Перейти к содержанию

Пакетное (сезонное) пчеловодство с весны по осень

sk

Рекомендуемые сообщения

Я щорічно спостерігаю як збирають пакети, тому можу сказати як воно є.

Надіслано від мого SM-J510FN, використовуючи Tapatalk

22 минуты назад, miro сказал:

добре все сказано,цікаво хто заборонює покупцеві пакетів поцікавитись в продавця яким чином він виводить маток, при бажанні все це можна виправити,але саме покупці такі ж самі як і продавці,тому вимогливим бути ніхто нікому не боронить но піддати критиці і сумніву багатьох негоже це, статистики хто яким чином робить немає ніхто, але коли питання стає ціни в більшості перевагу віддають ціні за пакет аніж радше якості самій бджолі,а потім зявляються ролики пакети з гнильцями і тд..Моя думка,що помилки допускаються ті хто не уважний і не придає основним речам увагу.

Лично для меня нет никакой разницы каким способом выведена матка. Главным критерием для матки из пакета является количество яиц, которое она может отложить за сутки. Точка. А чтобы потом не пенять на кого нибудь(поставщика пакетов, продавца пакетов) за пакетами нужно ехать САМОМУ ЛИЧНО. Тогда и вопросов глупых не будет. А то все жалуются: то не так, это не так. Приехал, открыл улей, понравилась семья - забрал. Не понравилась - не бери, никто не заставляет. Кто платит , тот и музыку заказывает. Ну а если уже взял - так и жаловаться нечего, как говорят в народе: бачили очі шо брали - їжте, шоб вам повилазило:Jumpy:

33 минуты назад, Мико сказал:

Тут би треба поставити смайлик ось цей :IMHO:

Романович, звичайно що ви проходите в ті 10% і це не обговорюється, ну але якщо ви так кажете то нехай буде :IMHO:

Я говорю за ті сотні пакетів які щороку скуповуються в моєму та навколишніх селах :hi:

12 минуты назад, Іван Михайлович сказал:

Я щорічно спостерігаю як збирають пакети, тому можу сказати як воно є.

тобто на, що Ви звертаєте увагу, я б яким чином виводяться матки звернув мабуть в останню чергу,перше я б дивився чи немає хвороби,друге,як сіє матка,кількість бджоли скільки струшують,дальше я ні нащо не звертаю увагу,бо через якийсь час я заміняю матку, якщо ж цікавитиме її доля на сезон,звичайно критерії оцінки будуть куди більші.

В ?27?.?09?.?2016 в 14:52, Мико сказал:

2Потому что они знают что говорят 

Хвосты от пакетов принесли по 60 кг 

Романовичу! Та на вашому хуторі , поросшому крутаєм по усіх закинутих садибах вдвічі вищим за вас (і хто ж то так розстарався?) та підпертому полями з ріпаком й гречкою, сплошняком  засіяними соняхом та з такими, як кров з молоком молодицями-помічницями , - гріх менше брати!:umora::IMHO::rofl:

16 минут назад, Гурович сказал:

Лично для меня нет никакой разницы каким способом выведена матка. Главным критерием для матки из пакета является количество яиц, которое она может отложить за сутки. Точка. А чтобы потом не пенять на кого нибудь(поставщика пакетов, продавца пакетов) за пакетами нужно ехать САМОМУ ЛИЧНО. Тогда и вопросов глупых не будет. А то все жалуются: то не так, это не так. Приехал, открыл улей, понравилась семья - забрал. Не понравилась - не бери, никто не заставляет. Кто платит , тот и музыку заказывает. Ну а если уже взял - так и жаловаться нечего, как говорят в народе: бачили очі шо брали - їжте, шоб вам повилазило:Jumpy:

Просто "золотії слова". :ay:А ще  добавив би,- бери у того, кому довіряєш.:ah:

якщо ж взяти як я виводжу маток для пакетів,це мабуть особливий підхід до цієї роботи,бо я їх взагалі не виводжу ані ройових,ані свищових,мені просто з облітника привозять от такий пока у мене підхід,

1 час назад, SASHA.OK сказал:

Романович, звичайно що ви проходите в ті 10% і це не обговорюється, ну але якщо ви так кажете то нехай буде :IMHO:

Я говорю за ті сотні пакетів які щороку скуповуються в моєму та навколишніх селах :hi:

Для чого Ви відкриваєте секрети про пакети у пакетчиків уже шапки горять:ay:,зараз Вас закидають камінням навіть односельчани.Хіба що Ви один зареєстрований на форумі то це врятує:umora:.

Какая там уже цена пакетов на сезон 017?

Це не впливає на ціну. З "двору буде 700 у

У пасічників які займаються матками і пакетами 1000

26 минут назад, Іван Михайлович сказал:

Це не впливає на ціну. З "двору буде 700 у

У пасічників які займаються матками і пакетами 1000

А ті що по 700 не займаються пакетами і матками?Чи  все оте що писали вище дійсно правда,мається на увазі свищеві матки і т.д?

53 минуты назад, Черкасець сказал:

А ті що по 700 не займаються пакетами і матками?

Пакетами то занимаются а вот матками как получится.

1 час назад, Черкасець сказал:

Для чого Ви відкриваєте секрети про пакети у пакетчиків уже шапки горять:ay:,зараз Вас закидають камінням навіть односельчани.Хіба що Ви один зареєстрований на форумі то це врятує:umora:.

Ну я не думав що це така велика таємниця :ah:

1 час назад, Черкасець сказал:

Чи  все оте що писали вище дійсно правда,мається на увазі свищеві матки

Ні, ну особливо "продвинуті" роздають ройові маточники в хвости після пакетів :wave:

6 минут назад, SASHA.OK сказал:

Ну я не думав що це така велика таємниця :ah:

Ні, ну особливо "продвинуті" роздають ройові маточники в хвости після пакетів :wave:

Мда,я й думав що не може так все гладко ну не до такої степені.А як б'ють себе в груди та розхвалюють свої пакети в темах про пакети.Після всього цього я б і 500 не дав би.

1 минуту назад, Черкасець сказал:

Мда,я й думав що не може так все гладко ну не до такої степені.А як б'ють себе в груди та розхвалюють свої пакети в темах про пакети.Після всього цього я б і 500 не дав би.

Ну ті хто присутній тут на форумі, той можливо і виводить маток, я ж говорю про людей, в основному старших, які тримають по селах 10-30 сімей, а потім по цих людях їздять і скуповують пакети "карпатки" :hmm:

17 минут назад, SASHA.OK сказал:

Особо продвинутые после продажи пакетов умудряются с хвостов вошедших в ройку отловить свещь маток облететь их в нуках и продать.

5 минут назад, Сергей Тюркин сказал:

Особо продвинутые после продажи пакетов умудряются с хвостов вошедших в ройку отловить свещь маток облететь их в нуках и продать.

Да технология (супер) :blink: Не прививок не воспиталок . ;)

18 минут назад, Стрельчук Олег Анатольович сказал:

Да технология (супер) :blink: Не прививок не воспиталок . ;)

Отож цими "технологіями"і профукали ми свої породи що карпатку що українську.Бо учора вечором на форумі питання задає чим відрізняється собача будка від вулика?,ранком уже матки виводить а в обід пакети фурами на Росію відправляє.

35 минут назад, Черкасець сказал:

і не потрібно.  Хвалять своє , через те, що то його.:umora:.

Страшної біди не має. Кому потрібна бджола, купує пакет на 4-х рамках і матки у когось з матководів. От виходить 700+200=900 . Головне щоб бджола була здорова! Поки це ,на мою думку, кращий метод організації бджолосімей.

Я теж купую пакети,  бракує бджоли для нуклеусів у травні.,  тому і знаю що пропонують, і не боюся про це писати.   

2 минуты назад, Черкасець сказал:

Отож цими "технологіями"і профукали ми свої породи що карпатку що українську.Бо учора вечором на форумі питання задає чим відрізняється собача будка від вулика?,ранком уже матки виводить а в обід пакети фурами на Росію відправляє.

Ну ви палку не перегинайте :dntknw:

3 минуты назад, Іван Михайлович сказал:

і не потрібно.  Хвалять своє , через те, що то його.:umora:.

Страшної біди не має. Кому потрібна бджола, купує пакет на 4-х рамках і матки у когось з матководів. От виходить 700+200=900 . Головне щоб бджола була здорова! Поки це ,на мою думку, кращий метод організації бджолосімей.

Я теж купую пакети,  бракує бджоли для нуклеусів у травні.,  тому і знаю що пропонують, і не боюся про це писати.   

Я це прекрасно розумію,але багато їде по пакети не для того щоб ще купляти окремо матки.

2 минуты назад, SASHA.OK сказал:

Ну ви палку не перегинайте :dntknw:

В чому я перегнув палку?Що профукали карпатку і українську а тепер ентузіасти по крупинкам її намагаються відтворити?

2 часа назад, Черкасець сказал:

А ті що по 700 не займаються пакетами і матками?Чи  все оте що писали вище дійсно правда,мається на увазі свищеві матки і т.д?

не завжди свищеві, бувають і роєві. Багато зустрічаю, що після 10 травня, пакети з роєвих сімей, часто навіть маточники не позривали. Буває маток неплідних на розплід  від  роєвих сімей накидають,всякого вже надивився. Тому і вважаю, що в пакетах маток потрібно поміняти.

В 27.09.2016 в 14:00, sk сказал:

Здравствуйте, ув. пчеловоды! Недавно задумался о пакетном (или сезонном?) пчеловодстве, то есть без зимовки - весной купил пакеты, они на взятке отработали и осенью пакеты либо отдать/продать либо просто высыпать недалеко от чьей-то пасеки, чтобы пчелы разлетелись по другим ульям (закуривать на мой взгляд жестоко даже в целях бизнеса). В интернете нашел пока только две статьи.

Если вдруг нужно будет, могу дать ссылки на приведенные статьи.

На такую мысль навело то, что с зимовкой у меня постоянно проблемы - либо не вовремя, либо что-то не так. В итоге часть семей гибнет. И пчел жалко, и денег. Поэтому для меня это еще один плюс - семьи не гибну и нет финансовых потерь (уже второй раз пакеты покупал в этом году).

На другом форуме эта тема подымалась, но буквально сразу разговор поменял свое направление.

Хотелось бы узнать у тех, кто занимается пчеловодством без зимовки. Может что-то подскажут. Или мнение свое напишут. Заранее всем спасибо!

Идея сама по себе неплохая.

Я бы купил такие семьи скажем так (в переводе на гривны) по 500 грн аж на ура!

Но я бы так не смог,терять семьи в которые вкладываеш душу.:IMHO1:

А вообще нужно знать какая база медоносов, и успеют ли развиться до главного взятка

В 24.10.2016 в 21:03, Черкасець сказал:

давайте конкретніше хто бє себе в груди з пакетчиків в темах на форумі, не забезпечуючи пакет відповідно виведеними матками,це перше, мені дійсно цікаво хто,друге питання скільки Ви особисто збираєтесь купляти пакетів 100? чи 1000?, третє я без Вас відповім той хто дбає на пасіці про селекцію породу,умови виведення бджоломаток він теж рахує витрати, і вимоги які поставлені до пакетчика беруться ним в розрахунок ціни на пакет.Дешеві пакети з чорними стільниками ііііііііі,ось там можна сувати 500грн. но я теж їх не дав би.В даній темі є ми форумчани, а є такі, що ще не заходили на цей форум їх ще багато і доволі добрих пасічників які знають всі умови ведення пакетництва і тд., купляючи пакети і поставивши перед собою принциповий підхід можна купити те чого бажаєш,но не завжди по тій ціні на яку розраховуєш,тому застереження видаються в першу чергу для того щоб зрозуміти, що пакет з відповідними вимогами треба шукати і розуміти, що все є адекватним.

• 5 weeks later...
В 28.10.2016 в 16:57, Lesnik сказал:

А вообще нужно знать какая база медоносов, и успеют ли развиться до главного взятка

База примерно такая (на юге Херсонской обл.): рапс (правда последние пару лет вроде его не сеяли), акация, мышиный горошек, маслина узколистная, подсолнух и травки/цветочки какие-то.

• Алёнка changed the title to Пакетное (сезонное) пчеловодство с весны по осень

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...