Галичанин Опубликовано 8 ноября, 2015 Share Опубликовано 8 ноября, 2015 З очерету-то була перша моя огорожа навколо пасіки. Зараз 2х метровий паркан з 20мм і 15мм дошки.Попереджую тих, хто буде робити такий самий-горизонтальні жерді не довговічні,якийсь десяток років і підгнивають і тоді паркан падає.Якби зараз робив,то стовби бетонні,замістьжердин кутник, до нього деревьяний брусок, а до бруска прибивав би дошку.Але я якщо і буду перероблювати свій, то тільки з профіля. А якщо городити треба вже, а можливостей на придбання немає, то в рух ідуть усі підручні засоби. В мене наприклад з плоского і класичного шиферу - частина вживаного, частина нового збереглась - нічого, постоїть паркан, та й ми ж невічні,а згодом можна потрохи покращувати. Щодо рослинного паркану - то це тривалий процес, та й щоб зробити його щільним від протягом - то певно не так і просто. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
beemovie Опубликовано 8 ноября, 2015 Share Опубликовано 8 ноября, 2015 дуже красиву огорожу з ялівців побачив на пасіці Кшіштофа Лоца. Тут вся проблема в часі.http://hostingkartinok.com/show-image.php?id=24a227240fb7fcb1aa954f25518d58c6 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
venchyk Опубликовано 13 ноября, 2015 Share Опубликовано 13 ноября, 2015 дуже красиву огорожу з ялівців побачив на пасіці Кшіштофа Лоца. Тут вся проблема в часі.http://hostingkartinok.com/show-image.php?id=24a227240fb7fcb1aa954f25518d58c6Навіть не віриться що таке можна зробити. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 12 декабря, 2015 Share Опубликовано 12 декабря, 2015 Навіть не віриться що таке можна зробити.Було б бажання та здоров"я! Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Иваныч Опубликовано 19 января, 2016 Share Опубликовано 19 января, 2016 В 11/7/2015в12:05, Галичанин сказал: А якщо городити треба вже, а можливостей на придбання немає, то в рух ідуть усі підручні засоби. В мене наприклад з плоского і класичного шиферу - частина вживаного, частина нового збереглась - нічого, постоїть паркан, та й ми ж невічні,а згодом можна потрохи покращувати. Щодо рослинного паркану - то це тривалий процес, та й щоб зробити його щільним від протягом - то певно не так і просто. Підтримую.У мене забор із б/у шіфера.Низ прикопав на5-10см щоб не було піддування. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
pr1zZ Опубликовано 19 января, 2016 Share Опубликовано 19 января, 2016 В 08.11.2015в14:25, beemovie сказал: дуже красиву огорожу з ялівців побачив на пасіці Кшіштофа Лоца. Тут вся проблема в часі. http://hostingkartinok.com/show-image.php?id=24a227240fb7fcb1aa954f25518d58c6 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Черкасець Опубликовано 19 января, 2016 Share Опубликовано 19 января, 2016 12 часа назад, Иваныч сказал: Підтримую.У мене забор із б/у шіфера.Низ прикопав на5-10см щоб не було піддування. я наоборот внизу трохи зробив протяг,влітку шифер нагрівається і на пасіці як в пеклі,бджоли також менш викучуються Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мирошнык Опубликовано 19 января, 2016 Share Опубликовано 19 января, 2016 Ось моя огорожа. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Черкасець Опубликовано 19 января, 2016 Share Опубликовано 19 января, 2016 8 минут назад, Мирошнык сказал: Ось моя огорожа. класно,вулики пофарбовані не славнозвісною єко-краскою з червоної цегли? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мирошнык Опубликовано 19 января, 2016 Share Опубликовано 19 января, 2016 36 минуты назад, Черкасець сказал: єко-краскою з червоної цегли? Ні,обичною бюджетною маслянною.. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Черкасець Опубликовано 20 января, 2016 Share Опубликовано 20 января, 2016 21 часа назад, Мирошнык сказал: Ні,обичною бюджетною маслянною.. всерівно гарно тин,вулики персик цвіте, молодець. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бист Опубликовано 20 января, 2016 Share Опубликовано 20 января, 2016 Я по огорожі з рабиці посадив "дівочій виноград" (це назва). За два роки заплело сплошною стіною. Коли цвіте - від бджол на ньому гул стоїть, як від літаків. Восени листя багряне - краса!!!. Розмножується чубуками на три вічка - дірка ломом, вставив, полив і все. Тільки треба стригти пару раз за літо, бо дуже агресивна лоза - по 3-3,5м і лізе і по землі, і на дерева і на стіни навколо. Не вимерзає, дорослі рослини не бояться посухи. Мене влаштовує. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
