Petrovych61 Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 Натрапив в суботу на таку картину, якої раніше ніколи не бачив Що це? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сирота Микола Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 У мене було схоже, коли матку струсив на землю з рамок - до вечора так сиділа в траві під льотком купка бджіл, правда раза в 2 менша. Коли підняв -там всередині була матка Link to comment Share on other sites More sharing options...
ded50 Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 А вулик до цього був пустий? Я колись роя так забирав. Сікатором різав бур*ян щоб струсити матку в вулик. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Брониславович Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 Поставь палочку к прилетке, пчелки поднимутся в улей. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ракетин Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 Много интересного бывает! Рассказывали, что на соняхе строили соты под ульем и складывали там мёд! Жаль, не сделали фотку... Link to comment Share on other sites More sharing options...
шаруда Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 Натрапив в суботу на таку картину, якої раніше ніколи не бачив ? Роек... Было такое у меня несколько раз Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сирота Микола Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 Много интересного бывает! Рассказывали, что на соняхе строили соты под ульем и складывали там мёд! Жаль, не сделали фотку... Я ось навесні поставив рамку суші з невеликими залишками меду біля вулика, прихиливши до корпуса - думав скоренько осушать за годинку-дві - так вони весь день туди мед носили Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted May 25, 2011 Author Share Posted May 25, 2011 Натрапив в суботу на таку картину ← Чесно кажучи таки налякався... Думав отруєння, бо виглядало як купа підмору(поки на простягнуту руку не поцілувала одна шанувальниця , тоді зрозумів що таки живі). В обід переглянув - то був рій. Трава перед льотком була висока, вони на ній зібралися і рухнули напевно на землю. Вулик розширив, відкрив сітку на дні, весь критий розплід від них забрав, а відкритий, недотягнуті і вощину заладував в нижні корпусии. Потім поставив дощечку від них до льотка і по мірі того, як на ній назбирувалося гроно, струшував їх зверху. На другий день весело літали в поле і ніяких ознак роїння не помітив. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ded50 Posted May 26, 2011 Share Posted May 26, 2011 Вперше таке побачив. За якість вибачаюсь. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cfif Posted June 27, 2011 Share Posted June 27, 2011 Вперше таке побачив. ? В наших лесах часто встречаются бабочки-стеклянницы. У них совершенно прозрачные крылья. Форма и окраска брюшка делают бабочку очень похожей на осу: на брюшке у нее чередуются черные и ярко-желтые полосы. Поэтому стеклянницу, похожую на осу, называют стеклянницей-осовидкой. Осы — жалящие, хорошо защищенные, несъедобные насекомые. Подражающая им стеклянница — съедобная, беззащитная бабочка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Петрович 49 Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 то був рій. ? Та не Ваш же - чужий, слабкий, знесилений... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted November 2, 2011 Author Share Posted November 2, 2011 Та не Ваш же - чужий, слабкий, знесилений... opr06K9J.gif ← Та саме мій. Я ж описав ситуацію. А вигляд обезсиленого тому, що то ранній ранок... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Петрович 49 Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Та саме мій. Я ж описав ситуацію. ? Ви ж не згадали про маточники. От я й дійшов такого висновку... Ну це не принципово. Потішились і добре. Умене був випадок: під час огляду нормальної сім"ї на штани сів ройок. Уявляєте, пика в вулику, кружляють бджоли, липнуть до коліна (там в тканину в"ївся прополіс). Зтрусив, виходив ради інтересу. Цифрової фотографії тоді, на жаль, ще не було... Link to comment Share on other sites More sharing options...
шаруда Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 А вигляд обезсиленого тому, що то ранній ранок... ? Не позавтракали! Link to comment Share on other sites More sharing options...
