Wladimir_K Опубликовано 14 марта, 2015 Share Опубликовано 14 марта, 2015 прошу допомоги. є можливість поставити точок біля річки. хочу висадити золотарник. хто може надіслати корені, бажано того, канадського. але якщо нема, то любого з торфяників. буду дуууууже вдячний. писати в приват. Думаю це марна справа, на Сході золотарнику умови менш сприятливі і не на кожному березі буде рости. Потрібне природне зволоження і помірні температури. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 14 марта, 2015 Share Опубликовано 14 марта, 2015 Думаю це марна справа, на Сході золотарнику умови менш сприятливі і не на кожному березі буде рости. Потрібне природне зволоження і помірні температури. В мене біля пасіки такі собі невеличкі пагорби приблизно по 100-200 метрів висотою Причому там ґрунту не дуже великий шар - може пів метра і далі йде крейда. Так от - золотарник там досить непогано себе почуває, поступово всі пагорби заросли цим золотарником. Це я про те що з вологою там не дуже добре, та й якість грунту бажає кращого, але росте і витісняє всі інші рослини... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yochik71 Опубликовано 14 марта, 2015 Share Опубликовано 14 марта, 2015 Думаю це марна справа, на Сході золотарнику умови менш сприятливі і не на кожному березі буде рости. Потрібне природне зволоження і помірні температури. ? коли робив і не вийшло, то одна справа.... а коли не робив і не вийшло, то шо-ж... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 14 марта, 2015 Share Опубликовано 14 марта, 2015 Думаю це марна справа, на Сході золотарнику умови менш сприятливі і не на кожному березі буде рости. Потрібне природне зволоження і помірні температури. В мене біля пасіки такі собі невеличкі пагорби приблизно по 100-200 метрів висотою Причому там ґрунту не дуже великий шар - може пів метра і далі йде крейда. Так от - золотарник там досить непогано себе почуває, поступово всі пагорби заросли цим золотарником. Це я про те що з вологою там не дуже добре, та й якість грунту бажає кращого, але росте і витісняє всі інші рослини... Не порівнюйте зволоження Волинської і Харківської областей це досить суттєві речі. У мене на півночі Хмельницької те ж росте кругом витіснюючи інші рослини, а далі на південь всього з 60-70 км. як обрізало його стає зовсім мало для медозбору. Поширення золотарника обмежене декількома областями чітко це спостерігається. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yochik71 Опубликовано 14 марта, 2015 Share Опубликовано 14 марта, 2015 Не порівнюйте зволоження Волинської і Харківської областей це досить суттєві речі. ? Був у Волинській оласті, Володимир-Волинський та Нововолинськ... уявлення про зволоження маю, бував у селах та у лісах... але і в нас по Харківщині такі місця є... у мене наприклад дві річки Оріль та Орілька, заливні луки, водосховище... так що думаю толк буде... як кажуть:"Дорогу осилит идущий". Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Note Опубликовано 15 марта, 2015 Share Опубликовано 15 марта, 2015 прошу допомоги. є можливість поставити точок біля річки. хочу висадити золотарник. хто може надіслати корені, бажано того, канадського. але якщо нема, то любого з торфяників. буду дуууууже вдячний. писати в приват. могу накопать вам на этой неделе. пишите в приват. P.S. Может и у вас есть какие-то интересные медоносы?) Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 25 марта, 2015 Share Опубликовано 25 марта, 2015 Не порівнюйте зволоження Волинської і Харківської областей це досить суттєві речі. У мене на півночі Хмельницької те ж росте кругом витіснюючи інші рослини, а далі на південь всього з 60-70 км. як обрізало його стає зовсім мало для медозбору. Поширення золотарника обмежене декількома областями чітко це спостерігається. Золотарник спокійно росте по всій Україні. А от медоносить скрізь по різному. І найліпше - на багатих вологих чорноземах та торфяниках.Розсівається ж добре "волохатим" насінням. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 25 марта, 2015 Share Опубликовано 25 марта, 2015 Не порівнюйте зволоження Волинської і Харківської областей це досить суттєві речі. У мене на півночі Хмельницької те ж росте кругом витіснюючи інші рослини, а далі на південь всього з 60-70 км. як обрізало його стає зовсім мало для медозбору. Поширення золотарника обмежене декількома областями чітко це спостерігається. Золотарник спокійно росте по всій Україні. А от медоносить скрізь по різному. І найліпше - на багатих вологих чорноземах та торфяниках.