Николай S Опубликовано 16 января, 2022 Share Опубликовано 16 января, 2022 1 хвилину тому, Віталій.В сказав: На мою думку однієї трубки буде маловато, враховуйте що ще бджолі треба виносити смітник, мертвих бджіл і т,д зрозумів, в мене суто конструктивно виходить складнувато поставити трубки на саме дно, мало місця, буду добавляти в нижній частині корпуса.... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Николай S Опубликовано 16 января, 2022 Share Опубликовано 16 января, 2022 49 хвилин тому, Ворон сказав: В мене апіси, мені достатньо, щоб бджоли назбирали по одному лотку щодня, розплоду також потрібен білок, щоб не тормозився розвиток. З цим цілком згоден, я не можу себе прив"язати до якогось одного точка і бути там щовечора, тому я за донні пилковловлювачі, навіть з трохи розширеними отворами які справедливо розподілять пилок, одночасно я за максимальну пропускну спроможність пилковловлювачів тому кожному 2 решітки по 520 отворів. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій.В Опубликовано 16 января, 2022 Share Опубликовано 16 января, 2022 В 12.01.2022 в 12:33, Ворон сказал: розширим 4 мм сверлом крайні отвори приймаючої решітки. Глянув тільки що на фото Ваших пилкоуловлювачів, така їдея прийшла в голову, а не простіше буде розширювати крайні отвори гарячим кругляком, колись використовував білі мішки замість холстиків то різав по розміру нагрітою пластиною і краї рівненькі і не сатаюця. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 16 января, 2022 Share Опубликовано 16 января, 2022 2 хвилини тому, Николай S сказав: З цим цілком згоден, я не можу себе прив"язати до якогось одного точка і бути там щовечора, тому я за донні пилковловлювачі, навіть з трохи розиреними отворами які справедливо розподілять пилок, одночасно я за максимальну пропускну спроможність пилковловлювачів тому кожному 2 решітки по 520 отворів. В мене точок один, дома, якщо немає кочівлі, а таке буває рідко, кругом пасіки поля. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 16 января, 2022 Share Опубликовано 16 января, 2022 1 хвилину тому, Віталій.В сказав: Глянув тільки що на фото Ваших пилкоуловлювачів, така їдея прийшла в голову, а не простіше буде розширювати крайні отвори гарячим кругляком, колись використовував білі мішки замість холстиків то різав по розміру нагрітою пластиною і краї рівненькі і не сатаюця. Незнаю, не пробував, взяв з набору 4 мм сверло, поставив в сверлильний, і за 20 хвилин, робота була зроблена, а розігріта пласмаса може плисти назад. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Николай S Опубликовано 25 января, 2022 Share Опубликовано 25 января, 2022 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 14 июня, 2022 Share Опубликовано 14 июня, 2022 Ось яка ціна у аптеці в Алмері в Нідерландах: 300 гр. - 9.95 євр. Зазняв десь годинку тому. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 14 июня, 2022 Share Опубликовано 14 июня, 2022 12 хвилин тому, ДобровоЛ сказав: Ось яка ціна у аптеці в Алмері в Нідерландах: 300 гр. - 9.95 євр. Зазняв десь годинку тому. Коли в нас пилок продаватимуть в аптеках, теж буде хороша ціна. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 14 июня, 2022 Share Опубликовано 14 июня, 2022 13 хвилин тому, Ворон сказав: Коли в нас пилок продаватимуть в аптеках, теж буде хороша ціна. Ви праві тут на усю сотню відсотків ! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 14 июня, 2022 Share Опубликовано 14 июня, 2022 12.01.2022 в 10:15, Віталій.В сказав: А в мене в цім році в планах гребти бабло лопатою тому докупив ще десяток пилкоуловлювачів приємно що в подарунок прислали футляр для ДВД дисків, металевий на замочках, тепер незнаю нафіга він мені але ж все рівно приємно Які ж ви недогадливі ! А куди ж те 'бабло' ви ховатимете ?! А про вас ваші постачальники, як бачите, наперед подбали, навіть і про замочок не забули ! 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 29 мая, 2025 Share Опубликовано 29 мая, 2025 Я так бачу, що при використанні навісних пилковловлювачів на верхніх льотках, в лежаках кращий результат, а в українцях - взагалі супер... в корпусних чомусь бджоли швидко переключаються на нижній льоток 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 29 мая, 2025 Share Опубликовано 29 мая, 2025 19 хвилин тому, ромео сказав: Я так бачу, що при використанні навісних пилковловлювачів на верхніх льотках, в лежаках кращий результат, а в українцях - взагалі супер... в корпусних чомусь бджоли швидко переключаються на нижній льоток То ще й між крапельками встигаєте пилок збирати 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 29 мая, 2025 Share Опубликовано 29 мая, 2025 21 хвилину тому, ромео сказав: Я так бачу, що при використанні навісних пилковловлювачів на верхніх льотках, в лежаках кращий результат, а в українцях - взагалі супер... в корпусних чомусь бджоли швидко переключаються на нижній льоток В мене в корпусних тільки один льоток. 3 хвилини тому, yu1986ra сказав: То ще й між крапельками встигаєте пилок збирати Крапельки наліво, пилок направо. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 29 мая, 2025 Share Опубликовано 29 мая, 2025 39 хвилин тому, Ворон сказав: мене в корпусних тільки один льоток Нижній? На нижній не дуже добре чіпляти... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 29 мая, 2025 Share Опубликовано 29 мая, 2025 4 хвилини тому, ромео сказав: Нижній? На нижній не дуже добре чіпляти... Так нижній, для нього потрібен донний пильце-вловлювач. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 29 мая, 2025 Share Опубликовано 29 мая, 2025 1 година тому, ромео сказав: Нижній? На нижній не дуже добре чіпляти... Чого? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 29 мая, 2025 Share Опубликовано 29 мая, 2025 1 година тому, gardener сказав: Чого? 1. Незручно чіпляти через виступаючий льоток (немає площини з корпусом) 2. Нижній льоток - санітарний. Якщо у вулику є сміття, то воно буде в пилку. 3. Викидають міль і її яйця. З часом вони розвинуться вже у посуді з сушеним пилком 4. Трутні виходять, але не заходять. 5. Якщо в червні буде жарко, то бджоли кучкуються на ньому і ввечері відібрати лоток - певний клопіт, бо ше треба змітати бджіл. 6. Через близькість до землі/трави - підвищена вологість - лоток частіше брудниться. 7. В гарний медозбір для сильної сім'ї трохи тіснований прохід - надто потужний трафік... 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 29 мая, 2025 Share Опубликовано 29 мая, 2025 10 хвилин тому, ромео сказав: 1. Незручно чіпляти через виступаючий льоток (немає площини з корпусом) 2. Нижній льоток - санітарний. Якщо у вулику є сміття, то воно буде в пилку. 3. Викидають міль і її яйця. З часом вони розвинуться вже у посуді з сушеним пилком 4. Трутні виходять, але не заходять. 5. Якщо в червні буде жарко, то бджоли кучкуються на ньому і ввечері відібрати лоток - певний клопіт, бо ше треба змітати бджіл. 6. Через близькість до землі/трави - підвищена вологість - лоток частіше брудниться. 7. В гарний медозбір для сильної сім'ї трохи тіснований прохід - надто потужний трафік... То у Вас нижній відкритий, а на верхньому пилкозбірник? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 29 мая, 2025 Share Опубликовано 29 мая, 2025 Я відмовився від пилковловлювачів на нижньому льотку та в період медозбору.... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 29 мая, 2025 Share Опубликовано 29 мая, 2025 3 години тому, yu1986ra сказав: То ще й між крапельками встигаєте пилок збирати Між крапельками якраз і добре носять. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 29 мая, 2025 Share Опубликовано 29 мая, 2025 4 години тому, ромео сказав: Я так бачу, що при використанні навісних пилковловлювачів на верхніх льотках, в лежаках кращий результат, а в українцях - взагалі супер... в корпусних чомусь бджоли швидко переключаються на нижній льоток В мене нормально, правда прохід з низу на 2-3 бджоли, зняті прильотки і траву часто не кошу. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 29 мая, 2025 Share Опубликовано 29 мая, 2025 23 хвилини тому, gardener сказав: То у Вас нижній відкритий, а на верхньому пилкозбірник? Так. Бджоли охочіше літають на верхній. І в лежаках, особливо українцях, пилкозбірник не створює проблем. В корпусних дуже швидко переключаються на низ... Коли сім'ї були менші - то закривав нижній на кілька днів. Зараз вже й не закриєш - порушується вентиляція... 1 хвилину тому, Конструктор сказав: В мене нормально, правда прохід з низу на 2-3 бджоли, зняті прильотки і траву часто не кошу. Пробував. То збирається масовка... У вас верхні якого розміру? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 29 мая, 2025 Share Опубликовано 29 мая, 2025 3 хвилини тому, ромео сказав: Так. Бджоли охочіше літають на верхній. І в лежаках, особливо українцях, пилкозбірник не створює проблем. В корпусних дуже швидко переключаються на низ... Коли сім'ї були менші - то закривав нижній на кілька днів. Зараз вже й не закриєш - порушується вентиляція... Пробував. То збирається масовка... У вас верхні якого розміру? Як в вуликах лисонь, приблизно 15*40мм Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 29 мая, 2025 Share Опубликовано 29 мая, 2025 7 хвилин тому, Конструктор сказав: Як в вуликах лисонь, приблизно 15*40мм О, то це гарна дірка... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 29 мая, 2025 Share Опубликовано 29 мая, 2025 5 хвилин тому, ромео сказав: О, то це гарна дірка... Може і в цьому справа, раніше ще як не збирав пилок, то при відкриті верхнього льотка за нижній бджоли з часом забувають. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.