Андрій Сумчанин Опубликовано 1 марта, 2013 Share Опубликовано 1 марта, 2013 27 лютого в мене був масовий обліт,на жаль не був присутній - був на роботі. ? Оресте, ви ще працюєте на іншій роботі, тримаючи пасіку 200 сімей??????????? Я тримаю 100 сімей і жодного дня не працював десь ще і ніколи не буду працювати. Пасіка власна - моя основна робота, була і буде. А працювать "на дядю" за пару тисяч гривень - вибачте, не розумію. В мене знайомий тримає 130 сімей і ще працює на заводі токарем-карусельщиком, питаю його "чого ти на завод ходиш? тримай 200 сімей і живи", а він каже "пенсію треба заробити..." Я коли почув що йому пенсію від держави треба заробити, зо сміху за живіт хватався. Не розумію, люди за 1000 грн в далекому майбутньому витрачають час зараз, коли можна зараз, будучи молодим, заробити скільки сам хочеш, і на старості їздити по курортах. Хоча цей знайомий вже не раз мені говорив, що піде з заводу, та не йде, бо боїться, їх привчили ще при радянських часах так жити, а стереотипи річ вперта. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ракетин Опубликовано 1 марта, 2013 Share Опубликовано 1 марта, 2013 їх привчили ще при радянських часах так жити, а стереотипи річ вперта. ? Может он плохо зимует? И, как следствие, мало мёда... со всеми вытекающими. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
zuchter Опубликовано 1 марта, 2013 Share Опубликовано 1 марта, 2013 А працювать "на дядю" за пару тисяч гривень - вибачте, не розумію. ? А якщо долларів? Я тримаю 100 сімей і жодного дня не працював десь ще і ніколи не буду працювати. ? Нажаль, не всі мають нерухомість у столиці РФ Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Король Орест Опубликовано 1 марта, 2013 Share Опубликовано 1 марта, 2013 Оресте, ви ще працюєте на іншій роботі, тримаючи пасіку 200 сімей ? Маю 220 сімей.Працюю на опалювальний сезон -оператором котельні(обладнання німецьке,повністю автоматизоване),зарплата ~1200гр.1 сутку працюю -3 в дома,із листопада по 15 квітня.На цю роботу я не пішов щоб заробляти гроші, а завдяки цій роботі я за зимовий період до наступного сезону готовий на 100%,вдома всього зробити не встигав. Для мене також -пасіка основна робота. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Андрій Сумчанин Опубликовано 1 марта, 2013 Share Опубликовано 1 марта, 2013 Может он плохо зимует? И, как следствие, мало мёда... со всеми вытекающими. ? Пчеловод он опытный, трудяга, всё отлажено. На пасеке его бывал не раз, порядок как положено. Зимует хорошо из года в год, пчелы породистые, маток выводит сам, ульи корпусные, механизирует всё потихоньку кочует, мёду берёт ежегодно 4-5 тонн, пакетами полпасеки с весны продаёт, выторг имеет хороший ежегодно. А заводик не может отпустить, пунктик в голове на этот счёт. По этому пунктику я с ним и спорю. А якщо долларів? ? Зарплати в доларах тільки в Києві, всі в Києві жить не будем, міста не вистачить. не всі мають нерухомість у столиці РФ ? zuchter Нерухомістю в Москві я став володіти останні півроку, і то це вимушено, бо людину рідну і дуже дорогу втратив через трагічний випадок. Життя так розпорядилося... А з пасікою по-серйозному ще з шкільних і особливо почав з студентських років, вона мене в житті піднімала, а я її, так і понині. Маю 220 сімей.Працюю на опалювальний сезон -оператором котельні(обладнання німецьке,повністю автоматизоване),зарплата ~1200гр.1 сутку працюю -3 в дома,із листопада по 15 квітня.На цю роботу я не пішов щоб заробляти гроші, а завдяки цій роботі я за зимовий період до наступного сезону готовий на 100%,вдома всього зробити не встигав. Для мене також -пасіка основна робота. ? Орест, зрозумів вас. То у вас підробіток взимку, а пасіка - основна робота. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Король Орест Опубликовано 1 марта, 2013 Share Опубликовано 1 марта, 2013 То у вас підробіток взимку ? Не стільки підробіток як - на роботі збиваю рамки ~800шт,перетоплюю віск-відповідно роблю свічки,готую прививочні планки(мисочки роблю із воску) .... і тд. тобто підганяю все що мені буде потрібно на весну-літо. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 1 марта, 2013 Share Опубликовано 1 марта, 2013 а він каже "пенсію треба заробити..." Я коли почув що йому пенсію від держави треба заробити, зо сміху за живіт хватався. Не розумію, люди за 1000 грн в далекому майбутньому витрачають час зараз, коли можна зараз, будучи молодим, заробити скільки сам хочеш, і на старості їздити по курортах. Якщо не секрет, відклали вже "на старість"? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
