Jump to content

Допомога дереву

pr1zZ
 Share

Recommended Posts

Подскажите, что делать. На яблоне с одной стороны начали рости грибы, что делать?

а поконкретнее, о грибах?

А что конкретнее? Типа вешенок, только белые и мягкие, как мех. С одной стороны только, кора немного покоробилась и в районе где ростут грибы, ветки отмерли. Но другие всё нормально. Что делать? Как избавиться от них и помочь дереву?

А что конкретнее? Типа вешенок, только белые и мягкие, как мех. С одной стороны только, кора немного покоробилась и в районе где ростут грибы, ветки отмерли. Но другие всё нормально. Что делать? Как избавиться от них и помочь дереву?
Убрать ту ветку ,пока не перешло на остальные.

Ножовку в руки - и резать по живому. Прошлые зимы, по моему, помогли в этом.

Грибы ростут именно на ОСНОВНОМ стволе. В районе где-то метр от земли с кулак где-то грибов.

Грибы ростут именно на ОСНОВНОМ стволе. В районе где-то метр от земли с кулак где-то грибов.
Спилите больную ветку у основания, и посмотрите если сердцевина живая-можно спасти дерево, если сердцевина повреждена (темно коричневая, сухая) - это трутовик, чтоб Вы не делали но дерево он съест, не хочу Вас преждевременно огорчать но как правило грибы появляются там где он съел на только сердцевину но и стенку до коры. Так-что если яблоня Вам ценна срежьте живую веточку, а весной привьете на дичку.

Спилите больную ветку у основания, и посмотрите если сердцевина живая-можно спасти дерево, если сердцевина повреждена (темно коричневая, сухая) - это трутовик, чтоб Вы не делали но дерево он съест, не хочу Вас преждевременно огорчать но как правило грибы появляются там где он съел на только сердцевину но и стенку до коры. Так-что если яблоня Вам ценна срежьте живую веточку, а весной привьете на дичку.
У мене колись була ситуація, коли почав зачищати пошкодження на стовбурі молодої (років 10 віком, метрів 5 висоти) сливи і раптом виявив, що середина стовбура вся струхла - лиже тонкий шар кори був живий. Я тоді вичистив всю серцевину до живого (довелось з одного боку вирубати сокирою щілину в долоню ширини), зафарбував алкідною фарбою, заповнив порожнину сумішшю глини і коров'ячого гною з соломою, забинтував тканиною. Так те дерево й по досі живе - вже 12 років пройшло з моменту "операції". Правда останні роки 2 сильно почало всихати - по суті тільки одна гілка зараз родить. І ще дерево весь цей час прив'язане між двох стовпів, але вітри все одно частково надламали його біля землі

У мене колись була ситуація, коли почав зачищати пошкодження на стовбурі молодої (років 10 віком, метрів 5 висоти) сливи і раптом виявив, що середина стовбура вся струхла - лиже тонкий шар кори був живий. Я тоді вичистив всю серцевину до живого (довелось з одного боку вирубати сокирою щілину в долоню ширини), зафарбував алкідною фарбою, заповнив порожнину сумішшю глини і коров'ячого гною з соломою, забинтував тканиною. Так те дерево й по досі живе - вже 12 років пройшло з моменту "операції". Правда останні роки 2 сильно почало всихати - по суті тільки одна гілка зараз родить. І ще дерево весь цей час прив'язане між двох стовпів, але вітри все одно частково надламали його біля землі
Я заметил что трутовику наиболее подвержены яблони. А у Вас мог быть и не трутовик потому-что тот если начинает портить древесину, то помогает только полная ампутация больной части.

• 1 year later...

Цiкаво як виростити липу, як вона розмножуэться, насiнням чи можна прутиком як вербу?

Способы разведения Липы. Дает прекрасный строительный и поделочный материал, лубок, лыко, мочало. Липовый цвет имеет широкое применение в медицине. Размножается главным образом семенами. Семена стратифицируют и высевают в школу сеянцев. Ширина междурядий —18 см. Глубина заделки семян—2 см. На 2-й год пересаживают в школу саженцев. На постоянное место высаживается в 3-летнем возрасте. Хорошо выносит пересадку. Можно разводить пересадкой молодняка из леса. Срубленное дерево дает поросль от пня. Липу можно размножать отводками и даже черенками. Але як на мене важливіше наступне: Начинает цвести с 20 лет. Период максимального развития кроны от 40 до 80 лет. Так що садити хіба що дітям :)

Цiкаво як виростити липу, як вона розмножуэться, насiнням чи можна прутиком як вербу?
В районі цвітіння лип завжди можна знайти 2-3-4 саджанці самосійки. Пізньою осінню чи ранньою весною їх можна викопати і пересадити де є місце. Я так роблю на протязі більше 10 років. Час летить скоро)...
Начинает цвести с 20 лет. Период максимального развития кроны от 40 до 80 лет. Так що садити хіба що дітям

Треба вірити в переселення душ ) :):ay:

Начинает цвести с 20 лет. Период максимального развития кроны от 40 до 80 лет.
П'ять 20-ти літніх лип замінять 1 сторічну. Чим більше дерев, тим швидше необхідний результат. :ay:

Возле дома были посажены липы но я это не прочувствовал и резал прутья для загородки винограда мне соседи поставили на вид что ты деревья разводишь – загородка прорастала. Липа цвести начала с 15 лет.

Pasi4nik, Зайдіть у розділі Медоноси на Липу, я там давав відповідь. А простіше - навіть у місті, де обкопуються дерева, під липами, що вже плодоносять є поросль. Ось її й використовуйте для нових посадок.Тільки поливати треба поначалу... :wave:

Pasi4nik, Зайдіть у розділі Медоноси на Липу, я там давав відповідь. А простіше - навіть у місті, де обкопуються дерева, під липами, що вже плодоносять є поросль. Ось її й використовуйте для нових посадок.Тільки поливати треба поначалу... :wave:
В мене бiля хати росте липа знизу э поросль, але придивився ця поросль виросла iз стовбура

В мене бiля хати росте липа знизу э поросль, але придивився ця поросль виросла iз стовбура
Підкидайте трохи землі на поросль,повинно дати коріння :IMHO1:

Начинает цвести с 20 лет.
Не совсем так. У нас в городе полно липы 7-10 летного возраста. Цветут все.
Чем суше и жарче климат, тем растения раньше начинают плодоносить. В случае с липой-семена(цветение).

Читай за посиланням нижче :)http://www.forestforum.ru/info/book/5-6.html (Как вырастить липу?) Там на сайті Грінпіс Росії є методичка про вирощування різних дерев. Можеш при бажанні скачати. Посилання про липу є тільки однією сторінкою з тієї методички. Зайди на сайт Грінпіс за адресою вище і заглянь в розділ Публікації. Методичка лежить там. Щось біля 3 МБ.

• 1 month later...

Дуже постраждав нектарін, всохло майже пів дерева. Може хто знає , якщо обрізати до живого, пусте молоді пагони? :helpme:

Дуже постраждав нектарін, всохло майже пів дерева. Може хто знає , якщо обрізати до живого, пусте молоді пагони? :helpme:
Звичайно пустить. Бажано обробити антистресовим препаратом. Ну і від хрущів оборобити землю

Бажано б фото дерева, а то не зрозуміло, пів дерева всохло а інша половина жива але не пустила жодного пагона із сплячих бруньок? Якщо вони живі до цього часу повинні були б проснутися, якщо до кінця травня не оживе, доведеться підшуковувати більш морозостійкий сорт. Язичник , а чим і як Ви обробляєте землю від хрущів?

Пустит. Обязательно пустит. Кстати - начнет курчавость лист бить, сразу опрыскайте препаратом "Скор". Очень хорошо помогает.

Язичник , а чим і як Ви обробляєте землю від хрущів?

Використовую Rembek гранули. На упаковці написано, що це екологічно чистий засіб. Ну жодного мертвого їжака, які поїдають мертвих капустянок, я не бачив. Також змайстрував зі зварної сітки кілька кошиків-контейнерів, куди насипаю весною і восени суміш свіжого конячого кізяка з пирієм- туди сповзається багато капустянок і борозняків

Використовую Rembek гранули. На упаковці написано, що це екологічно чистий засіб. Ну жодного мертвого їжака, які поїдають мертвих капустянок, я не бачив. Також змайстрував зі зварної сітки кілька кошиків-контейнерів, куди насипаю весною і восени суміш свіжого конячого кізяка з пирієм- туди сповзається багато капустянок і борозняків
Капустянка и хрущ это разные звери. Капустянка, она же медведка, ей подходит рембек, а хрущ - это личинка майского жука. рембек здесь не подойдет, надо Антихрущ