Перейти к содержанию

Чем огородить пасеку

Гость Sidor

Рекомендуемые сообщения

З очерету-то була перша моя огорожа навколо пасіки. Зараз 2х метровий паркан з 20мм і 15мм дошки.Попереджую тих, хто буде робити такий самий-горизонтальні жерді не довговічні,якийсь десяток років і підгнивають і тоді паркан падає.Якби зараз робив,то стовби бетонні,замістьжердин кутник, до нього деревьяний брусок, а до бруска прибивав би дошку.Але я якщо і буду перероблювати свій, то тільки з профіля. 

А якщо городити треба вже, а можливостей на придбання немає, то в рух ідуть усі підручні засоби. В мене наприклад з плоского і класичного шиферу - частина вживаного, частина нового збереглась - нічого, постоїть паркан, та й ми ж невічні,а згодом можна потрохи покращувати. Щодо рослинного паркану - то це тривалий процес, та й щоб зробити його щільним від протягом - то певно не так і просто. 

дуже красиву огорожу з ялівців побачив на пасіці Кшіштофа Лоца. Тут вся проблема в часі.

http://hostingkartinok.com/show-image.php?id=24a227240fb7fcb1aa954f25518d58c6

дуже красиву огорожу з ялівців побачив на пасіці Кшіштофа Лоца. Тут вся проблема в часі.

Навіть не віриться що таке можна зробити.

• 5 weeks later...

Навіть не віриться що таке можна зробити.

Було б бажання та здоров"я!:IMHO:

• 1 month later...
В 11/7/2015в12:05, Галичанин сказал:

А якщо городити треба вже, а можливостей на придбання немає, то в рух ідуть усі підручні засоби. В мене наприклад з плоского і класичного шиферу - частина вживаного, частина нового збереглась - нічого, постоїть паркан, та й ми ж невічні,а згодом можна потрохи покращувати. Щодо рослинного паркану - то це тривалий процес, та й щоб зробити його щільним від протягом - то певно не так і просто. 

Підтримую.У мене забор із б/у шіфера.Низ прикопав на5-10см щоб не було піддування.

В 08.11.2015в14:25, beemovie сказал:

12 часа назад, Иваныч сказал:

Підтримую.У мене забор із б/у шіфера.Низ прикопав на5-10см щоб не було піддування.

я наоборот внизу трохи зробив протяг,влітку шифер нагрівається і на пасіці як в пеклі,бджоли також менш викучуються:IMHO:

Ось моя огорожа. 

IMG_20131124_143409.jpg

100_1596.JPG

8 минут назад, Мирошнык сказал:

Ось моя огорожа. 

IMG_20131124_143409.jpg

100_1596.JPG

класно,вулики пофарбовані не славнозвісною єко-краскою з червоної цегли?

36 минуты назад, Черкасець сказал:

єко-краскою з червоної цегли?

Ні,обичною бюджетною маслянною..

21 часа назад, Мирошнык сказал:

Ні,обичною бюджетною маслянною..

всерівно гарно тин,вулики персик цвіте, молодець.

Я по огорожі з рабиці посадив "дівочій виноград"  (це назва). За два роки заплело сплошною стіною. Коли цвіте - від бджол на ньому гул стоїть, як від літаків. Восени листя багряне - краса!!!. Розмножується чубуками на три вічка - дірка ломом, вставив, полив і все. Тільки треба стригти пару раз за літо, бо дуже агресивна лоза - по 3-3,5м і лізе і по землі, і на дерева і на стіни навколо. Не вимерзає, дорослі рослини не бояться посухи. Мене влаштовує. :)

4 минуты назад, Бист сказал:

Я по огорожі з рабиці посадив "дівочій виноград"  (це назва). За два роки заплело сплошною стіною. Коли цвіте - від бджол на ньому гул стоїть, як від літаків. Восени листя багряне - краса!!!. Розмножується чубуками на три вічка - дірка ломом, вставив, полив і все. Тільки треба стригти пару раз за літо, бо дуже агресивна лоза - по 3-3,5м і лізе і по землі, і на дерева і на стіни навколо. Не вимерзає, дорослі рослини не бояться посухи. Мене влаштовує. :)

а взимку?листя ж опаде і гуляють вітри?я не так огородити пасіку для лі та як для зими і весни щоб був затишок.

Значить треба садити щось з хвойних.

В 20.01.2016в20:29, Черкасець сказал:

а взимку?листя ж опаде і гуляють вітри?я не так огородити пасіку для лі та як для зими і весни щоб був затишок.

Заплітає щільно - гасить пориви вітру. А взимку продувається люба огорожа з рослин, навіть з хвойних.

В ?20?.?01?.?2016в19:29, targal сказал:

Так, пане Василю. цікава рослина! Ось тут все про неї.

http://tochok.info/forum/index.php?/topic/3932-аморфа-кустарниковая/&do=findComment&comment=87541

В 20.01.2016в20:23, Бист сказал:

У меня такой виноград зарос за 20 лет весь огород, там и корневая мама не горюй, еле вывел и еще борюсь но на заборе оставил теперь только следить нужно чтоб в огород не лез

• 10 months later...

:helpme::helpme::helpme:Питання до тих хто огороджував пасіку очеретом. Або хоть раз бачив таку огорожу.

Якої товщини потрібно робити забор з очерету? І скільки потрібно того очерету на 40м. забору?

Може хтось уже  має досвід виготовлення такого забору?

Ще цікавить скільки приблизно потрібно потратити часу щоб зробить такий забор?

Чому питаю - сьогодні почав заготовляти очерет, так приблизно за 3 години вдалося заготовити, по моїм підрахункам метрів на від 8 до 12.  То я й засомнівавсь чи варта шкурка вичинки? Правда снопи прийшлось носити на верх долини метрів з 100.

13 минуты назад, MaXUA123 сказал:

:helpme::helpme::helpme:Питання до тих хто огороджував пасіку очеретом. Або хоть раз бачив таку огорожу.

Якої товщини потрібно робити забор з очерету? І скільки потрібно того очерету на 40м. забору?

Чому питаю - сьогодні почав заготовляти очерет, так приблизно за 3 години вдалося заготовити, по моїм підрахункам метрів на від 8 до 12.  То я й засомнівавсь чи варта шкурка вичинки? Правда снопи прийшлось носити на верх долини метрів з 100.

Я на початку свого пасічникування, на початку 90-х коли ще небуло  ніякого паркану, зробив з очерету метрів 20.Це набагато краще чим нічого, особливо раньою весною, коли дмуть пронизливі вітри і затримується розвиток сімей. Через десяток років замінив його на деревьяний 2-х метровий.Але в ньому за 10-15рокі згнили жердини до яких кріпляться дошки.Товщина зобору з очерету така, щоб не продував вітер=5-10 см. Скільки часу-у вас попереду зима і весна, так що можно без напрягу загородити пасіку.

28 минут назад, MaXUA123 сказал:

Шкурка вычинка стоит. У нас в колхозе, територия на которой выращивали саженцы овощей была огорожена 30 лет. А знакомый пасечник 5 лет назад сделал из камыша прямоугольную ограду и назиму туда заносит. Толщина у него около 15 см. На овощеводстве до 15-20 см.

22 минуты назад, MaXUA123 сказал:

Якщо будеш робити товстим більше 5-7 см то він буде погано продуватись вітрами  в дощову пору і буде гнити  швидше. 

Також не потрібно ставити очерет на землю, а зробити в стані підвішеного 7 см. від  землі. Також потрібно зважати на північну та південну сторони. 

Як тимчасова огорожа то може простояти і 5 років, якщо з сусідами в добрих відносинах. А так спалюючи листя чи траву згорає за 10-15 хвилин.

Краще із старого шифера. У ваших краях багато покинутих сільських будівель. І є такі дядьки, які цим займаються (торгівля б/у шифером). То буде надійніше.

5 минут назад, Жало сказал:

Якщо будеш робити товстим більше 5-7 см то він буде погано продуватись вітрами  в дощову пору і буде гнити  швидше. 

Також не потрібно ставити очерет на землю, а зробити в стані підвішеного 7 см. від  землі. Також потрібно зважати на північну та південну сторони. 

Як тимчасова огорожа то може простояти і 5 років, якщо з сусідами в добрих відносинах. А так спалюючи листя чи траву згорає за 10-15 хвилин.

Краще із старого шифера. У ваших краях багато покинутих сільських будівель. І є такі дядьки, які цим займаються (торгівля б/у шифером). То буде надійніше.

Згоден, з старого шиферу надійніший варіант.

10 минут назад, Жало сказал:

Як впливає  північна і південна сторона? Планую забор поставить від грядок з півночі на південь, там виходить що вітер найбільше задуває. А з півдня і півночі там хати, відтіль вітру не буде. Від дороги думаю треба шифер ставить бо мало чого, ще хтось підпалить.

12 минуты назад, vladimir5 сказал:

Згоден, з старого шиферу надійніший варіант.

Та я теж над цим думаю, але стопчики з дуба років 3 назад забитонірував, так вони і стоять. На шифер краще б булоб нові ставити.

багато чого залежатиме від кількості прожилок і якості самого очерету. Навіть трухлявий стоїть, якщо якісно ув*язаний і не розгойдується вітром. Товщина в  вистачить і в 3-4 см. Якщо валити очерет по льоду кобилою то за день з запасом накосите.

Заархивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.

• Создать...