mary@sko Опубликовано 27 сентября, 2016 Share Опубликовано 27 сентября, 2016 1 минуту назад, UkroppenFuhrer сказал: І тільки пакетчики наперебій переконують, що купувати пакети вигідно. ні не вигідно не купуйте пакети 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 27 сентября, 2016 Share Опубликовано 27 сентября, 2016 1 минуту назад, UkroppenFuhrer сказал: І тільки пакетчики наперебій переконують, що купувати пакети вигідно. Потому что они знают что говорят Хвосты от пакетов принесли по 60 кг 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
miro Опубликовано 27 сентября, 2016 Share Опубликовано 27 сентября, 2016 10 минут назад, UkroppenFuhrer сказал: І тільки пакетчики наперебій переконують, що купувати пакети вигідно. пакети вигідно пакетчикам продати весною,купити осінню,бо пакетчик сам знає, що з цим робити,добре взяв я в серпні дворняг ,дав матки F1 карніка чи карпатка нема різниці,на весну це буде і товар і передбачений результат весняного розвитку. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Jabar Опубликовано 27 сентября, 2016 Share Опубликовано 27 сентября, 2016 А дворняги убили твоя F1 карнику и еще одну покупай , тем да хорошо у кого есть материал для вывода маток , а у кого нет то не совсем так и красиво 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пчеломучитель_ua Опубликовано 27 сентября, 2016 Share Опубликовано 27 сентября, 2016 Судить можно с первого же предложения статьи " Метод пакетного пчеловодства применяют там, где зимовать с пчёлами «накладно», а медоносная база хорошая " Зимовать не так уже и накладно, медоносная база не такая уже и хорошая! Пакеты покупать, но зимовать! В сказки про супер медоносные пакеты не верю! 7 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
siverit Опубликовано 27 сентября, 2016 Share Опубликовано 27 сентября, 2016 38 минут назад, UkroppenFuhrer сказал: І тільки пакетчики наперебій переконують, що купувати пакети вигідно. Не только. Лично я против такого пчеловодства. Морально против. Но в 2017 пакеты покупать буду для увеличения пасеки. Экономически выгодно и даже очень. Особенно если такой симбиоз: Маток вывести самостоятельно. Весной купить по дальним сёлам противороевые рамки с расплодом. У нас такие весной были по 100 грн рамка дадана. В мае на 4 рамки посадить свою плодную матку получится к подсолнуху рабочая семейка. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
miro Опубликовано 27 сентября, 2016 Share Опубликовано 27 сентября, 2016 5 минут назад, Фанат сказал: Это только теоретически " рабочая". В лучшем случае в нашем регионе она даст литров 10 товарного меда , а походить возле нее надо все лето и докупить рамки, вощину или сушнину если сам не делаешь. Развивал я не раз так с маленького отводка с выведеными матками семьи, так первый год в минус или понулям если не подсиливать ее из других семей.И вощину неохотно тянут и подкармливать надо, а взятка весь июнь нету. Так что строчите дальше по клаве пакетчики... я взагалі не доганяю, як з пакета взяти 10кг,коли в мене в травні залишається чотири рамки відкритого розплоду на незаплідненій матці і я беру 20кг золотарнику,при тому, що ще відбудовують рамки,але при наявнсті весною ріпаку, то беру ще 5 кг ріпакового меду,шо то у Вас панічна арифметика, або асфальтна база по медозбору 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пчеломучитель_ua Опубликовано 27 сентября, 2016 Share Опубликовано 27 сентября, 2016 6 минут назад, miro сказал: я взагалі не доганяю, як з пакета взяти 10кг,коли в мене в травні залишається чотири рамки відкритого розплоду на незаплідненій матці і я беру 20кг золотарнику,при тому, що ще відбудовують рамки,але при наявнсті весною ріпаку, то беру ще 5 кг ріпакового меду,шо то у Вас панічна арифметика, або асфальтна база по медозбору 20 кг золотарника это конечно круто! 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
miro Опубликовано 27 сентября, 2016 Share Опубликовано 27 сентября, 2016 1 минуту назад, Пчеломучитель_ua сказал: 20 кг золотарника это конечно круто! круто його відкачати коли перетримаєш в свіжовідбудованих стільниках Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 27 сентября, 2016 Share Опубликовано 27 сентября, 2016 2 часа назад, miro сказал: круто його відкачати коли перетримаєш в свіжовідбудованих стільниках Михайло, а в чому проблема? Золотарниковий мед дуже рідкий - знімаю печатку а там все тече. Медогонкою в два рази крутити менше треба ніж на липі... Я коли перший раз качав золотарник, то таке відчуття що мед не дозрілий - хоча рамки повністю були запечатані - тік як вода... Це мабуть єдиний мед який я відкачую і в мене жодного поламаного стільника... 2 часа назад, Пчеломучитель_ua сказал: 20 кг золотарника это конечно круто! Бувало викачував до 30 кг з вулика - два відра... Правда два останні роки через посухи золотарник дає дуже мало... не більше відра з вулика... 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
miro Опубликовано 27 сентября, 2016 Share Опубликовано 27 сентября, 2016 3 минуты назад, Бджолопотам сказал: Михайло, а в чому проблема? Золотарниковий мед дуже рідкий - знімаю печатку а там все тече. Медогонкою в два рази крутити менше треба ніж на липі... Я коли перший раз качав золотарник, то таке відчуття що мед не дозрілий - хоча рамки повністю були запечатані - тік як вода... Це мабуть єдиний мед який я відкачую і в мене жодного поламаного стільника... я про те якщо не своєчасно викачувати,тобто коли перестоїть він густий дуже робиться, не кристалізується, а гусне ,а так коли все своєчасно,звичайно все чудово буде. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 21 октября, 2016 Share Опубликовано 21 октября, 2016 В 27.09.2016 в 16:59, Фанат сказал: Это только теоретически " рабочая". В лучшем случае в нашем регионе она даст литров 10 товарного меда , а походить возле нее надо все лето и докупить рамки, вощину или сушнину если сам не делаешь. Развивал я не раз так с маленького отводка с выведеными матками семьи, так первый год в минус или понулям если не подсиливать ее из других семей.И вощину неохотно тянут и подкармливать надо, а взятка весь июнь нету. Так что строчите дальше по клаве пакетчики... Если вощину плохо тянут и в первый год "в минус или по нолям"-то хр...овые у Вас матки! Вы наверное не работали с матками которые строчат росплод вообще без пропусков и с семьями которые оттягивают за 2 дня по 5 рам вощины. Что ж у Вас за отводки такие?Вощину тянуть не хотят, росплодом им помоги, готовые оттянутые рамки дай, а в итоге по мёду "в минус или по нолям". Плем-матерьял у Вас -ни-ку-ды-шний!!! 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mixaskm Опубликовано 21 октября, 2016 Share Опубликовано 21 октября, 2016 10 минут назад, mits сказал: Если вощину плохо тянут и в первый год "в минус или по нолям"-то хр...овые у Вас матки! Скорее всего дело не в матках, а болезни. Когда пакет не тянет вощину скорее всего болеет. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 21 октября, 2016 Share Опубликовано 21 октября, 2016 Взагалі існуе тема "Пакети і їх використання",там про все це було сказано,точилися такі ж дискусії,частина стверджуе-не вигідно,оппоненти-вигідно,дивно,але обидві категоріі праві,комусь немає зиску а комусь 70кг. товарного приносят,справа в медононій базі і досвіді пасічника.Як поталанить з придбаними пакетами незнае ніхто,купують сподіваючись на вдачу,частіше в виграші.Сезонним пасічничтвом можна займатись в моїй зоні(перевірив особисто),бажано в період з 1-ї декади серпня по травень знайти собі суспільно корисне заняття за платню.Можливо ми колись "пробьем дорогу" в південну кулю і будемо їздити туди на заробітки,массово. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Юрий Н. Опубликовано 21 октября, 2016 Share Опубликовано 21 октября, 2016 Перепрошую а в південну кулю це куди? Ааа Ви певно мали на увазі південну півкулю . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Виталик К. Опубликовано 22 октября, 2016 Share Опубликовано 22 октября, 2016 В 21.10.2016 в 09:01, Винодел сказал: Можливо ми колись "пробьем дорогу" в південну кулю і будемо їздити туди на заробітки,массово. В 21.10.2016 в 15:53, Юрий Н. сказал: Перепрошую а в південну кулю це куди? Ааа Ви певно мали на увазі південну півкулю . Навіть якщо малось на увазі південну півкулю, все одно не зрозумів, куди саме і навіщо пробивати дорогу? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 23 октября, 2016 Share Опубликовано 23 октября, 2016 21 час назад, Фанат сказал: Ооооо...Дааа.. Оооооо...Дааа... Наверное вы хотите предложить его купить у вас? В этой теме 99 и 99999999...% одни матководы... На форуме нет ни одного моего сообщения подтверждающего,что я матковод- это Вы не угадали 1. Матками я не торгую - это Вы не угадали 2 " Вас"пишется с большой буквы-это 3 Пасека у меня в основном медового направления. Иногда продаю пакеты или семьи - если на пасеке тесно 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 23 октября, 2016 Share Опубликовано 23 октября, 2016 Звична річ,що напівкуля,південна.Навіщо нам туди протоптувати дорогу?Це наслідки напосидющої натури.Особисто вже занудився,готовий розпочати сезон.За часів СРСР,при якому я прожив половину життя,вважалося вдачею попрацювати за кордоном.Більша платня,частина іншими(вважалося кращіми)папірцями,побачити своїми очима як там люди живуть,підняття авторитету в очах оточення(посилали кращих)-такі зиски були тоді,частина цих стереотипів міцно сидить в свідомості.Подаватися на заробітки в Австралію,Океанію,Південну Америку на тамтешні пасіки обо ставати там власниками своїх пасік(чув про таку ситуацію) то славна справа,підняття престижу наших пасічників.Героям гроші,враження,слава а мені,нам гордість за них,за нас пасічників.Почуття,що і я частина великого славного загалу українських пасічників. "Найважливіши речі у світі-ірраціональні,невагомі,невловимі"-так прорікав один з героїв нещодавно прочитанної мною книги.І я згоден з ним.Вперше гордість за наше бжільництво я відчув після Апімондії-2013,коли рос. пасічник в приватній бесіди в "Ювілейному" висловив захоплення нами:"У вас вируе таке громадське життя... форуми.зібрання,масштабність,облаштованність(в розумінні озброенність,машинами і механізмами)пасік".Твердження Соломки що ми в бджільництві далеко попереду від росіян.Подібне казав Нагорнюк-виступи наших пасічників в РФ ,Казахстані викликають неабияку зацікавленість в аудиторіях,на наших пасічників дивляться мабуть як ми на американців та канадців.Трохи приемно було і мені коли в 13-му році я поперся на сумщину і своїми вуликами,методами.обладнанням(не найсучаснішими) був для них культуртрегером.Багатьом думаеться що це все дурня.і найголовніше мати товсте портмоне набите грошима,кредитками,візитками впливових можновладців-не буду спорити,не мав,непробував. 7 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергей Тюркин Опубликовано 24 октября, 2016 Share Опубликовано 24 октября, 2016 В 22.10.2016 в 15:02, Фанат сказал: В этой теме 99 и 99999999...% одни матководы... Так ведь тема Пакетное пчеловодство.. Не советую покупать пакеты у пчеловодов котырые не освоили искусственный вывод маток. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Іван Михайлович Опубликовано 24 октября, 2016 Share Опубликовано 24 октября, 2016 15 минут назад, Сергей Тюркин сказал: Так ведь тема Пакетное пчеловодство.. Не советую покупать пакеты у пчеловодов котырые не освоили искусственный вывод маток. і скільки таких назбираєте? більшість витягує весною 4 рамки , в пакет, а далі яка матка вийде , така і буде. До осені щось набиреться і весною знову в пакет. От таке поки в Українів пакетне бджільництво. Тих що виводять маток і роздають замість проданих не більше 10-15% . Все інше збиранці по дворах. 11 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 24 октября, 2016 Share Опубликовано 24 октября, 2016 Наскільки можна довіряти вашій інф.?Хто і як рахуе? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
SASHA.OK Опубликовано 24 октября, 2016 Share Опубликовано 24 октября, 2016 41 минуту назад, Винодел сказал: Наскільки можна довіряти вашій інф.?Хто і як рахуе? Якій інформації? На рахунок того що ~ 90% пакетів ідуть з свищовими матками - це факт. Одиниці знають, хоча б теоретично, як виводити матки, а ще менше практикують саме виведення. Та і навіть коли запропонуєш безкоштовно матки, то не хотять гратись з підсадкою (чи не вміють). Ось такі реалії. А вихід з цієї ситуації напевно в тому щоб практикувати дешевші безсотові пакети, тоді покупець зможе на зекономлені гроші сам придбати і підсадити матку потрібної породи і якості 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
miro Опубликовано 24 октября, 2016 Share Опубликовано 24 октября, 2016 7 часов назад, Іван Михайлович сказал: і скільки таких назбираєте? більшість витягує весною 4 рамки , в пакет, а далі яка матка вийде , така і буде. До осені щось набиреться і весною знову в пакет. От таке поки в Українів пакетне бджільництво. Тих що виводять маток і роздають замість проданих не більше 10-15% . Все інше збиранці по дворах. 7 часов назад, Сергей Тюркин сказал: Так ведь тема Пакетное пчеловодство.. Не советую покупать пакеты у пчеловодов котырые не освоили искусственный вывод маток. добре все сказано,цікаво хто заборонює покупцеві пакетів поцікавитись в продавця яким чином він виводить маток, при бажанні все це можна виправити,але саме покупці такі ж самі як і продавці,тому вимогливим бути ніхто нікому не боронить но піддати критиці і сумніву багатьох негоже це, статистики хто яким чином робить немає ніхто, але коли питання стає ціни в більшості перевагу віддають ціні за пакет аніж радше якості самій бджолі,а потім зявляються ролики пакети з гнильцями і тд..Моя думка,що помилки допускаються ті хто не уважний і не придає основним речам увагу. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 24 октября, 2016 Share Опубликовано 24 октября, 2016 46 минут назад, SASHA.OK сказал: 90% пакетів ідуть з свищовими матками - це факт. Тут би треба поставити смайлик ось цей 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ksenya Опубликовано 24 октября, 2016 Share Опубликовано 24 октября, 2016 13 минуты назад, miro сказал: добре все сказано,цікаво хто заборонює покупцеві пакетів поцікавитись в продавця яким чином він виводить маток, при бажанні все це можна виправити,але саме покупці такі ж самі як і продавці,тому вимогливим бути ніхто нікому не боронить но піддати критиці і сумніву багатьох негоже це, статистики хто яким чином робить немає ніхто, але коли питання стає ціни в більшості перевагу віддають ціні за пакет аніж радше якості самій бджолі,а потім зявляються ролики пакети з гнильцями і тд..Моя думка,що помилки допускаються ті хто не уважний і не придає основним речам увагу. Знайомий утримує невелику пасіку, близько 10 сімей. Минулого року погано перезимували,тому купував пакети. Зустрілися, розговорилися, він розповідає про своє придбання, я ж розпитую якої породи пакети купив, які матки. Його відповідь:"Бджоли, та й бджоли." 10 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.