targal Опубликовано 20 января, 2016 Share Опубликовано 20 января, 2016 обсадив осінню майбутній точок Аморфа полукустарниковая. Многолетний кустарник высотой 1—2 м, семейства бобовых. . bookplants.ru Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Черкасець Опубликовано 20 января, 2016 Share Опубликовано 20 января, 2016 4 минуты назад, Бист сказал: Я по огорожі з рабиці посадив "дівочій виноград" (це назва). За два роки заплело сплошною стіною. Коли цвіте - від бджол на ньому гул стоїть, як від літаків. Восени листя багряне - краса!!!. Розмножується чубуками на три вічка - дірка ломом, вставив, полив і все. Тільки треба стригти пару раз за літо, бо дуже агресивна лоза - по 3-3,5м і лізе і по землі, і на дерева і на стіни навколо. Не вимерзає, дорослі рослини не бояться посухи. Мене влаштовує. а взимку?листя ж опаде і гуляють вітри?я не так огородити пасіку для лі та як для зими і весни щоб був затишок. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 20 января, 2016 Share Опубликовано 20 января, 2016 Значить треба садити щось з хвойних. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бист Опубликовано 22 января, 2016 Share Опубликовано 22 января, 2016 В 20.01.2016в20:29, Черкасець сказал: а взимку?листя ж опаде і гуляють вітри?я не так огородити пасіку для лі та як для зими і весни щоб був затишок. Заплітає щільно - гасить пориви вітру. А взимку продувається люба огорожа з рослин, навіть з хвойних. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 22 января, 2016 Share Опубликовано 22 января, 2016 В ?20?.?01?.?2016в19:29, targal сказал: обсадив осінню майбутній точок Аморфа полукустарниковая. Многолетний кустарник высотой 1—2 м, семейства бобовых. . bookplants.ru Так, пане Василю. цікава рослина! Ось тут все про неї. http://tochok.info/forum/index.php?/topic/3932-аморфа-кустарниковая/&do=findComment&comment=87541 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
BVL_Studio Опубликовано 23 января, 2016 Share Опубликовано 23 января, 2016 В 20.01.2016в20:23, Бист сказал: Я по огорожі з рабиці посадив "дівочій виноград" (це назва). За два роки заплело сплошною стіною. Коли цвіте - від бджол на ньому гул стоїть, як від літаків. Восени листя багряне - краса!!!. Розмножується чубуками на три вічка - дірка ломом, вставив, полив і все. Тільки треба стригти пару раз за літо, бо дуже агресивна лоза - по 3-3,5м і лізе і по землі, і на дерева і на стіни навколо. Не вимерзає, дорослі рослини не бояться посухи. Мене влаштовує. У меня такой виноград зарос за 20 лет весь огород, там и корневая мама не горюй, еле вывел и еще борюсь но на заборе оставил теперь только следить нужно чтоб в огород не лез Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
MaXUA123 Опубликовано 17 декабря, 2016 Share Опубликовано 17 декабря, 2016 Питання до тих хто огороджував пасіку очеретом. Або хоть раз бачив таку огорожу. Якої товщини потрібно робити забор з очерету? І скільки потрібно того очерету на 40м. забору? Може хтось уже має досвід виготовлення такого забору? Ще цікавить скільки приблизно потрібно потратити часу щоб зробить такий забор? Чому питаю - сьогодні почав заготовляти очерет, так приблизно за 3 години вдалося заготовити, по моїм підрахункам метрів на від 8 до 12. То я й засомнівавсь чи варта шкурка вичинки? Правда снопи прийшлось носити на верх долини метрів з 100. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
vladimir5 Опубликовано 17 декабря, 2016 Share Опубликовано 17 декабря, 2016 13 минуты назад, MaXUA123 сказал: Питання до тих хто огороджував пасіку очеретом. Або хоть раз бачив таку огорожу. Якої товщини потрібно робити забор з очерету? І скільки потрібно того очерету на 40м. забору? Може хтось уже має досвід виготовлення такого забору? Ще цікавить скільки приблизно потрібно потратити часу щоб зробить такий забор? Чому питаю - сьогодні почав заготовляти очерет, так приблизно за 3 години вдалося заготовити, по моїм підрахункам метрів на від 8 до 12. То я й засомнівавсь чи варта шкурка вичинки? Правда снопи прийшлось носити на верх долини метрів з 100. Я на початку свого пасічникування, на початку 90-х коли ще небуло ніякого паркану, зробив з очерету метрів 20.Це набагато краще чим нічого, особливо раньою весною, коли дмуть пронизливі вітри і затримується розвиток сімей. Через десяток років замінив його на деревьяний 2-х метровий.Але в ньому за 10-15рокі згнили жердини до яких кріпляться дошки.Товщина зобору з очерету така, щоб не продував вітер=5-10 см. Скільки часу-у вас попереду зима і весна, так що можно без напрягу загородити пасіку. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
InVinoVeritas Опубликовано 17 декабря, 2016 Share Опубликовано 17 декабря, 2016 28 минут назад, MaXUA123 сказал: Питання до тих хто огороджував пасіку очеретом. Або хоть раз бачив таку огорожу. Якої товщини потрібно робити забор з очерету? І скільки потрібно того очерету на 40м. забору? Може хтось уже має досвід виготовлення такого забору? Ще цікавить скільки приблизно потрібно потратити часу щоб зробить такий забор? Чому питаю - сьогодні почав заготовляти очерет, так приблизно за 3 години вдалося заготовити, по моїм підрахункам метрів на від 8 до 12. То я й засомнівавсь чи варта шкурка вичинки? Правда снопи прийшлось носити на верх долини метрів з 100. Шкурка вычинка стоит. У нас в колхозе, територия на которой выращивали саженцы овощей была огорожена 30 лет. А знакомый пасечник 5 лет назад сделал из камыша прямоугольную ограду и назиму туда заносит. Толщина у него около 15 см. На овощеводстве до 15-20 см. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Жало Опубликовано 17 декабря, 2016 Share Опубликовано 17 декабря, 2016 22 минуты назад, MaXUA123 сказал: Якої товщини потрібно робити забор з очерету? І скільки потрібно того очерету на 40м. забору? Якщо будеш робити товстим більше 5-7 см то він буде погано продуватись вітрами в дощову пору і буде гнити швидше. Також не потрібно ставити очерет на землю, а зробити в стані підвішеного 7 см. від землі. Також потрібно зважати на північну та південну сторони. Як тимчасова огорожа то може простояти і 5 років, якщо з сусідами в добрих відносинах. А так спалюючи листя чи траву згорає за 10-15 хвилин. Краще із старого шифера. У ваших краях багато покинутих сільських будівель. І є такі дядьки, які цим займаються (торгівля б/у шифером). То буде надійніше. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
vladimir5 Опубликовано 17 декабря, 2016 Share Опубликовано 17 декабря, 2016 5 минут назад, Жало сказал: Якщо будеш робити товстим більше 5-7 см то він буде погано продуватись вітрами в дощову пору і буде гнити швидше. Також не потрібно ставити очерет на землю, а зробити в стані підвішеного 7 см. від землі. Також потрібно зважати на північну та південну сторони. Як тимчасова огорожа то може простояти і 5 років, якщо з сусідами в добрих відносинах. А так спалюючи листя чи траву згорає за 10-15 хвилин. Краще із старого шифера. У ваших краях багато покинутих сільських будівель. І є такі дядьки, які цим займаються (торгівля б/у шифером). То буде надійніше. Згоден, з старого шиферу надійніший варіант. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
MaXUA123 Опубликовано 17 декабря, 2016 Share Опубликовано 17 декабря, 2016 10 минут назад, Жало сказал: Якщо будеш робити товстим більше 5-7 см то він буде погано продуватись вітрами в дощову пору і буде гнити швидше. Також не потрібно ставити очерет на землю, а зробити в стані підвішеного 7 см. від землі. Також потрібно зважати на північну та південну сторони. Як тимчасова огорожа то може простояти і 5 років, якщо з сусідами в добрих відносинах. А так спалюючи листя чи траву згорає за 10-15 хвилин. Краще із старого шифера. У ваших краях багато покинутих сільських будівель. І є такі дядьки, які цим займаються (торгівля б/у шифером). То буде надійніше. Як впливає північна і південна сторона? Планую забор поставить від грядок з півночі на південь, там виходить що вітер найбільше задуває. А з півдня і півночі там хати, відтіль вітру не буде. Від дороги думаю треба шифер ставить бо мало чого, ще хтось підпалить. 12 минуты назад, vladimir5 сказал: Згоден, з старого шиферу надійніший варіант. Та я теж над цим думаю, але стопчики з дуба років 3 назад забитонірував, так вони і стоять. На шифер краще б булоб нові ставити. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Лавр Опубликовано 17 декабря, 2016 Share Опубликовано 17 декабря, 2016 багато чого залежатиме від кількості прожилок і якості самого очерету. Навіть трухлявий стоїть, якщо якісно ув*язаний і не розгойдується вітром. Товщина в вистачить і в 3-4 см. Якщо валити очерет по льоду кобилою то за день з запасом накосите. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.