Petrovych61 Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Питання № 2 - а що таке медівник з меду? Це більше мою жінку цікавить. ← Дружині(нам) від дружини: Медівник (без медівника в нас не буває свята і в кожної господині може бути "свій" рецепт): 1 ст. меду(рідкого,чи розпущеного) 1 ст. цукру 3-5 яєц 1ст. сметани чи кефіру 1 ст.л. соди погашеної оцтом 50 гр. олії 3 ст. борошна Міксером послідовно - яйця, цукор, сметана(кефір, кисле молоко), сода/оцет , мед, олія, борошно. Тісто получається пливучим, але не рідким. Можна додати горіхи(для експерименту пробували і вишні - смачно)Наливаеться на дечко, випікається при 200 гр. до готовності (або як господиня "приловчиться" до своєї духовки). Смачного! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sergiy Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Перевірив. Смачно!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
аматор Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Перевірив. Смачно!!! ? Смачно то воно смачно! Але ж мед при такому нагріванні, на ЩО перетворюєтся?Сам дуже полюбляю всіляку віпічку з медом, а тут недавно по телевізору на інтері була передача "знак якості" про мед, то там дядько дуже розумний у білому халаті казав, добовляти в тісто мед ніззя! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бортник Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 а тут недавно по телевізору на інтері була передача "знак якості" про мед, то там дядько дуже розумний у білому халаті казав, добовляти в тісто мед ніззя! ← Він правий, але тільки трошечки... В розтопленій трьохлітровці меду отого ...оксиметилфурфуролу менше ніж в одній сучасній карамельці. Про це казав, здається, пан Барабаш на семінарі у Соломки... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted November 17, 2009 Author Share Posted November 17, 2009 добовляти в тісто мед ніззя! ← Ага! І мед питний варений нізя робити і ще багато чого... В розтопленій трьохлітровці меду отого ...оксиметилфурфуролу менше ніж в одній сучасній карамельці. Про це казав, здається, пан Барабаш на семінарі у Соломки... opr06K93.gif ← Я на семінарі це чув від Соломки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
аматор Posted November 18, 2009 Share Posted November 18, 2009 В розтопленій трьохлітровці меду отого ...оксиметилфурфуролу менше ніж в одній сучасній карамельці. Про це казав, здається, пан Барабаш на семінарі у Соломки... ? Ну заспокоїли , таки і в кулінарних справах не можна вірити "телевізору". Ага! І мед питний варений нізя робити і ще багато чого... ? Про це той "вумний" дядько не казав Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igl Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Правильный тортик Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igl Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 Неделю равлыки питались творогом с фенхелем,тимьяном,петрушкой и отрубями.В выходные под четыре бутылочки холодного рислинга и ркацителика были уничтожены в виде эскарго де бургонь.Смакотаааааа!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Скіталець Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 Смакотаааааа!!!!!!! Це ж як треба проголодатись Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 Неделю равлыки питались творогом с фенхелем,тимьяном,петрушкой и отрубями.В выходные под четыре бутылочки холодного рислинга и ркацителика были уничтожены в виде эскарго де бургонь.Смакотаааааа!!!!!!! ← сырые? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igl Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 Не,не сырые.В виде эскарго по бургундски.Т.е. отваренные в вине и пряном бульоне,засунутые обратно в раковину и под чесночно-петрушечным маслом.И обязательно с холодным белым сухариком.И свежим багетом. Це ж як треба проголодатись чтоб вырезать из жопы свиньи кишку,начинить ее всяким разным и гордо назвать "ковбаса" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sewerby Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 виде эскарго де бургонь.Смакотаааааа!!!!!!! Да хоть как назови, я бы и с большим количеством выпивки не смог. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igl Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 я бы и с большим количеством выпивки не смог. Вино тута не для храбрости.Хорошо оттеняет вкус Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бджолопотам Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 Це ж як треба проголодатись чтоб вырезать из жопы свиньи кишку,начинить ее всяким разным и гордо назвать "ковбаса" Як же ж ви до цього часу, стільки років ці киши їли без вина і не подавились ? А якщо серйозно, то кишки чистяться пере начинкою, а ваших слимаків ніхто не потрошив... Смачного Колись собі також хотів приготувати, але прочитавши процес приготування відклав цю задумку до гірших часів Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igl Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 а ваших слимаків ніхто не потрошив... Смачного Все-то Вы знаете відклав цю задумку до гірших часів Так уже-ж вроде пора.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sergey M Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 Це ж як треба проголодатись чтоб вырезать из жопы свиньи кишку,начинить ее всяким разным и гордо назвать "ковбаса" А якщо серйозно, то кишки чистяться пере начинкою, а ваших слимаків ніхто не потрошив... Смачного I що всi сто вiдсоткiв е..... вичищаються? В унiтазi також вода пiсля зливу чиста але ж пити ii нiхто не буде. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бджолопотам Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 I що всi сто вiдсоткiв е..... вичищаються? Якщо ви не бачили самий процес, то я вам поясню... - кишки вивертаються і зчищається вся внутрішня слизова оболонка - залишається тільки основа кишки яка безпосередньо гівна не торкалась В унiтазi також вода пiсля зливу чиста але ж пити ii нiхто не буде. Пам'ятаєте недавно в новинах розказували про українського гонщика який загинув у пустелі від зневоднення.... я думаю він би випив... і будь хто на його місці... все відносно в цьому світі Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 Смакотаааааа!!!!!!! ← Знаю місце в лісі де їх дуже багато, приходиться обережно ходити, щоб не роздавити. Може попробувати? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 Знаю місце в лісі де їх дуже багато, приходиться обережно ходити, щоб не роздавити. Може попробувати?←Можна подумати про налагодження бізнесу. А тема цікава - як там і чим там їх кормити і як готувати? Я б спробував би. Якщо фекалії молі і підмор споживаємо, то слимаками нас не налякаєш. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igl Posted August 13, 2013 Share Posted August 13, 2013 Я б спробував би. В нете на запросы "виноградная улитка", "эскарго" достаточно много информации.Надо почитать.А в двух словах так.Собранных улиток моем.Так как есть вероятность того,что они ели не совсем то,что для нас полезно,их надо не меньше недели выдержать в какой-нить посудине,закрытой,но с доступом воздуха.Я в клетку для перевозки кошек подстилаю виноградных листьев(так легко убирать) и в тень ,не на сквозняк.Можно раз в день брызнуть немного росинкой,активизируются после этого.Едят все,даже бумагу,поэтому картонный ящик не подойдет..Можно просто поморить голодом,но как по мне то феншуйнее давать раз в день душистой зелени-например смесь укропа,петрушки,фенхеля,тимьяна.Я даю в смеси с небольшим кол-вом творога и отрубей,муки.Можно просто муку.Немножко,хуже если останется несъеденным и будет портиться.Гурманы,уверяют,что от правильной подкормки вкус улитки меняется.Я этого не заметил,но на подсознание это работает.Если есть минутка времени,ежедневно промываем.Некоторые после такой подготовки запускают их на гриль.Я не такой экстремал,поэтому после тщательной,со щеточкой ,промывки,отвариваю минут 7-8.Улитку выколупываю пинцетом или цыганкой.Ногу отрезаю,остальное непотрошенное тело можно скормить какому-нибудь потуту.Ноги варятся в пряном бульоне(лук,морковка,белые коренья,травки) с беленьким кисленьким,типа шабли.Ракушки в это время варятся в воде с пищевой содой,еще раз щеточка,ополаскиваются и высушиваются(применяются многоразово).Потом ногу обратно в панцирь с улиточным маслом и в морозильник.По необходимости достается необходимая порция,на эскарготницу,и в духовку на 10-15 мин,пока масло не закипит(в микроволновке стреляют)Отдельный вопрос-эстетическая сторона потребления.Желательны щипцы(поедается это дело строго горячим с холодным вином и багетом),эскарготница и двузубая вилочка для выковыривания улиток.Процесс интересный и под душевную беседу протекает приятно.Поэтому в хорошей компании эскарготницу можно заменить на блюдо с солью и фольгой,вилочку на зубочистку,брать руками через салфетку.Но лучше экипироваться,для аутентичности.Сейчас все приблуды продаются.Мясо холестерина не содержит.За счет большого кол-ва масла блюдо достаточно нажористое. Да,вкус.Само мясо в общем-то нейтрально.Но за счет приправ в бульоне и петрушечки с чесночком в масле достаточно вкусно Ближе всего напоминает грибы Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igl Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 Занятно Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igl Posted August 16, 2013 Share Posted August 16, 2013 слимаками нас не налякаєш. Только-что был в Мегамаркете.12 равлыкив (мелко-средних,вес 67гр) замороженных под чесночным соусом стоят 80 грн 80 коп.Вот так вот......Почти ведро подсолнуха Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кузьмич Posted August 16, 2013 Share Posted August 16, 2013 I що всi сто вiдсоткiв е..... вичищаються? Якщо ви не бачили самий процес, то я вам поясню... - кишки вивертаються і зчищається вся внутрішня слизова оболонка - залишається тільки основа кишки яка безпосередньо гівна не торкалась В унiтазi також вода пiсля зливу чиста але ж пити ii нiхто не буде. Пам'ятаєте недавно в новинах розказували про українського гонщика який загинув у пустелі від зневоднення.... я думаю він би випив... і будь хто на його місці... все відносно в цьому світі Ну да ,чтоб дойти до пункта назначения , и жаб и ужей учили кушать ...,так тож аварийная учебная была .Но я попробую .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igl Posted August 17, 2013 Share Posted August 17, 2013 .Но я попробую .... Правильно Кузмич.Заодно и определим местных почитателей кошерного хавчика.Список дадим Арию Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igl Posted September 5, 2013 Share Posted September 5, 2013 Немножко креатива,или"Научи жену консервировать" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.