ДобровоЛ Опубликовано 24 августа Share Опубликовано 24 августа Сьогодні нарізані пижмо ,- спробую мало для розкладання між рамками. Трохи полину квітучого і основна маса - листя волоського горіха. Рамки в багатокорпусниках у напівпідвальному приміщенні. Дасть Бог, може мине мене ця напасть... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано вчера в 11:32 Автор Share Опубликовано вчера в 11:32 Віддзвеніло красне літечко. От і настала пора обирати метод обробки від Вароа та спросіб збереження стільників до нового сезону ... Я за методом мого дідуся Антона та татуся Олександра ховаю стільники у листі волоського горіха прямо в законопачених корпусах. Цей чи не найекологічний прийом і сам випрорбував роками. На усі сто не допомогає. Це правда, але результат досить високий. І головне, з власного досвіду, - стільники ті бджоли весною з успіхом освоюють, не так як після обробки сіркою.Ще подобалася мені уксусна кислота. Але там свої ньюанси. Цього року вирішив спобувати до листя горіха потроху додати пижмо, яке відганяє навіть напади злодійок на сім"ї, коли натерти ним стінки вулика. Побачу, що ж вийде й роповім вже весною, якщо доживемо... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано вчера в 11:35 Share Опубликовано вчера в 11:35 Шось Ви запізнилися цього разу. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано вчера в 11:53 Автор Share Опубликовано вчера в 11:53 18 хвилин тому, gardener сказав: Шось Ви запізнилися цього разу. До ноутбука дістався тільки щойно... Подивився, а тема ще не відкрита. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано вчера в 12:22 Share Опубликовано вчера в 12:22 47 минут назад, gardener сказал: Шось Ви запізнилися цього разу. Вчасно , похолодало Учора ще жара була під 30 Датчик спрацював на температуру, ноги змерзли , значить осінь 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій.В Опубликовано вчера в 16:41 Share Опубликовано вчера в 16:41 5 часов назад, ДобровоЛ сказал: Ще подобалася мені уксусна кислота. Одного року і я спробував, спочатку кислота зїла дріт на рамках, а потім міль сушнину Що до листя горіха спосіб малодієвий, точніше дієвий коли помірний напад молі, а коли добре засушливе літо зїдять разом з листям, в мене на протязі ( сквозняку ) в корпусах зберігалось близько 500+ 3х сотих рамок, три роки було все добре а в 25 році зїли і частину дерева на рамках. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 22 часа назад Share Опубликовано 22 часа назад 8 годин тому, ДобровоЛ сказав: Віддзвеніло красне літечко. От і настала пора обирати метод обробки від Вароа та спросіб збереження стільників до нового сезону ... Я за методом мого дідуся Антона та татуся Олександра ховаю стільники у листі волоського горіха прямо в законопачених корпусах. Цей чи не найекологічний прийом і сам випрорбував роками. На усі сто не допомогає. Це правда, але результат досить високий. І головне, з власного досвіду, - стільники ті бджоли весною з успіхом освоюють, не так як після обробки сіркою.Ще подобалася мені уксусна кислота. Але там свої ньюанси. Цього року вирішив спобувати до листя горіха потроху додати пижмо, яке відганяє навіть напади злодійок на сім"ї, коли натерти ним стінки вулика. Побачу, що ж вийде й роповім вже весною, якщо доживемо... 8 рам на 10 рамковий корпус. Будуємо з корпусів вежу з сіткою знизу і зверху, щоб був протяг. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.