Перейти к содержанию

Поилки

Petrovych61

Рекомендуемые сообщения

Они очень габаритные и плохо держат уровень.
Уважаемые. Вы видели поилку для цыплят. Стеклянная банка и подставка. А теперь можно взять любую емкости с герметичной крышкой (банку с крышкой) закрепите в крышке плотно шланг (на рынке выбор огромный) необходимой Вам длины до корытца. Закрепите конец трубки в корытце на нужном Вам уровне. Любой габарит на Ваше хочу и уровень ( -0,01 мм.)
Если на кочевой пасеке использовать такую поилку и емкость будет 30-40 л( к примеру флягу). ее вечером за 5минут можно переоборудовать в теплый душ.

• 3 weeks later...

Ну, кто сделал самую дешевую, самую экономичную, самую простую и надежную автопоилку для пчел.Для ее изготовления надо флягу, штуцер от камеры, кусочек шланга , лоток и 30 минут времени. На ряду с основными задачами она может выполнять и еще ряд услуг на кочевой пасеке. У меня получилось так. Но не хватило время на фантазию. Регулирует уровень точнее любого регулятора, не требует контроля расхода ну сама простота как все в природе.

• 1 month later...

Дла напувалки я використовую звичайну пластикову бочку на 30л. Біда в тому що з часом у ній появились тріщини :( , пробовав замазати розігрітою смолою, всеодно пропскає воду. Як не в одном місці так в другому і тріщини не всі помітить вдається. Гадаю мусить бути спосіб її відремонтувати відмінний від того що що я вистелив з середини бочку плвкою (плівка мене не влаштовує!)!

Дла напувалки я використовую звичайну пластикову бочку на 30л. Біда в тому що з часом у ній появились тріщини :( , пробовав замазати розігрітою смолою, всеодно пропскає воду. Як не в одном місці так в другому і тріщини не всі помітить вдається. Гадаю мусить бути спосіб її відремонтувати відмінний від того що що я вистелив з середини бочку плвкою (плівка мене не влаштовує!)!
Проще новую купить.... :az:

Испытанное "женское" средство - силикон... :umora:

Як не в одном місці так в другому і тріщини не всі помітить вдається.
Не тратьте час і купіть нову. Ця пластмаса від ультрафіолету поміняла свої властивості і стала крихкою. Через деякий час бочка просто розсипеться на очах.

Гадаю мусить бути спосіб її відремонтувати відмінний від того що що я вистелив з середини бочку плвкою (плівка мене не влаштовує!)!

Підтримую кузмича і sewerby, на силікон більше грошей піде... :umora:

Я себе(пчелкам) сделал вот такую поилку! Зацените!

post-2386-1309937935_thumb.jpg

Ну це не напувалка! Це витвір мистецтва! :):ay: От тільки з практичної точки зору, чи коректно замальовувати рівчак для води? :dntknw: В немальованому більше води затримається, а так швидко стікати буде. :IMHO:

Ух ты!... Какая красота! :ay::hi:

Да вы художник ,да и заборчик у вас красота :ay::ay:

• 3 weeks later...

Спасибо господа!

От тільки з практичної точки зору, чи коректно замальовувати рівчак для води? В немальованому більше води затримається, а так швидко стікати буде.

Когда красил, тоже думал красить или нет жолобок? В итоге водичка всегда есть в жолобке и в поддоне :ay::baby:

Да чудова штука!!! А чом трудівниць не видко? Чи в Вас дощило?

Фотку делал сразу после дождя

• 3 months later...

Напувалка з електропідігрівом. 12 V, 30 Вт з підручних матеріалів.

post-797-1320519784_thumb.jpg

• 5 weeks later...
До такої краси :ay: треба бульдога прив`язувати :hunter: бо інакше поцуплять і прізвища не спитають ;)

Напувалка з електропідігрівом. 12 V, 30 Вт з підручних матеріалів.
А детальніше можно :ah:

• 2 months later...

Для чего они габаритные? Не пойму. И насколько плохо держат уровень?
Весной использую электроподогрев воды. Лоток примерно 35 на 70см и ТЕН с терморегулятором под ним воды примерно5-6см сверху попловок с тонкого пенопласта с отверстиями. Если поставить с сливного бачка то сложно чтобы уровень не гулял :IMHO1: , пенопласт может за попловок цеплятся. А обычной трехлировой банкой с поилкой не отделаешся, за день до 30л воды забирают. :hi:

Для чего они габаритные? Не пойму. И насколько плохо держат уровень?
Если поставить с сливного бачка то сложно чтобы уровень не гулял :IMHO1: , пенопласт может за попловок цеплятся.
Если используете автоматику со сливного бочка, сделайте ее в отдельном бочке и соедините трубкой с поилкой. Как сообщающие сосуды, и все. Это если поилка будет питаться от системы водопровода. А если с не большой емкости, лучше использовать принцип «банки на поилке». В место банки герметически закрывающую емкость соединить с поилкой трубкой. (используя атмосферное давление). :IMHO1::hi:

• 4 weeks later...

Уважаемый ТОЧОК! Прошу обратить внимание на новую разработку! Это не реклама! Это интересная и полезная вещь. Очень нужны Ваши отзывы и коментарии для перспективных разработок .НАПУВАЛКА ЗОЛОТАРЬОВА Золотарьов Юрій Іванович не пасічник, він фізик, розробник електронних приладів, винахідник і раціоналізатор, але мед любить, цікавиться бджільництвом і часто допомагає доброю порадою, тобто наш чоловік. Якось в розмові ми торкнулися теми весняного розвитку бджіл і зокрема проблеми масової загибелі льотних бджіл ранньої весни при несприятливій погоді. Обговорили конструкції внутрішньо-вуликових напувалок та годівниць, але визнали, що бджола – сонячна комаха і їй властиво літати і добувати хліб свій за межами вулика. Особливе значення для раннього розвитку сім’ї має вода та різного роду мінеральні солі розчинені в воді. Знавці кажуть,що займаються цими поставками особливі, спеціалізовані групи бджіл – водоноси, які на жаль часто гинуть набравши холодної води в зобики. А інших нема, ще не народилися… От така проблема. Для великої промислової пасіки можна поставити автоматизовані напувалки з підігрівом води, а для малої? Потрібний дешевий і надійний водонагрівач, конструкція якого за кілька хвилин була визначена, а до вечора ще й випробувана практично. Тобто нагрівач можна швидко зробити своїми руками з доступних матеріалів. За основу взяли вакуумну напувалку для бджіл та курчат, що комплектується стандартною скляною банкою на 0,5 – 3, і навіть 10 л. Але там мало місця для нагрівача тому зовнішній бортик обрізали і поставили її в більш широку ємність – кришку від пластикового відра. Сам нагрівач, він же плотик для бджіл складається з ПХВ трубки 5-6 мм діаметром (аналогічна використовується для медичних систем та крапельного поливу) та 3-4 м звичайного стального дроту для армування рамок. Дріт протягується всередину трубки, а кінці затискують та герметизують автомобільним герметиком. Рекомендована температура для ПХВ трубки – не більше 60 град. Тому довжину дроту (він буває різного перерізу та опору) потрібно визначити експериментально – під’єднавши до джерела струму 12 В, найкраще підійде трансформатор від старого телевізора або навощувач. Потрібно щоб дріт нагрівався не більше 60 – 70 град, а сам плотик в межах 20 – 35 град. Трубку з нагрівачем скручують «бубликом» і закріплюють щоб витки були в одній площині, бажано щоб плотик плавав на поверхні води. Основні переваги такого нагрівача: - Економний, потужність близько 30 Вт, нагріває 100 – 200 г води, тільки ту, яку п’ють бджоли. - Дешевий, вартість матеріалів для виготовлення в межах 10 грн. + трансформатор. - Безпечний – напруга 12 В. - Гігієнічний – трубку та скляну банку легко помити навіть холодною водою. - Практичний – комахи не тільки беруть теплу воду, але й сідають на теплу поверхню. u9GleEcZ.jpg

Очень нужны Ваши отзывы и коментарии для перспективных разработок

Для ранней весны нужная вещь! :ay:

"Плотик" під банкою,колір сталевий,як я зрозумів? І чи не краще обмотати нагрівачем саму банку?

І чи не краще обмотати нагрівачем саму банку?

Тогда надо греть всю банку, а это дополнительное повышение мощности нагревателя.

Тогда надо греть всю банку, а это дополнительное повышение мощности нагревателя.
Да,но нагреватель на фото занимает большую площадь плюс водная поверхность.Следовательно теплоотдача ощутима.Одним словом не получаем ли мы радиатор? :IMHO1: Моё мнение-- дилетанта...

Для посадки пчел нужна большая площадь. Да это радиатор, но мощность награвателя маленькая а используется весьма эфективно.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...