Перейти к содержанию

Что вас беспокоит в саду или на огороде?

Юстина

Рекомендуемые сообщения

Періодичне скошування трави тримером чи газонокосилкою
Вот это то меня и "пугает". :ah: а клевер посадил и забыл. :ay: ..Фацелия, как по мне, для газона высоковата. :IMHO1:

для зберігання вологи я всю скошену траву підгрібаю до штамбів, тобто мульчую пристовбурні смуги - получається і підживлення і зберігання вологи.

Цей прийом мені відомий, але якось не взяв до уваги. :az:
Теоретично вертати сад на старе місце можна не раніше як років через двадцять, але якщо більше нема де, то міняйте кісточкові на зерняткові і навпаки. ЗІ А яблуні наскільки старенькі?І як вони за смаковими якостями?

Та власне не получається зі зміною... Але буду щось думати. Яблуні були дуже хороші, їх буревій повалив, лишилося три непоганих, щеплених на ранеті, ще одна типу сніжного кальвілю, але тверда як камінь і кисла - яблука на дереві тримаються навіть після невеличкого морозу, ще одна осіння смачна, плоди формою нагадують айву, проте стовбур покоцаний і гіллі сохнуть, ну і одна така собі і дуже понищена дуплами. Є пень вже трухлявий, з-під якого поросль пре, спасу нема. Нащепив на ньому одну з тих ранет, які самі смачні, що далі з тим буде, побачимо. Приріст хороший як на цей засушливий рік. Саду не знаю скільки, але років напевно 30 за ним ніхто не доглядав - таким він мені дістався з напівзотлілими стовбурами, зарослий бузиною, ясенями, аличею, бузком і черемухою між хащами слив і вишень... Тепер мучуся. Дві яблуньки, які пустили внизу гарні парости, обрізав, тепер на старих стовбурах молоді крони. А решта хіба під корінь... :dntknw: Ще є одна грушка, спасівка. Плоди невеликі, смачні, солодкі, але не лежать. Повидло виходить шикарне, але крона починається метрів 5 від землі, з драбини реально нарвати хіба відро грушок - решта падає і радує ос. Родить через рік. Теж треба спускати.
купляйте не пожалкуєте. тільки на маслі не економте.

Та я знаю, що не пошкодував би, але знаєте як то є - от вже зібрався купити, а тут БАЦ - треба акумулятор новий до машини, чи ще якась бідося... Встаю рано, беру косу і "Касил Ясь канюшину..." :)

Періодичне скошування трави тримером чи газонокосилкою
Вот это то меня и "пугает". :ah: а клевер посадил и забыл. :ay: ..Фацелия, как по мне, для газона высоковата. :IMHO1:
Якщо білий клевер не косити після відцвітання, він не буде рости. Давно вже користуюсь електрогазонокосаркою. post-7174-1410433120_thumb.jpg Коли потрібно замульчувати грядки, збираю у бункер, а коли потрібно здобрити землю, просто знімаю бункер і змільчена трава залишається та поліпшую перегниваючи землю. Косарка коштувала до 1 тис. грн. і вже за три роки себе виправдала сторицею. Лише замовлял на заводі додаткового ножа і часто гострю обидва.

..Проблема в том, что много плодов гниет изнутри. То есть - они падают с яблони, и уже половина подпорченных. И вторая проблема - даже здоровые плоды не долеживают до Нового Года. (Есть способ - как сохранить - надо каждое яблоко завернуть отдельно в маленький кусок газеты. И потом, завернутые, в один слой положить в ящик. Говорят, что хранятся до весны. Но я еще этот способ не пробовал.) А вы знаете способы хранения? Но вторая проблема - это небольшая проблема. А вот то, что половина яблок начинают портиться на дереве - это проблема.PS - яблони ничем не обрабатываю.
Уважно розглянувши Ваші світлини, зробив свій висновок - яблука дзьобають птахи(скоріше за все - шпаки). Подивіться, у центрі плями гниття є чорна крапка/отвір від дзьоба. Боротися з птахами тяжко - потрібно або ганяти іх пострілами з рушниці, або розвішувати сітку чи металізовані блискучі стрічки. Стосовно зберігання Ви все правильно написали, але такий спосіб придатний виключно для пізньостиглих плодів. Ви ж пишете, що яблука вже достигли. Це середньостиглий сорт і такі яблука потрібно зберігати у холодильнику і не довго - тиждень/два. P.S. Я зберігаю зимові сорти яблук у стружці від циркулярки, закладеної у п/етиленові ящики.

Давно вже користуюсь електрогазонокосаркою.
є й таке, але ця річ справді для газону і рівного грунту. якщо Mapet заїде нею в своїм саду в бузину там воно й залишиться. :IMHO1: для саду треба тример, і щоб можна було міняти жилку і ніж. особливо добре боротись ним з кореневою порослю та різними хащами. я й кукурудзу своїм кошу. правда газон на подвірї ним косити не економно. багато жере бензину.

-я бы сначала вытравил Раундапом или Ураганом все
Вчера как раз травил "ураганом " приусадебный участок в Харькове Притомился косить эл косой и хмель допёк уже Дозу 300 мл развёл в 6 литрах ,чтоб наверняка А с утра дождь Пропали мои старания вместе с 60 гривнами :dntknw:
После обробки если прошло 2-3 часа то дождь уже немешает.Через неделю увидите результат.Обрабатывать нужно когда идет активная фаза роста,тогда лучший результат.

Якщо білий клевер не косити після відцвітання, він не буде рости.
То есть? Почему не будет? :blink: Вы думаете, что природа создала растение не способное расти и размножаться без участия человека? Сильно сомневаюсь! :IMHO1:

Ничего в весны вытравлю всё Надеюсь победа будет за мной

Мико, А я зробив вдачний експеремент з пирієм. Ще з осені накрив його агроволокном (чорне таке, продається в садомагазинах дуже дешеве), добре прикрив камінням по кінцях. Десь у травні частину звільнив і густо посіяв кабачки. Знаєте, без хімії позбувся пирію і вже дозрів гарний врожай кабачків та рябеньких. Бо на дачі вже років з 20 хімію не застосовую. Якщо який жук з'їсть - туди йому й дорога. А ще - розводжу каліфорнійських черев'ячків. - дуже корисні вони. А від хрущів посіяв місцями буркун - допомогає.

Вы думаете, что природа создала растение не способное расти и размножаться без участия человека? Сильно сомневаюсь!

валера 2, правду Ви говорите. Ця рослина добре розводиться і без людини, але полюбляє місця сирі.

Уважно розглянувши Ваші світлини, зробив свій висновок - яблука дзьобають птахи(скоріше за все - шпаки). Подивіться, у центрі плями гниття є чорна крапка/отвір від дзьоба.
Нет, это не птицы. Иногда бывает - берешь яблоко, а в нем гниль внутри. А снаружи еще всё нормально.

Уважно розглянувши Ваші світлини, зробив свій висновок - яблука дзьобають птахи(скоріше за все - шпаки). Подивіться, у центрі плями гниття є чорна крапка/отвір від дзьоба.
З " чорної крапки" вилізла плодожерка.

Нет, это не птицы. Иногда бывает - берешь яблоко, а в нем гниль внутри. А снаружи еще всё нормально.
Подтверждаю, у меня такая же проблема существует.

То есть? Почему не будет? :blink: Вы думаете, что природа создала растение не способное расти и размножаться без участия человека? Сильно сомневаюсь! :IMHO1:
Конюшина повзуча, або російською мовою - клевер белый. 120.jpg Кому цікаво зробити газон, подивіться ось тут - тиць! За власним досвідом - нічого не сіяв, просто раз на два тижні косив газонокосаркою. Через пару років вивелись великі будяки, почала рости мілкіша трава, а потім з"явився білий клевер, який першій рік не цвів, а зараз заполонив майже всю ділянку понад будинком та в садку на радість бджолам. Цього року добрий взяток був саме з білого клеверу. Місцеві селяни порадили скошувати конюшину до відцвітання квітів, тоді вона цвіте ціле літо та розмножується не насінням, а пагонами. Я кошу та розсипаю покошене на "лисі" місця, що залишилися від будівництва.

