Jump to content

Применение подкормок и стимуляторов во время весеннего наращивания пчелиных семей

Recommended Posts

Если конкретно по теме сказать нечего - лучше промолчать, не превращайте тему в балаган:please:

8 минут назад, Гурович сказал:

Если конкретно по теме сказать нечего - лучше промолчать, не превращайте тему в балаган:please:

На Ваш погляд, щоб щось продавати, засіб повинен бути зареєстрований у відповідному реєстрі, хоча якась перевірка його повинна здійснюватися?

А тепер мені покажіть, даний засіб у "Реєстрі українських ветпрепаратів", хочете підкормки, готуєте КАС-81 і купуєте хлористий кобальт і вперед.

21 минуту назад, ДобровоЛ сказал:

Ну, а хто-небудь конкретно вивчав дію цього препарату? У ньому ж не менше тої "хімії", а може ще й більшої концентрації, як на мене. Це дуже сильні по дії рослини, що можуть визвати багато чого, що ви й не очікуєте. З таким гратися - бджіл і людей гробити. А ділки за рвану копійку й маму рідну продадуть! :IMHO:

Есть большущее желание услышать ветврачей, зоотехников - что полезного или вредного может быть в совокупности экстрактов данных растений, может больше пользы даст применение каждого в отдельности. А здесь пока что певалируют мнения что всё г...но и всё х...ня. Хотелось бы услышать более конструктивные ответы.

4 минуты назад, Wladimir_K сказал:

готуєте КАС-81 і купуєте хлористий кобальт і вперед.

Вы это применяете у себя на пасеке?

Как результаты?

1 минуту назад, Гурович сказал:

Есть большущее желание услышать ветврачей, зоотехников - что полезного или вредного может быть в совокупности экстрактов данных растений, может больше пользы даст применение каждого в отдельности. А здесь пока что певалируют мнения что всё г...но и всё х...ня. Хотелось бы услышать более конструктивные ответы

З останньої статистики 15% меду вже не пройшло аналізи на антибіотик в 2018 р., з 1 січня 2019 р. вступають дію нові регламенти до якості меду в ЄС, цифра в цьому році вже точно зросте, тому шукайте і експериментуйте.

• Like 1

1 минуту назад, Wladimir_K сказал:

З останньої статистики 15% меду вже не пройшло аналізи на антибіотик в 2018 р., з 1 січня 2019 р. вступають дію нові регламенти до якості меду в ЄС, цифра в цьому році вже точно зросте, тому шукайте і експериментуйте.

Спасибо за предупреждение:hi:, но ответа на вопрос я не увидел:(

38 минут назад, Гурович сказал:

Вы это применяете у себя на пасеке?

Как результаты?

Для застосування потрібно постійно стимулювати протягом, якщо не помиляюсь 2 тижнів, часу у мене на такі речі немає, хоча пробував років 2 назад однозначно ефект є (зростання на 10-20% бджоли), але найкраща підкормки це ранні медоноси і пилконоси.

• Like 5

2 часа назад, Wladimir_K сказал:

але найкраща підкормки це ранні медоноси і пилконоси.

Может быть у Вас так и есть. У меня до апреля с этим как то не очень. Вот и ищу чего нибудь не самого наилучшего, но с хорошим эффектом.

20 часов назад, Гурович сказал:

Может быть у Вас так и есть. У меня до апреля с этим как то не очень. Вот и ищу чего нибудь не самого наилучшего, но с хорошим эффектом.

Так посадите на пасеке лещину, фундук разных сортов и проблема ранних пыльценосов  будет в какой-то степени решена. Я ещё лет 15  тому назад посадил на усадьбе, где стоит пасека, вдоль забора больше десятка кустов фундука разных сортов и сейчас очень доволен. Цвести начинают в начале марта (по погоде) и если ещё и погода во время цветения стоит хорошая, то все семьи за пару дней пыльцой запасаются впрок и стартуют очень хорошо. 

DSC05771.thumb.JPG.388b771aadd67c394b55ae14109745db.JPG5c30f03c2041b_7_03_17.-.jpg.499a4af2f3adff2299718b236eda15cf.jpg

• Like 14

Орехи сортов фундука.JPG

• Like 14

22 часа назад, Гурович сказал:

А здесь пока что певалируют мнения что всё г...но и всё х...ня. Хотелось бы услышать более конструктивные ответы.

Напишу про свой опыт. Домашний точек около речки, но ранней весной ставлю недалеко от ульев поилки. В моих условиях почему-то воду с кобальтом сначала берут активнее, но потом предпочтения выравниваются.
По поводу лещины на все 100% согласен. Каждую весну стараюсь посадить в округе хотя бы немного орешника, лазинок и ивовых. Принимаются хорошо, если первый год иногда поливать.

• Like 4

В 23.12.2018 в 20:02, Гурович сказав:

Юра, болезней нет, есть желание иметь хороший весенний старт, а пыльцы у нас до апреля не очень:(.

Обсадити точок ліщиною і проблеми вирішили на багато років наперед...

Ліщина квітуе, а бджоли у вуликах,бо нема погоди.

