Перейти к содержанию

Как я начинал

Petrovych61

Рекомендуемые сообщения

-Я не фермер,я козак....Пройшли роки 1 я зробив висновик,що д1йсно чолов1ки д1ляться на "фермер1в" та "козак1в"...Звичайно можуть бути виключення,що лиш п1дтверджують правило...В сво1 45 рок1в я однозначно для себе вибрав пас1чничцтво зпом1ж
Про козаків не зовсім точно. Більшість козаків все ж були і фермерами. І лише невелика частина, що постійно жила на Січі не заводили сімей і власного господарства. Це були чисто воїни-фанатики. На схилі літ, якщо хто і доживав, часто заводили пасіки або оселялися в монастирях. До речі, про бджіл, десь читав, що в місцевості Великий Луг бджоли роїлися у величезній кількості. Гнізда зустрічались в землі, траві та очеретах. Взагалі природні багатства Великого Лугу були вражаючі і те, що це все затопили у 20 ст. можна вважати страшним злочином.

-Я не фермер,я козак....Пройшли роки 1 я зробив висновик,що д1йсно чолов1ки д1ляться на "фермер1в" та "козак1в"...Звичайно можуть бути виключення,що лиш п1дтверджують правило...В сво1 45 рок1в я однозначно для себе вибрав пас1чничцтво зпом1ж
Про козаків не зовсім точно. Більшість козаків все ж були і фермерами. І лише невелика частина, що постійно жила на Січі не заводили сімей і власного господарства. Це були чисто воїни-фанатики. На схилі літ, якщо хто і доживав, часто заводили пасіки або оселялися в монастирях. До речі, про бджіл, десь читав, що в місцевості Великий Луг бджоли роїлися у величезній кількості. Гнізда зустрічались в землі, траві та очеретах. Взагалі природні багатства Великого Лугу були вражаючі і те, що це все затопили у 20 ст. можна вважати страшним злочином.
Пане Арію,тут ведеться мова не в прямому сенсі...Слова "фермер" та "козак" скоріше дають психологічний портрет людини...Я знаю багато людей,яких ніякими пряниками не затягнеш до роботи на землі...Іноді це може прийти з часом,але,як правило,вони шугаються навіть слів:-дача,лопата,сокира і т.д...Я не говорю,що це погано...Кожному своє...Але є й інші люди,для яких своє господарство,сад,пасіка,майстерня-наймиліша музика на світі...Звичайно ці два психотипи-є граничними проявами, і в житті,як правило існують різні змішані характери,але в цілому цей поділ близький до справедливого...Крім того,можлива й певна залежність типу характеру індивідума від національних та генетичних особливостей...Здається це вже політика...Я замовк...

• 1 month later...

Всем доброго здоровья. А я вот с самого детства имею дело с пчелками, правда первых 30 лет только в качестве подушечки для иголочек :) , или как поглотитель меда. Отец, сколько я помню, занимался пасикой, пытался и меня приучить, но у меня была сильная реакция на укусы пчел, и не было желания ими заниматься, а когда отец умер осталось пасика 9 семей 15 ульев. Продавать пасику желания не было никакого. Вспомнил все, что знал, что не знал спросил у знакомых пасичников. Вот уже третий год сам с ними занимаюсь. Но успел сделать один вывод:- заниматься пчелами нужно самому, и не уповать на помощь других соседей помощников пасичников. У них хоть и опыта намного больше, а вот знания у них хромают. А тем, что знают делиться не спешат. И не все их советы направленны на благо "твоей" пасики. Сужу по пасичникам которые помогали мне вначале, когда у меня знаний и времени было мало. Из книг, с форумов, намного болше полезной информации почерпнул, чем от общения с так называемымы помощниками-наставниками.

Из книг, с форумов, намного болше полезной информации почерпнул, чем от общения с так называемымы помощниками-наставниками.
Значит правильной дорогой идете! Довольно метко выразился один из форумчан, что миром правит "хрен" и "жаба", поэтому полагайтесь на классиков пчеловодства да опыт форумчан - МЭТРОВ своего дела, делайте выводы и применяйте на практике с учетом особенностей вашей местности и ваших возможностей. Удачи и, непременно, успехов! :)

Из книг, с форумов, намного болше полезной информации почерпнул, чем от общения с так называемымы помощниками-наставниками.
Значит правильной дорогой идете! Довольно метко выразился один из форумчан, что миром правит "хрен" и "жаба", поэтому полагайтесь на классиков пчеловодства да опыт форумчан - МЭТРОВ своего дела, делайте выводы и применяйте на практике с учетом особенностей вашей местности и ваших возможностей. Удачи и, непременно, успехов! :)
Спасибо, и Вам успехов :hi:

А где уверенность что этих МЭТРОВ, как Вы выразились не задавит тот-же "хрен" и "жаба"????? :hi::wave: Некоторых дак открыто давит и они об этом не стесняются писать!!! Вот так то!!!!! :umora::umora:

А где уверенность что этих МЭТРОВ, как Вы выразились не задавит тот-же "хрен" и "жаба"????? :hi::wave: Некоторых дак открыто давит и они об этом не стесняются писать!!! Вот так то!!!!! :umora::umora:
Точно... :ay: Деякі коли бачать нових пасічників на форумі і читають їхні плани про розширення то чуть не прямим текстом - "понаехали".... :umora: В любому випадку кожний пасічник стає власне пасічником коли сам виробляє свою методику догляду за бджолами. Тобто читайте книжки, форуми, слухайте досвідчених пасічників, але висновки робіть самі.....Удачі :hi:

.....але висновки робіть самі.....Удачі :hi:
100%, в этом случае фраза семь раз отмерь не подходит.... Раз сто надо отмерить, во благо ли это Вам некоторые МЭТРЫ посоветовали!! :IMHO1: Не все, есть и те которые плохого не посоветуют, есть которые просто ничего не советуют посматривая со стороны, а когда что-то посоветуют то никто не поймет правда это или стеб :umora::umora: !!!! Так что действительно, удачно разобраться!!!! :hi:

00%, в этом случае фраза семь раз отмерь не подходит.... Раз сто надо отмерить, во благо ли это Вам некоторые МЭТРЫ посоветовали!! opr06K9M.gif Не все, есть и те которые плохого не посоветуют, есть которые просто ничего не советуют посматривая со стороны, а когда что-то посоветуют то никто не поймет правда это или стеб opr06K9J.gif opr06K9J.gif !!!! Так что действительно, удачно разобраться!!!! opr06K93.gif

Підтримую на всі 100%. Треба слухати, читати, а робити висновки самому, а то є багато так званих метрів які просто напросто не хочуть конкурентів. Також багато таких, які щось десь прочитали та хочуть щоб хтось попробував,а не він. :IMHO1:

Это, похоже, я спровоцировал, :hi: упоминанием про помощников (метров) с недобрыми намерениями. А дальше пошло-поехало. Конечно, самый оптимальный вариант это теоретические знания, почеркнутые из учебников и книг. Которые брать, и самому применять их на практике. Но для новичка часто бывает сложно решиться на то или инное дейстыие по отношению к пчелкам. А если он еще и имеет противоположные и взаимоисключающие рекомендации, тогда уже совсе грустно становится. Это со временем уже вырабатывается своя схема, подход. Вот и я вырабатываю свой подход, понемногу :hi:

знания у них хромают. А тем, что знают делиться не спешат. И не все их советы направленны на благо "твоей" пасики.

Обмежений світогляд, кульгають знання і з"являються секрети "фірми". Мені пощастило зустрічатися з щирими практиками. Ось одне висловлювання, запам"ятав на все життя: "Доки основний загін пасічників розбереться і застосує новацію, я доведу її шкоду або ефективність і придумаю ще дві!" :ay:

• 1 month later...

Пройшов перший повний рік відколи завів бджіл. Перезимували всі 3 сімї, бджоли понесли перший пилок, то ж тепер можу нарешті назвати себе пасічником-початківцем. Хороший результат як для першого року(з 2-х куплених пакетів з зими вийшло 3 сімї), і відбувся він не без допомоги порад учасників форуму. Тому хочу подякувати всім хто відгукнувся на запитання і допоміг порадами!! p.s. сорі якщо не в тій темі написав

Пройшов перший повний рік відколи завів бджіл.