лисий Posted February 19, 2012 Share Posted February 19, 2012 нерідко спостерігав ситуацію,коли бджоли на прилітній дошці,або над льотком збираються групою (іноді доволі великою),вистроюються в одному напрямку,і починають синхронно рухатися вперед-назад. з місця не сходять,не вентилюють... що це за танок? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Танюльчик Posted March 21, 2012 Share Posted March 21, 2012 может это у них брачный период??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ded50 Posted March 22, 2012 Share Posted March 22, 2012 может это у них брачный период??? ? Якщо це можна прирівняти до котів "мартовских" Link to comment Share on other sites More sharing options...
лисий Posted March 26, 2012 Share Posted March 26, 2012 Певно такі речі описані десь в книжках типу біології за 5 клас,але немає часу па такі пошуки... Link to comment Share on other sites More sharing options...
СЄРЖ Posted May 6, 2012 Share Posted May 6, 2012 хто це? розмір як великий джміль, колір чорний, крила ніби тоновані. було декілька на квітках терену дуже обережні, близько непідпускали і швидко, порівняно з джмелем літали. Link to comment Share on other sites More sharing options...
newquit Posted May 6, 2012 Share Posted May 6, 2012 хто це? розмір як великий джміль, колір чорний, крила ніби тоновані. було декілька на квітках терену дуже обережні, близько непідпускали і швидко, порівняно з джмелем літали. Древесная пчела, а дальше Google в помощь. В этом году их и у нас много летает. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sergey-paradox Posted May 6, 2012 Share Posted May 6, 2012 хто це? розмір як великий джміль, колір чорний, крила ніби тоновані. було декілька на квітках терену дуже обережні, близько непідпускали і швидко, порівняно з джмелем літали. И я такое "чудовище" каждый день наблюдаю у себя на пасеке, откуда то прилетает, что за шмель не знаю. Link to comment Share on other sites More sharing options...
СЄРЖ Posted May 7, 2012 Share Posted May 7, 2012 Древесная пчела, а дальше Google в помощь. В этом году их и у нас много летает. дякую, точно вона. під такою назвою "Пчела-плотник (пчела-ксилокопа виолацеа)" інформації більше. жала, виявляється в неї немає. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mukola-s Posted October 4, 2012 Share Posted October 4, 2012 Натрапив в суботу на таку картину, якої раніше ніколи не бачив Що це? просто в вас висока закліщеність а матка настільки ослаблена що просто вилетіла і впала а ваша бджола не є чистою карпаткою а є гібридом непереживайте бджола на фото непогана . при роботі на пасіках ми дійшли висновку що є бджолсімй з ризькою стійкістю до вараотозу яка передається спадково незважаючи наце що трутні несуть 75 % спаадковості переконайтесь чи є закліщеність Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted October 4, 2012 Author Share Posted October 4, 2012 просто в вас висока закліщеність а матка настільки ослаблена що просто вилетіла і впала а ваша бджола не є чистою карпаткою а є гібридом непереживайте бджола на фото непогана . при роботі на пасіках ми дійшли висновку що є бджолсімй з ризькою стійкістю до вараотозу яка передається спадково незважаючи наце що трутні несуть 75 % спаадковості переконайтесь чи є закліщеність ← Ви надзвичайно проникні , але не уважні. Я ж потім написав що то було і ніякого кліща - матка була ще у вулику. Як сім'я ослаблена кліщем може випустити рій? Хворі бджоли не рояться. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Маркіян Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 Ви надзвичайно проникні , але не уважні. Я ж потім написав що то було і ніякого кліща - матка була ще у вулику. Як сім'я ослаблена кліщем може випустити рій? Хворі бджоли не рояться ? Це сталось вже місяць тому. Треба було поміняти матку. Взяв з відводка. А сам відводок переставив в протилежне місце. А там був за 1,5 м вулик. І от на ньому зібрались ці бджоли. Хоча мали б піти до вулика де раніш стояв відводок. Верхній льоток був закритий. Пробував згрібати та запускати іх до нижнього. Нічого доброго не вийшло. Йшла бійка. Залишив так як було. За 10 днів щез. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.