Мико Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 Як пояснили б мій досвід, коли у трутівці з"явилася плідна матка. При тому. що маток я тоді не виводив и варіант "залетіла" дужу малоймовірним. Для мене це й досі загадка. Матка була ,але при контролi не побачили. Може i таке буть ,що дуже довго не могла облетiтись iз- за поганоi погоди 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 Як пояснили б мій досвід, коли у трутівці з"явилася плідна матка. При тому. що маток я тоді не виводив и варіант "залетіла" дужу малоймовірним. Для мене це й досі загадка. Я ж не втомився ще повторяти,- у бджільництві більше винятків, а ніж правил. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 Если бы приносили личинок или яйца извне Такого понятия как семья - трутовка бы не существовало Ну, і тут Романович правий! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
G.Valera Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 Як пояснили б мій досвід, коли у трутівці з"явилася плідна матка. При тому. що маток я тоді не виводив и варіант "залетіла" дужу малоймовірним. Для мене це й досі загадка. Куди діваються ті міні ройки що злитають з нуклеусів? Може це була матка з мікронука? Не обов'язково з вашої пасіки. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 "Настало время офигительных историй" (С) У вас і аватарка (фото) під ці слова! 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Граніт Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 При близкородственном розведении , пчелы трутовки могут откладывать оплодотворенное яйцо . Только это могут делать не все пчелы трутовки , а лиш некаторые .Колега, это заблуждение. У рабочей пчелы нет семяприемника и она не спаривается с трутнем, а значить не может откладывать оплодотворенные яйца. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
kontroler Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 Як пояснили б мій досвід, коли у трутівці з"явилася плідна матка. При тому. що маток я тоді не виводив и варіант "залетіла" дужу малоймовірним. Для мене це й досі загадка. А разве вокруг вас нет пасек? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 Матка була ,але при контролi не побачили. Може i таке буть ,що дуже довго не могла облетiтись iз- за поганоi погоди Там сім"я-трутівка місяць вже була. Я її залишив, щоб "переробити" на мед, 2 амки осталось, а тут раз - і раптом матка. Так що це 100% що там не було матки і сім"я була трутівкою. Куди діваються ті міні ройки що злитають з нуклеусів? Може це була матка з мікронука? Не обов'язково з вашої пасіки. Можливо. Але я місцевих пасічників, хто нуклеуси використовує не знаю. Правда, це не свідчить, що їх нема. В радіусі кілометра - точно немає. Я ж не втомився ще повторяти,- у бджільництві більше винятків, а ніж правил.А я от постійно згадую статтю в одному із журналів про бджільництво в Південній Африці, де бджоли не виводять маток від "трутовок". Можливо, це час від часу проявляється і в інших порід. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Граніт Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 В это лето пользовался Джентером для вывода маток. Как обычно матку запираеш на сутки, выпускаеш, а через 3 суток донышки цепляеш в мисочки и в семью воспиталку. В общем все как обычно, только при осмотре донышков попадаются такие, где несмотря на время не все яйца заполнены молочком и превращены в личинки. Некоторые так и стоят вертикально, как будто им один день. А прошло 4. Отсюда вывод.- если яйцо не залить маточным молочком, то его развитие тормозится, это для меня факт, а вот на сколько? это мне очень интересно. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 А разве вокруг вас нет пасек? Не так близко чтобы матка попутала ульи. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 Не так близко чтобы матка попутала ульи. Та буває залітають і за десятки км ! Правда то у мене були випадки зі злітними нуками,- залітали матки з бджолами. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 27 октября, 2015 Share Опубликовано 27 октября, 2015 Колеги к сожелению вы заблуждетесь . К примеру если взять маток спареных на острове с известными трутнями от маток сестер . То в таком случии матки должны быть одинаковые без коофицыента улучшения . Но мы знаем что это нетак . Тотже ген проевляетса у одной пчелы трутовки из множества пчел . Так как у матки 32 хромосомы . И у пчел тоже 32 хромосомы . 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