З чим Вас і вітаємо! :az: Дай Бог щоб і надалі зимували не гірше! ПС. Нормальна тема... :hi:

• 4 months later...

Ось і я пишу своє перше повідомлення на форумі. Форум читаю лише місяць. У мене в сім'ї діди та дядько в різні роки займалися пасікою, дядько і зараз зайиається. А в мене все почалося так. Коли у 2006 році я одружився і виявилося що в тестя пасіка сімей на 20. Він інколи мене просив про допомогу на перевезенні вуриків, коли син був у командировці, і весь час пропонував і мені зайнятися пасікою. Проте у мене бажання не було. У лютому 2011 року я почав цікавитися бджолами (мабуть з корисливих інтересів, бо тесть за два роки з пасіки купив мшину ВАЗ 2104 новеньку), почав читати деякі книги, але нічого не розумів, бо краще раз побачити... Допомоги ж просити не хотів, хотілося самому. В тому ж 2011 році у жовтні помер тесть від інфаркту і залишилось 26 сімей. От ми з братом дружини і вирішили не продавати пасіку, а самим вчитись. Навесні залишилось 19 сімей. Я забрав 8 у лежаках, у брата дружини залишились корпусні (по 10 рамок корпуси). Вчився на відеопасіці Осташова. Зробив одну ловушку, спіймав одного роя, робив відводки де був ройовий стан. В зиму пішло 12 сімей. У брата дружини 13. У мене перезимували всі, навіть самі слабі. У брата дружини із зими вийшли 3 сім'ї, рештазагинули, не перейшли в другий корпус, а весна була пізня. Я віддав йому 4 сім'ї, знов лишилося 8. Насьогодні вже маю 13 сімей. В одній пропала матка, потягли маточники тоя хочу на цих маточниках ще одну зібрати. Вийде - добре, ні - то досвід буде. Взагалі планував як комерцію а тепер просто подобається!

Вийде - добре, ні - то досвід буде. Взагалі планував як комерцію а тепер просто подобається!

Так і продовжуйте, з часом з вас вийде добрий пасічник :):hi:

Ось і я пишу своє перше повідомлення на форумі.

andrey7.AO ласкаво просимо до гурту :az::wave:

Спасибо форумчане! Поддержка, прой, лучше совета, не так страшно рисковать!

• 1 month later...

Почав в цьому році! Задумав, плюнув на все що казали! Заказав пакет привезли, перед тим склепав вулик!! Все добре але одне мені не подобаєтся -мене ще ні разу не вкусили((( :angry:

Почав в цьому році! Задумав, плюнув на все що казали! Заказав пакет привезли, перед тим склепав вулик!! Все добре але одне мені не подобаєтся -мене ще ні разу не вкусили(((

А бджоли у вулику є? :blink::umora: Жарт. Ласкаво просимо до клубу! :ay::az:

мене ще ні разу не вкусили((( :angry:
И не укусят. А вот жало с ядом загонят ,мало не покажется :IMHO1:

дякую за підтримку! Думаю може піти взяти одненьку і чпокнути себе жалом!)) :ak:

Почав в цьому році! Задумав, плюнув на все що казали! Заказав пакет привезли, перед тим склепав вулик!! Все добре але одне мені не подобаєтся -мене ще ні разу не вкусили((( :angry:
Я тоже начал с одного отводка, только прошлой весной :ay:. Прошел все сезонные работы и уже имея какой-то минимальный опыт этой весной потратился на покупку 2-х пчелосемей. К статате об укусах: семья, с которой я год нянчился, после зимовки стала злюкой, укусов хватало всем, пришлось срочно "эвакуировать" в деревню (где и планирую расширяться). Ну, как говорится, с почином :az:

Ну, как говорится, с почином az.gif

Удачі! :az:

взяти одненьку і чпокнути себе жалом

Це процедура обов'язкова- а раптом алергія :ak: . Тому перед чпоканням бажано запастися антидотом або з'їсти жменю петрушки :hi:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...