владек Posted September 26, 2010 Share Posted September 26, 2010 Цьогоріч гриби в Карпатах є. Щойно зібрався зайти до кущів, а звідти чоловік : як бачите родості немає меж. Спочатку у мене так гірко стало. Та за якусь годину настрій покращився двадцятьма білими. Ну не таких розмірів, та все ж пристойні були. А на полянах всюди цвіте вереск: Комах правда на ньому не видно бо холодно, та й до села далеко. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сява Posted September 26, 2010 Share Posted September 26, 2010 Цьогоріч гриби в Карпатах є. Щойно зібрався зайти до кущів, а звідти чоловік : як бачите родості немає меж. Спочатку у мене так гірко стало. Та за якусь годину настрій покращився двадцятьма білими. Ну не таких розмірів, та все ж пристойні були. А на полянах всюди цвіте вереск: Комах правда на ньому не видно бо холодно, та й до села далеко. Владек,то не грибник а варвар!!!Справжній грибник гриби з коренем не рве Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Славік2 Posted September 26, 2010 Share Posted September 26, 2010 Цьогоріч гриби в Карпатах є. Щойно зібрався зайти до кущів, а звідти чоловік : як бачите родості немає меж. Спочатку у мене так гірко стало. Та за якусь годину настрій покращився двадцятьма білими. Ну не таких розмірів, та все ж пристойні були. А на полянах всюди цвіте вереск: Комах правда на ньому не видно бо холодно, та й до села далеко. Владек,то не грибник а варвар!!!Справжній грибник гриби з коренем не рве Ви би побачили що роблять так звані грибники в Карпатах- кущі ожини малини пообламувані,купа сміття після них.брак культури Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ded50 Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 Владек,то не грибник а варвар!!!Справжній грибник гриби з коренем не рве ? Так гриб не рвуть його викручують. Тому можна подумати шо гриб вирванийй. Гниль яка остаеться при зризуванны, наносить бильший вред. Так що хто зна хто правий в цьому питанни. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сява Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 Владек,то не грибник а варвар!!!Справжній грибник гриби з коренем не рве ? Так гриб не рвуть його викручують. Тому можна подумати шо гриб вирванийй. Гниль яка остаеться при зризуванны, наносить бильший вред. Так що хто зна хто правий в цьому питанни. Кожен гриб після дозрівання згниває,коли викине спори,у тому і є його призначення,тобто згнивання заложене самою природою.А між викручуванням і рванням взагалі не бачу жодної різниці,результат той самий.Яка ж бо різниця чи стоматолог вам зуб вирве чи викрутить ну хіба що в останньому випадку буде більше крику Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ded50 Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 .Яка ж бо різниця чи стоматолог вам зуб вирве чи викрутить ? До речи зуб саме таки и рветься розшатуванням, а не тягеться як прицип. А вид того що выкручуеться гриб, вреду ниякого не бачу. Вред у тому що писля того як зняли гриб, и починають передирати все довкилля в пошуках другого. Грибни спори також не вични, А там де згнив гриб другого навряд чи знайдете. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ілюха Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 Сява, має рацію, різниці ніякої. Брати гриби можна по різному, тільки старатись меньше пошкодити грибницю Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
владек Posted September 27, 2010 Author Share Posted September 27, 2010 Сява, має рацію, різниці ніякої. Брати гриби можна по різному, тільки старатись меньше пошкодити грибницю ? Ось як мені пояснювали місцеві збирачі чому вони саме викручують білі гриби: При зрізанні залишається достатньо кореня і саме від згнивання останнього гниє ї грибниця, а якщо крутити, вона обривається акуратно. Я в це не вірю. Бо грибна міцелія то велика система "трубопроводів" з багатьма вузлами. Не знаю точно але підозрюю, що в цих місцях саме і виростає гриб. Тому пошкодження одного місця мало впливає на всю систему. Та міцелія має обмежений вік. Десь в районі п"яти років. А потім відмирає. На її місці проростає із спор нова. Тому я , знаходячи старий гриб, обов"язково розчавлюю його та пригортаю мохом та листям. Якщо принесу додому то спори кидаю у відро з водою, подрібнюю, а потім виливаю у сприятливе місце (частіше під смерічкою). За два-три роки в цьому місці з"являються білі. Вони мої, бо піднімати смерекові гілля що лежить на землі, більшість грибарів лінується. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GREEN BEE Posted September 29, 2010 Share Posted September 29, 2010 Завидую по доброму, потмучто сам люблю собирать грибы. Да и кушать тоже Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бортник Posted September 29, 2010 Share Posted September 29, 2010 В этом году грибной сезон удался. В закромах, так сказать, есть уже белые, маслята, опята. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted September 30, 2010 Share Posted September 30, 2010 При зрізанні залишається достатньо кореня і саме від згнивання останнього гниє ї грибниця, а якщо крутити, вона обривається акуратно. Я в це не вірю. Бо грибна міцелія то велика система "трубопроводів" з багатьма вузлами. Не знаю точно але підозрюю, що в цих місцях саме і виростає гриб. Тому пошкодження одного місця мало впливає на всю систему. Та міцелія має обмежений вік. Десь в районі п"яти років. А потім відмирає. На її місці проростає із спор нова. ? Абсолютно з вами згоден, так все і є, хоча легенд ходить чимало Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
