max-nik Posted May 16, 2018 Share Posted May 16, 2018 а сейчас каким то способом можно ее посадить и где саженцы или веточки взять? или ждать осени/весны? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 Козяча верба квітне вже більше двох тижнів 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 Хтось може підказати де можна купити саджанці верби козячої ? У у мене є одне дерево на пасіці, то вже сьогодні бджоли почали працювати. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cfif Posted March 12, 2020 Share Posted March 12, 2020 18 часов назад, Серж 82 сказал: Хтось може підказати де можна купити саджанці верби козячої ? У мене можна))) 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бджолопотам Posted March 13, 2020 Share Posted March 13, 2020 15 годин тому, Cfif сказав: У мене можна))) А як ви їх робите? Якось пробував вкорінити і типу з насіння проростити, то нічого з того не вийшло. В мене по ролях є різні дерева, в одних котиків не дуже багато, а в інших просто тьма... Хотілось з такого дерева пробити молодих деревець і порозсаджувати... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сергей 10 Posted March 13, 2020 Share Posted March 13, 2020 Прошлий рік посадив 200 черенків, цей рік 300 шт,правда енергетичной верби,висилали з волині ,квітує добре бджоли обліплено,росте швидко/це в ютубі надивився/тай собі насадив,принялись майже всі,в мене луки ,сиро,очерет потехеньку виводю та сажаю, 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uam_63 Posted March 13, 2020 Share Posted March 13, 2020 Прошлий рік посадив 200 черенків, цей рік 300 шт,правда енергетичной верби,висилали з волині ,квітує добре бджоли обліплено,росте швидко/це в ютубі надивився/тай собі насадив,принялись майже всі,в мене луки ,сиро,очерет потехеньку виводю та сажаю,Сира місцевість ідеальна для енергетичної верби .Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cfif Posted March 13, 2020 Share Posted March 13, 2020 2 часа назад, Бджолопотам сказал: А як ви їх робите? Якось пробував вкорінити і типу з насіння проростити, то нічого з того не вийшло. В мене по ролях є різні дерева, в одних котиків не дуже багато, а в інших просто тьма... Хотілось з такого дерева пробити молодих деревець і порозсаджувати... Ця верба не вкорінюється з черенків. мабуть єдина з верб. вона пророста зразу ж в перший рік після цвітіння. майже всі висівають її насіння наступною весною. коли насіння вже мертве. Воно повинно прорости в цей же рік до червня місяця. У деяких рослин є секрети. тому і не виходить..)) 9 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted March 13, 2020 Share Posted March 13, 2020 7 годин тому, Бджолопотам сказав: Хотілось з такого дерева пробити молодих деревець і порозсаджувати... Минулорічні сіянці порозсаджував, а викопувати і пересилати вже запізно- майже місяць йде вегетація. На цей рік теж планую сіяти, можливо в контейнери. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cfif Posted March 13, 2020 Share Posted March 13, 2020 3 часа назад, язичник сказал: Минулорічні сіянці порозсаджував, а викопувати і пересилати вже запізно- майже місяць йде вегетація. На цей рік теж планую сіяти, можливо в контейнери. Є набагато простіші способи вирощування деяких дерев. в тому числі і цієї верби. та технології і лип і кленів просто копійчані... інакше де їх набрати сотнями за копійки)) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted March 15, 2020 Share Posted March 15, 2020 У мене вербою козячою повністю усе річище заросло . Величезні кущі там її. Зараз до неї не дістатися, бо річечка повноводною стала. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted March 15, 2020 Share Posted March 15, 2020 04.04.2019 в 20:48, язичник сказав: Козяча верба квітне вже більше двох тижнів Щось не хоче розкриватися у мене... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pchelnik 2 Posted March 19, 2020 Share Posted March 19, 2020 В 15.03.2020 в 19:47, ДобровоЛ сказал: Щось не хоче розкриватися у мене... А у нас уже зацвіла! І бджілки на ній з'явилися! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted March 19, 2020 Share Posted March 19, 2020 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted March 19, 2020 Share Posted March 19, 2020 6 годин тому, Pchelnik 2 сказав: А у нас уже зацвіла! І бджілки на ній з'явилися Квітне гарно, тільки це не козяча верба 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted March 19, 2020 Share Posted March 19, 2020 1 час назад, язичник сказал: Квітне гарно, тільки це не козяча верба То жіноче дерево мабуть. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted March 20, 2020 Share Posted March 20, 2020 13 годин тому, Серж 82 сказав: То жіноче дерево мабуть. З моїх спостережень не існує жіночої і чоловічої козячих верб. На одному дереві розпускаються майже одночасно жіночі і чоловічі сережки 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted March 20, 2020 Share Posted March 20, 2020 19 годин тому, Серж 82 сказав: То жіноче дерево мабуть. Дякую, що тикнули носом. Навіть не задумувався над цим. Завжди думав, що то дерева запізнюються з розвитком. Бо на жіночих деревах бджоли льотають зрідка, а на чоловічих по кілька бджіл на одній сережці. Хоча гілочки на обох деревах абсолютно однакові- сірувато- зелені, як у мене на світлині 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted March 20, 2020 Share Posted March 20, 2020 9 часов назад, язичник сказал: З моїх спостережень не існує жіночої і чоловічої козячих верб. На одному дереві розпускаються майже одночасно жіночі і чоловічі сережки У мене на пасіці два дерева, одне дає пилок, і поруч молодше деревце(котики зеленого кольору і пилку на них немає). Я так думаю що то жіночі і буду збирати з них насіння. На відео дерево котики якого з тичинками (пилконосять). Сусіднє деревце з маточковими квітками не додумався відзняти. Може іншим разом спробую. 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacha Posted March 22, 2020 Share Posted March 22, 2020 В 19.03.2020 в 12:02, Pchelnik 2 сказал: А у нас уже зацвіла! І бджілки на ній з'явилися! А пчелка , кажись, дикорослая... 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sitava Posted April 7, 2020 Share Posted April 7, 2020 А підкажіть як козяча верба реагує на стрижку? Наприклад щороку відразу після цвітіння підстригти її коротко та залишати до наступного року на цвітіння з однорічного приросту? Так би і кроликам було що погризти і бджілкам і декоративний невеликий кущ разом. Лозові види верби так вирощують. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 10 годин тому, sitava сказав: А підкажіть як козяча верба реагує на стрижку? Наприклад щороку відразу після цвітіння підстригти її коротко та залишати до наступного року на цвітіння з однорічного приросту? Так би і кроликам було що погризти і бджілкам і декоративний невеликий кущ разом. Лозові види верби так вирощують. Вам верба для меду чи для понтів? Якщо для меду, то будь- яке обрізування зменшує кількість квітнучих сережок. Якщо обрізати для понтів, то навіщо дерево мучити? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sitava Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 1 час назад, язичник сказал: Вам верба для меду чи для понтів? Якщо для меду, то будь- яке обрізування зменшує кількість квітнучих сережок. Якщо обрізати для понтів, то навіщо дерево мучити? Як грубо. Якщо не знаєте як вирощують вербу на лозу то краще б не відписувались. На батьківщині усі верби в селі вздовж річки використовуються і мають вигляд десь такий, лише сам штамб висотою півтора метра: Плетуть кошики, заготовлюють віники для кіз, кролів. І повірте, вона прекрасно і буйно цвіте весною і саме весною під час цвітіння ніхто її не ріже. Тільки верба не козяча. Понти? Це нормально доглянута і використовуєма плантація верби і до того ж красиво. Садити щось біля пасіки щоб росло як дике дерево не бачу смисла. Усе має приносити максимальну користь. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 2 часа назад, sitava сказал: Як грубо. Якщо не знаєте як вирощують вербу на лозу то краще б не відписувались. На батьківщині усі верби в селі вздовж річки використовуються і мають вигляд десь такий, лише сам штамб висотою півтора метра: Плетуть кошики, заготовлюють віники для кіз, кролів. І повірте, вона прекрасно і буйно цвіте весною і саме весною під час цвітіння ніхто її не ріже. Тільки верба не козяча. Понти? Це нормально доглянута і використовуєма плантація верби і до того ж красиво. Садити щось біля пасіки щоб росло як дике дерево не бачу смисла. Усе має приносити максимальну користь. Не путайте вербу козячу з іншими видами. Зазвичай верба козяча не росте біля річок, а любить рости у лісі на сухих місцях і в міру освітлених. Вона не розмножується просто так, та й пересадки не любить. Росте деревом, при зрізанні активно пускає бічні пагони. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
валера 2 Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 Народ, а никто не знает-какой вид вербы растет в Прибалтике, в частности в Латвии? Ведь там с ивы откачать мед обычное дело.. Не эти самые котики у них растут? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts