Jump to content

Ива козья дводомна

sewerby
 Share

Recommended Posts

а сейчас каким то способом можно ее посадить и где саженцы или веточки взять? или ждать осени/весны?

• 10 months later...

P1010142.thumb.JPG.be39259a905d515be14b35c4a1e98d68.JPG

P1010141.thumb.JPG.1525283a46e32e1b852b8f5bdbeccc68.JPG

Козяча верба квітне вже більше двох тижнів

• Like 1

• 11 months later...

Хтось може підказати де можна купити саджанці верби козячої ?

У у мене є одне дерево на пасіці, то вже сьогодні бджоли почали працювати.

• Like 2

18 часов назад, Серж 82 сказал:

Хтось може підказати де можна купити саджанці верби козячої ?

У мене можна)))

• Like 2

15 годин тому, Cfif сказав:

У мене можна)))

А як ви їх робите? Якось пробував вкорінити і типу з насіння проростити,  то нічого з того не вийшло. В мене по ролях є різні дерева, в одних котиків не дуже багато,  а в інших просто тьма... Хотілось з такого дерева  пробити молодих деревець і порозсаджувати...

• Like 1

Прошлий рік посадив 200 черенків, цей рік 300 шт,правда енергетичной верби,висилали з волині ,квітує добре бджоли обліплено,росте швидко/це в ютубі надивився/тай собі насадив,принялись майже всі,в мене луки ,сиро,очерет потехеньку виводю та сажаю,:IMHO::ay:

• Like 2

Прошлий рік посадив 200 черенків, цей рік 300 шт,правда енергетичной верби,висилали з волині ,квітує добре бджоли обліплено,росте швидко/це в ютубі надивився/тай собі насадив,принялись майже всі,в мене луки ,сиро,очерет потехеньку виводю та сажаю,:IMHO::ay:
Сира місцевість ідеальна для енергетичної верби .

Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk

• Like 2
  • Thanks 1

2 часа назад, Бджолопотам сказал:

А як ви їх робите? Якось пробував вкорінити і типу з насіння проростити,  то нічого з того не вийшло. В мене по ролях є різні дерева, в одних котиків не дуже багато,  а в інших просто тьма... Хотілось з такого дерева  пробити молодих деревець і порозсаджувати...

Ця верба не вкорінюється з черенків. мабуть єдина з верб. вона пророста зразу ж в перший рік після цвітіння. майже всі висівають її насіння наступною весною. коли насіння вже мертве. Воно повинно прорости в цей же рік до червня місяця. У деяких рослин є секрети. тому і не виходить..))

• Like 9
  • Thanks 1

7 годин тому, Бджолопотам сказав:

Хотілось з такого дерева  пробити молодих деревець і порозсаджувати...

Минулорічні сіянці порозсаджував, а викопувати і пересилати вже запізно- майже місяць йде вегетація. На цей рік теж планую сіяти, можливо в контейнери.

• Like 3

3 часа назад, язичник сказал:

Минулорічні сіянці порозсаджував, а викопувати і пересилати вже запізно- майже місяць йде вегетація. На цей рік теж планую сіяти, можливо в контейнери.

Є набагато простіші способи вирощування деяких дерев. в тому числі і цієї верби. та технології і лип і кленів просто копійчані... інакше де їх набрати сотнями за копійки))

• Like 1

У мене вербою козячою  повністю усе річище заросло . Величезні кущі там її.  Зараз до неї не дістатися, бо річечка повноводною стала.:dntknw:

• Like 2
  • Sad 1

04.04.2019 в 20:48, язичник сказав:

P1010142.thumb.JPG.be39259a905d515be14b35c4a1e98d68.JPG

P1010141.thumb.JPG.1525283a46e32e1b852b8f5bdbeccc68.JPG

Козяча верба квітне вже більше двох тижнів

Щось не хоче розкриватися у мене...

• Like 3

В 15.03.2020 в 19:47, ДобровоЛ сказал:

Щось не хоче розкриватися у мене...

А у нас уже зацвіла! І бджілки на ній з'явилися!  

IMG_0030.JPG

• Like 3

6 годин тому, Pchelnik 2 сказав:

А у нас уже зацвіла! І бджілки на ній з'явилися

Квітне гарно, тільки це не козяча верба:dntknw:

• Like 3

1 час назад, язичник сказал:

Квітне гарно, тільки це не козяча верба:dntknw:

То жіноче дерево мабуть.

• Like 2
  • Thanks 1

13 годин тому, Серж 82 сказав:

То жіноче дерево мабуть.

З моїх спостережень не існує жіночої і чоловічої козячих верб. На одному дереві розпускаються майже одночасно жіночі і чоловічі сережки

• Like 1

19 годин тому, Серж 82 сказав:

То жіноче дерево мабуть.

Дякую, що тикнули носом. Навіть не задумувався над цим. Завжди думав, що то дерева запізнюються з розвитком. Бо на жіночих деревах бджоли льотають зрідка, а на чоловічих по кілька бджіл на одній сережці. Хоча гілочки на обох деревах абсолютно однакові- сірувато- зелені, як у мене на світлині

• Like 3

9 часов назад, язичник сказал:

З моїх спостережень не існує жіночої і чоловічої козячих верб. На одному дереві розпускаються майже одночасно жіночі і чоловічі сережки

У мене на пасіці два дерева, одне дає пилок, і поруч молодше деревце(котики зеленого кольору  і пилку на них немає). Я так думаю що то жіночі і буду збирати з них насіння.

На відео дерево котики якого з тичинками (пилконосять). Сусіднє деревце з маточковими квітками не додумався відзняти. Може іншим разом спробую.

• Like 4
  • Thanks 1

В 19.03.2020 в 12:02, Pchelnik 2 сказал:

А у нас уже зацвіла! І бджілки на ній з'явилися!  

IMG_0030.JPG

А пчелка , кажись, дикорослая...:ah:

• Like 1
  • Haha 1

• 3 weeks later...

А підкажіть як козяча верба реагує на стрижку? Наприклад щороку відразу після цвітіння підстригти її коротко та залишати до наступного року на цвітіння з однорічного приросту? Так би і кроликам було що погризти і бджілкам і декоративний невеликий кущ разом.

Лозові види верби так вирощують.

• Like 1

10 годин тому, sitava сказав:

А підкажіть як козяча верба реагує на стрижку? Наприклад щороку відразу після цвітіння підстригти її коротко та залишати до наступного року на цвітіння з однорічного приросту? Так би і кроликам було що погризти і бджілкам і декоративний невеликий кущ разом.

Лозові види верби так вирощують.

Вам верба для меду чи для понтів? Якщо для меду, то будь- яке обрізування зменшує кількість квітнучих сережок. Якщо обрізати для понтів, то навіщо дерево мучити?

• Haha 1

1 час назад, язичник сказал:

Вам верба для меду чи для понтів? Якщо для меду, то будь- яке обрізування зменшує кількість квітнучих сережок. Якщо обрізати для понтів, то навіщо дерево мучити?

Як грубо. Якщо не знаєте як вирощують вербу на лозу то краще б не відписувались.

На батьківщині усі верби в селі вздовж річки використовуються і мають вигляд десь такий, лише сам штамб висотою півтора метра:

images?q=tbn%3AANd9GcRk2-Yv4TLwW8vcCPU_adBOBarEpm5g6EEYMQ7S8tRbvPY30qPS&usqp=CAU

Плетуть кошики, заготовлюють віники для кіз, кролів. І повірте, вона прекрасно і буйно цвіте весною і саме весною під час цвітіння ніхто її не ріже. Тільки верба не козяча.

Понти? Це нормально доглянута і використовуєма плантація верби  і до того ж красиво. Садити щось біля пасіки щоб росло як дике дерево не бачу смисла. Усе має приносити максимальну користь.

• Like 1

2 часа назад, sitava сказал:

Як грубо. Якщо не знаєте як вирощують вербу на лозу то краще б не відписувались.

На батьківщині усі верби в селі вздовж річки використовуються і мають вигляд десь такий, лише сам штамб висотою півтора метра:

images?q=tbn%3AANd9GcRk2-Yv4TLwW8vcCPU_adBOBarEpm5g6EEYMQ7S8tRbvPY30qPS&usqp=CAU

Плетуть кошики, заготовлюють віники для кіз, кролів. І повірте, вона прекрасно і буйно цвіте весною і саме весною під час цвітіння ніхто її не ріже. Тільки верба не козяча.

Понти? Це нормально доглянута і використовуєма плантація верби  і до того ж красиво. Садити щось біля пасіки щоб росло як дике дерево не бачу смисла. Усе має приносити максимальну користь.

Не путайте вербу козячу з іншими видами.

Зазвичай верба козяча не росте біля річок, а любить рости у лісі на сухих місцях і в міру освітлених. Вона не розмножується просто так, та й пересадки не любить. Росте деревом, при зрізанні активно пускає бічні пагони.

• Like 3

• 9 months later...

Народ, а никто не знает-какой вид вербы растет в Прибалтике, в частности в Латвии? Ведь там с ивы откачать мед обычное дело..
Не эти самые котики у них растут?

• Confused 1