Розсівається ж добре "волохатим" насінням. Скрізь це не означає, що він буде в цих місцях медоносити і рости. Коли кудись їду завжди спостерігаю за рослинністю. Хотілося б побачити пасічника з Харківської обл. , який збирає мед з золотарника. У мої місцях він росте ще з 80 р. минулого століття, але мед буває з нього не кожен рік, а по сусідству є місця де виділяє постійно і чим далі на північний захід тим його більше і без нього пасічники і толком меду б не бачили б. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 25 марта, 2015 Share Опубликовано 25 марта, 2015 Не порівнюйте зволоження Волинської і Харківської областей це досить суттєві речі. У мене на півночі Хмельницької те ж росте кругом витіснюючи інші рослини, а далі на південь всього з 60-70 км. як обрізало його стає зовсім мало для медозбору. Поширення золотарника обмежене декількома областями чітко це спостерігається. Золотарник спокійно росте по всій Україні. А от медоносить скрізь по різному. І найліпше - на багатих вологих чорноземах та торфяниках.Розсівається ж добре "волохатим" насінням. Скрізь це не означає, що він буде в цих місцях медоносити і рости. Коли кудись їду завжди спостерігаю за рослинністю. Хотілося б побачити пасічника з Харківської обл. , який збирає мед з золотарника. У мої місцях він росте ще з 80 р. минулого століття, але мед буває з нього не кожен рік, а по сусідству є місця де виділяє постійно і чим далі на північний захід тим його більше і без нього пасічники і толком меду б не бачили б. Wladimir K, я й пишу,-" А от медоносить скрізь по різному. І найліпше - на багатих вологих чорноземах та торфяниках." Бо сам особисто мав нагоду переконатися неодноразово у цьому на своїх бджолах. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yochik71 Опубликовано 2 апреля, 2015 Share Опубликовано 2 апреля, 2015 отримав та посадив корінці... з двох різних місць... будемо схрещувати та виводити свої сорти... дякую Note та Бджолопотаму за турботу !!! А от медоносить скрізь по різному. І найліпше - на багатих вологих чорноземах та торфяниках." ? чого-чого а черноземи в нас майже самі найкращі!!! стаття в АиФ написано " ... найкращі черноземи України знаходяться в Харківській обл, Сахновщанський р-н." .... а в мене межа району 1 км... і вологи вистачає, десятки гектарів заливних луків... буду чекати результат розсіву насіння. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 3 апреля, 2015 Share Опубликовано 3 апреля, 2015 отримав та посадив корінці... з двох різних місць... будемо схрещувати та виводити свої сорти... дякую Note та Бджолопотаму за турботу !!! А от медоносить скрізь по різному. І найліпше - на багатих вологих чорноземах та торфяниках." ? чого-чого а черноземи в нас майже самі найкращі!!! стаття в АиФ написано " ... найкращі черноземи України знаходяться в Харківській обл, Сахновщанський р-н." .... а в мене межа району 1 км... і вологи вистачає, десятки гектарів заливних луків... буду чекати результат розсіву насіння. Про чорноземи можу й посперечатися, але це не по темі.Що ж до золотарника ,- щиро бажаю вже цьогоріч спробувати його поживний золотистий мед! 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
povar2702 Опубликовано 4 апреля, 2015 Share Опубликовано 4 апреля, 2015 На батьківському паю одна сторона мені надоїла,це хвощ,постійно заростало,а потім і погнав золотарник.Не чіпав років 3-4,але не орати так заростає ....Посіяв ячмінь після осінньої оранки,та золотарник так погнав що ячмінь загнав.Так що осторожно з його штучним розмноженням,після оранки його корні масивні та плотні,після зимівлі корні його у землі не перепрівають,якщо він полюбляє рости де хвощ,а хвощ розмножується на кислотних землях це попідлісосмугами,а це в нас і піщана та глиняниста земля. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СЄРЖ Опубликовано 16 мая, 2015 Share Опубликовано 16 мая, 2015 розмножується золоторник і насінням, дуже добре видно на закинутих городах. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 16 мая, 2015 Share Опубликовано 16 мая, 2015 розмножується золоторник і насінням, дуже добре видно на закинутих городах. Так воно й є. Насіння легко розвіюється вітром. Так що - раз посіяв,- заполонить усе довкола. Й спалювання не допоможе знищити. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СЄРЖ Опубликовано 13 июля, 2015 Share Опубликовано 13 июля, 2015 як кажуть є перші ластівки. ще декілька тижнів і егегей . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 13 июля, 2015 Share Опубликовано 13 июля, 2015 як кажуть є перші ластівки. ще декілька тижнів і егегей . СЄРЖ, Цьогоріч не кочую. Отож пока на нього тільки й надіюсь. При дощах навіть і на моїх пісках він щось зможе видати... як кажуть є перші ластівки. ще декілька тижнів і егегей . Сьогодні вже бачив перші кущі золотарника, що зацвіли. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 18 июля, 2015 Share Опубликовано 18 июля, 2015 як кажуть є перші ластівки. ще декілька тижнів і егегей . Сьогодні вже бачив перші кущі золотарника, що зацвіли. Десь через тиждень потрібно хто планує вже їхати на золотарник. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 18 июля, 2015 Share Опубликовано 18 июля, 2015 як кажуть є перші ластівки. ще декілька тижнів і егегей . Сьогодні вже бачив перші кущі золотарника, що зацвіли. Десь через тиждень потрібно хто планує вже їхати на золотарник. Пилок з золотарника вже точно носять, бачив в себе бджіл з характерною обножкою. А от чи понесуть нектар - це ще те питання. В нас падав два рази невеликий дощ (за останній місяць). Землю промочив на 5-7 см. Дуже сумніваюсь що йому вистачить вологи... В попередні роки з золотарника заливали і магазини і гнізда. В деякий сімях станом на 1 вересня майже не було розплоду - тільки на виході і все залито нектаром Побачимо як воно цього року буде... Золотарник почав помаленьку цвісти, на кущу по 3-4 джмеля. Бджіл не видно Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 24 июля, 2015 Share Опубликовано 24 июля, 2015 Пилок з золотарника вже точно носять, бачив в себе бджіл з характерною обножкою. А от чи понесуть нектар - це ще те питання. В нас падав два рази невеликий дощ (за останній місяць). Землю промочив на 5-7 см. Дуже сумніваюсь що йому вистачить вологи... В попередні роки з золотарника заливали і магазини і гнізда. В деякий сімях станом на 1 вересня майже не було розплоду - тільки на виході і все залито нектаром Побачимо як воно цього року буде... Золотарник почав помаленьку цвісти, на кущу по 3-4 джмеля. Бджіл не видно Без доброго дощу на моєму піску він точно нуль покаже... Накінець і я нормального дощу діждався. Тож буду чекати й на взяток із золотарника. Більш ні на що не розраховую, стою цьогоріч на приколі. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Моряк Папай Опубликовано 2 августа, 2015 Share Опубликовано 2 августа, 2015 На золотарнике много пчел,начал желтеть горизонт. Пасек ближе 2 км нет,красота!Решил везти 12 семей,10*300+10*145.. На всех лишь по магазину,суши нет,надеюсь хватит,глядиш и вощинку потянут. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СЄРЖ Опубликовано 3 августа, 2015 Share Опубликовано 3 августа, 2015 в нас золотарник ніби то і зацвів але є ще рослини які тільки розвиваються, до цвітіння їм ще далеко. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 3 августа, 2015 Share Опубликовано 3 августа, 2015 в нас золотарник ніби то і зацвів але є ще рослини які тільки розвиваються, до цвітіння їм ще далеко. СЄРЖ , Цікаві ілюстрації. Сьогодні дивився до своїх. Гарно пішов пилок після дощів із золотарника. По півтори рамки забили бакфастівські. Карпатки трішки менше. До карніки не встиг дійти. Спостерігав за роботою бджіл на золотарнику. Не дуже вони його на моїх пісках полюбляють. А от колір пилку здивував,- вся квітка світложовта, а пилок - жовтогарячий! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Кагарлик Опубликовано 6 августа, 2015 Share Опубликовано 6 августа, 2015 А я гадаю звідки пилок жовтогарячий іде, а то із золотарника! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Фомич Опубликовано 6 августа, 2015 Share Опубликовано 6 августа, 2015 Спостерігав за роботою бджіл на золотарнику. Не дуже вони його на моїх пісках полюбляють. ? А я думал, что, только у меня так. Может есть более лучший источник нектара, потому и нет активности на золотарнике. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 6 августа, 2015 Share Опубликовано 6 августа, 2015 Спостерігав за роботою бджіл на золотарнику. Не дуже вони його на моїх пісках полюбляють. ? А я думал, что, только у меня так. Может есть более лучший источник нектара, потому и нет активности на золотарнике. На болотах і торфяниках та на чорноземах він дає добре. А я гадаю звідки пилок жовтогарячий іде, а то із золотарника! Отож не полінився я та й теж тепер у курсі про колір пилку золотарника. Але ж все-таки цікаво у природі буває,- квітка жовта, а пилок - жовтогарячий... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.