gucul Posted October 4, 2010 Share Posted October 4, 2010 Как говорится- пчеловодом не каждый может быть, но каждый пчеловод мастеровым обязан быть Каждый хотя бы имеет дрель и т.д., неговоря о нашем брате-пчеловоде которому и станочек не помешал бы. Так вот, есть интересная новость: компания Интерскол выкупила у Итальянского концерна завод в Испании, который выпускал э\ин. FREUD. Бренд , в отличие от Росси, у нас представлен очень слабо хотя инструмент позицианируется как проффи.Гдето на уровне макиты(по цене тоже).Остатки производства, особенно у наших соседей, распродают за полцены. Искал фрезерок freud ft3000, наткнулся на торцовку, не удержался купил(третья) Точность реза просто супер. Особенно интересная дополнительная оснастка: столик циркулярка http://www.freud-tools.ru/ Кстати вся линейка ихнего инструмента теперь выпускается под маркой Интерскол но цены... http://www.interskol.ru/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Фомич Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 Про инструмент лучше писАть вот здесь http://www.tochok.info/forum/index.php?sho...=762&st=420 А по поводу Интерскола, то лучше не покупать, плохие отзывы. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gucul Posted October 5, 2010 Author Share Posted October 5, 2010 А по поводу Интерскола, то лучше не покупать, плохие отзывы. Вы меня не правильно поняли.Это не реклама.Интерскол перешёл на на новый европейский уровень, зделал " ход конем",просто выкупил предприятие (которое ,кстати, пару лет назад обновила техлинии современными),сменил наклейки и цвет: Но не об этом, а о разпродаже freud. Думаю каждый хотел бы иметь профинструмент да еще по цене "узкоглазого" http://www.ivdr.com.ua/prod/pila-torcovoch...eud-FTR250.html Я же выложил -1570грн +12мес. гарантии. И это в нашей то дыре(г.Коломыя). Наверника в болших городах(тем молее в столице) че нить можна поискать. Я нашел и поделился инфой. Занимаюсь столяркой професионально давно.Инструмент разный в том числе и интерскол.Дрель(еще первые не китай) норм. Лобзик, ЛШМ -недоволен, хотя живут уже 5л. Фиолент-лобзик уже убил 3шт,правда за 15л.Фрезер Ф. за 7л немогу добить.Весь этот инструмент нужно " дорабатывать напильником", а тут купил и с магазина сразу на объэкт установка дверей 4шт.Втыкнул в розетку и приятно был удивлен-настроен станочек отлично, срез под любым углом чистый.Да там только диск стоит около 70$(кстати очень славятся фреудовские фрезы и пилные диски).Короче хлопцы если что спрашевайте. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jujon Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 Короче хлопцы если что спрашевайте. ? тоді порекомендуйте станочок щоб пару вуликів зробить, ціна десь до 5 тисяч. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 тоді порекомендуйте станочок щоб пару вуликів зробить, ціна десь до 5 тисяч. ← Щоб пару вуликів зробити, чи раціонально купувати станочок за 5 тисяч ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan Ivanovich Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 Я використовую Фиолент, Rebir і деякі ще радянські інструменти то претензій у мене до них майже немає. А на рахунок того щоб станок куплять для десяти вуликів то краще в столярці заказати ті вулики і не париться. Мені самому дуже часто буває потрібний рейсмус, але дешевше і простіше відвезти декілька кубів лісу в деревообробний цех ніж купувати собі цей станок. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Фомич Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 тоді порекомендуйте станочок щоб пару вуликів зробить, ціна десь до 5 тисяч. ? Лучше столяра нормального найти и заказать или готовые купить. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jujon Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 Щоб пару вуликів зробити, чи раціонально купувати станочок за 5 тисяч ? ? я думаю що раціонально, якби я двері надумав зробити найшовби 100 спеців а вулики це проблема. зимою із 10 одного найшов, 3 місяці 4 вулики і 200 рамок робив. та і не люблю я просити чи кланятись перед кимось буває рейку треба стругнути 5 минут роботи а виїздиш 2 дні . але дешевше і простіше відвезти декілька кубів лісу в деревообробний цех ніж купувати собі цей станок. ? а якщо ненароком спартачать ваших пару кубів лісу ,тільки не кажіть що такого не буває. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Фомич Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 Занимаюсь столяркой професионально давно.Инструмент разный в том числе и интерскол. ? Для прфессионала может и любой инструмент подойдет, а мне как начинающему любителю нужен хороший инструмент. Если что, чтоб его можно было продать. Вот торцовка мне нравится такая http://www.metabo.ru/katalog-polustacionar...99ace64f.0.html можно сразу стенку корпуса торцевать. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan Ivanovich Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 але дешевше і простіше відвезти декілька кубів лісу в деревообробний цех ніж купувати собі цей станок. ? а якщо ненароком спартачать ваших пару кубів лісу ,тільки не кажіть що такого не буває. щоб не спартачили потрібно бути поруч коли обробляється матеріал. А якщо порахувать самий дешевий рейсмус коштує близько 3 тис. грн то цього вистачить, щоб обробить 3000 тис м погонних дощок, яких вистачить приблизно на 1000 корпусів багатокорпусного вулика. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
einar Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 ТОрцовку за 6 тысяч- меня жаба б задавила Неужели для начинающего не подойдёт за-1-1,5 тыщи? А рейсмус за 3 или 3 км обработанных досок- я бы выбрал рейсмус. 1. Во первых, это нада везти чем то эти доски +погрузка- разгрузка. 2.Во вторых- просить чтоб сделали и терпеливо ждать, когда в панов будет на это время, учитываю их сильнейшую занятость и т.д 3. В третьих- а если мне сёдня нада сделать доски 1 размера, завтра другого послезавтра- пятого? Знач предстоит многократное повторение пункта 1 и 2. нееее... Мои нервы и время дороже двух бидонов акации, тем более, а вдруг, в перспективе, мне захочецца простругать не 3 км а 6? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ілюха Posted October 7, 2010 Share Posted October 7, 2010 Занимаюсь столяркой професионально давно.Инструмент разный в том числе и интерскол. ? Для прфессионала может и любой инструмент подойдет, а мне как начинающему любителю нужен хороший инструмент. Если что, чтоб его можно было продать. Вот торцовка мне нравится такая http://www.metabo.ru/katalog-polustacionar...99ace64f.0.html можно сразу стенку корпуса торцевать. Така торцовка супер , але і ціна теж супер. А можна зробити з паркетки, багато форумчан виставляли фото. Та можна торцувати на циркулярці, доробивши каретку. Так що радив би купити універсальний станочок, тобто циркулярка та фуганок. А знизу є чи зробити для себе не великий рейсмус, хоч можна обійтись і без нього. Бажано щоб були на фуганок і циркулярку різні вали, так безпечніше. Циркулярку можна використовувати як фрезер. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бортник Posted October 7, 2010 Share Posted October 7, 2010 гіблярка А шо воно таке? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted October 7, 2010 Share Posted October 7, 2010 гіблярка А шо воно таке? Або гимблярка, від слова гимбель, себто "рубанок". Одним словом стругальний станок. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ілюха Posted October 7, 2010 Share Posted October 7, 2010 А точніше фуганок, так колись учили. Вибачте що написав по своєму . Спішив на роботу і тому помилився. Прбачте. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Фомич Posted October 7, 2010 Share Posted October 7, 2010 Та можна торцувати на циркулярці, доробивши каретку. ? Да можно, у меня вот такая циркулярочка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted October 7, 2010 Share Posted October 7, 2010 А точніше фуганок, так колись учили. ← Це гибель став фуганком, а такі інструменти як: ШЕРХЕБЕЛЬ (хебель-той же гібель), ФЕЛЬЦГІБЕЛЬ, ЗЕНЗУБЕЛЬ і багато інших так і залишились зі своєю первісною назвою Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ілюха Posted October 7, 2010 Share Posted October 7, 2010 А точніше фуганок, так колись учили. ? Це гибель став фуганком, а такі інструменти як: ШЕРХЕБЕЛЬ (хебель-той же гібель), ФЕЛЬЦГІБЕЛЬ, ЗЕНЗУБЕЛЬ і багато інших так і залишились зі своєю первісною назвою Я знаю та знають не усі. Тож треба буде писати щоб було усім ясно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ілюха Posted October 7, 2010 Share Posted October 7, 2010 Та можна торцувати на циркулярці, доробивши каретку. ? Да можно, у меня вот такая циркулярочка. . Супер , та такі не усім по кишені і мені теж, тому я собі роблю стаціонарні саморобні, ручні купую. Якщо зроблений нормально то у роботі ніякої різниці. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Posted October 7, 2010 Share Posted October 7, 2010 Та можна торцувати на циркулярці, доробивши каретку. ? Да можно, у меня вот такая циркулярочка. Да, о такой можно только помечтать. Клас. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jujon Posted October 7, 2010 Share Posted October 7, 2010 Знач предстоит многократное повторение пункта 1 и 2. нееее... Мои нервы и время дороже двух бидонов акации, тем более, а вдруг, в перспективе, мне захочецца простругать не 3 км а 6? ? видно що чоловік з цим стикався einar, дякую а то я вже труханув . А якщо порахувать самий дешевий рейсмус коштує близько 3 тис. грн то цього вистачить, щоб обробить 3000 тис м погонних дощок, яких вистачить приблизно на 1000 корпусів багатокорпусного вулика. ? мабуть на вашому місці , на 2 куба досток краще рейсмус купивби якщо він такий хароший ,в чому я сомніваюсь за 3 тищі 3 км доски. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Фомич Posted October 7, 2010 Share Posted October 7, 2010 Супер , та такі не усім по кишені і мені теж, тому я собі роблю стаціонарні саморобні, ручні купую. Якщо зроблений нормально то у роботі ніякої різниці. ? Я конечно могу частично с Вами согласиться, в чем-то Вы правы. А насчет "супер", то эта преувеличение. Это циркулярка бытовая. А по поводу саморобок, то я сам их люблю тоже делать, но как не сделай, а все равно из Запорожца Мерса не сделаешь. Вот и старюсь, хоть немножко, но покупать хороший инструмент, жаль только, что места нет для мастерской. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ілюха Posted October 8, 2010 Share Posted October 8, 2010 Фомич, , я звами згідний, але не все можна зразу купити. А місця під майстерню нехватає не лише вам а й мені. Та пробую вирішити цю проблему, залив фундамент, у вівторок привезуть шлако-блоки. Якщо буде ще трошки тепло то на зиму буде майстерня. Не дуже велика , 13на 5 метрів, думаю хватить місця. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted October 8, 2010 Share Posted October 8, 2010 Не дуже велика , 13на 5 метрів, думаю хватить місця. ← Зовсім маленька Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sewerby Posted October 9, 2010 Share Posted October 9, 2010 13на 5 метрів ? В мене 7х10. Стоїть 5 станків на 380V + великий стіл та залізна пічка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts