Seos Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 39 хвилин тому, kontroler сказав: Это семья с маткой ИО? Если да, то сколько сезонов она вам служит. У меня зимует 3 ю зиму, хотя сеять практически прекратила в начале августа 2017 г. Так, матка ИО. 2016 року. Сіяла, як і всі, десь до початку жовтня. З матками штучного осіменіння всяке бува. Була в мене пернеровська, брав не перевірену, не розпочинала яйцекладку більше місяця, потім почала сіять. Місяць відпрацювала і все, навіть пустив її в зиму сподіваючись, що весною почне сіять, та дива не сталось. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бджолопотам Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 Сонце з самого ранку, хоча і під ранок було 3 морозу. Вранці виніс всю пасіку з зимівника. Оскільки світило сонце, то бджілки по трішки почали зразу вилітати і поступово робили обліт. До 12 закакали все. В день в затінку температура не піднімалась більше +12 Всім багатокорпусникам зробив ревізію - почистив дно, перевірив на наявність меду і розплоду. Меду в одних вистачить ще на місяць, в інших трішки підгодую протягом тижня. Розплід печатний лише в кілька сімей, а от засіву в кожній сім'ї і багатенько, причому матки в деяких сіють в торішні білі рамки - на колір рамки не зважають. В завтра лишилось переглянути 7 лежаків на українську рамку. Одного лежака глянув з боку - я його явно перетиснув на зиму...треба в завтра розширяти В 17 годин їхав з пасіки то в двох лежаках бджоли займались вентиляцією у верхніх льотках P.S. Загинуло 2 сім'ї. Про одну писав зимою - виїла весь рідкий мед а сильнокритсалізований (з рапсу) не змогли взяти. Інша видно втратила матку - багато горбатого розплоду, видно тривали час виводили горбатий розплід, поки не скінчився корм. Висновки зробив. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Конструктор Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 Сьгодні в мене в тіні було +9° і сонячно десь пів пасіки облетілись, інша частина робила поодинокі вильоти - зимують далі , пробіг глянув , живі всі , кормів теж достатньо , ждем тепла Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 І у мене знову літали. Зробив сьогодні ревізію, перевірив всю пасіку. Одна сім'я втратила матку, об'єднав . Дві сім'ї ще зимують, на крайніх рамках мед мають, нехай ще сидять. Решта всі мають розплід, переважно печатний, є по кілька п'ятачків, а є і досить багато. Більшість мають кормів досить, вистачить ще на одну зимівку, кілька сімей умудрилося виїсти весь корм підчисту, довелося терміново давати запасні рамки . Кілька сімей довелося розширити, бджоли значно більше, ніж ішло в зиму. Зимівкою задоволений, тепер чекаємо тепла і свіжого пилку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 Приймайте і мене в цю тему. Сонячно весь день, +11. Мої політали. Всі в строю. Не скажу, що був супер-обліт, але кришки вуликів рябі. Швиденько після 15ої проконтролював десяток сімей. Результат - відмінний. Проте у 4 (в тому числі і та, що про неї згадував - прожора) ПОВНІСТЮ не було меду. Уявляєте по 7-8 рамок, майже повномедних схряцали в нуль!!! Якби не підкладав, кому кульки, кому рамки, то загнулися б ще давно. У інших ситуація кардинально інша: меду ще, принаймні, половина із зимових запасів. В одній є три маточники запечатаних. Матка також ходить. Дивина. Звідси відповідь на питання: Чи потрібно контролювати корма в ході зимівлі? Чи дотримуватись принципу: Закормив восени(чи дав повномедні рамки) і спи спокійно? Моя відповідь: Контроль потрібен при будь-яких вхідних. Бо, як показує практика, навіть повномедні рамки не гарантують 100% результату. Завтра починаю сезон. Ввечері за обліт 50грам не гріх... Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 3 години тому, igorstep сказав: В мене також пішов пилок у вас там снігу нема, а в мене все ще біло в снігу, а бджоли носять пилок, я б сфотографував но бігти до хати за айфоном, вибачте но то катастрофічно не просто , адже пасіка знаходиться на гористості, зараз як йду в низ то як на лижах їду, при тому черевики або гумові чоботи мають протектори типу ДТ-74,а все одно їде Link to comment Share on other sites More sharing options...
Шулянский Александр Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 Всіх з весною і в кого був сьогодні перший обліт Link to comment Share on other sites More sharing options...
Микола 5 Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 День сьгодні вдався плідний. був потужний обліт в порівнянні з двома попередніми днями. Зробив весняну ревізію пчолиних сімей, вичистив днища, переглянув всі сімї на наявність розплоду і корму замінив положці на поліітелен і утеплив. Результатами зимівлі задоволений перезимували всі, печатний розплід в більшості сімей, в остальних є засів, корму практично хватає в яких було менше доукомплектував повномедовими рамками. Попереду весняне нарощування сімей. Всім гарних обльотів ігарного весняного настрою. Link to comment Share on other sites More sharing options...
igorstep Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 Только что, miro сказал: у вас там снігу нема, а в мене все ще біло в снігу, а бджоли носять пилок, я б сфотографував но бігти до хати за айфоном, вибачте но то катастрофічно не просто , адже пасіка знаходиться на гористості, зараз як йду в низ то як на лижах їду, при тому черевики або гумові чоботи мають протектори типу ДТ-74,а все одно їде Снігу зовсім нема і земля просохла.Зранку надумав садити вербу, маю біля себе кусок мочара взяв лома, а він чуть не втопився. Так, що у мене вже весна, і по прогнозу на тиждень обіцяють на день9-11 на ніч2+.Тіль що вибірково помацав стелини-всі теплі. А пасіка у мене в дворі, і я телефон на шнурочку тягаю за собою-думаю, залишу в хаті, а тут Міро зателефонує. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskar Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 Ні(( на півдні і бджоли південні. Обльоту ще не було... Так поодинокі вильоти Link to comment Share on other sites More sharing options...
