Перейти к содержанию

Переносят ли пчёлы яйца? И чем?

metrolog

Рекомендуемые сообщения

Як пояснили б мій досвід, коли у трутівці з"явилася плідна матка. При тому. що маток я тоді не виводив и варіант "залетіла" дужу малоймовірним. :hmm: Для мене це й досі загадка. 

Матка була ,але при контролi не побачили. Може i таке буть ,що дуже довго не могла облетiтись iз- за поганоi погоди :IMHO:

Як пояснили б мій досвід, коли у трутівці з"явилася плідна матка. При тому. що маток я тоді не виводив и варіант "залетіла" дужу малоймовірним. :hmm: Для мене це й досі загадка. 

Я ж не втомився ще повторяти,-  у бджільництві більше винятків, а ніж правил.:dntknw:

Если бы приносили личинок или яйца извне Такого понятия как

семья - трутовка

бы не существовало

Ну, і тут Романович правий! :ay:

Куди діваються ті міні ройки що злитають з нуклеусів? Може це була матка з мікронука? Не обов'язково з вашої пасіки.

"Настало время офигительных историй" (С)

search?source=wiz&img_url=http%3A%2F%2Fm

У вас і аватарка (фото)  під ці слова! :ay:

При близкородственном розведении , пчелы трутовки могут откладывать оплодотворенное яйцо . Только это могут делать не все пчелы трутовки , а лиш некаторые .:hi::az:

Колега, это заблуждение. У рабочей пчелы нет семяприемника и она не спаривается с трутнем, а значить не может откладывать оплодотворенные яйца.

А разве вокруг вас нет пасек? 

Матка була ,але при контролi не побачили. Може i таке буть ,що дуже довго не могла облетiтись iз- за поганоi погоди :IMHO:

Там сім"я-трутівка місяць вже була. Я її залишив, щоб "переробити" на мед, 2 амки осталось, а тут раз - і раптом матка.  Так що це 100% що там не було матки і сім"я була трутівкою. 

Куди діваються ті міні ройки що злитають з нуклеусів? Може це була матка з мікронука? Не обов'язково з вашої пасіки.

:dntknw: Можливо. Але я місцевих пасічників, хто нуклеуси використовує не знаю. Правда, це не свідчить, що їх нема. :) В радіусі кілометра - точно немає.

Я ж не втомився ще повторяти,-  у бджільництві більше винятків, а ніж правил.:dntknw:

А я от постійно згадую статтю в одному із журналів про бджільництво в Південній Африці, де бджоли не виводять маток від "трутовок". :hmm: Можливо, це час від часу проявляється і в інших порід. 

В это лето пользовался Джентером для вывода маток.  Как обычно матку запираеш на сутки, выпускаеш, а через 3 суток донышки цепляеш в мисочки и в семью воспиталку.  В общем все как обычно, только при осмотре донышков попадаются такие, где несмотря на время не все яйца заполнены молочком и превращены в личинки. Некоторые так и стоят вертикально, как будто им один день. А прошло 4.  Отсюда вывод.- если яйцо не залить маточным молочком, то его развитие тормозится, это для меня факт, а вот на сколько? это мне очень интересно.

А разве вокруг вас нет пасек? 

Не так близко чтобы матка попутала ульи. 

Не так близко чтобы матка попутала ульи. 

Та буває залітають і за десятки км ! Правда то у мене були випадки зі злітними нуками,- залітали матки з бджолами.

Колеги к сожелению вы заблуждетесь . К примеру если взять маток спареных на острове с известными трутнями от маток сестер . То в таком случии матки должны быть одинаковые без коофицыента улучшения . Но мы знаем что это нетак . Тотже ген проевляетса у одной пчелы трутовки из множества пчел . Так как у матки 32 хромосомы . И у пчел тоже 32 хромосомы . :wave:

Та буває залітають і за десятки км ! Правда то у мене були випадки зі злітними нуками,- залітали матки з бджолами.

В одному з вуликів, при огляді в травні місяці, бачив матку з міткою минулого року, коли через два тижні знову заглянув у вулик, то там уже хазяйнувала молода матка з цьогорічною міткою, і не моя. В мене є кілька пасік поблизу, але матками вони не займаються, хіба що купив хто матку, а вона злетіла і залетіла до мене:hmm:

При близкородственном розведении , пчелы трутовки могут откладывать оплодотворенное яйцо . Только это могут делать не все пчелы трутовки , а лиш некаторые .:hi::az:

Ось Ваш пост.(пчелы трутовки могут откладывать оплодотворенное яйцо (!)

Получиться щось таке:

post-467-1372881155_thumb.jpg

Якщо годувати маточним молочком трутня, як ви пишете, -"уявіть, що  з нього виросте". А я добавлю,- уявіть, який тоді  у нього буде "апарат"! :umora:

Якщо годувати маточним молочком трутня, як ви пишете, -"уявіть, що  з нього виросте". А я добавлю,- уявіть, який тоді  у нього буде "апарат"! :umora:

Ещё очень давно когда мне было лет 12-14 у моего отца из трутнёвого расплода , пчелы тянули свищевые маточники из них рождались МАТКИ и несколько раз делали отводки на таких матках, но они терялись при облете ,толи были слижком большими малоспособными летать толи по еще какойто причине.Но из неоплодотворённого яйца -  трутня - вырастает матка если воспитывают маточник.

А теперь попробуйте это объяснить логически.Каким образом из неоплодотворенного яйца может появиться матка.Сегодня что день юмора?

не знав, що в природі все можна пояснити лише логікою. Вчені кажуть, що логічно бжжола не може літати, а вона ще й мед носить.

ще раз, в одному із часописів була стаття про бджільництво в південній африці і там бджоли виводять матку із яйця відкладеного робочою бджолою.

не знав, що в природі все можна пояснити лише логікою. Вчені кажуть, що логічно бжжола не може літати, а вона ще й мед носить.

ще раз, в одному із часописів була стаття про бджільництво в південній африці і там бджоли виводять матку із яйця відкладеного робочою бджолою.

А бджоли - медоносні? Тобто Бджола? медоно?сна (Apis mellifera) — вид медоносних бджіл, що належить до класу комах (Insecta), ряду перетинчастокрилих (Hymenoptera), родини справжніх бджолиних (Apidae)?:hmm:І публікація не1квітня?  

А бджоли - медоносні? Тобто Бджола? медоно?сна (Apis mellifera) — вид медоносних бджіл, що належить до класу комах (Insecta), ряду перетинчастокрилих (Hymenoptera), родини справжніх бджолиних (Apidae)?:hmm:

Ви можете доказати, що це неможливо?

Ви можете доказати, що це неможливо?

Нічого неможливого у цьому світі немає! :IMHO: А стосовно бджіл, вже згадував, що тут більше винятків, а ніж правил, - як в англійській мові.

Але,як трутівка може покласти ЗАПЛІДНЕНЕ яйце? Це я осягти своїм розумом ну, ніяк не можу...:dntknw: Хто ж їх запліднив?  "Любвиобильный" пасічник чи шершні, після відкладення незапліднених яєць трутівками?

Є такі бджоли в південні Африці те ж статтю таку читав.

Диплоидные особи,только прок то какой

Нам ніякого, а для бджіл тих шанс вижити.

вроді всі досвідчені пасічники. а як почитав тему ну просто маски шоу на пасіці. то яйця в передніх лапках то хромосоми. дайош десертацію по даній темі. 

Нічого неможливого у цьому світі немає! :IMHO: А стосовно бджіл, вже згадував, що тут більше винятків, а ніж правил, - як в англійській мові.

Але,як трутівка може покласти ЗАПЛІДНЕНЕ яйце? Це я осягти своїм розумом ну, ніяк не можу...:dntknw: Хто ж їх запліднив?  "Любвиобильный" пасічник чи шершні, після відкладення незапліднених яєць трутівками?

Чому матка не може вийти із НЕЗАПЛІДНЕНОГО яйця? В теорії? 

Нобеля не получю ! Это давно известные факты . К примеру пестрый расплод (пусые ячейки ) , среди печятного . Это рождаетса трутень . Пчелы после его выкидывают . Это когда матка гуляла с сваими братьями ( инбридинг ) ,рождаетса с оплодотвареного трут. Гены матери и отца одинаковы .

На неоплодотваренной личинке пчелы закладывают маточники .

Чому матка не може вийти із НЕЗАПЛІДНЕНОГО яйця? В теорії? 

Та просто тому, що з незапліднених виходять трутні . І це аксіома, яку доводити не потрібно.

• Алёнка changed the title to Переносят ли пчёлы яйца? И чем?

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...