• Like 3

Заготовити пилок літом , прокварцувати . Весною засипаємо в порожню рамку , збризгуємо  з пльверизатора сиролом і ставимо біля розплоду:hi:

• Like 1

А приміняв хто у безвзяточний період в червні  суху підкормку ( Степлер згадує про суху весною )

Інтересно якщо на рамки положить в коробочкі мокрий сахар

А то в прошлому році відводкам ложив мед , який можна було продать за 1.8 долара , а вони взамін принесли по 1.5 долара

Цей рік опять давать мед по 1.5 дол. , а вони пренесуть взамін по 1 долару :umora:

• Like 4

15 часов назад, AVA сказал:

А приміняв хто у безвзяточний період в червні  суху підкормку ( Степлер згадує про суху весною )

Інтересно якщо на рамки положить в коробочкі мокрий сахар

А то в прошлому році відводкам ложив мед , який можна було продать за 1.8 долара , а вони взамін принесли по 1.5 долара

Цей рік опять давать мед по 1.5 дол. , а вони пренесуть взамін по 1 долару :umora:

Немає проблем. В кульок насипаєм 0,5 - 1кг. цукру  ложимо на потоличини, робимо доступ бджіл і в цукор даємо води скільки влізе  . Важливо , щоб мали постійно воду.Такий спосіб на відміну роздачі сиропу не дає можливості складати корм в рамки і одночас стимулює розвиток. Підгодівля медом, то гибле діло.:IMHO:   

• Like 1

1 минуту назад, Пахомич сказал:

Немає проблем. В кульок насипаєм 0,5 - 1кг. цукру  ложимо на потоличини, робимо доступ бджіл і в цукор даємо води скільки влізе  . Важливо , щоб мали постійно воду.Такий спосіб на відміну роздачі сиропу не дає можливості складати корм в рамки і одночас стимулює розвиток. Підгодівля медом, то гибле діло.:IMHO:   

Мед визиває возбужденіє , а головне его бистро розбирають, що не дуже нравется

Вмісто кулька думаю поставить одноразову пластикову миску з мокрим сахаром

12 минут назад, AVA сказал:

Мед визиває возбужденіє , а головне его бистро розбирають, що не дуже нравется

Вмісто кулька думаю поставить одноразову пластикову миску з мокрим сахаром

Медом можна заразити чимись всю пасіку. Взагалі я рекомендувавби на  взятку з  соняшника ставити цукор ,щоб був повноцінний розвиток. 

• Haha 2
  • Confused 1

3 минуты назад, Пахомич сказал:

Медом можна заразити чимись всю пасіку. Взагалі я рекомендувавби на  взятку з  соняшника ставити цукор ,щоб був повноцінний розвиток. 

Раніше проблем небуло поставить рамку з медом із запасу. бо внас провал після акації, 

А тут наробив відводків на 4 рамки у восьмирамочному корпусі на 300

Вийшло що весь мед перегнали в розплід і тут обрив взятку , а підставить нема куди

Пришлось бігать і мед давать і рамки з розплодом мінять у сімей на мед

14 минут назад, Пахомич сказал:

Ви самі зрозуміли що написали

• Like 1

В 23.12.2018 в 19:06, Гурович сказал:

Кто что может сказать о данном препарате + и -  ?

На коричневых бутылочках нет ни родины ни флага, по-этому самтрест за такую стоимость применять сомнительно.:IMHO1:

21 минуту назад, targal сказал:

Ви самі зрозуміли що написали

Звичайно розумію. Це ви не розумієте , що я написав. Якщо навіть мед 100% з свєї пасіки,то ніхто не може дати гарантії що там не має меду від нозематозної, або не попав вапняний, не говорячи про гнельцеві. Стерелізації ви не зробите, а якщо і витримаєте  30хв. при температурі 80* то як такий мед буде впливати на бджіл. Якби ви розчинили мед в воді , пустилиб в центрифугу і подивились під мікроскопом на осад , то булиб здивовані   

8 часов назад, AVA сказал:

Взагалі я рекомендувавби на  взятку з  соняшника ставити цукор ,щоб був повноцінний розвиток. 

Если не ставить, а засыпать прямо в соты, то развитие будет более полноценным:ole_ole::IMHO1:   :rofl::rofl::rofl:

• Like 1

11 минут назад, Гурович сказал:

Если не ставить, а засыпать прямо в соты, то развитие будет более полноценным:ole_ole::IMHO1:   :rofl::rofl::rofl:

То не мій вислів :dntknw:

8 часов назад, Пахомич сказал:

7 годин тому, Пахомич сказав:

Звичайно розумію. Це ви не розумієте , що я написав. Якщо навіть мед 100% з свєї пасіки,то ніхто не може дати гарантії що там не має меду від нозематозної, або не попав вапняний, не говорячи про гнельцеві. Стерелізації ви не зробите, а якщо і витримаєте  30хв. при температурі 80* то як такий мед буде впливати на бджіл. Якби ви розчинили мед в воді , пустилиб в центрифугу і подивились під мікроскопом на осад , то булиб здивовані   

Якби ви розчинили цукор у воді, пустили б в центрифугу.... то здивуванню також меж не було б.