Jump to content

Пчёлы на балконе

Recommended Posts

Пчелы на балконе

Тут в серединке и о моих пчелках. :hi::baby: А Ваше мнение о пчелах в городе.
  • Like 4

Пчелы на балконе
Тут в серединке и о моих пчелках. А Ваше мнение о пчелах в городе.

Вопрос скорее в том, какое отношение соседей к пчелам на балконе. Ведь это многоэтажка. Некоторые могут белье за балконом сушить. И что будет при весеннем облете? это только один пример. Мне кажется, если кому то невмоготу без пчел в городе, то или перебираться на окраину в часный сектор или перезжать в деревню.
  • Like 2

ПЧЕЛИНЫЙ ЯД Агния Барто На Неглинной новый дом — В зелени балконы, Маки зреют на одном, На другом — лимоны. У одних балкон весной Будто садик подвесной, У других наоборот — Там не сад, а огород. А на третьем, как ни странно, Пчел разводит пчеловод. В новом доме — пчелы! Вот так новоселы! Утром по Неглинной Мчится рой пчелиный, А оттуда — на бульвар Собирать с цветов нектар. Пчеловод разводит пчел, Одного он не учел, Что они в конце концов Пережалят всех жильцов! Грушу бабушка несла Маленькому внуку, Вдруг на лестнице пчела Как впилась ей в руку! А вчера рыдала вслух Галя-комсомолка: У бедняжки нос распух — Укусила пчелка! Все кричат:— От ваших пчел Нет покоя людям! Мы составим протокол, Жаловаться будем! Пчеловод в защиту пчел Даже лекцию прочел. Он сказал:— Пчелиный яд Многим прописали, Доктора теперь велят, Чтоб больных кусали! И с пчелиным ядом Сестры ходят на дом. — Если так,— сказал один Худощавый гражданин,— Если их так хвалят, Пусть меня ужалят! — Я болею редко,— Говорит соседка,— Пчел боюсь я как огня, Но на всякий случай Пусть ужалят и меня, Так, пожалуй, лучше! Все старушки говорят: — Нас кусайте тоже! Может быть, пчелиный яд Делает моложе? В доме — увлеченье: Новое леченье! Об одном твердит весь дом — Пусть кусают пчелы! Даже мы теперь идем Прямо после школы К пчелам на уколы. В середине девяностых в нашем доме одна семья держала декоративных курочек с "красавцем" петушком. С очень красивым голосом... Об одном твердил весь дом — когда же это безобразие по утрам прекратится!

• Haha 2

• 3 weeks later...
Пчелы на балконе
Тут в серединке и о моих пчелках. А Ваше мнение о пчелах в городе.

Вопрос скорее в том, какое отношение соседей к пчелам на балконе. Ведь это многоэтажка. Некоторые могут белье за балконом сушить. И что будет при весеннем облете? это только один пример. Мне кажется, если кому то невмоготу без пчел в городе, то или перебираться на окраину в часный сектор или перезжать в деревню.
А якщо є така можливість - пожежний балкон на підприємстві, на якому і людей не буває? :ah:

А якщо є така можливість - пожежний балкон на підприємстві, на якому і людей не буває? :ah:
Ви певні,що на підприємстві раптом та не загориться?Вам відомо,що драбиною не користуватимуться силовики для усунення терориста?А дітлахи,що нишпорять у пошуках розваг? :dntknw:
  • Like 3

А Ваше мнение о пчелах в городе.
Правильно в клипе сказано.Пасечник без пчел-это как джигит без коня.Какое Ваше мнение о лошади на балконе?Замечено,что двух уликов,чтобы сбить оскомину мало,надо одиннадцать.....Дайош табун!!!! :ole_ole::ole_ole::ole_ole:
  • Like 1

Ви певні,що на підприємстві раптом та не загориться?Вам відомо,що драбиною не користуватимуться силовики для усунення терориста?А дітлахи,що нишпорять у пошуках розваг? :dntknw:
Ви, очевидно, не проглянули ютуб. Там є й фото розміщення вуликів. Балкон був таким, що редактор раз пожартував - "Не буде меду,- поставим на їх місце бичків на відгодівлю". Слава Богу. тоді у нас про силовиків не думали. Та й сходи пожежні на поверхи були збоку в приміщенні . Це - балкон впоперек усього поверху . Там бджоли були 12 років. І нікому не заважали. Гляньте там десь на відео
у серединці про "Київьку правду", зрозумієте. А видавництво було під охороною, - друк будь-яких видань завжди під охороною. Тож ніхто туди доступу й не мав. Додам пару фото, для тих у кого часу немає проглядати відео.post-6465-1387469870_thumb.jpg post-6465-1387469911_thumb.jpg
  • Like 1

• 1 month later...
А це в Німеччині наші послідовники... :ah:

• 2 months later...
Пчелы на балконе
Тут в серединке и о моих пчелках. :hi::baby: А Ваше мнение о пчелах в городе.
Не плохая идея, но это все не то.
В багатоквартирному будинку важко заручитись підтримкою сусідів та отримати схвалення розміщення вулика на балконі. Колись дуже давно був в мене колега-бджоляр, який утримував вулик в квартирі по методу " високотемпературної зимівлі методом Комісара". Вихід для бджіл він зробив через тунель в віконній рамі . На моє запитання щодо реакції сусідів він відповів: вони не знають і тому не помічають.
  • Like 1

А какой европасечный закон регулирует этот щекотливый процесс???Или достаточно чтоб не видели соседи?И если кто-то стырил кошелек,но никто не видел,то это нормально???

• Like 1

У страха глаза велики. Только услышат - сразу окажется, что всем теоретически потенциально наверное когда-нибудь случайно может помешать... У меня товарищ занимается установкой мачт и антенн сотовой связи. Как-то поставили новую мачту с антенной. Так сразу посыпались жалобы от жильцов ближайших домов, дескать, у всех резко начала голова болеть, давление прыгать и т.п. Ответ товарища был короткий: "А вот если мы её ещё вклюююючииим...!!!!" :umora: Так что :IMHO1: ставить, но не афишировать. Иначе даже укусы комаров и ос повесят на вас. Кто там будет разбираться - оса укусила или пчела, если уже есть потенциальный виноватый? :blink:

• Like 4

• 4 months later...
У страха глаза велики.

Voblin_UA, Золоті слова. Якщо по- людські з сусідами, то все буде добре. У мене на дачі на 6 сотках вся пасіка, якщо не на кочівлі. А один вулик стоїть за півтора метра від сітки з сусідом. І це вже другий десяток років... Звичайно, про поліських бджіл і не мрію. І якщо з'являється хоч трохи агресивна сім'я, або десь вивожу (якщо дуже медоносна) , або ж (частіше) - сікір башка для матки. А щодо моєї епопеї на п'ятому поверсі,- то і в газеті "День" був матеріал з моїм портретом, та і телебачення теж кілька разів крутило зйомку про бджілок з мого балкона. А найбільший успіх,- це була качка 40-літрового бідона липового меду прямо в моїй лабораторії. Хоча тоді на пару тижднів поставив там же ще дві сімейки. Ото якраз фото під час взятку з липи. :ay:
  • Like 2

• 4 months later...
У страха глаза велики. Только услышат - сразу окажется, что всем теоретически потенциально наверное когда-нибудь случайно может помешать... У меня товарищ занимается установкой мачт и антенн сотовой связи. Как-то поставили новую мачту с антенной. Так сразу посыпались жалобы от жильцов ближайших домов, дескать, у всех резко начала голова болеть, давление прыгать и т.п. Ответ товарища был короткий: "А вот если мы её ещё вклюююючииим...!!!!" :umora: Так что :IMHO1: ставить, но не афишировать. Иначе даже укусы комаров и ос повесят на вас. Кто там будет разбираться - оса укусила или пчела, если уже есть потенциальный виноватый? :blink:
Ось тут ще один сюжет від закордонних колег.
Не знаю, як у кого. А у нас на Троєщині (оце спеціально придивився) усі лоджії й вікна позачинювані. Особливо "позачинялися", коли почалась компанія з склопакетами. А про заліт бджіл в інші квартири говорить той, хто цього ніколи не пробував. Бджоли дуже добре орієнтуються. Головне продумати, щоб їх посадка на прилітку була б затишною і захищеною від вітрів. От точно вже цього літа спробую відводочок чи нук підняти на свій 16-й поверх. Просто цікаво, як вони тут вживуться. Ну, а сусіди у мене позасклені та й не злі. Так що можна й спробувати. :ah:
  • Like 2

• 10 months later...

