Перейти к содержанию

Золотарник

surovyj

Рекомендуемые сообщения

прошу допомоги. є можливість поставити точок біля річки. хочу висадити золотарник. хто може надіслати корені, бажано того, канадського. але якщо нема, то любого з торфяників. буду дуууууже вдячний. :az::az::az: писати в приват.
Думаю це марна справа, на Сході золотарнику умови менш сприятливі і не на кожному березі буде рости. Потрібне природне зволоження і помірні температури.

Думаю це марна справа, на Сході золотарнику умови менш сприятливі і не на кожному березі буде рости. Потрібне природне зволоження і помірні температури.
В мене біля пасіки такі собі невеличкі пагорби приблизно по 100-200 метрів висотою Причому там ґрунту не дуже великий шар - може пів метра і далі йде крейда. Так от - золотарник там досить непогано себе почуває, поступово всі пагорби заросли цим золотарником. Це я про те що з вологою там не дуже добре, та й якість грунту бажає кращого, але росте і витісняє всі інші рослини...

коли робив і не вийшло, то одна справа.... а коли не робив і не вийшло, то шо-ж... :umora::umora::umora:

В мене біля пасіки такі собі невеличкі пагорби приблизно по 100-200 метрів висотою Причому там ґрунту не дуже великий шар - може пів метра і далі йде крейда. Так от - золотарник там досить непогано себе почуває, поступово всі пагорби заросли цим золотарником. Це я про те що з вологою там не дуже добре, та й якість грунту бажає кращого, але росте і витісняє всі інші рослини...
Не порівнюйте зволоження Волинської і Харківської областей це досить суттєві речі. У мене на півночі Хмельницької те ж росте кругом витіснюючи інші рослини, а далі на південь всього з 60-70 км. як обрізало його стає зовсім мало для медозбору. Поширення золотарника обмежене декількома областями чітко це спостерігається.

Не порівнюйте зволоження Волинської і Харківської областей це досить суттєві речі.

Був у Волинській оласті, Володимир-Волинський та Нововолинськ... уявлення про зволоження маю, бував у селах та у лісах... але і в нас по Харківщині такі місця є... у мене наприклад дві річки Оріль та Орілька, заливні луки, водосховище... так що думаю толк буде... як кажуть:"Дорогу осилит идущий". :IMHO1:

прошу допомоги. є можливість поставити точок біля річки. хочу висадити золотарник. хто може надіслати корені, бажано того, канадського. але якщо нема, то любого з торфяників. буду дуууууже вдячний. :az::az::az: писати в приват.
могу накопать вам на этой неделе. пишите в приват. P.S. Может и у вас есть какие-то интересные медоносы?)

• 2 weeks later...
Не порівнюйте зволоження Волинської і Харківської областей це досить суттєві речі. У мене на півночі Хмельницької те ж росте кругом витіснюючи інші рослини, а далі на південь всього з 60-70 км. як обрізало його стає зовсім мало для медозбору. Поширення золотарника обмежене декількома областями чітко це спостерігається.
Золотарник спокійно росте по всій Україні. А от медоносить скрізь по різному. І найліпше - на багатих вологих чорноземах та торфяниках.Розсівається ж добре "волохатим" насінням.

Золотарник спокійно росте по всій Україні. А от медоносить скрізь по різному. І найліпше - на багатих вологих чорноземах та торфяниках.Розсівається ж добре "волохатим" насінням.
Скрізь це не означає, що він буде в цих місцях медоносити і рости. Коли кудись їду завжди спостерігаю за рослинністю. Хотілося б побачити пасічника з Харківської обл. , який збирає мед з золотарника. У мої місцях він росте ще з 80 р. минулого століття, але мед буває з нього не кожен рік, а по сусідству є місця де виділяє постійно і чим далі на північний захід тим його більше і без нього пасічники і толком меду б не бачили б.

Скрізь це не означає, що він буде в цих місцях медоносити і рости. Коли кудись їду завжди спостерігаю за рослинністю. Хотілося б побачити пасічника з Харківської обл. , який збирає мед з золотарника. У мої місцях він росте ще з 80 р. минулого століття, але мед буває з нього не кожен рік, а по сусідству є місця де виділяє постійно і чим далі на північний захід тим його більше і без нього пасічники і толком меду б не бачили б.
Wladimir K, я й пишу,-" А от медоносить скрізь по різному. І найліпше - на багатих вологих чорноземах та торфяниках." :dntknw: Бо сам особисто мав нагоду переконатися неодноразово у цьому на своїх бджолах.

• 2 weeks later...

отримав та посадив корінці... з двох різних місць... будемо схрещувати та виводити свої сорти... :umora: дякую Note та Бджолопотаму за турботу !!! :az:

А от медоносить скрізь по різному. І найліпше - на багатих вологих чорноземах та торфяниках."

чого-чого а черноземи в нас майже самі найкращі!!! стаття в АиФ написано " ... найкращі черноземи України знаходяться в Харківській обл, Сахновщанський р-н." .... а в мене межа району 1 км... і вологи вистачає, десятки гектарів заливних луків... буду чекати результат розсіву насіння.

отримав та посадив корінці... з двох різних місць... будемо схрещувати та виводити свої сорти... :umora: дякую Note та Бджолопотаму за турботу !!! :az:
А от медоносить скрізь по різному. І найліпше - на багатих вологих чорноземах та торфяниках."

чого-чого а черноземи в нас майже самі найкращі!!! стаття в АиФ написано " ... найкращі черноземи України знаходяться в Харківській обл, Сахновщанський р-н." .... а в мене межа району 1 км... і вологи вистачає, десятки гектарів заливних луків... буду чекати результат розсіву насіння.
Про чорноземи можу й посперечатися, але це не по темі.Що ж до золотарника ,- щиро бажаю вже цьогоріч спробувати його поживний золотистий мед!

На батьківському паю одна сторона мені надоїла,це хвощ,постійно заростало,а потім і погнав золотарник.Не чіпав років 3-4,але не орати так заростає ....Посіяв ячмінь після осінньої оранки,та золотарник так погнав що ячмінь загнав.Так що осторожно з його штучним розмноженням,після оранки його корні масивні та плотні,після зимівлі корні його у землі не перепрівають,якщо він полюбляє рости де хвощ,а хвощ розмножується на кислотних землях це попідлісосмугами,а це в нас і піщана та глиняниста земля.

• 1 month later...

розмножується золоторник і насінням, дуже добре видно на закинутих городах.post-3773-1431785390_thumb.jpg Zobr063jpg_7074299_17322931.jpg

розмножується золоторник і насінням, дуже добре видно на закинутих городах.
Так воно й є. Насіння легко розвіюється вітром. Так що - раз посіяв,- заполонить усе довкола. Й спалювання не допоможе знищити. :dntknw:

• 1 month later...

як кажуть є перші ластівки. ще декілька тижнів і егегей :ole_ole: . post-3773-1436775539_thumb.jpg

як кажуть є перші ластівки. ще декілька тижнів і егегей :ole_ole: .
СЄРЖ, Цьогоріч не кочую. Отож пока на нього тільки й надіюсь. При дощах навіть і на моїх пісках він щось зможе видати... :ah:
Сьогодні вже бачив перші кущі золотарника, що зацвіли. :ay:

Десь через тиждень потрібно хто планує вже їхати на золотарник.

Десь через тиждень потрібно хто планує вже їхати на золотарник.
Пилок з золотарника вже точно носять, бачив в себе бджіл з характерною обножкою. А от чи понесуть нектар - це ще те питання. В нас падав два рази невеликий дощ (за останній місяць). Землю промочив на 5-7 см. Дуже сумніваюсь що йому вистачить вологи... В попередні роки з золотарника заливали і магазини і гнізда. В деякий сімях станом на 1 вересня майже не було розплоду - тільки на виході і все залито нектаром :ay: Побачимо як воно цього року буде... Золотарник почав помаленьку цвісти, на кущу по 3-4 джмеля. Бджіл не видно :ak:

Пилок з золотарника вже точно носять, бачив в себе бджіл з характерною обножкою. А от чи понесуть нектар - це ще те питання. В нас падав два рази невеликий дощ (за останній місяць). Землю промочив на 5-7 см. Дуже сумніваюсь що йому вистачить вологи... В попередні роки з золотарника заливали і магазини і гнізда. В деякий сімях станом на 1 вересня майже не було розплоду - тільки на виході і все залито нектаром :ay: Побачимо як воно цього року буде... Золотарник почав помаленьку цвісти, на кущу по 3-4 джмеля. Бджіл не видно :ak:
Без доброго дощу на моєму піску він точно нуль покаже... :blink::helpme: Накінець і я нормального дощу діждався. :ay: Тож буду чекати й на взяток із золотарника. Більш ні на що не розраховую, стою цьогоріч на приколі. :ak:

• 2 weeks later...

На золотарнике много пчел,начал желтеть горизонт. Пасек ближе 2 км нет,красота!Решил везти 12 семей,10*300+10*145.. На всех лишь по магазину,суши нет,надеюсь хватит,глядиш и вощинку потянут.

в нас золотарник ніби то і зацвів але є ще рослини які тільки розвиваються, до цвітіння їм ще далеко. 5e03dec77fb868496ffb97c1638b754a.jpg eff29a99a755feacc4f0e37b9927c25c.jpg 4de8ec7536a3334da92ce57afe547692.jpg e492b1f8f0851af6edfe845b71a8382b.jpg

в нас золотарник ніби то і зацвів але є ще рослини які тільки розвиваються, до цвітіння їм ще далеко.
СЄРЖ , Цікаві ілюстрації. Сьогодні дивився до своїх. Гарно пішов пилок після дощів із золотарника. По півтори рамки забили бакфастівські. :ay: Карпатки трішки менше. До карніки не встиг дійти. :ah: Спостерігав за роботою бджіл на золотарнику. Не дуже вони його на моїх пісках полюбляють. А от колір пилку здивував,- вся квітка світложовта, а пилок - жовтогарячий! :dntknw:

А я гадаю звідки пилок жовтогарячий іде, а то із золотарника! :)

Спостерігав за роботою бджіл на золотарнику. Не дуже вони його на моїх пісках полюбляють.

А я думал, что, только у меня так. Может есть более лучший источник нектара, потому и нет активности на золотарнике. :IMHO1:

Спостерігав за роботою бджіл на золотарнику. Не дуже вони його на моїх пісках полюбляють.

А я думал, что, только у меня так. Может есть более лучший источник нектара, потому и нет активности на золотарнике. :IMHO1:
На болотах і торфяниках та на чорноземах він дає добре. :ay:
А я гадаю звідки пилок жовтогарячий іде, а то із золотарника! :)
Отож не полінився я та й теж тепер у курсі про колір пилку золотарника. Але ж все-таки цікаво у природі буває,- квітка жовта, а пилок - жовтогарячий... :dntknw:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...