Перейти к содержанию

Электроинструмент

gucul

Рекомендуемые сообщения

Фрези по металу на зразок пилки, товщиною 3мм, 6мм, мають багато зубів і не рвуть дерево. Треба лише переточити під іншим кутом.

Фрези по металу на зразок пилки, товщиною 3мм, 6мм, мають багато зубів і не рвуть дерево. Треба лише переточити під іншим кутом.
Цей етап я вже давно пройшов,актуально було в часи дефіциту, в наш час можна придбати фрези найвибагливішому гурману деревяних справ без проблем,було б за що.Як станочок,обкатали?Я чомусь думав,що ваша діяльність повязана з деревообробкою, а тут раптом 380 на 220.Криза :( ?

А по металу вам для чого???

И дешевле в 4 - 5 раз.

Якби хто знав, як дістали щомісячні поїздки: стільки то енергії розходував, скільки планую. До того ж планую відмовитись від підприємництва, доведеться і 380v відрізати. А те, що купив для вуликів цілком достатньо. Та і 380v набагато дорожче від 220vДо речі на фрезерному (поки що 380) в мене двигун 5квт/2800об. з підвищенням в два рази. То навіть це малувато іноді.

планую відмовитись від підприємництва, доведеться і 380v відрізати.

380 не обов`язково відрізати, ними можна дальше користуватись, та й ціна буде інакша, коли відмовитесь від підприємництва.

Щоб промислову електроенергію перевести в побутову, треба нові техумови. А це такий геморой, що і згадувати не хочеться.

Режим работы фрезы. Когда она быстрее тупится - на оборотах 15000 или 30000 ? Нагрузка на двигатель фрезера. Когда она больше - на оборотах 15000 или 30000?Понимаю, чем выше обороты, тем больше качество обработанной поверхности, какой он нижний предел оборотов, для среднего качества?

По другому питанню на рахунок потужності.Потужність на валу падає пропорційно росту обертів ,тобто підняли в два раза об,відповідно в два раза менша потужність(вам це і так зрозуміло це я для інших).На практиці 3кв це мінімальна потужність, в мене стоїть такий то при обробці фільонок(тафлі) чуток здихає, оберти падуть, звідси якість приходиться дошліфовувати.

В принципе на всё отвечено, но указанный ответ для изделия, у которого обороты подымают за счёт потери мощности. В моём случае с уменьшением оборотов двигателя за счёт регулятора(по умному кажись семисторного регулятора), падает и мощность двигателя. Оптимальные обороты подбираю под фрезу, чтоб не палила дерево и сама не перегревалась.
Обороты стационарного фрезера в пределах 6000-7000 и не обязательно гнаться за маленькими цанговыми фрезами. Можно на барахолке купить фрезы по металлу с посадочным 32 мм и получится более многофункциональный станок по возможностям настройки.

Возможно увеличить качество обрабатываемой потери увеличением количества ножей на фрезе до 3-х или 4-х.

Щоб промислову електроенергію перевести в побутову, треба нові техумови. А це такий геморой, що і згадувати не хочеться.
Я б Вам не радив відмовлятися від 380 В. Якщо потім надумаєте провести 3 фази- ото буде геморой. Не знаю як у Вас, а в Харківській області це 6000- 7000 грн. Вам потрібно лише перезаключити договір на побутового споживача. Нові техумови видаються тоді, якщо Ви, наприклад, будете підвищувати встановлену потужність. Навіть при зміні власника не видаються нові техумови, а лише підтверджуюються діючі, раніше видані, що в даному випадку потрібно буде зробити Вам. Це звичайно теж займе деякий час, але це кращий варіант, ніж починати з нуля. :hi:

Я б Вам не радив відмовлятися від 380 В. Якщо потім надумаєте провести 3 фази- ото буде геморой. Не знаю як у Вас, а в Харківській області це 6000- 7000 грн. Вам потрібно лише перезаключити договір на побутового споживача. Нові техумови видаються тоді, якщо Ви, наприклад, будете підвищувати встановлену потужність. Навіть при зміні власника не видаються нові техумови, а лише підтверджуюються діючі, раніше видані, що в даному випадку потрібно буде зробити Вам. Це звичайно теж займе деякий час, але це кращий варіант, ніж починати з нуля.

Приблизно це, я теж хотів вам написати. Подумайте. :hi:

В Дніпробленерго саме таку сумму і озвучили - 5-7000. І нові техумови.

Як ІТ інженер райенерго можу сказати шо то все залежить від керівництва- ну не може папір 1 листок а4 під назвою техумови коштувати таких грошей . Була така сама картина до втручання відповідних органів- після втручання ті самі тех умови на 380В коштують 1600 гривень і ні копійкою більше. а було 5-7000.

В нас новий Мер у місті. Можливо щось і поміняється: Сайт

В Дніпробленерго саме таку сумму і озвучили - 5-7000. І нові техумови.

sewerby, а какая разрешённая мощность нагрузки? Больше 15 квт? Подводка к дому наружная, счётчик на улице?Два года назад проводил. Обошлось грубо 4000, со всем материалом и работой. У тебя же sewerby, есть готовая система. Бумажку под названием техусловия для проекта я покупал дважды ( стоит около 340 гр) проект заказывал под готовую для меня схему, чтобы по минимуму переделывать стоявшую ранее систему. Если ввод и счётчик у вас соответствуют новым требованиям, то зачем их менять? ну замените автомат на более низкий ток, какой предпишут. Тем более, основным условием ограничения подключения является то, что линии перегружены. Если желаешь, то тяни СИБом ( кажется так по новому обзывают этот четырёх жильный изолированный кабель) от транса до дома... А у тебя уже подключено, значить не надо нового разрешения, нужна ли переделка документации. :IMHO1:

Взглянем на проблему с другой стороны. :) Лет 10 назад мне срочно было нужно 380. Так электрики сами и подключили. Вообще без документов. Я потом, через месяц решил все таки оформить. Так что неразрешимых проблем нет. Просто оно исчерпало себя и не нужно уже. Performax прекрасно делает все то, что раньше делалось большими станками. Потери мощности никакой. Рейсмус купил, да так и стоит. Точный и чистый рез Performaxа делает его не очень и нужным. Четвертя до 10мм опять таки он выбирает.Есть и приспособление для шипования. Одним словом, как gucul писал, для домашней мастерской нормально.А промышленную расформировую за ненадобностью. Не думаю, что при моей жизни у людей появятся деньги на столярку.

Не думаю, что при моей жизни у людей появятся деньги на столярку.

А вдруг наступит "покрашення життя уже сьогодні" :umora: Надо надеиться на лучшее.

Взглянем на проблему с другой стороны. Лет 10 назад мне срочно было нужно 380.

Ну извини, sewerby, человек ты битый, опытный. Всё сам взвесил... Опыт тебе подсказывает, что можно обойтись современными станками и на 220. А мы тут охаем и ахаем, восхваляя 380... Удачи в творчестве для души на 220 ВОЛЬТАХ! :az:

Недавно придбав стрічкову шліфмашинку 'Експерт'. Так собі , слабенька. Та вже два вулика склепав, доску не стругав, двічі обійшов машинкою. Прекрасно! Хочу узнати може хтось ще користується, як вам, та отримати досвід інших. :hi:

можно обойтись современными станками и на 220. А мы тут охаем и ахаем, восхваляя 380...
Ну что Вы. Даже такую простенькую дверь, как эта post-1517-1298474696_thumb.jpgбез мощного фрезерного на 380 не сделать. Просто мне это не нужно.
доску не стругав, двічі обійшов машинкою.
Спробуйте спочатку ось такий рубанок.post-1517-1298474887_thumb.jpgЦіна в районі 50грн, а працює швидше. Після нього можна тільки "полякати" шліфовкою.

Спробуйте спочатку ось такий рубанок

З допомогю такого рубанка, наші діди, такі речі робили що ми з електричними не завжди зробимо

Спробуйте спочатку ось такий рубанок.

У нас препод по труду сразу пару ставил, если рубанок в таком положении увидит. Достаёт нож до стола или нет объяснять бесполезно было. Зато до сих пор бочком на стол ложу.

У нас препод по труду сразу пару ставил, если рубанок в таком положении увидит.
Я знал, что кто нибудь да напишет это :) . Взгляните на пятна краски - по ним видно, что рубанок на боку все время. Поставил для фото. А под ножом стружка как прокладка. Порадовало, что люди еще помнят этот инструмент и умеют им пользоваться :ay:

• 3 weeks later...

Маю до шановних майстрів купу питань, тому наперед прошу вибачення за деякий сумбур в їх викладенні :) Хотілось би отримати поради по суті питань, буду дуже вдячний. :az: З приводу інструменту для "потихеньку майструвати корпуси" та іноді щось інше (наприклад стоїть близька задача - сходи на 2-й поверх :ah: ). корпуси на магазинну рамку 145, безфальцеві (рогаті) - виготовляти трохи легше, товщина дошки до 25 мм. Маю: ручну циркулярку Blaucraft BKS 1200 1.2 кВт, (потужність невелика - вистачить? Думаю зробити приспособу для торцювання під неї) шуруповерт Бошівський професійний, ручний інструмент - пили лучкові, рубанки, фуганок, шершебель, зензубель та ін. підверстаччя та верстачну дошку з дуба 90 мм 120-річної давнини :ay: - треба простругати, замінити дрібні деталі, збити докупи Хочу докупити найближчим часом: рубанок електричний (приглянувся мені Интерскол Р-110/2000М - може хто має - як відгуки?) фрезер ручний шліфмашинку - не визначився поки щодо 2-х останніх - ніколи в руках не тримав по-справжньому. В перспективі, думаю, варто буде придбати щось на зразок РКМ 300, але то не цього року, мабуть. А що ще я випускаю з поля зору? Який інструмент варто придбати для елементарної "механізації"? ПС: щодо матеріалу - маю куб бруса 1800Х120Х80 і з півкуба 1100Х50Х80. Береза та сосна, сушиться в мене вже більше року перекладений надворі. Брав колись на виробництві, де робив - з піддонів, по 400 грн/куб. Там і досі ще великі запаси на складах, є по 2-3 роки витримкою :ay: Чи можна дома, вручну розпустити на тонкі дощечки і склеїти щити з цього бруса? Чи потрібні фуганок/рейсмус :dntknw: ? І чи піде на такі цілі береза?

Не звязуйтесь з березою. Особливо в щитах. Це "тарне" дерево. Дрова з неї хороші, різьба по дереву, токарні роботи. А за інструмент - не купуйте наскоком. От коли Ви відчуєте, що робота, якщо не стала, то затормозилась без чогось, тоді й до магазину. На базарі також не купуйте. Там часто з запчастин збирають "фірму."

Не звязуйтесь з березою. Особливо в щитах. Це "тарне" дерево. Дрова з неї хороші, різьба по дереву, токарні роботи. А за інструмент - не купуйте наскоком. От коли Ви відчуєте, що робота, якщо не стала, то затормозилась без чогось, тоді й до магазину. На базарі також не купуйте. Там часто з запчастин збирають "фірму."
:hi: Дуже дякую, а я саме на базарі й дивився :ah: , хоча знайшов ще на алмазному заводі магазин "профінструмент" - там порівняно недорогий інструмент є, РКМ 300 у них на 200 грн дешевше, ніж на ринку :)

Николай Иванович скажите пожалуста в какую цену у вас рубанок интерскол Р-110/2000М?у нас 890 гр.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...