Липатова 2018. Червит нормально. На 3 рамках по 1 - 3 огромные маточники ТС, всего 6 шт. Не стал их трогать а теперь думаю может сорвать их, еще одну зиму перезимует?

Знайшли мені укр. мову. 

16 вересня передивився цю сім"ю після загодовування. Вона на двох українських півкорпусах. Верхній залитий частково запечатаний а в нижньому на одній піврамці черва печатна виходить і ходить ШЗ матка, а на сусідній вся піврамка в яйцях і ходить не мічена молодуха. З двох маточників вийшли матки а решта розгризені. Добре що не став їх чіпати - самі розібрались. Я думаю що яйця то вже від молодої бо стара в цю пору червити вже не буде та і молодка велика подібна до плідної тільки чомусь рижа і полосата.

Заархивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.

• Создать...