sewerby Posted January 14, 2013 Share Posted January 14, 2013 Ива козья (S. caprea L.) Начинает цветение раньше от других видов - в конце марта или в начале апреля, как только соййдет снег. Растет в лесах и подлесках, на опушках и склонах - небольшим деревом или высоким кустом. Одно из высокопродуктивных медоносных растений - дает взяток почти ежегодно (150 кг/га). Сбор нектара и пыльцы может прекращаться только через непригодную для лета пчел погоду. Из заростей ивы пчелиные семьи приносят за день по несколько килограммов нектара, из которого производят высококачественный мед золотисто-желтого цвета. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pcholkin Posted January 18, 2013 Share Posted January 18, 2013 С удивлением для себя обнаружил, что ива козья не размножается черенками... Только семенами и прививкой. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rad Posted May 7, 2013 Share Posted May 7, 2013 С удивлением для себя обнаружил, что ива козья не размножается черенками... Только семенами и прививкой. не переживайте эта информация которую препечатывают все сцайты друг у друга, на самом деле неправда, это относится только к декоративным искуственным сортам ивы козьей там да только прививка, реже семена, веточки дикорастущей козей ивы отлично укореняются. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted January 18, 2014 Share Posted January 18, 2014 Дуже цінний і хороший медонос, це точно! Жаль, що його цвітіння часто збігається з єврейськими кучками, або з хрестиянською вербною неділею, які весь час бувають холодні. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 Дуже цінний і хороший медонос, це точно! Жаль, що його цвітіння часто збігається з єврейськими кучками, або з хрестиянською вербною неділею, які весь час бувають холодні. Неподалік від моєї пасіки - практично стояча річечка - болотце, що утворилося після створення регаційної системи. Воно практично по всьому річищу(а це з півтора кілометра) заросло цією івою (котиками, як її найчастіше звуть у народі). Кілька дерев я посадив на лісовій поляні. З них з*явились не кущі, а самі настоящі дерева. Чому так,- не знаю. Може із-за підрізки. Але це найперший серйозний пилко - і медо-нос побіля моєї пасіки, якщо не враховувати мати-мачуху, кизил, підсніжники та інші первоцвіти, які хоч і малопродуктивні, але є незамінними для весняного розвитку сімей. Котики для моєї пасіки,- це перший весняний взяток, що створює, при відповідній погоді, правда й невеличкий, але все ж весняний запас кормів. Вже так хочеться весни та першого обльоту, що виставлю й ці весняні фото з мого архіву. Для настрою. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 Дуже цінний і хороший медонос, це точно! Цей рiк кози. Може цей медонос i дасть перший мед в честь року кози 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 Дуже цінний і хороший медонос, це точно! Цей рiк кози. Може цей медонос i дасть перший мед в честь року кози О! Суттєве уточнення! А я, Романовичу, про це й забув. Але він по китайському календарю наступає десь близько 10 лютого, а не з 1 січня, - якраз коли ці котики й починають просипаються до весняного розвитку, а в сім*ях появляється перший розплід! Тобто - практично збігається з початком пасічного сезону у нас. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Маркіян Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 З них з*явились не кущі, а самі настоящі дерева. Чому так,- не знаю. Може із-за підрізки. ? Так і повинно бути. Бо це не кущ а дерево. Деревина крихкувата а тому само дерево не довговічне і часто пошкоджується буревіями. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted March 9, 2015 Share Posted March 9, 2015 З них з*явились не кущі, а самі настоящі дерева. Чому так,- не знаю. Може із-за підрізки. ? Так і повинно бути. Бо це не кущ а дерево. Деревина крихкувата а тому само дерево не довговічне і часто пошкоджується буревіями. Перші котики(іва козяча, рік якої вже наступив) теж вже почали просипатися! Все, - на пасіку! Ура! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted March 9, 2015 Share Posted March 9, 2015 З них з*явились не кущі, а самі настоящі дерева. Чому так,- не знаю. Може із-за підрізки. ? Так і повинно бути. Бо це не кущ а дерево. Деревина крихкувата а тому само дерево не довговічне і часто пошкоджується буревіями. Перші котики(іва козяча, рік якої вже наступив) теж вже почали просипатися! Все, - на пасіку! Ура! Ще з тижнів 2-3 до цвітіння, тут головне щоб погода не підвела і якщо є бджола зроблять запас на розвиток аж до садів. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Маркіян Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 У мене понесли пилок 8-го березня, але не з козячої а з якоїсь інакшої. Вона розквітла раніше. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 У мене понесли пилок 8-го березня, але не з козячої а з якоїсь інакшої. Вона розквітла раніше. Маркіяне, то, очевидно, ліщина запилкувала. У мене якраз у цей час вона й зацвіла сережками. А козяча вже десь зараз починає "колоситися" . Для росту й розвитку сімей у мене,- це просто незамінима рослина. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Жаль, не можу цьогоріч полюбуватися взятком з верби козячої. Але на інші верби все ж встигну. Сьогодні почався Вербний тиждень. Тож традиційно, знаю, похолодало у нас в Україні і дощі мабуть проскакують. Бо у вербну завжди так, як виняток був торік. Навідь з кількох рамок для проби скачав мед з верби... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
