Перейти к содержанию

Плідні бджоломатки порода Карніка.

Рекомендуемые сообщения

Только что, Паланочка сказал:

Іван Михайлович , з усією повагою до вас мушу сказати , що середні значення нічого в даному випадку не прояснюють, ніхто не сумнівається що матки у Андера чистопородна карніка (та що ШО) питання було в консолідованості промірів , бджоли для яких взяті зі слів Андера з зимового підмору.....

Що нам потрібно прояснити? Якісні показники цієї матки підтверджені в її дочках і внучках, передаються стабільно. Мед збирають добре, лагідні і добре зимують.  Це підтвердили пасічники які користуються дочками і внучками цієї матки.

Щодо промірів. Трута  поміряємо в травні ( якщо до того часу ця матка ще буде в роботі) . Щоб бути достовірним у промірах , потрібно брати  молоду бджолу з розплоду, що "лупиться". Я міряв те, що було надіслано. Якщо по 63 , то  відхилення від  середнього значення не переважало 10-15%.  Не бачу в цьому проблеми, і якоїсь переваги. Це лише один з признаків  породності матки. 

Погано  те, що та матка вже старенька і невідомо скільки ще "протягне".   Дочок від неї дуже хочеться  залишити  для  ШЗ і в контрольну групу карніки.  Для мене прикро , що про існування на Україні,  такого матеріалу я взнав лише зараз.

На жаль не багато таких матководів готових поділитися тим , що мають цікавого. у себе на пасіках.

31 минуты назад, Іван Михайлович сказал:

Що нам потрібно прояснити?

Іван Михайлович, не думаю що тут далі треба щось прояснянювати, тим хто розуміє про що мова і так все ясно. Далі відкланяюсь з даної теми. :wave:

9 часов назад, Паланочка сказал:

Іван Михайлович, не думаю що тут далі треба щось прояснянювати, тим хто розуміє про що мова і так все ясно. Далі відкланяюсь з даної теми. :wave:

Згоден. 

Ми знаходимось на самому початку роботи  яку нам ще потріібно зробити.  

14 часа назад, Паланочка сказал:

Іван Михайлович , з усією повагою до вас мушу сказати , що середні значення нічого в даному випадку не прояснюють, ніхто не сумнівається що матки у Андера чистопородна карніка (та що ШО) питання було в консолідованості промірів , бджоли для яких взяті зі слів Андера з зимового підмору.....

Ander

• Пчеловод
  • Ander
В 03.03.2016в22:17, Паланочка сказал:

Андер як брали пробу бджіл ? чим міряли і на якому збільшенні ?

Зимова бджола після обльоту,спирт+цукор,праве велике крило на скло,під мікроскопо   

Читайте будь ласка уважніше,бджоли були відібрані живі після обльоту 12 лютого.  Так само й теперішні показники від живих бджіл.

Доречі ще для мене не все,чекаю ще одні результати промірів,які надрукую.Хоча яке тепер має значення.Не дивлячись на результати,та відгуки,мені всерівно:племматеріал є і з ним мені працювать.

2 часа назад, Ander сказал:

Читайте будь ласка уважніше,

Шановний можете мені вірити я все прочитав уважно, і не сумнівайтесь всю цю тему бачу наскрізь :wave: я вище написав , йду геть з теми, будьте ласкаві не затримуйте мене тут. ;) Що до бджоли то ви не сумнівайтесь бджола з підмору і бджола на 12 лютого з вулички це одна і та бджола , більше того це бджола з усієї пасіки, а матки при природному спарюванні спарюються не тільки на вашому трутні , а ізоляції у вас не має і так далі... давайте я не буду розвивати тему... не повертайте мене в тему будь ласка :wave:

1 минуту назад, Паланочка сказал:

Шановний можете мені вірити я все прочитав уважно, і не сумнівайтесь всю цю тему бачу наскрізь :wave: я вище написав , йду геть з теми, будьте ласкаві не затримуйте мене тут. ;) Що до бджоли то ви не сумнівайтесь бджола з підмору і бджола на 12 лютого з вулички це одна і та бджола , більше того це бджола з усієї пасіки, а матки при природному спарюванні спарюються не тільки на вашому трутні , а ізоляції у вас не має і так далі... давайте я не буду розвивати тему... не повертайте мене в тему будь ласка :wave:

Не смію Вас затримувати,щасти Вам.:wave:

В 10.04.2016в17:02, Паланочка сказал:

Тож чим відрвзняються  кубітальні індекси бжоли  зимуючої , підмору і молодої? 

2 минуты назад, Пахомич сказал:

Думайте Пахомович, гляди і придумаєте ;):umora:

Жосткий! разговор Артем .Вчем яблоко раздора?

14 минуты назад, Стрельчук Олег Анатольович сказал:

Жосткий! разговор Артем .Вчем яблоко раздора?

длинная история.  Олег если на самом деле интересно позвони , раскажу. А писать тут ето опять поднимать старые темы, нехочу.. надоело комуто чтото доказывать. :wave:

Позвоню. Как у Вас погода?

6 минут назад, Стрельчук Олег Анатольович сказал:

Позвоню. Как у Вас погода?

сегодян пару раз шел дождь, но потом солнце и пчела летает, сегодня пошли на обрезки с рамок (с медом) лежат на подносе на улице, еще вчера нереагировали , пару пчел только было. Похоже дождь и похолодание оборвали чуть взяток.

У нас затянуло и похолодало .Зацвели абрикосы и пчелки на прелетки даже не выходят .

я почав формувати виховательки. На наступну неділю обіцяють  прислати зимувалих маток SINGER  ZB .

если можеш посмотреть видео , тут только что выложыл осмотр семьи за 11.04

там есть момент когда осматривал рамку трут суши на крышку полился нектар. у нас шел хорошый взяточек.

Посмотрел .Матка очень интересная . Какая линия раскажи.

3 минуты назад, Стрельчук Олег Анатольович сказал:

Посмотрел .Матка очень интересная . Какая линия раскажи.

перейди в тему "отзывы о матках ио"

Понял перейду.

2 часа назад, Пахомич сказал:

Німці вважають що бджоли які беруться на пробу мають бути старше 6 днів а нарахунок підмору я нуклеуси розформовую в серпні і бджола розлітається по пасіці і нефакт що частина бджіл попаде в підмор і невже ви думаєте що ці дані будуть достовірні ? Краще розплід на виході 6 днів закрити ковпачком і відібрати мені здається це буде самий достовірний аналіз.

9 часов назад, Богдан1 сказал:

Німці вважають що бджоли які беруться на пробу мають бути старше 6 днів а нарахунок підмору я нуклеуси розформовую в серпні і бджола розлітається по пасіці і нефакт що частина бджіл попаде в підмор і невже ви думаєте що ці дані будуть достовірні ? Краще розплід на виході 6 днів закрити ковпачком і відібрати мені здається це буде самий достовірний аналіз.

Цілком з вами згідний . Беремо бджолу для проби , яка ще не літала. Чи можлива присутність в зимуючих сімях чужих бджіл - можлива, але це не може сильно вплинути на результат.  

20 часа назад, Паланочка сказал:

Думайте Пахомович, гляди і придумаєте ;):umora:

І так, Як можуть зальотні  бджоли вплинути сильно на заміри

1 час назад, Пахомич сказал:

І так, Як можуть зальотні  бджоли вплинути сильно на заміри

Пахомович я не хочу з вами нічого обговорювати (ви спочатку нагадите , а потім з "екзаменами" пристаєте) . бувайте здорові :hmm:

Шановні пасічники!Всім дякую за замовлення бджоломаток,також остальним за присутність в обговоренні даної теми.Наразі кількість замовлень набрано.Будуть якісь запитання, прошу звертатися по телефону, а тему прошу модераторів закрити.Успіху всім.

Заархивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.

• Создать...