Конюшина повзуча, або російською мовою - клевер белый. 120.jpg Кому цікаво зробити газон, подивіться ось тут - тиць! За власним досвідом - нічого не сіяв, просто раз на два тижні косив газонокосаркою. Через пару років вивелись великі будяки, почала рости мілкіша трава, а потім з"явився білий клевер, який першій рік не цвів, а зараз заполонив майже всю ділянку понад будинком та в садку на радість бджолам. Цього року добрий взяток був саме з білого клеверу. Місцеві селяни порадили скошувати конюшину до відцвітання квітів, тоді вона цвіте ціле літо та розмножується не насінням, а пагонами. Я кошу та розсипаю покошене на "лисі" місця, що залишилися від будівництва.
Ваша ссылка на форум только подтверждает мои слова....Ну а Вы делайте так, как подсказывают Вам Місцеві селяни.-Дабы клевер не перевелся. :umora:

Ваша ссылка на форум только подтверждает мои слова....Ну а Вы делайте так, как подсказывают Вам Місцеві селяни.-Дабы клевер не перевелся. :umora:
Якщо є зайві кошти, то можна купляти "бєлий клєвер", а мені подобається моя трава. Посилання спеціально дав для багатіїв, які можуть дозволити собі купляти траву по 18-200 грн/кг. На тому форумі є і інші думки з приводу газонів та трави. Ну, а мене влаштовує поки і такі газони: post-7174-1410522161_thumb.jpg

Якщо є зайві кошти, то можна купляти "бєлий клєвер", а мені подобається моя трава. Посилання спеціально дав для багатіїв, які можуть дозволити собі купляти траву по 18-200 грн/кг. На тому форумі є і інші думки з приводу газонів та трави. Ну, а мене влаштовує поки і такі газони: post-7174-1410522161_thumb.jpg
Без сомнения-каждый выбирает что ему по-душе. Ваш газон то же вполне имеет право на жизнь. :ay::az:

Привіт Черкасець! Є декілька імовірних варіантів, що зумовили таку ситуацію: 1. це інфекція та шкідники. В такому випадку варто ретельно оглянути дерево і знайти ознаки їх наявності, личинки, темне чи гниле листя. Якщо ви знайшли на дереві ознаки шкідників, рекомендую написати, що саме ви помітили, тоді ми зможемо більш детально розказати про методи лікування. 2. це перемерзання - дуже часто зимою дерева мерзнуть, ми можемо про це навіть не здогадуватися. Дерево може спокійно переносити 10 років поганої погоди, а на 11 перемерзнути, ознакою перемерзання є сухі кінці гілок, мало нових пагонів, та лисі стебла. В такому випадку слід акуратно пообрізати сухі та відмерзлі кінці стебел. Дерево потребує більше захисту в зимовий період, а також підживлення після обрізання. Пам'ятайте, що обрізати гілки слід під кутом, щоб не пошкодити їх структуру. Так чи інакше, але ваше дерево уже достатньо старе, воно потребує догляду. Це означає, що навесні слід акуратно обрізати гілки, щоб пересохлі частини не відбирали у здорових поживну вологу.
Шкідників не побачив,а може бути причиною що на стовбурі виділяться,так званий "клей"?

У меня также проблема с сорняками, по весне одни, а потом другие, выкашиваю мотокосой, по 8-9 раз в году на протяжении уже 5 лет, но проблема не уходит, выкосить 15 сотых в саду, на все остальное не хватает времени (пасечник выходного дня). Ураганом или Радундапом опасаюсь обрабатывать - молодой сад и виноградник. Подскажите может еще есть какие то методы борьбы.

