ДобровоЛ Posted March 12 Share Posted March 12 1 хвилину тому, koste сказав: Может и так . Но видел пару раз зелёного дятла . Я прям удивился . Он зелёный, и цвет я бы сказал как у линя . Хорошо что не возле пасеки . Кілька років тому їх тут - "На ТочкУ" - хлопці із західних областей описували й публікували ілюстрації роботи - саме отих ЗЕЛЕНИХ. То просто було якесь страхіття. Я якогось року теж був залишив ловушку на дубі у приватній садибі в Сирецькому парку. То теж мав можливість спостерігати на що здібні деякі дятли. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koste Posted March 12 Share Posted March 12 1 минуту назад, ДобровоЛ сказал: У мене є кілька старих із "військової"фанери. Придбав був у одного військового отставника . Утеплення було просто із паралону - не було тоді це ніяких"пластів". Років з десять прослужили. Але все одно фанера розсипалася на сонці. Може у приміщенні вони б ще постояли б. Тепер планую на рами дерев"яні , що лишилися від них вчепити (залити ) піну. Але яку, як залити і де її придбати пока не визначився. Я когда начал только заниматься пчёлами ,Хмара подарил мне лежак . Внутри был пенопласт ,средина двп, снаружи обшит деревом . Держал я в нём, одно время. Нормально зимовали . Можно и снова оббить . Пошла мода пропитывать в парафине ... Есть хорошая фанера, она не раслаивается . Даже если под дождями будет открыта . Есть колеги ,у которых ульи фанерные. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koste Posted March 12 Share Posted March 12 5 минут назад, ДобровоЛ сказал: Кілька років тому їх тут - "На ТочкУ" - хлопці із західних областей описували й публікували ілюстрації роботи - саме отих ЗЕЛЕНИХ. То просто було якесь страхіття. Я якогось року теж був залишив ловушку на дубі у приватній садибі в Сирецькому парку. То теж мав можливість спостерігати на що здібні деякі дятли. Что они дерева не видели те дятлы? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Апіслав Лучанський Posted March 13 Share Posted March 13 Щодо дятлів, то у нас рядом ліс де повно сухої сосни їм не до вуликів. А от пару моїх роївниць в лісі трохи пошматували. Була цікава історія. Знімаю побиту дятлом роївницю (збоку дірка як кулак) а мене з льотка шершні атакують. Якось позатикав травою , зняв з дерева і давай шершнів ганяти. Траву витяг, вдарив з ноги по роївниці і тікати , і так декілька раз поки шершні не розлетілися. Почав розбирати - зверху їхнє кубло а знизу пів роївниці листя, витрусив листя а там соня, втікла не впіймав. Саме дивне як вона з шершнями в одній коробці уживалася. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted March 13 Share Posted March 13 12.03.2025 в 20:33, koste сказав: Я когда начал только заниматься пчёлами ,Хмара подарил мне лежак . Внутри был пенопласт ,средина двп, снаружи обшит деревом . Держал я в нём, одно время. Нормально зимовали . Можно и снова оббить . Пошла мода пропитывать в парафине ... Есть хорошая фанера, она не раслаивается . Даже если под дождями будет открыта . Есть колеги ,у которых ульи фанерные. А я з Хмарою теж був знайомий. Вперше зустрів його на ВДНГ на якійсь бджоловиставці - готував я фоторепортаж звідти. Мабуть, більше як чверть століття тому. Отоді й відбулося моє знайомство з його теорією "Захмарення". А про фанеру,що не розслоюється, чую чи не вперше. Моя стояла років з 10, але все ж почала псуватися. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted March 13 Share Posted March 13 12.03.2025 в 20:36, koste сказав: Что они дерева не видели те дятлы? Видно думали , що в тому ящику є якась пожива для них. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts