kysopatriu Опубликовано 17 марта, 2011 Share Опубликовано 17 марта, 2011 Не звязуйтесь з березою. Особливо в щитах. Це "тарне" дерево. Дрова з неї хороші, різьба по дереву, токарні роботи. А за інструмент - не купуйте наскоком. От коли Ви відчуєте, що робота, якщо не стала, то затормозилась без чогось, тоді й до магазину. На базарі також не купуйте. Там часто з запчастин збирають "фірму." Підтримую на всі 100 свої корпуса роблю повністю циркуляркою з фуганком на 200 До циркулярки зробив 3-ри змінні столи, для торцовки, для розпуску довгих досок, та коротких все робилося по мірі необхідності. Електро рубанок, фрезер, шліфмашинка практично не використовуються припадають пилюкою. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Федір Опубликовано 17 марта, 2011 Share Опубликовано 17 марта, 2011 варто буде придбати щось на зразок РКМ 300 ? Ось і я хочу цей станок купити. Що скажете вартий уваги? Бо пригледів крім PKM 300 ще FDB ML-292 Так не знаю що краще. Що Специ в деревообробцы скажете? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сирота Микола Опубликовано 17 марта, 2011 Share Опубликовано 17 марта, 2011 Николай Иванович скажите пожалуста в какую цену у вас рубанок интерскол Р-110/2000М?у нас 890 гр. На ринку від 760 грн. В магазинах так і є - приблизно 850 грн. Електро рубанок, фрезер, шліфмашинка практично не використовуються припадають пилюкою. Ну, мені зараз рубанок і справді потрібен - для інших потреб, я вже вище казав... А от циркулярка - тільки ручна на 1.2 кВт, хочется почути думку щодо того, чи вистачить такої потужності для розпуску дошок, брусків, і може хтось може підказати до неї приспособу, щоб вибирати четверті в дошках? Чи може краще робити їх за допомогою рубанка? Фрезер наразі купувати не буду - почекаю, доки буде достатьно грошей для нормального інструменту, бо щось дешеве на раз купити - то тільки нерви зіпсуті... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
sewerby Опубликовано 17 марта, 2011 Share Опубликовано 17 марта, 2011 Електро рубанок, фрезер, шліфмашинка практично не використовуються припадають пилюкою. Аналогічно. Добавлю ще й ресмус. Купив JET, та так і стоїть. Включав декілька разів. На РКМ 300 така точність у циркулярки, що залишаю навіть не строганими заготовки. FDB ML-292 не користувавсь, але здається, що це майже той самий РКМ. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сирота Микола Опубликовано 17 марта, 2011 Share Опубликовано 17 марта, 2011 Електро рубанок, фрезер, шліфмашинка практично не використовуються припадають пилюкою. Аналогічно. Добавлю ще й ресмус. Купив JET, та так і стоїть. Включав декілька разів. На РКМ 300 така точність у циркулярки, що залишаю навіть не строганими заготовки. FDB ML-292 не користувавсь, але здається, що це майже той самий РКМ. Як я читав в інтернеті, то РКМ 300 - оновлений FDB ML-292, з виправленням деяких недоліків попередника. Бачив обидва на ринку "Торпедо" - з вигляду дуже подібні. Продавці говорили, що FDB ML-292 не має деяких функцій РКМ Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Федір Опубликовано 17 марта, 2011 Share Опубликовано 17 марта, 2011 Якщо я продавця вірно зрозумів то JET РКМ 300 і FDB ML-292 різні не тількі по ціні а й по виробнику. Доречі 292 дорожчий десь на 2000 грн. А функцій(без самостійної доробки) точно менше. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сирота Микола Опубликовано 17 марта, 2011 Share Опубликовано 17 марта, 2011 Якщо я продавця вірно зрозумів то JET РКМ 300 і FDB ML-292 різні не тількі по ціні а й по виробнику. Доречі 292 дорожчий десь на 2000 грн. А функцій(без самостійної доробки) точно менше. Так і є - "оновили" станок і зробили його "кращим та дешевшим" китайці. до речі, в деяких каталогах зустрічав і FDB РКМ 300 - виробництво германії Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
kysopatriu Опубликовано 17 марта, 2011 Share Опубликовано 17 марта, 2011 приспособу, щоб вибирати четверті в дошках ? Зробіть стіл яким можна регулювати висоту вильоту пилки (прикріпленої знизу) із дошок або ламінованого ДСП. Ще простіше пилка закріплена знизу, вильот 40 мм потрібно зробить пропил 11 мм кладете зверхе щит 29 мм закріпляєте струпцинами і вперед. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
kysopatriu Опубликовано 17 марта, 2011 Share Опубликовано 17 марта, 2011 Добавлю ще й ресмус. Купив JET, та так і стоїть ? Мені рейсмуса не вистачає тільки при виготовленні рамок і тільки тому що на моїй циркулярці не регулюється глибина стругання ( точніше регулюється але дуже довго) а при виготовленні корпусів усі розміри беруться внутрішні і якщо один корпус виступає на 1-2 мм за інший це не суттєво Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
sewerby Опубликовано 17 марта, 2011 Share Опубликовано 17 марта, 2011 може хтось може підказати до неї приспособу, щоб вибирати четверті в дошках? Чи може краще робити їх за допомогою рубанка? На РКМ 300 можна вибирати четверть як циркуляркою, за два проходи, так і фуганком - 10мм х (до 200мм) На ручну циркулярку особливо не надійтесь. При інтенсивній роботі там швидко виходять з ладу шестерні редуктора. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сирота Микола Опубликовано 17 марта, 2011 Share Опубликовано 17 марта, 2011 може хтось може підказати до неї приспособу, щоб вибирати четверті в дошках? Чи може краще робити їх за допомогою рубанка? На РКМ 300 можна вибирати четверть як циркуляркою, за два проходи, так і фуганком - 10мм х (до 200мм) На ручну циркулярку особливо не надійтесь. При інтенсивній роботі там швидко виходять з ладу шестерні редуктора. Я це розумію, але наразі РКМ 300 не по кишені. Мождиво взимку чи ближче до зими придбаю, а поки що треба обійтись чимось дешевшим. А як щодо рубанка з виборкою четверті? За 2-3 проходи? Чи витримає і який тоді краще? Рубанок мені зараз все одно потрібен. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ivan Ivanovich Опубликовано 17 марта, 2011 Share Опубликовано 17 марта, 2011 ресмус. Купив JET, та так і стоїть. Включав декілька разів. ? А я зараз без рейсмуса не уявляю якби і робив корпуси. Справа в тому що корпуси на 300 і потрібно робити із кількох дощок. А дошки в мене сильно "гуляють" по товщині, і якщо їх не пропускати через рейсмус то важко підібрати заготовки для однієї стінки. До речі, в свій час я прорахував що мені буде вигодніше відвезти дошки на рейсмус в деревообробний цех ніж купувати собі рейсмуса. Але після того як мені перевели пів куба дощок вирішив придбати собі власний рейсмус. Покищо задоволений, перестругав приблизно 1-1,5 кубів, але попередньо обробляю на фуганку. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
sewerby Опубликовано 18 марта, 2011 Share Опубликовано 18 марта, 2011 . А як щодо рубанка з виборкою четверті? За 2-3 проходи? Чи витримає і який тоді краще? Рубанок мені зараз все одно потрібен. В мене якийсь прибалтійський рубанок. Десь так приблизно 1985 року випуску. То в ньому передбачена виборка четверті. На сучасних не бачив такого. Можливо на більш дорогих... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
einar Опубликовано 18 марта, 2011 Share Опубликовано 18 марта, 2011 На сучасних не бачив такого. Можливо на більш дорогих... ? В мене рубанок Einhell ВЕН 900. Він "Предназначен для строгания различных видов древесины, снятия фасок и выборку фальца. Глубина выборки фальца до 15 мм." Стругає, фаску знімає, але на рахунок фальців.. Хз, щось у мене не виходить, хоча пробував не раз налаштувати. Але в кінці кінців робив фальці на циркулярці. Можливо, я щось в ньому не розумію... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
blek-269 Опубликовано 18 марта, 2011 Share Опубликовано 18 марта, 2011 На сучасних не бачив такого. Можливо на більш дорогих... ? В мене рубанок Einhell ВЕН 900. Він "Предназначен для строгания различных видов древесины, снятия фасок и выборку фальца. Глубина выборки фальца до 15 мм." Стругає, фаску знімає, але на рахунок фальців.. Хз, щось у мене не виходить, хоча пробував не раз налаштувати. Але в кінці кінців робив фальці на циркулярці. Можливо, я щось в ньому не розумію... Я рубанком вбираю под плечики и фаски проблем нет , глубина 15 мм максимальна Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сирота Микола Опубликовано 19 марта, 2011 Share Опубликовано 19 марта, 2011 прошу не сприймати це як рекламу стороннього ресурсу, але не можу знайти відгуків про роботу цього продавця. Може хтось стикався чи чув відгуки - хотілося б почути. І на що варто звертати увагу в першу чергу при виборі вживаного інструменту? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gucul Опубликовано 20 марта, 2011 Автор Share Опубликовано 20 марта, 2011 прошу не сприймати це як рекламу стороннього ресурсу, але не можу знайти відгуків про роботу цього продавця. Може хтось стикався чи чув відгуки - хотілося б почути. І на що варто звертати увагу в першу чергу при виборі вживаного інструменту? Про продавця нічого сказати не можу, а от інструмент дійсно професійний.Hilti можна брати не дивлячись,дуже якісний інструмент(ну хіба з 10 поверху кинули ).Синій бошик теж профі,тільки часто його підробляють.Hitachi тут порушує гармонію-далеко не профінструмент.Ціна на "болгарку" макіту 2.4кв-бомба .А так б/у лотерея,треба помацати ,послухати,спитати мінімільну гарантію. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сирота Микола Опубликовано 20 марта, 2011 Share Опубликовано 20 марта, 2011 прошу не сприймати це як рекламу стороннього ресурсу, але не можу знайти відгуків про роботу цього продавця. Може хтось стикався чи чув відгуки - хотілося б почути. І на що варто звертати увагу в першу чергу при виборі вживаного інструменту? Про продавця нічого сказати не можу, а от інструмент дійсно професійний.Hilti можна брати не дивлячись,дуже якісний інструмент(ну хіба з 10 поверху кинули ).Синій бошик теж профі,тільки часто його підробляють.Hitachi тут порушує гармонію-далеко не профінструмент.Ціна на "болгарку" макіту 2.4кв-бомба .А так б/у лотерея,треба помацати ,послухати,спитати мінімільну гарантію. От в тому то й питання, що гарантії продавець не надає і передоплата 100%. Хоча сайт існує вже десь роки півтора і оголошення по кожному продукту є на всіх будівельних та професійних форумах - жодного відгуку не знайшов Як хорошого, так і поганого. А по тій болгарочці знаю Я три роки такою користувався - на роботі дві було однакової потужності - ця макіта і бошик профі. Так бош перемотували за 3 роки двічі і в руках його не втримати - така вібрація при роботі. А макіта вже б/у прийшла на фірму - і робить по досі без ремонтів. А шум і вібрація вдвічі менші, ніж у боша. Так само ножиці по листовому металу макітівські - корпус розбитий ізоляційною стрічкою змотаний, робить без перерв щодня інструмент і метражі на кілометри йдуть - хоч би хни - ще не точили жодного разу Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ярко Опубликовано 20 марта, 2011 Share Опубликовано 20 марта, 2011 Интересно какие отзывы о такой торцовке. Цена приемлема. Такою працюю, на її ціну досить пристойно, втішає що є протяжка це дає можливість різати широкі заготовки. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Владимир 22 Опубликовано 20 марта, 2011 Share Опубликовано 20 марта, 2011 Такою працюю, на її ціну досить пристойно, втішає що є протяжка це дає можливість різати широкі заготовки. ? А какая именно модель? А то продавцы уже запутались, одни говорят завод в Полтаве,другие- россия,третьи-китай, кому верить? Название действительно Ворскла-только на английской языке. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бортник Опубликовано 20 марта, 2011 Share Опубликовано 20 марта, 2011 Название действительно Ворскла-только на английской языке. ← китай, ← 100%, информация достоверная. У меня пила такая Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
einar Опубликовано 23 марта, 2011 Share Опубликовано 23 марта, 2011 .. я брал старенький б/у на 300мм и отлаживал что и советую ? Решил воспользоваться советом. Но в связи с тем, что в подобных станках я полный бумбараш , прошу ещё совета. Нашёл вот такой станок. Фуговальный + циркулярка. Длинна барабана 35 см. Без ножей, заржавевший, но вал крутится свободно. Столы не опускаются и не поднимаются- заржавели. С виду мощный, смущает рычаг для опускания- поднимания стола Мне нужен фуговальный для прогонки досок перед рейсмусом. Пойдёт ли такая конструкция? И сколько может стоит такой станок в таком состоянии (без мотора)? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee Опубликовано 24 марта, 2011 Share Опубликовано 24 марта, 2011 И сколько может стоит такой станок в таком состоянии (без мотора)? ? Ориентируйтесь по цене металолома +где то 40% сверху . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
sewerby Опубликовано 24 марта, 2011 Share Опубликовано 24 марта, 2011 в связи с тем, что в подобных станках я полный бумбараш , прошу ещё совета. Сдвинуть стол думаю удастся. В шахте иногда на пол-часа смачивали просто водой заржавевшие детали и они "срывались". А WD-40 и не такие вещи смажет. Рычаг как рычаг. Пусть он Вас не смущает. Столы из толстого и похоже ровного металла, сделано добротно. Только болт торчащий вместо шпонки - и балансировку нарушает, и рано или поздно на вал кого то намотает. Лучше срезать заподлицо. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Poltavsky Опубликовано 24 марта, 2011 Share Опубликовано 24 марта, 2011 Сдвинуть стол думаю удастся. В шахте иногда на пол-часа смачивали просто водой заржавевшие детали и они "срывались". Еще неплохо "срывается" ржавое болтовое соединение если смазать уксусом. Это если "вэдэшки"под рукой нет. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.