дочинец Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Жаль, не можу цьогоріч полюбуватися взятком з верби козячої. Але на інші верби все ж встигну. Сьогодні почався Вербний тиждень. Тож традиційно, знаю, похолодало у нас в Україні і дощі мабуть проскакують. Бо у вербну завжди так, як виняток був торік. Навідь з кількох рамок для проби скачав мед з верби... 25 березня трохи знімав.За три дні забили рамки пилком і нектаром ,до слідуючого потепління хватить. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Жаль, не можу цьогоріч полюбуватися взятком з верби козячої. Але на інші верби все ж встигну. Сьогодні почався Вербний тиждень. Тож традиційно, знаю, похолодало у нас в Україні і дощі мабуть проскакують. Бо у вербну завжди так, як виняток був торік. Навідь з кількох рамок для проби скачав мед з верби... 25 березня трохи знімав.За три дні забили рамки пилком і нектаром ,до слідуючого потепління хватить. Надіюсь що мої те ж запаслися вдосталь, під боком в лісі гектари верби. Біля річки є верби, які цвітуть в кінці квітня, але з них в основному нектар і падь. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Note Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 сегодня в одном месте встретил даннуй вербу, нарезал веток, насыпал в пластиковую бутылку земли и поставил туда ветки. цвет оборвал, чтобы не тянул силы. Наверно, не совсем правильно, но все же решил так попробовать. Когда вообще и как правильно размножать ветками? Р.S. Как -то удивило, что растет и деревом и кустом, нарвал и там и там. Думал разные виды. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
дочинец Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 Наверно, не совсем правильно, но все же решил так попробовать. Когда вообще и как правильно размножать ветками? Если есть корневин можна полить.Если нет можна розвести одну столовую ложку меда на литр воды,сутки выдержать черенки в этом ростворе потом посадить .Этим роствором можна и полить. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 Наверно, не совсем правильно, но все же решил так попробовать. Когда вообще и как правильно размножать ветками? Если есть корневин можна полить.Если нет можна розвести одну столовую ложку меда на литр воды,сутки выдержать черенки в этом ростворе потом посадить .Этим роствором можна и полить. Note, Дочинець ,а можна просто поставити так із землею й на вікні з зими чи й зараз на два-три тижні, майже щодня поливаючи,- верби всі дуже люблять воду. За цей час і корінці з"являться, тож можна десь біля води чи криниці й висадити. Але хоч на перших порах потребує поливу. Приживається добре.А котики зривати - то лишнє,- можна пошкодити паростки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Note Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 основная все таки часть почек оставалась на ветке Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 основная все таки часть почек оставалась на ветке А біля пасіки у мене ще медоносить козяча й пилок добре з неї несуть бджілки. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Note Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 В киевской обл она цветет еще полным ходом P.S. мои ветки уже пустили листья, надеюсь приживутся. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 В киевской обл она цветет еще полным ходом P.S. мои ветки уже пустили листья, надеюсь приживутся. Головне, хоч на перших порах, навіть пару раз на тиждень достатньо поливки. Я так же садив був у піску і виросло ціле дерево. Правда ходив там нещодавно,- хтось вже зрізав. Ну що тут зробиш? А пилок з котиків носять ще й зараз, хоч вже наповну квітує кизил. Та й де-не-де абрикоси цвітуть на дачі. Ну, а в Києві вже на всю квітують. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олексій Івженко Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 В Sunday, April 12, 2015в12:02, Note сказал: В киевской обл она цветет еще полным ходом P.S. мои ветки уже пустили листья, надеюсь приживутся. І як результат? Приживається? Думаю розсадити, та насторожує інформація з Інтернету. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Note Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 Да, все ОК. Поливать только нужно хорошо первое время. А что за информация вас настораживает? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олексій Івженко Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 19 час назад, Note сказал: А что за информация вас настораживает? Та, що ніби не розмножується черенками. Дякую, завтра наріжу черенків, оброблю "корневіном" та й Порозсажую. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts