Пахомич Опубликовано 37 минут назад Share Опубликовано 37 минут назад 6 минут назад, yu1986ra сказал: Це не коректне порівняння. Якби він рівняв сім'ї на одному точку, то було б інше діло. Ваша думка то не аргумент , Навіщо бджолам фермент інвертаза, яка виобляється тимиж залозами що і маточне молочко Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Rty Опубликовано 31 минута назад Share Опубликовано 31 минута назад 16 минут назад, Віталій.В сказал: Можливо це не в соняху проблема а в вощині... Чув до війни таку точку зору що якщо довше навощена вощина її краще будують. В мене було з 22 року навощено 30 рамок гніздових вощина наша місцева Олександрійська, також зимою купив 30кг гніздової та пачку рутовської для полурамок виробник ТУПОТА, всю вощину свіжу відбудовували що гніздову що магазину ідеально при тому майже не будували трутової комірки, а всю вощину що з 22 року навощина почали вигризати виносити і будувати заново Та мабуть Пахомич правий,гніздо все будую квітень початок мая це час,,раю,,по пилку і розвитку в моїй місцевості.Далі вже не те і не то(все розорано) тай вощиною пізніше можна загнати сім'ї в ройку.... Червень це взагалі місяць трешу саме страшний місяць і голодний .На вощину от чесно уже не звертаю уваги(виробник).Буває що личинка гине при першому засіві коли не виспіли самі бджоли підготувати соти і матка заскочила,далі то норм . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 22 минуты назад Share Опубликовано 22 минуты назад 6 годин тому, yu1986ra сказав: І в мене по 0,5 вийшло. Останній відбір на соняшниковому точку норм дав. За 20 днів в корпусних принесли як весною лежаки. В деяких, то й не всі з пергою забирав. Вони її так несли, що може вона їм більш треба ніж мені. В мене основний збір був кінець ріпаку і до соняшнику. Ще є трохи не переробленої, то може трохи добавиться. Хотілося більше, але для цього року і так добре, я пергою закриваю абсолютно всі витрати пасіки. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 5 минут назад Share Опубликовано 5 минут назад 3 години тому, Пахомич сказав: Навіть на медозборі з соняшника , якщо відсутні інші медоноси тупіє розвиток , відбудовується погано вощина 2 години тому, Rty сказав: Зараз і немає думки щось будувати на сонях. В мене на соняху будували більше і краще як весною Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 минута назад Share Опубликовано 1 минута назад 3 години тому, Пахомич сказав: Навіть на медозборі з соняшника , якщо відсутні інші медоноси тупіє розвиток , відбудовується погано вощина і бджоли недогудовані молочком.. Соняшниковий нектар має мізер сахарози, або і зовсім немає. Який розвиток на соняшнику? Це ж кінець сезону, там вже головує інстинкт накопичення корму і залив гнізда. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.