dnepro-bee Опубликовано 1 марта, 2013 Share Опубликовано 1 марта, 2013 Я коли почув що йому пенсію від держави треба заробити, зо сміху за живіт хватався. Не розумію, люди за 1000 грн в далекому майбутньому витрачають час зараз ? Не дай Бог, конечно, но один случайный кирпич на голову, скользкая дорога, малознакомые "друзья" в подъезде, пенёк на пасеке или 100тысячный корпус с мёдом поднятый "неправильно"... и вам может статься не до смеха. И 1000грв, в лучшем случае, будет казаться единственным спасением. Юношеский максимализм у вас ещё в ...опе. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
..... Опубликовано 1 марта, 2013 Share Опубликовано 1 марта, 2013 Я тримаю 100 сімей і жодного дня не працював десь ще і ніколи не буду працювати. Пасіка власна - моя основна робота, була і буде. А працювать "на дядю" за пару тисяч гривень - вибачте, не розумію ? "Никогда не говори "никогда"" жизнь такая "с..ка"... Сегодня и у меня облтелась , аж одна так как все остальные стоят в помещении . Лёт был не очень сильный . +8 и ветер средний ? А мои сидят ,ждут тепла, которое прогнозируют через неделю. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Король Орест Опубликовано 1 марта, 2013 Share Опубликовано 1 марта, 2013 На скільки знаю +-тисячу дають тому, хто працював і біля тисячі, хто взагалі не працював. Чи ні??? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 1 марта, 2013 Share Опубликовано 1 марта, 2013 На скільки знаю +-тисячу дають тому, хто працював і біля тисячі, хто взагалі не працював. Чи ні??? Так було, для людей, що народились до 1967 року (якщо не помиляюсь) . Діяла солідарна система пенсійного забезпечення. Коли всі працюючі платили пенсію всім пенсіонерам. І непрацюючим призначалась соціальна пенсія. Зараз пенсію кожен заробляє собі сам. І тому, хто не працює, пенсії не буде! Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
petrycho Опубликовано 1 марта, 2013 Share Опубликовано 1 марта, 2013 Працюю на опалювальний сезон -оператором котельні ? При Союзе так работали многие пчеловоды. Ещё у деда мороза хороший график - сутки, через 365. Сегодня будили пчёл, (почистили) летать начали как сумашедшие. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ktish Опубликовано 1 марта, 2013 Share Опубликовано 1 марта, 2013 Я коли почув що йому пенсію від держави треба заробити, зо сміху за живіт хватався. Не розумію, люди за 1000 грн в далекому майбутньому витрачають час зараз ? Не дай Бог, конечно, но один случайный кирпич на голову, скользкая дорога, малознакомые "друзья" в подъезде, пенёк на пасеке или 100тысячный корпус с мёдом поднятый "неправильно"... и вам может статься не до смеха. И 1000грв, в лучшем случае, будет казаться единственным спасением. Вот-вот, абсолютно согласен. Хорошо если доходы позволят накопить на старость, так чтоб ездить на курорты. Но на практике на лекарства уходят все сбережения. И тогда заработанная тысяча единственное спасение. Юношеский максимализм у вас ещё в ...опе. по высказываниям похоже на то. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
гигиги Опубликовано 1 марта, 2013 Share Опубликовано 1 марта, 2013 Підтримую А. Сумчанина. Зараз людям до 35 р. сподіватися на нормальну державну пенсію в старості не варто. По-перше, пенсійний вік будуть поступово піднімати до 70 р., по-друге, якщо пенсія і буде, то символічна, щоб з голоду не вмер. Це загальносвітова тенденція. Держава буде поступово зменшувати свою участь в підримці літніх людей. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ved Опубликовано 1 марта, 2013 Share Опубликовано 1 марта, 2013 Я тоже разделяю мнение А. Сумчанина.И в отличии от людей за 35 у нас есть возможность построить жизнь так чтобы обходиться без "помощи" государства Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 1 марта, 2013 Share Опубликовано 1 марта, 2013 Підтримую А. Сумчанина. Зараз людям до 35 р. сподіватися на нормальну державну пенсію в старості не варто. По-перше, пенсійний вік будуть поступово піднімати до 70 р., по-друге, якщо пенсія і буде, то символічна, щоб з голоду не вмер. Це загальносвітова тенденція. Держава буде поступово зменшувати свою участь в підримці літніх людей. ? Повністю підтримую. Мені 35 р. і на державну "лапшу" алергія . Маю більш менш пристойну роботу і зарплату в ще державній канторі, але на пенсію не надіюсь. для того щоб мати пенсію, то потрібно уже починати накопичувати, за 25-30 відкладавши мінімум можна назбирати достатньо. Якщо відверто, то молодими людям рекомедую вільно володіти ангілйською мати гарну іт-освіту і жити вільним життям, в іншій країні. У наших краях обльоту ще не було. Чекаю наступного тижня, дорога до пасіки нарешті проізна, снігу трохи є, але він поступово тане. Зимівля, як на мене в цьому році у нас на порядок краща ніж торік. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 1 марта, 2013 Share Опубликовано 1 марта, 2013 Підтримую А. Сумчанина. Зараз людям до 35 р. сподіватися на нормальну державну пенсію в старості не варто. По-перше, пенсійний вік будуть поступово піднімати до 70 р., по-друге, якщо пенсія і буде, то Предлагаю переименовать тему" А будет ли у пасечника госпенсия" Мне 56 И 7 лет стажа Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yura Опубликовано 1 марта, 2013 Share Опубликовано 1 марта, 2013 Повністю підтримую. Мені 35 р. і на державну "лапшу" алергія . Маю більш менш пристойну роботу і зарплату в ще державній канторі, але на пенсію не надіюсь. для того щоб мати пенсію, то потрібно уже починати накопичувати, за 25-30 відкладавши мінімум можна назбирати достатньо. Якщо відверто, то молодими людям рекомедую вільно володіти ангілйською мати гарну іт-освіту і жити вільним життям, в іншій країні. І я повністю підтримую таку позицію. Хоч нажаль не маю за спиною доходу з пасіки, і доводиться працювати на дядю (і з такою роботою зараз важко). І чим довше працюю на когось тим більше розумію що надіятись на пенсію не варто (горбатячись на когось дожити до неї шансів залишається все менше). Залишається тільки бути оптимістом, і сподіватись на краще. Обльоту ще не було, хоч на вулиці вдень плюси, але справжню весну обіцяють після 7-го березня. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
staslife7 Опубликовано 1 марта, 2013 Share Опубликовано 1 марта, 2013 Повністю підтримую. Мені 35 р. і на державну "лапшу" алергія . Маю більш менш пристойну роботу і зарплату в ще державній канторі, але на пенсію не надіюсь. для того щоб мати пенсію, то потрібно уже починати накопичувати, за 25-30 відкладавши мінімум можна назбирати достатньо. Якщо відверто, то молодими людям рекомедую вільно володіти ангілйською мати гарну іт-освіту і жити вільним життям, в іншій країні. ? Не знаю як пенсія, а зарплата поки що = 1000$+на бензин+оренда авто+соц. пакет.... але пару тройку вуликів мати потрібно. Коли настане пенсійний вік, то яким би не був розмір пенсії, за наявності сили у м`язах, світлого розуму і певних навичок, зайвий вулик у дворі буде гарною доточкою. Бджілки мої сидять, не літають. Тепла на потолочинах не відчувається, але завтра вже покладу пет. плівку, вважаю вже час. Чекаю тепла для ревізії та чистки. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Андрій Сумчанин Опубликовано 1 марта, 2013 Share Опубликовано 1 марта, 2013 Якщо не секрет, відклали вже "на старість"? ? Відкладаю по-тихеньку, працюю і відкладаю. Не дай Бог, конечно, но один случайный кирпич на голову, скользкая дорога, малознакомые "друзья" в подъезде, пенёк на пасеке или 100тысячный корпус с мёдом поднятый "неправильно"... и вам может статься не до смеха.И 1000грв, в лучшем случае, будет казаться единственным спасением.Юношеский максимализм у вас ещё в ...опе. ? по высказываниям похоже на то ? Глупые высказывания не комментирую. Я взрослый человек, а не юноша с соплями под носом, мне пошёл четвёртый десяток лет и даю отчёт своим словам полностью, которые здесь пишу. Вам хочется работать на пенсию - пожалуйста. Мой выбор другой. А у кого что в голове - "...опа" или мозги - это ещё разобраться надо. Мне 56 И 7 лет стажа ? А мне 31 и 0 лет стажа, и живу спокойно, и за какие-то подачки от государства в будущем вообще не думаю. Благо есть возможность откладывать, вкладывать в недвижимость, думать о нормальном обеспеченном будущем и делать всё для этого. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