Ось тут ще один сюжет від закордонних колег. Не знаю, як у кого. А у нас на Троєщині (оце спеціально придивився) усі лоджії й вікна позачинювані. Особливо "позачинялися", коли почалась компанія з склопакетами. А про заліт бджіл в інші квартири говорить той, хто цього ніколи не пробував. Бджоли дуже добре орієнтуються. Головне продумати, щоб їх посадка на прилітку була б затишною і захищеною від вітрів. От точно вже цього літа спробую відводочок чи нук підняти на свій 16-й поверх. Просто цікаво, як вони тут вживуться. Ну, а сусіди у мене позасклені та й не злі. Так що можна й спробувати.

:ah:

Цього року був зайнятий виводом маток. Тож не вийшло. Але надія помирає останньою! :IMHO:

• Like 2

пчелкин , ніяк я вас сюди не затягну! :dntknw: Точно, у місті бджіл мало. особливо, якщо це майже всі багатоповерхівки. Отож у них на балконі і взяток буває більшим.

• Like 2

• 1 month later...
В ?14?.?12?.?2015в23:55, ДобровоЛ сказал:

Цього року був зайнятий виводом маток. Тож не вийшло. Але надія помирає останньою! :IMHO:

В ?17?.?12?.?2015в19:49, ДобровоЛ сказал:

пчелкин , ніяк я вас сюди не затягну! :dntknw: Точно, у місті бджіл мало. особливо, якщо це майже всі багатоповерхівки. Отож у них на балконі і взяток буває більшим.

Надіюсь спробувати вже цього сезону у себе на 16-му поверсі. Якось, коли був я на пасіці, сусід спостерігав біля нашого 16-го поверху рій. Так що й таке буває...:dntknw:

• Like 2

Особенно задорным взяток будет в августе, и особенно - для соседей, у которых пчёлы надыбают варящаеся варенье :D

• Thanks 1
  • Haha 1

• 3 weeks later...
В ?20?.?01?.?2016в16:35, Voblin_UA сказал:

Особенно задорным взяток будет в августе, и особенно - для соседей, у которых пчёлы надыбают варящаеся варенье :D

Це точно! Але вже люди вілвикають і від варіння варень,- простіше у магазині щось придбати вже готове.

• Like 1

20 часа назад, nibond сказал:

d1e5943c-8acd-4d4b-9ada-6476c0e4eed2-fil0,,16156564_401,00.jpga7e0ffbc2097942f44c004cdea298194.jpg

Такі підставки, як на первом фото, наш соняшник не пережили

• Like 4

• 1 year later...
В 06.02.2016 в 07:41, Вадим Василюк сказав:

Такі підставки, як на первом фото, наш соняшник не пережили

А в місті, Вадиме, - де той соняшник?:ah:

• Like 2

Боюсь, как бы пчелы не голодали. В городе взяток с липы и акации не продолжителен. А других медоносов не так и много. Хотя прошлым летом пчелы два дня кружили вокруг моего кондиционера - видно искали место для гнезда

• Like 1

• 1 month later...
В 13.02.2017 в 20:57, Rustem сказав:

Боюсь, как бы пчелы не голодали. В городе взяток с липы и акации не продолжителен. А других медоносов не так и много. Хотя прошлым летом пчелы два дня кружили вокруг моего кондиционера - видно искали место для гнезда

Дивлячись де. Я на липу виїжджаю у Київ. І на ній взяток там - місяць. Це в тому районі, де у мене були бджоли на балконі. Просто ці місця потрібно знати.:IMHO:

• Like 2

Сейчас у меня на лоджии, в квартире, на 3 этаже 9 этажки , стоит улей. Пчелам очень прохладно. Лета почти нет -западная сторона.  Дал в пакете 0,5 литра сиропа -почти весь на полу.  В общем для весеннего развития очень неудобно. 

• Like 2
  • Thanks 1

• Алёнка changed the title to Пчёлы на балконе