У меня также проблема с сорняками, по весне одни, а потом другие, выкашиваю мотокосой, по 8-9 раз в году на протяжении уже 5 лет, но проблема не уходит, выкосить 15 сотых в саду, на все остальное не хватает времени (пасечник выходного дня). Ураганом или Радундапом опасаюсь обрабатывать - молодой сад и виноградник. Подскажите может еще есть какие то методы борьбы.
Без химии - это посев культурного растения - да хоть горчицей или люцерной, клевером, они позволят проводить подкашивание. А если без ничего то просто скашивать не до земли, а стричь траву на уровне 15-20 см, оставлять тень... и чем ближе к осени тем косить ниже.

Без химии - это посев культурного растения - да хоть горчицей или люцерной, клевером, они позволят проводить подкашивание. А если без ничего то просто скашивать не до земли, а стричь траву на уровне 15-20 см, оставлять тень... и чем ближе к осени тем косить ниже.
Но чтобы произвести посев культурных растений нужно вспахать почву, во первых - 15 сотых между деревьями ?!!! А во вторых- заметил, что при перепахивании (переворачивание) верхнего слоя почвы сорняки ростут с 10-ти кратной силой.

Но чтобы произвести посев культурных растений нужно вспахать почву, во первых - 15 сотых между деревьями ?!!! А во вторых- заметил, что при перепахивании (переворачивание) верхнего слоя почвы сорняки ростут с 10-ти кратной силой.
Все правильно, ви при оранці даєте шанс насінню. яке сидить на глибині. от воно і проростає. Косити треба не на висоті 15 см, а тоді, коли трава виростає до 15 см. Тоді виживають тільки низькорослі трави, які з часом утворюють прекрасний природний газон.

О! Свою мечту рассказал-у меня то же перед двором пирей все занял, а косить регулярно и лень и некогда, а клеверок, думаю, в самый раз будет.
розкажу і я свою мрію. :) хочу якось сумістити сад і гусей. щоб косити не треба було, але щоб лишнього не спасали. проблема в загородженні. Чим їх огороджувати? треба щось легке. щоб можна було швидко й легко міняти місця випасу. в цьому році гусенят пускав вранці в парник :ay: з бурянами в помідорах проблем не було. :ay: тільки не врахував що вони люблять огірки доводилось відганяти... треба окремий парник на огірки. як Вам такі гербіциди? на газоні на жаль використовувати не бажано . В них дуже швидкий метаболізм ;)

• 1 month later...

Черешня привита в крону вишні , також є привита в крону дички черешні. В привитих на вишні стовбур страшено покритий камеді ,хоча прищепленних на черешні і на непрещепленних вишнях цьго немає.

• 1 month later...
Черешня привита в крону вишні , також є привита в крону дички черешні. В привитих на вишні стовбур страшено покритий камеді ,хоча прищепленних на черешні і на непрещепленних вишнях цьго немає.
Напевно заразили клястероспориозом. :IMHO1: чершня на вишні має свої недоліки. черешня швидшко росте і стає товстішою за вишню, тому обломлюється. ніби можна вирощувати карликові форми, але з постійною обрізкою. я так прищеплюю тільки коли хочу зберегти сорт.

в мене такі питання: 1. лишайники і грибки на деревах саду - коли і як правильно боротись. Читав, що ранньою весною потрібно щіткою почистити від них, оббризкати мідним купоросом, зрізати гілки для кращої освітленості дерева. Чи правильно? 2. чи потрібно зчищати стовбури яблунь від старої кори, яка лущиться. Якщо так - то коли це краще робити - весною чи осінню? 3. яблуня хворіє на рак. Чим краще замазати очищену рану? Читав що не можна садовим варом, а існує спеціальна садова замазка? 4. чи є виправданим замазування великих зрізів на стовбурах плодових дерев замазкою із жовтої глини, вапна та попелу чи все ж краще садовим варом? 5. щитівка кімнатних цитрусових. Поки використав народний метод - витирання горілкою і обризкуваня ґрунту марганцовкою. Що робити якщо не допоможе? Після того як напис повідомлення, подивився, що автор теми заходила ще 15 вересня(

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...