metrolog Опубликовано 1 марта, 2013 Share Опубликовано 1 марта, 2013 27 лютого в мене був масовий обліт,на жаль не був присутній - був на роботі. ? Оресте, ви ще працюєте на іншій роботі, тримаючи пасіку 200 сімей??????????? Я тримаю 100 сімей і жодного дня не працював десь ще і ніколи не буду працювати. Пасіка власна - моя основна робота, була і буде. А працювать "на дядю" за пару тисяч гривень - вибачте, не розумію. В мене знайомий тримає 130 сімей і ще працює на заводі токарем-карусельщиком, питаю його "чого ти на завод ходиш? тримай 200 сімей і живи", а він каже "пенсію треба заробити..." Я коли почув що йому пенсію від держави треба заробити, зо сміху за живіт хватався. Не розумію, люди за 1000 грн в далекому майбутньому витрачають час зараз, коли можна зараз, будучи молодим, заробити скільки сам хочеш, і на старості їздити по курортах. Хоча цей знайомий вже не раз мені говорив, що піде з заводу, та не йде, бо боїться, їх привчили ще при радянських часах так жити, а стереотипи річ вперта. «Глухому много чуется, а слепому много видится.» Ну а что того, 130 или 200 семей, это же не 10 000 семей. У человека просто высокая производительность труда, вот он что бы время скоротать и ходит на работу. И не у всех пенсия в 1 000 грн. есть и 30 000 грн. и большинство из них в прошлом тоже были пчеловодами. А смеется хорошо тот, кто смеется последним (на пенсии). Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
RichDad Опубликовано 1 марта, 2013 Share Опубликовано 1 марта, 2013 прочитавши книжки Роберта Кіосакі (мій фінансовий вчитель), розумієш суть капіталістичної економіки... І хоч це і американський письменник, але його ідеї (Квадрант грошового потоку, поняття "активу" і "пасиву", необхідність фінансової освіти в школах, ... ) працюють всюди (крім диктаторських режимів)... Так от, він радить виходити на пенсію до 40 років і жити в своє задоволення. Тобто, в ідеалі, до 40 років Ви заробляєте пару мільйончиків (бажано доларів), правильно їх інвестуєте (наприклад в нерухомість) і далі живете з пасивного доходу (наприклад з рентних платежів за нерухомість). От і я на пенсію не розраховую, а планую купити ліквідну нерухомість. В Києві осика почала випускати волохаті бруньки. Температура інколи піднімається протягом дня до +8 С. До бджіл не їздив, не вистачає часу п.с. останнього разу їздив місяць назад, 1 сімейка осипалась (подробиці в моєму блозі) Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 1 марта, 2013 Share Опубликовано 1 марта, 2013 А смеется хорошо тот, кто смеется последним (на пенсии). Наскільки я знаю, згідно статистики кожен третій чоловік до пенсії не доживає (це по даним 2005 року), а враховуючи що вік пенсійний поступово піднімуть і екологія в нас тільки гіршає, то скоро буде кожен другий до пенсії не доживати. Тому не бачу сенсу на це тратити роки свого життя. Можливо як зміниться влада і зміниться відношення до соціальних стандартів я зміню думку, але на разі...... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
metrolog Опубликовано 1 марта, 2013 Share Опубликовано 1 марта, 2013 А смеется хорошо тот, кто смеется последним (на пенсии). Тому не бачу сенсу на це тратити роки свого життя. А пока пусть другие вкалывают? Можливо як зміниться влада і зміниться відношення до соціальних стандартів я зміню думку, але на разі...... Ну тогда уже свое слово скажем? «Мы своего не отдадим ну и от чужого не откажемся». Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 1 марта, 2013 Share Опубликовано 1 марта, 2013 Наскільки я знаю, згідно статистики кожен третій чоловік до пенсії не доживає (це по даним 2005 року), а враховуючи що вік пенсійний поступово піднімуть і екологія в нас тільки гіршає, то скоро буде кожен другий до пенсії не доживати. Тому не бачу сенсу на це тратити роки свого життя. Можливо як зміниться влада і зміниться відношення до соціальних стандартів я зміню думку, але на разі...... Тобто Ви відносите себе до того третього? Не надієтесь на довге життя? Чесно скажу, позиція мені здається дивною. Весь цивілізований світ страхується на всякі випадки життя. А пенсія це свого роду страховка. Я не закликаю іти працювати двірником чи прибиральницею задля пенсії. У кожного свій шлях. І кожен САМ ДЛЯ СЕБЕ заробляє умови свого життя в старості. Це наша страховка! І я згоден тратити на це роки свого життя. П.С. А якщо вдасть потрапити у список під №1, 2? "... чтобы не было мучительно больно за ..." Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.