владек Posted October 1, 2010 Author Share Posted October 1, 2010 Абсолютно з вами згоден, так все і є, хоча легенд ходить чимало ? sij натюрморт гарний. Якщо не секрет, де збирані? В напрямку Кам"янки, чи з протилежного боку? І чи не зменшується інтенсивність грибного врожаю? За тиждень (після похолодання) хочу поїхати в гори ще раз погрибарити. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted October 3, 2010 Share Posted October 3, 2010 Якщо не секрет, де збирані? В напрямку Кам"янки, чи з протилежного боку? І чи не зменшується інтенсивність грибного врожаю? За тиждень (після похолодання) хочу поїхати в гори ще раз погрибарити. ? Так в напрямку Кам‘янки. Вчора ходив ще раз,багато синяків, є ще білі, але не багато десяток знайшов, почались опеньки. Одним словом через ріку з рюкзаком і сумками заледве перейшов. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
владек Posted October 3, 2010 Author Share Posted October 3, 2010 Так в напрямку Кам‘янки. Вчора ходив ще раз,багато синяків, є ще білі, але не багато десяток знайшов, почались опеньки. Одним словом через ріку з рюкзаком і сумками заледве перейшов. ? Дякую за інформацію. В п"ятницю поїду. Це вже онучок додає. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
surovyj Posted October 4, 2010 Share Posted October 4, 2010 почались опеньки ? В нас ці вже проходять, як що ще буде тепло то в жовтні може бути остання хвиля опеньок(темненькі). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
владек Posted October 4, 2010 Author Share Posted October 4, 2010 В нас ці вже проходять, ? В Карпатах вони завжди пізніще, як на рівнині. Та ідуть в асортименті з білими, польськими, козарами, тощо. Часто буває наб"ю повен наплечник підпеньками та й напорюсь на білі. Приходиться випорожнюватись та накладати по новому. Справа приємна. Особливо для моєї дружини. Бо у неї всі гриби діляться на дві категорії: білі та песиголовці. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
surovyj Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 Бо у неї всі гриби діляться на дві категорії: білі та песиголовці. ? Мій дід так само ділив гриби. А для мене найулюбленіші такі собі мухомори які в нас називаються індичками. Смажені в клярі на олії нагадують рибне філе. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бортник Posted October 7, 2010 Share Posted October 7, 2010 А для мене найулюбленіші такі собі мухомори які в нас називаються індичками. Смажені в клярі на олії нагадують рибне філе. Можливо це ті, що в нас називають парасольками (зонтики)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted October 7, 2010 Share Posted October 7, 2010 А для мене найулюбленіші такі собі мухомори які в нас називаються індичками. ← Є тільки два істивних мухомори - це рожевий(ніколи нен зустрічав в наших лісах) і мухомор цезаря(теж бачив тільки в довіднику), решта можна їсти тільки один раз. Парасолька взагалі-то дуже на індичку і подібна... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vacya Posted October 7, 2010 Share Posted October 7, 2010 Без слів!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ілюха Posted October 7, 2010 Share Posted October 7, 2010 Без слів!!! Як це чудо можна викручувати. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
владек Posted October 17, 2010 Author Share Posted October 17, 2010 Ну от пішов останній раз цьогоріч по гриби. Результат - один замерлий білий та торба підпеньок. Все. Сезон закрито. Та в лісі трапилась цікава знахідка: . Таких конструкцій знайшов кілька. Одна при дорозі, близько автомобільної стоянки, а друга далеко в лісі, в буреломах??? Представляє собою систему лійок, знизу банячок а зверху дашок. Сумарна висота не превищує 1 м. Хто знає для чого цей пристрій поставлено по лісі? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ілюха Posted October 17, 2010 Share Posted October 17, 2010 Хто знає для чого цей пристрій поставлено по лісі? Можливо це якісь годівниці Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 А що в банячку? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Артем Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 Хто знає для чого цей пристрій поставлено по лісі? Можливо це якісь годівниці Точно не годівниці щось дуже підозріле Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts