Перейти к содержанию

ОСІНЬ 2026\\ЗИМА 2027 Переживемо !

Рекомендуемые сообщения

47 хвилин тому, Bee.P сказав:

Бо вона не дурна , баче що хтось приходить і забирає всю пергу :hi:. Треба забирать в ночі , поки бджоли сплять :hi:

Там матка 24-го року. Весною ще добре гнала, а на осінь здулась. Сім'я зараз менша за середню по палаті.

24 хвилини тому, Пахомич сказав:

Тепер розпишіте де і як ви будете шукати того трута . Взагалі ви впевнені, що сімя робить великі запаси перги завдяки гнам трутня ,а не матки. То чиї гени  домінують -  матки чи трутня ?  

Він каже що господарські ознаки загалом передаються більше через трутня.

20 минут назад, yu1986ra сказал:

То ви з неї розплід забирали чи воно саме не росло?

Саме не росло. В мене була за весь час лише 1 іошка з двома магазинами. В основному 1 магазин. Різні лінії і інсемінатори. Можливо якийсь імбрідінг, бо ф1 завжди норм.

20 минут назад, yu1986ra сказал:

19 минут назад, yu1986ra сказал:

Там матка 24-го року.

Дві зими бачила ,  матка зносилася , то є норм .

Чи вона має 5 років бути рекордисткою ????

2 часа назад, msgarry сказал:

В мене вчора ще з рамок лило, бджола в пилку. Розплоду повно. Сьогодні-завтра мабуть вже докачаю. Де прокачав ставлю полоски, де не качав продув субліматором. Половині пасіки вже дав по 8-10 л сиропу. Забирали 4л за 2-3 доби.

На круг цього року виходить десь 85 кг з сім'ї+ збільшив пасіку на 40%

20260910_170749.jpg

20260910_170745.jpg

Як ви ті круги рахуєте це все відносно,принос за день і все і то потрібно показник дивитися у вечері і наступного ранку.Нічого загального не рахую бо дуже багато похибок

40 минут назад, yu1986ra сказал:

Він каже що господарські ознаки загалом передаються більше через трутня.

Більше менше передаються, то пояснення дуже широке Конкретно стоїть питання по накопиченю перги в сімї, чиї ознаки домінують - трутня чи матки

9 минут назад, Rty сказал:

Як ви ті круги рахуєте це все відносно,принос за день і все і то потрібно показник дивитися у вечері і наступного ранку.Нічого загального не рахую бо дуже багато похибок

В мене десь 80 зимувалих сімей принесли десь +/-6500кг. От так і рахую. Відводки на другому точку їх не рахую.

2 минуты назад, msgarry сказал:

В мене десь 80 зимувалих сімей принесли десь +/-6500кг. От так і рахую. Відводки на другому точку їх не рахую.

Це за весь сезон чи тільки сонях.

5 часов назад, Пахомич сказал:

Що там вгадувати  На  гФс  весною поганий розвиток і слабша бджола . По природі бджола переробляє в нектарі тростниковий  цукор глюкозу і руктозу .  Якщо згодовувати бджолам глюкозу і Фруктозу і не буде приносу з природи,  то бджоли навіть не зможуть відбудувати вощину. Згодовування меду весною  в  складі  якого немає сахарози також не сприяє нарощувані  сили  

СУПЕР!!! Саме в яблучко!!! Як казав один промисловий пасічник, який годував один точок ГФС, а інший нормальним цукровим сиропом:''Бджола стала якась інша, набагато слабша!!! Цей точок  дав меду майже в половину менше, ніж точки на цукрі!''

4 минуты назад, Rty сказал:

Це за весь сезон чи тільки сонях.

Сезон.

Ріпак, акація-липа-різнотрав'я, і два соняхи. 

Що ріпак, що перший сонях були за 2.5- 2.8 км. Пізній сонях був за 1.3 км і дав 4 бочки.

Минулого року ця кількість дала трохи більше 9 бочок за сезон. 

8 минут назад, msgarry сказал:

Сезон.

Ріпак, акація-липа-різнотрав'я, і два соняхи. 

Що ріпак, що перший сонях були за 2.5- 2.8 км. Пізній сонях був за 1.3 км і дав 4 бочки.

Минулого року ця кількість дала трохи більше 9 бочок за сезон. 

І на 40 %збільшили пасіку а по скільки роспліду забирали із сімей і якої сили були на 1 травня.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...