Перейти к содержанию

Чем огородить пасеку

Гость Sidor

Рекомендуемые сообщения

Саме найкраще це дерен
Так це ж дерево... А мені б щось таке, щоб кури не змогли проходити...
Ну, не зовсім... Сформуєте в одне стебло - буде невелике деревце до 3-3.5 м, а сформуєте кущем, а ще в загущеній посадці в живоплоті й підстригати... Так отримаєте стінку потрібної вам висоти - можна в метра півтора чи два
А кури?..
А ружжо? :hunter::umora:

• 2 weeks later...
жолтая акация

А де взяти? :dntknw:

Читав не в одному виданні, що суцільний паркан значно гірший такого, який продувається, бо має щілини.

Ще власні спостерещення підсказують, що пасіка повинна таки трохи продуватися вітром - менше болячок типу гнильця чіпається. :IMHO:

.... этой весной не поленился -1-посадил вдоль забора три кустика лещины.......2-затем прикопал веток от лещины (у нас растет штук 8 мощных кустов лещины - только не там , где нужно для забора) -просто пригнул к земле, сделал ямку и прикопал штук 20, после того как укоренятся -весной 2012 года пересажу их вдоль забора.......и 3- срезал штук 20 веток лещины, поставил на три дня в воду. а затем моя мама пересадила их в землю и поливает ежедневно -пока что веточки имеют зеленые листья -если таким образом они примутся -буду только рад :)

Читав не в одному виданні, що суцільний паркан значно гірший такого, який продувається, бо має щілини.

Ще власні спостерещення підсказують, що пасіка повинна таки трохи продуватися вітром - менше болячок типу гнильця чіпається. :IMHO:
Попробуйте ежевикой, высота до 2-х метров, ч - з 3 года ни скотина, ни курица не проходит. Ягоды мого и очень целебная. Недостаток - при обрезке необходимо одевать кожанные перчатки с крагами (очень колючая).

post-1746-1304148128_thumb.jpg

поставил на три дня в воду. а затем моя мама пересадила их в землю и поливает ежедневно -пока что веточки имеют зеленые листья -если таким образом они примутся -буду только рад :)
Я бы каждую накрыл сверху банкой.

поставил на три дня в воду. а затем моя мама пересадила их в землю и поливает ежедневно -пока что веточки имеют зеленые листья -если таким образом они примутся -буду только рад :)
Найкраще - пластиковою пляшкою, обрізаною. Але накривати верхньою частиною і відкрутити корок - для вентиляції. Багато років користуємся цим методом, ніколи не запарювались рослини. А в герметичному ковпаку іноді "варились" при сильному сонці.

Во! :ay: Высаживаем ивовые очень плотно. По мере роста всё, что отрастает, переплетаем и стрижем. До высот около 2,5-3 метров. И непроходимое. и живое! :)

И непроходимое. и живое!

А як на рахунок медоноса? Напевно тільки пилок :) .

да они высотой примерно 35-40см...банкой не накроешь........

да они высотой примерно 35-40см...банкой не накроешь........
10-литровой :)

И непроходимое. и живое!

А як на рахунок медоноса? Напевно тільки пилок :) .
Медопродуктивність різних видів верб від 40 до 100 кг/га, от тільки цвітуть переважно дуже рано, тому товарного меду не дають. Найбільш цінні тут види, що цвітуть в травні - такі можуть дати й товарний медозбір, при цілеспрямованій до нього підготовці.

Найбільш цінні тут види, що цвітуть в травні

А як їх відрізнити? :dntknw:

Найбільш цінні тут види, що цвітуть в травні

А як їх відрізнити? :dntknw:
Відкрийте хоча б ту ж таки Вікіпедію - там є описи біля десятка видів. В Україні одна з найбільш поширених верб, які зацвітають після появи листя, пізніше інших видів, це верба біла

Відкрийте хоча б ту ж таки Вікіпедію - там є описи біля десятка видів. В Україні одна з найбільш поширених верб, які зацвітають після появи листя, пізніше інших видів, це верба біла

Та воно то так, але "Ива белая" має ще більш ніж 500 сестричок :blink: , а я не Мічурін :umora: .

Та воно то так, але "Ива белая" має ще більш ніж 500 сестричок :blink: , а я не Мічурін :umora: .
Згоден, а воно треба - всі розрізняти - нам же не для гербарію :umora: Якщо поряд є великий массив верб - будете бачити коли цвіте. А медоноси вони хороші всі. "+-" Для огорожі підійде будь-який вид - це ж не гектари засаджувати - так, для якоїсь невеликої підтримки навесні...

Для огорожі підійде будь-який вид - це ж не гектари засаджувати - так, для якоїсь невеликої підтримки навесні...

Може і так. Хоча я чомусь більше схиляюсь до посадки терну :az: .

Для огорожі підійде будь-який вид - це ж не гектари засаджувати - так, для якоїсь невеликої підтримки навесні...

Може і так. Хоча я чомусь більше схиляюсь до посадки терну :az: .
я зупинився на аличі і сніжноягіднику :ah:

А я обсадив пухиреплідником - він і росте всюди і медонос непоганий. (Цвіте орієнтовно разом з акацією) 56.jpg

• 2 years later...
И непроходимое. и живое! :)
И медоносное и плодоносящее и лекарственное :ay:post-609-1376855206_thumb.jpg post-609-1376855257_thumb.jpg post-609-1376855302_thumb.jpg Кому интересно, жду в личке.

И медоносное и плодоносящее и лекарственное :ay:post-609-1376855206_thumb.jpg post-609-1376855257_thumb.jpg post-609-1376855302_thumb.jpg Кому интересно, жду в личке.
Что это :ah:

боярышник крупноплодный

боярышник крупноплодный
:hi:

это не боярышник (глід)?

это не боярышник (глід)?
боярышник крупноплодный
Цього року вродив як ніколи. Можу бажаючим насіння підкинути.

Заархивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.

• Создать...