igorstep Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 Только что, Oskar сказал: Ні(( на півдні і бджоли південні. Обльоту ще не було... А хто знає як наЗакарпатті? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gnat Ігнатенко Олег Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 Добрий вечір. мої сьогодні гарненько політали,обножку жовтеньку несуть, в двох почистив дно , підмору мало . Розклав всім підкормку типу канді але з пилком замісив пів напів. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Маслюк Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 12 минут назад, Микола 5 сказал: День сьгодні вдався плідний. був потужний обліт в порівнянні з двома попередніми днями. Зробив весняну ревізію пчолиних сімей, вичистив днища, переглянув всі сімї на наявність розплоду і корму замінив положці на поліітелен і утеплив. Результатами зимівлі задоволений перезимували всі, печатний розплід в більшості сімей, в остальних є засів, корму практично хватає в яких було менше доукомплектував повномедовими рамками. Попереду весняне нарощування сімей. Всім гарних обльотів ігарного весняного настрою. Эх.....КЛАСС!!!!А мы пока..."сидим на попе ровно..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ksenya Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 5 минут назад, Oskar сказал: Ні(( на півдні і бджоли південні. Обльоту ще не було... Так поодинокі вильоти І я тільки з заздрістю читаю, як у людей обльоти проходять. Сьогодні були поодинокі вильоти, але про повноцінний обліт поки що тільки мрію. Link to comment Share on other sites More sharing options...
igorstep Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 Только что, Маслюк сказал: Эх.....КЛАСС!!!!А мы пока..."сидим на попе ровно..." І на вашій вулиці буде свято... Скоро.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Володимир Джос Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 4 хвилини тому, Ksenya сказав: про повноцінний обліт поки що тільки мрію Я на самому півдні. а обльотів масових теж не було... Глянув журнал, рік назад вже давно ревізія була. купа розплоду і пилок носили.... Але цю весну обіцяли дуже "ранню". то й маємо... Зимуємо далі... Температури плюсові, але все затягнуто хмарами. В нас в цей час так часто буває біля моря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Микола 5 Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пчелолюбитель Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 23 минуты назад, Gnat сказал: Розклав всім підкормку типу канді але з пилком замісив пів напів Така пропорція нормальна для весняного розвитку? Цікавить оптимальний склад підкормки. Що своїм давати. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sashko Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 Навіть не знаю у якій темі мені написати Обльоту дружнього у нас не було (прохолодно у нас, хоча і південь). Зате у нас потихеньку відступає сніг, тому сьогодні вперше з цікавістю заглянув до 10 своїх вуликів. Поки що 100% зимівля, навіть один слабачок, на який я особливо не розраховував, перезимував. Поки експеримент зі 145 рамкою подобається (зимував на 2 корпусах+ пустий на дно, дно-сітка, плівка + глухий дашок з пінопластом 3 см) - легкий контроль за гніздом, і відсутністьнадмірної вологи у гнізді. Ще один експеримент - прибрав потолочини у деяких лежаках, а замість них постелив мішки з-під цукру. Так і зимували без утеплення. Результат більш ніж хороший: Це дозволяє швидко контролювати сім,ю при зимівлі і продуктивніше працювати при оглядах сім,ї. Тому поступово перейду на мішечки у лежаках. І наостанок, коли покидав точок, на плече присіла бджілка, немовби заспокоюючи: "Скоро добре попрацюємо. 12 березня при +12 облетимося, а там через тиждень-два допоможеш нам своєю ревізією")) Побільше позитиву, товариші! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Фомич Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 Все такие классные фотки выставляют, покажу и я сегодняшние Link to comment Share on other sites More sharing options...
shersand Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 3 минуты назад, Фомич сказал: Все такие классные фотки выставляют, покажу и я сегодняшние Не расстраивайтесь, я живу гораздо южнее и у меня тоже кроме баков никто из ульев не высовывается (этим видно подпирает на задний проход). Хотя снега практически не осталось, остальные сидят в клубах и в ус не дуют. Температура выше +7 еще не поднималась и солнце из-за туч не высовывалось - с утра моросил дождь. Думаю, еще с неделю облета точно не будет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gnat Ігнатенко Олег Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 41 минуту назад, Пчелолюбитель сказал: Така пропорція нормальна для весняного розвитку? Цікавить оптимальний склад підкормки. Що своїм давати. В минулому році давав таку пропорцію після обльоту , все гуд))) але після обльоту Link to comment Share on other sites More sharing options...
igorstep Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 Только что, Фомич сказал: Все такие классные фотки выставляют, покажу и я сегодняшние У нас весна, навіть невіриться, що таке може бути. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пчеломучитель_ua Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 У меня еще пока зимуют, но уже есть значительные потери. А до первого облета еще минимум 2 недели. Зимовка проходит тяжело, дались в знаки сильные перепады температуры этой зимой Link to comment Share on other sites More sharing options...
Иваныч Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 Сьогодні почали поодинокі вильоти десь після 9 ранку. А масовий обліт розпочався після дванадцятоі ,обліталися всі. Огляд сімей неробив бо доробляв апідомік разом з своіми бжілками, помагали своєю присутністю і ставили мітки на інструменті.ВЕСНА прийшла Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.