Jump to content

Пчёлы на балконе

Recommended Posts

В 11.06.2018 в 18:14, Васильич сказал:

Знаю три адреса где держат пчел в Киеве- два на Батыевой горе . Ул Головка и Преображенская. И третий на Совках- на Ахтырской. У самого руки чешутся привезти их на 21 этаж. Уже неоднократно на балконе ловил и выпускал на волю залетевших.

Рои?:ah:

• Like 3

Да нет , просто единичные залетевшие в гости.

• Like 3

• 4 months later...

Так, балкони різними бувають.:IMHO:

• Like 2

• 3 months later...

Бачив якось ще одне відео. Бджіл розводять і на дахах багатоповерхівок в Канаді.:umora:

• Like 2

• 11 months later...
20.03.2017 в 21:46, ДобровоЛ сказав:

У мене таких проблем не було - поряд був радгосп-комбінат "Пуща -Водиця" з його (тепер вже колишніми) садами, полями суниці й трав. А в міжряддях саду - золотарник та іші медоноси. Поряд - Сирецький парк.:ay:

До речі, на липу я виїжджаю в Київ, у парки вже вп'яте. Продовжуваність взятку там - цілий місяць. Деякі липи ростуть над асфальтом, а інші у парку, а ще там різні сорти її посаджені. То у й цвітіння розтягнене.:IMHO:

• Like 2

18.05.2018 в 13:29, SoulflyUA сказав:

Что ж поделать... буду имитировать балконные пчеловодство)))))

Мій перший пасічний балкон був на дачі. Я її якраз так і спроектував й збудував. Тоді злодії й вулики крали. Тепер лише інструмент та цінні речі.:dntknw:

• Like 2

• 6 months later...
11.06.2018 в 18:14, Васильич сказав:

Знаю три адреса где держат пчел в Киеве- два на Батыевой горе . Ул Головка и Преображенская. И третий на Совках- на Ахтырской. У самого руки чешутся привезти их на 21 этаж. Уже неоднократно на балконе ловил и выпускал на волю залетевших.

На 21-й поверх то все-таки високо . Але головне у цій справі, щоб у них був взяток та затишок. :IMHO:

• Like 2

24.03.2018 в 10:15, SoulflyUA сказав:

Если Вы на последнем этаже, то почему б на крыше не сделать (если есть доступ)?

Так они вообще никому мешать не будут и работать с ними удобно - простор!

--------------------------------------

Пчелам в городе быть!

Говорять он, що там обкрадають навіть великі  мотори на ліфтах. А з бджолами злодії точно розберуться швидко. Ви ж там не будете сидіти постійно? :ah:

• Like 2

16.01.2019 в 19:26, Васильич сказав:

Да нет , просто единичные залетевшие в гости.

Ну, Васильовичу, може цього року все ж спробуєте завести пару вуликів на 21-му поверсі? :ah:

• Like 2

В 13.04.2017 в 22:00, Шульц сказал:

Я не маю бджіл на балконі, а тим більше у Києві. Але якось працював на проспекті Свободи під час цвітіння липи. Під липами земля була мокра від нектару.  Думаю якби там десь поряд були бджілки медку піднесли б. А от про якість такого меду то вже інша розмова.

То була медова роса і падь, яку виділяє попелюха та інші комахи, що живляться листям липи. Мед з нього дуже цінний для людини, але на зиму бджолам не підходить.  Ну, а я десь приблизно там років п"ять тому бачив вулика на балконі п"ятиповерхівки.:hmm:

• Like 2

19.04.2021 в 13:09, Len Don сказав:

На 21-й поверх то все-таки високо . Але головне у цій справі, щоб у них був взяток та затишок. :IMHO:

Цікаво стало, чи полетить бджола на таку висоту та ще й у Києві?.. :ah::(

• Like 1

• 1 month later...
24.04.2021 в 22:23, Len Don сказав:

Цікаво стало, чи полетить бджола на таку висоту та ще й у Києві?.. :ah::(

Не знаю за 21-й поверх. А ось на мій дачний балкон, порослий квітуючою актинідією, днів із  три тому залетів у ловушку рій десь на рамок з п'ять.:ah: :ay:

• Like 2

• 2 years later...
8 хвилин тому, ДобровоЛ сказав:

Але я ж у місті.:dntknw: 

Балкон маєте?

• Like 2
  • Haha 1

03.07.2023 в 20:14, gardener сказав:

Балкон маєте?

Тут у місті не так то просто завести блжіл. Потрібно дотримуватися санітарних норм і за цим добре слідкують. Навіть мурах пару разів на місяць ходять і перевіряють, щоб не завелися які шкідливі.:dntknw:

• Like 1