Перейти к содержанию

Створення кооперативу

Рекомендуемые сообщения

10 часов назад, mukola-s сказал:

ПОТРІБНА ДОПОМОГА  .     Сьогодні  я написав проект підтримки кооперативів   в даному пректі тільки на виготовлення мобільних пасічних платформ  закладено понад 250 000 гр     це досить серйозна сума і все б добре та неможливо  освоїти дані кошти мене сильно вражає ставлення виробників  прицепів їхній солдепівський підхід до справи коли домовився про вартість про обєми робіт  оптове замовлення .  Також погоджено кошторис з фондом 100 %  передоплата  здавалось все добре та  не та не так вже кілька тижнів неможливо зробити проплату  спочатку важкі переговори виробника з податковою  дальше в нього не такий рахунок в банку  вже здається узгодили все   просто ставай і роби і далі проблема зробити останній крок .    І знову потрібно тягнути його як то кажуть за вуха дай папірчик .....отримай    100 відсоткову передоплату  та ні ...взавтра .   А мені потрібно до нового року проплати  дане обладнання бо  в новий рік дані кошти попадуть в  групу неосвоїних і просто  знову вся процедура понаново .   Взавтра думаю дотисну виробника та боюсь що мені прийдеться за ним ходити ще  довго і підганяти в  роботі .  хто знає реальних  серйознних  виробників  з серйозним ставленням   дороботи ?   В кого є ідеї  кошти не малі .   Тимбільше це  реальний проект   в галузі  бджільництва допоможіть порадою  бо саме від  цего стартового  обладнання  залежить подальше фінансування проекту  підтримки   кооперативів  і боюсь  щоб через недобросовісних виробників закриють проект  підтримки та створення  кооперативів  .  

ЯК МЕНЕ ВЖЕ ДІСТАЛА ТА ГРОМАДСЬКА РОБОТА.

Ми можемо зробити роботу, але! Паперові справи (оформлення договору і тд тп) це тривалий час. Зараз потрібно розділити задачу на кілька етапів, якщо неможливо оплатити зразу -можна домовитись з банком про поетапну проплату виконання замовлення, фонд виплачує банку, а банк поетапно виконавцю. Але треба терміново укласти договір, бажано з юристом.

Могли ж раніше звернутися???

В 19.12.2017 в 12:12, Ю.М. сказал:

Гена, я працював з кооперативами ще в 90 ті роки, коли їх було як собак, і де ділися? А ще раніше їх було тисячі до революції 17 року, а ще під час НЕПу, а ще після війни була хвиля! І всі через 2-3 роки зникли.

Ну все в кучу поскидував. Кооперативів багато було і є, а ще більше лише на папері. А я про те що зараз є така можливість отримать більше за свою працю. Є така юридична форма праці Сільскогосподарький обслуговуючий кооператив і його можно впроваджувать . Ну звісно хто бажає.

В 19.12.2017 в 12:12, Ю.М. сказал:

Друга причина - це законодавство

Сьогодні така можливість є , а завтра .... Але у світі така робота дуже розвинута . Рано чи пізно виробники об'єднаються  з головною метою регулювати ціни. 

Як що кооперавтив реально допомогає він буде поширюваться.  Поки на спілку ніякої надії нема.

В 19.12.2017 в 19:15, Ю.М. сказал:

Кажеш, Гена, не вискакують - в Україні на  5грудня 2017 р закрились 449 000 (  чотириста сорок дев"ять тисяч!!!) підприємців. Кажуть - не платили податків!!

В тому і справа що бджоляр не стає підприємцем і податків платити не треба.

Юра, ти якось мислиш глобально на всю країну, а я про нас бжолярів. Просто я бджоляр маю мед. Задача ,як найдорожче його продать з мінімальни зусильями.

7 часов назад, Bdjol сказал:

бо дозволяють працювати в рамках 50-ти неоподатковуваних МЗ, хоча як розібратись то не такий вже й страшний вовк" приватний підприємець", як його бояться, офіційних податків за рік треба було сплатити 16128 грн, загальний оборот коштів до 1000000 грн, також можна було тримати до 10-ти найманих працівників, звісно що на кожного треба було спрачувати ЕСВ 22% , НДФЛ 18% і військовий збір 1,5%, тобто 1328 гр в місяць або15936 грн в рік ( при мінімальній зарплатні), залишилось зрозуміти одну деталь, чи можна отримати 1000000 грн, викачавши 21 тону меду і обслуживши 470 сімей у двох з найманим працівником.:umora:

1 година тому, larson сказав:

чи можна отримати 1000000 грн, викачавши 21 тону меду і обслуживши 470 сімей у двох з найманим працівником.

Обслужити можна, а от на викачку потрібна окрема наймана бригада.

2 минуты назад, nibond сказал:

окрема наймана бригада

1 час назад, larson сказал:

ЕСВ 22% , НДФЛ 18% і військовий збір 1,5%, тобто 1328 гр в місяць

на кожного

8 часов назад, Bdjol сказал:

Ну все в кучу поскидував. Кооперативів багато було і є, а ще більше лише на папері. А я про те що зараз є така можливість отримать більше за свою працю. Є така юридична форма праці Сільскогосподарький обслуговуючий кооператив і його можно впроваджувать . Ну звісно хто бажає.

Сьогодні така можливість є , а завтра .... Але у світі така робота дуже розвинута . Рано чи пізно виробники об'єднаються  з головною метою регулювати ціни. 

Як що кооперавтив реально допомогає він буде поширюваться.  Поки на спілку ніякої надії нема.

Юра, ти якось мислиш глобально на всю країну, а я про нас бжолярів. Просто я бджоляр маю мед. Задача ,як найдорожче його продать з мінімальни зусильями.

Ну тоді поясніть мені, чому повально знищують малий бізнес (підприємців) і раптом дозволяють "неприбуткові" кооперативи. В мене дійсно не вкладається в голові- за 2 роки закрилось близько 1000000 ( одного мільйону)  підприємців, з найманими  працівниками -кілька мільйонів, і раптом така щедрість!!! 

При цьому я дійсно двома руками за!!! кооперативи! Я тільки за!!! щоб пасічники багатіли! Я за перспективи - бо це  розвиток і мого підприємства, з якого я ще нічого не взяв за 8 років крім невеликої зарплати.  Але не можна створювати кооперативи  по рознарядці, як раніше колгоспи! Треба навчати людей і змінити законодавство, бо "не тримають молоде вино в старих міхах".   

1 хвилину тому, larson сказав:

на кожного

Уточню, потрібно наймати додатково мінімум трьох працівників в цех для відкачки, але ж не на весь рік, а на чотири відкачки по 5-6 днів кожна. Це якщо розпечатувати  клином і ножем.

14 хвилини тому, Ю.М. сказав:

Ну тоді поясніть мені, чому повально знищують малий бізнес (підприємців) і раптом дозволяють "неприбуткові" кооперативи. В мене дійсно не вкладається в голові- за 2 роки закрилось близько 1000000 ( одного мільйону)  підприємців,

З того мільйона левова частина мертві душі і різноманітні схеми ухилення від податків. Ви порівнюйте реальну картину. Наприклад у нас я не знаю, щоб хтось з реально діючих підприємців чи фермерів припинив діяльність.

А кооперативи ніхто раптом не дозволяв, бо їх вже давно дозволено, ще з 1997 і 2003 року:

Про сільськогосподарську кооперацію

Про кооперацію 

З того мільйона левова частина мертві душі і різноманітні схеми ухилення від податків. Ви порівнюйте реальну картину. Наприклад у нас я не знаю, щоб хтось з реально діючих підприємців чи фермерів припинив діяльність.

А кооперативи ніхто раптом не дозволяв, бо їх вже давно дозволено, ще з 1997 і 2003 року:

Про сільськогосподарську кооперацію

Про кооперацію 

Різноманітні схеми властиві всім без виключення видам діяльності! Реальна картина - кількість людей, які покинули Україну . 

Вибачте, я НАМАГАЮСЬ працювати згідно закону Про кооперацію , є певний досвід яким намагаюсь поділитися!

24 минуты назад, nibond сказал:

мертві душі

не факт

24 минуты назад, nibond сказал:

різноманітні схеми ухилення від податків

реальний факт

44 минуты назад, nibond сказал:

Уточню, потрібно наймати додатково мінімум трьох працівників в цех для відкачки, але ж не на весь рік, а на чотири відкачки по 5-6 днів кожна. Це якщо розпечатувати  клином і ножем

ви будете платити по КЗоТу, тобто та сума це за 178(в залежності від кількості робочих днів у місяці) годин, 42-ві години в неділю і небільше 8-годинного робочого дня, всі святкові і понаднормові оплачуются в двойному. Отже якщо у вас відпрацювали 5-6 днів, за ці дні ви і зарплату і податки платите, 

2 хвилини тому, larson сказав:

Отже якщо у вас відпрацювали 5-6 днів, за ці дні ви і зарплату і податки платите, 

Звичайно, ми розглядаємо легальні схеми. Але тут може бути ситуація, коли сам найманий працівник буде не зацікавлений в легалізації.

коли сам найманий працівник буде не зацікавлений в легалізації.

водійське посвічення краще отримати офіційно, а чи порушувати ПДД  кожен хай вирішує сам

18 минут назад, nibond сказал:

Мій знайомий підприємець (40 років на виробництві)  переконує: якби в 90х дали можливість розвитку малого бізнесу (кооперативів), ми могли б обігнати багато розвинених країн! Судіть самі- обладнання було море, (20 років вирізали), спеціалістів - ще більше, попит на товари широкого вжитку - скажений!  Але непомітно засоби виробництва перейшли в приватні руки і левова частина населення залишилась без грошей і засобів виробництва. Причому  самі ж голосували!

Нині ми повернулися частково до рабовласницького ладу, частково до  дикого капіталізму.  Нам пропонують скинутись і створювати нові підприємства ( бо є статистика що в українців є заначки).  Причому рабовласники проти,  капіталісти проти, влада ( з перших та других) також проти, але на словах "за"-  створюйте, тільки нас не чіпайте!

Кожен супермаркет - сотня знищених підприємців, кожен агрохолдинг - тисячі знищених (ненароджених) фермерів, кожен промисловий гігант - на кістках!!!

Головне, що я побачив в Туреччині ( на апімондії) - царство дрібної торгівлі і супермаркет - розміром з сільський магазин!!!  І оброблені ділянки землі по 5-10 соток за десятки кілометрів від житла!!!  Оце і є підтримка  малого бізнесу!  

Не рахувать середню зарплату!  Не  заглядать у споживчий кошик- 2 чи 3 пари носків на рік, а надати можливість  отримати засоби виробництва і стартовий капітал! 

42 минуты назад, larson сказал:

Отже якщо у вас відпрацювали 5-6 днів, за ці дні ви і зарплату і податки платите, 

І якщо вже так, то ЄСВ нараховується на ЗП за фактично нараховану, але не менше мінімальної

11 минут назад, Igor Pelyuhnya сказал:

Укладається звичайний цивільно-правовий договір на надання послуг (виконання робіт) фізичною особою. Читаєш інколи, .............. (перли), і навіть коментувати не хочеться

основною перевагою цивільно-правовового договору перед трудовим договором є те, що виплата винагороди не має нижньої межи у розмірі мінімальної зарплати у розрахунку на місяць. А у разі виплати винагороди менше цієї межи, не потрібно донараховувати базу для нарахування ЄСВ до мінзарплати. Однак робітнику в такому разі буде зарахований не повний трудовий стаж.

Сьогодні їздив на новорічну "затарку" у гіпермаркет. Зустрів однокласника який років із двадцять працьює "заготовачем" зернових в якогось там крупного зернотрейдера.Останній раз його бачив роки зо три тому. Заговорили за те за се, я про своє розповів він про своє. Під кінець розмови почав жалітися що заробітки вже зовсім не ті. Агрохолдинги і без заготовачів обходяться, крупні фермерські господарства понабудували складів і теж "самі з вусами" послуги заготовачів їм практично не потрібні. Але останньою була сказана шедевральна фраза (цитую мовою оригіналу)  - ""то хоч одноосібників потроху щипали а тут і вони б...дь теж понаучалися - пооб"єднувалися с.ка в оті  й.бані обслуговуючі кооперативи і самі трейдерам зерно гонять"".  А ще років зо п"ять тому тримав хвіст пістолетом.

8 минут назад, yurasaver сказал:

І якщо вже так, то ЄСВ нараховується на ЗП за фактично нараховану, але не менше мінімальної

ну поденно, чи за ввесь місяць??????

1 минуту назад, larson сказал:

ну поденно, чи за ввесь місяць??????

якщо сукупна ЗП за місяць буде менше від мінімальної, то на руки він отримає фактично зароблену (за мінусом утримань), однак ЄСВ потрібно сплатити (нарахувати на ЗП) з розміру мінімальної ЗП не залежно від волі роботадавця та робітника, навіть, якщо робітник заробив 1грн, і робітнику буде зарахований повний робочий стаж.

ось, нарив в інеті, бо ніколи не звертав на це уваги, може колись згодиться

За цивільно-правовим договором відносини регламентується не трудовим законодавством, а виключно цивільним. Тобто дві рівноправних сторони домовляються:

про виконання робіт або надання послуг, із зазначенням їх вичерпного переліку в договорі. Факт виконання обов'язково оформляють актом виконаних робіт/наданих послуг;

конкретні строки виконання робіт/надання послуг або кожного окремого їх етапу;

вартості виконання робіт, надання послуг.

Виконавець за договором отримує оплату не за процес праці, а за результат. Його не включають до штатного розпису, він не підпорядковується правилам трудового розпорядку і не претендує на соціальні гарантії від держави (наприклад, оплату лікарняного), на які можуть розраховувати працівники за трудовим договором. Кожна зі сторін у будь-який момент може розірвати договір.

В 17.12.2017 в 20:42, mukola-s сказав:

Цей як ви висловились пан має закладені  потужні кошти  для підтримки кооперативів їздить  по областях  і  пропонує ці кошти під реальні проекти розвитку села   і  сьогодні потрібно скооперуватись створити і захистити свій проект   і отримати підтримку  на свій  кооператив 

а кооператив буде обслуговуючий чи виробничій?

а кооператив буде обслуговуючий чи виробничій?

Кооператив обслуговуючий ці дні в них залишались потужні кошти невикористані вони довго обговорювали проронували та наші люди неготові до діалогу в результаті проплачено досить великий обєм обладнання 10 пасічних платформ навіть незнаю скільки вуликів в двох виробників готові були проплатити 15 платформ та взвязку з цим що ішли довгі перемовини з виробниками зрізали до 10 . Мене вражає один факт коля я їздив по області і проводив переговори з виробниками і коли заходила мова про безготівковий розрахунок і повну прозорість сума в 100000 по безготівковій оплаті 100% передоплата просто зупиняла подальшу співпрацю . Дане обладнання буде розпреділено між коореративами в квітні місяці така домовлегість з виробниками .

Надіслано від мого SM-J320H, використовуючи Tapatalk

В 29.04.2017 в 23:18, Fortons сказав:

Сьгодні в нашому районі (Ширяївський Одеська обл.) відбувся семінар на тему створення кооперативу обєднавши бджолярів району (100 і більше сімей пасіки) з цілью виробництва органічних продуктів бджільництва і в результаті реалізовувати їх на 50% дорожче.

Підписавши договір про вступ до кооперативу пасічнтк повинен виконувати основні умови такі як:

1. Розміщення пасіки на відстані не менше від 3км. від удобрюваних полів.

2. Застосування тільки натуральної вощини, без домішок.

3. Лікування бджіл тільки натуральними, дозволеними препаратами.

4. Підгодівля тільки власним медом, без цукру.

Умови роз'яснювались досконало.

За дотриманням стандартів слідкуватиме інспектор що проводитиме всі необхідні аналізи. Перша інфекція в травні 2017.

Реалізовувати продукт як сертифікований по вищій ціні можна буде з наступного року при умові що ви дотримались усіх стандартів які потрібно виконувати починаючи з дня вступу в кооператив.

Для придбання сертифікату, кооперативу потрібно заплатити 2000 грн.

Як вам такий підхід до нашої справи? 

про кооперативи було багато сказано. скажу про органіку. Це не так просто, як здається. Обов*язковий радіус 3 км органічної орної землі або дикоростучої рослинності (луки, ліс, ваші варіанти).... при органіці кочова пасіка - це не варіант (не наберете такої кількості органічної орної землі). 1) В ідеалі - якщо десь у Вашому районі є агропідприємство, яке спеціалізується на органічній рослинності (це можна дізнатися в Департамента агропормислового розвитку), але не забуваєм про радіус 3 км, а це 2100 га. Якщо такого варіанту не має, то шукаємо дикоростучі нерозорені землі. 2) Якщо немає нічого по пункту 1), то знаходете фермера з такою к-стю земелі і вмовляєте його зайнятися благим ділом. Якщо він дає згоду, то у вас обох буде перехідний період 3 роки!!!!! від неорганіки до органіки. В перехідному періоді Ви продаєте неорганіку і 50 % надбавки Вам не бачити (((( 3) Ваша пасіка наноситься на карту. і про переміщення Ви повинні повідомляти контролюючий орган (фірма, яка видає Вам сертифікат). Так що про запилення на замовлення можна забути в такому варіанті. 4) Список вимог до органічної пасіки дуже великий!!!! Якщо все писати, то я так не потраплю на роботу ))) 5) Всі аналізи проводять досліджуючи віск з Вашої пасіки. в цьому році вартість такого дослідження - 500 євро. Але може бути і так, що колись візьмуть ваш мед на аналіз. 6) Є список дозволених препаратів - це не проблема. 7) Щоб перейти на органічну вощину - треба або купити органічну (знаю тільки 1 виробника такої в Україні) або переходити на безвощинну технологію щоб мати запас воску з якого Вам окремо зроблять вощину.
Але є багато інших факторів (ризиків): починаючи від проволоки, яку Ви заправляєте в рамки і закінчуючи всім іншим, що не входить у список вимог....
На даний час 1 виробник вощини чекає на отримання сертифікату, і ще 1 планує сертифікуватися.
Написала саме основне і те, що так згадалося

8 часов назад, Сенчук Таня сказал:

але не забуваєм про радіус 3 км, а це 2100 га. 

Багато років підряд пасіку розміщував на острові! В Сулинському заповіднику. До найближчого поля мінімум 2 км по прямій. Але соняшник дістають і за 5км, а ріпак весною навіть за 7 км.  Інша справа пройти сертифікацію, це в нас можливо навіть не маючи бджіл. На жаль...

53 хвилини тому, Ю.М. сказав:

Багато років підряд пасіку розміщував на острові! В Сулинському заповіднику. До найближчого поля мінімум 2 км по прямій. Але соняшник дістають і за 5км, а ріпак весною навіть за 7 км. 

Ми це з Вами знаємо як пасічники. а чи знають це ті, хто складає ці правила?

47 минут назад, Сенчук Таня сказал:

Ми це з Вами знаємо як пасічники. а чи знають це ті, хто складає ці правила?

Якщо й знають, то погано. Але ще більша біда що нема контролю. Потужні експортери ставлять свої лабораторії, але для перевірки везуть до Бремена...

Державна система контролю зруйнована, стандарти не діють, на нові не перейшли і роботу цю проводить нікому і нема за які кошти. І це міна сповільненої дії, закладена під всю продукцію бджільництва. В будь який момент можна роздути скандал, зірвати контракти, збити ціни чи знищити конкурентів. 

37 хвилин тому, Ю.М. сказав:

Якщо й знають, то погано. Але ще більша біда що нема контролю. Потужні експортери ставлять свої лабораторії, але для перевірки везуть до Бремена...

Державна система контролю зруйнована, стандарти не діють, на нові не перейшли і роботу цю проводить нікому і нема за які кошти. І це міна сповільненої дії, закладена під всю продукцію бджільництва. В будь який момент можна роздути скандал, зірвати контракти, збити ціни чи знищити конкурентів. 

недавно сказали, що держ лабораторії перерходять у приватну власність...

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...