sij Опубликовано 27 октября, 2015 Share Опубликовано 27 октября, 2015 Та буває залітають і за десятки км ! Правда то у мене були випадки зі злітними нуками,- залітали матки з бджолами.В одному з вуликів, при огляді в травні місяці, бачив матку з міткою минулого року, коли через два тижні знову заглянув у вулик, то там уже хазяйнувала молода матка з цьогорічною міткою, і не моя. В мене є кілька пасік поблизу, але матками вони не займаються, хіба що купив хто матку, а вона злетіла і залетіла до мене 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 27 октября, 2015 Share Опубликовано 27 октября, 2015 При близкородственном розведении , пчелы трутовки могут откладывать оплодотворенное яйцо . Только это могут делать не все пчелы трутовки , а лиш некаторые .Ось Ваш пост.(пчелы трутовки могут откладывать оплодотворенное яйцо (!) Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 27 октября, 2015 Share Опубликовано 27 октября, 2015 Получиться щось таке: Якщо годувати маточним молочком трутня, як ви пишете, -"уявіть, що з нього виросте". А я добавлю,- уявіть, який тоді у нього буде "апарат"! 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ЖекаNL Опубликовано 27 октября, 2015 Share Опубликовано 27 октября, 2015 Якщо годувати маточним молочком трутня, як ви пишете, -"уявіть, що з нього виросте". А я добавлю,- уявіть, який тоді у нього буде "апарат"! Ещё очень давно когда мне было лет 12-14 у моего отца из трутнёвого расплода , пчелы тянули свищевые маточники из них рождались МАТКИ и несколько раз делали отводки на таких матках, но они терялись при облете ,толи были слижком большими малоспособными летать толи по еще какойто причине.Но из неоплодотворённого яйца - трутня - вырастает матка если воспитывают маточник. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 27 октября, 2015 Share Опубликовано 27 октября, 2015 А теперь попробуйте это объяснить логически.Каким образом из неоплодотворенного яйца может появиться матка.Сегодня что день юмора?не знав, що в природі все можна пояснити лише логікою. Вчені кажуть, що логічно бжжола не може літати, а вона ще й мед носить.ще раз, в одному із часописів була стаття про бджільництво в південній африці і там бджоли виводять матку із яйця відкладеного робочою бджолою. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 27 октября, 2015 Share Опубликовано 27 октября, 2015 не знав, що в природі все можна пояснити лише логікою. Вчені кажуть, що логічно бжжола не може літати, а вона ще й мед носить.ще раз, в одному із часописів була стаття про бджільництво в південній африці і там бджоли виводять матку із яйця відкладеного робочою бджолою.А бджоли - медоносні? Тобто Бджола? медоно?сна (Apis mellifera) — вид медоносних бджіл, що належить до класу комах (Insecta), ряду перетинчастокрилих (Hymenoptera), родини справжніх бджолиних (Apidae)?І публікація не1квітня? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 27 октября, 2015 Share Опубликовано 27 октября, 2015 А бджоли - медоносні? Тобто Бджола? медоно?сна (Apis mellifera) — вид медоносних бджіл, що належить до класу комах (Insecta), ряду перетинчастокрилих (Hymenoptera), родини справжніх бджолиних (Apidae)?Ви можете доказати, що це неможливо? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 27 октября, 2015 Share Опубликовано 27 октября, 2015 Ви можете доказати, що це неможливо?Нічого неможливого у цьому світі немає! А стосовно бджіл, вже згадував, що тут більше винятків, а ніж правил, - як в англійській мові. Але,як трутівка може покласти ЗАПЛІДНЕНЕ яйце? Це я осягти своїм розумом ну, ніяк не можу... Хто ж їх запліднив? "Любвиобильный" пасічник чи шершні, після відкладення незапліднених яєць трутівками? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 27 октября, 2015 Share Опубликовано 27 октября, 2015 не знав, що в природі все можна пояснити лише логікою. Вчені кажуть, що логічно бжжола не може літати, а вона ще й мед носить.ще раз, в одному із часописів була стаття про бджільництво в південній африці і там бджоли виводять матку із яйця відкладеного робочою бджолою.Є такі бджоли в південні Африці те ж статтю таку читав. Диплоидные особи,только прок то какойНам ніякого, а для бджіл тих шанс вижити. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
roman-1 Опубликовано 27 октября, 2015 Share Опубликовано 27 октября, 2015 вроді всі досвідчені пасічники. а як почитав тему ну просто маски шоу на пасіці. то яйця в передніх лапках то хромосоми. дайош десертацію по даній темі. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 27 октября, 2015 Share Опубликовано 27 октября, 2015 Нічого неможливого у цьому світі немає! А стосовно бджіл, вже згадував, що тут більше винятків, а ніж правил, - як в англійській мові. Але,як трутівка може покласти ЗАПЛІДНЕНЕ яйце? Це я осягти своїм розумом ну, ніяк не можу... Хто ж їх запліднив? "Любвиобильный" пасічник чи шершні, після відкладення незапліднених яєць трутівками?Чому матка не може вийти із НЕЗАПЛІДНЕНОГО яйця? В теорії? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 27 октября, 2015 Share Опубликовано 27 октября, 2015 Нобеля не получю ! Это давно известные факты . К примеру пестрый расплод (пусые ячейки ) , среди печятного . Это рождаетса трутень . Пчелы после его выкидывают . Это когда матка гуляла с сваими братьями ( инбридинг ) ,рождаетса с оплодотвареного трут. Гены матери и отца одинаковы .На неоплодотваренной личинке пчелы закладывают маточники . 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 27 октября, 2015 Share Опубликовано 27 октября, 2015 Чому матка не може вийти із НЕЗАПЛІДНЕНОГО яйця? В теорії? Та просто тому, що з незапліднених виходять трутні . І це аксіома, яку доводити не потрібно. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.