Пахомич Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 6 минут назад, yu1986ra сказал: Це не коректне порівняння. Якби він рівняв сім'ї на одному точку, то було б інше діло. Ваша думка то не аргумент , Навіщо бджолам фермент інвертаза, яка виобляється тимиж залозами що і маточне молочко Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Rty Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 16 минут назад, Віталій.В сказал: Можливо це не в соняху проблема а в вощині... Чув до війни таку точку зору що якщо довше навощена вощина її краще будують. В мене було з 22 року навощено 30 рамок гніздових вощина наша місцева Олександрійська, також зимою купив 30кг гніздової та пачку рутовської для полурамок виробник ТУПОТА, всю вощину свіжу відбудовували що гніздову що магазину ідеально при тому майже не будували трутової комірки, а всю вощину що з 22 року навощина почали вигризати виносити і будувати заново Та мабуть Пахомич правий,гніздо все будую квітень початок мая це час,,раю,,по пилку і розвитку в моїй місцевості.Далі вже не те і не то(все розорано) тай вощиною пізніше можна загнати сім'ї в ройку.... Червень це взагалі місяць трешу саме страшний місяць і голодний .На вощину от чесно уже не звертаю уваги(виробник).Буває що личинка гине при першому засіві коли не виспіли самі бджоли підготувати соти і матка заскочила,далі то норм . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 6 годин тому, yu1986ra сказав: І в мене по 0,5 вийшло. Останній відбір на соняшниковому точку норм дав. За 20 днів в корпусних принесли як весною лежаки. В деяких, то й не всі з пергою забирав. Вони її так несли, що може вона їм більш треба ніж мені. В мене основний збір був кінець ріпаку і до соняшнику. Ще є трохи не переробленої, то може трохи добавиться. Хотілося більше, але для цього року і так добре, я пергою закриваю абсолютно всі витрати пасіки. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 3 години тому, Пахомич сказав: Навіть на медозборі з соняшника , якщо відсутні інші медоноси тупіє розвиток , відбудовується погано вощина 2 години тому, Rty сказав: Зараз і немає думки щось будувати на сонях. В мене на соняху будували більше і краще як весною Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 3 години тому, Пахомич сказав: Навіть на медозборі з соняшника , якщо відсутні інші медоноси тупіє розвиток , відбудовується погано вощина і бджоли недогудовані молочком.. Соняшниковий нектар має мізер сахарози, або і зовсім немає. Який розвиток на соняшнику? Це ж кінець сезону, там вже головує інстинкт накопичення корму і залив гнізда. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 3 години тому, Віталій.В сказав: Згодний на 100 відсотків, але поки немаю достатньо відбудованої гніздової суші щоб нещадно відбраковувати, на 1 травня бджіл як і суші не було зовсім, 2 травня купив 26 пакетів карпатки рамки всі гарні світлокоричневі, але на жаль без ділителів гофмана, зраз маю Слава Богу 40 і трішки добрих на сімей роїв ні одного не зловив, деревину яка мені кожного року давала 2 - 3 роя аграрії викорчували остальні місця де до війни ловив рої вхід заборонено. Із за недостачі рамок на 300-та в цім році добре недобрав меду, як і перша моя карпатка так і ця що купив в цім році дуже не охотно іде на магазині рамки а карніки поки що меньше як півтора десятка, дасть Бог все відновлю в планах вийти на свої 60 - 80сімей так що рамок ще строїть добре треба. Не йде в магазин не через породу. Я на лежак залишив десь по 4-5 рамок (переважно білі), зимуватимуть в середньому на 7 рамках. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Rty Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 4 минуты назад, gardener сказал: В мене на соняху будували більше і краще як весною Ну цього року не погано бо в мене язики тулили за заставною на соняху,прошлий рік було трішки хуже.Немає потребності в ній в гнізді а 145 в мене постійні ротації корпусів і ніколи чекати.В магазині на сонях потрібна суш все інше то гаяня часу і медозбору.Як що рівняти років десять на зад то зараз ну не те.Все не теі я не той. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 1 година тому, Пахомич сказав: Все встановлено давно. Ким і як? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 57 хвилин тому, Віталій.В сказав: Можливо це не в соняху проблема а в вощині... Чув до війни таку точку зору що якщо довше навощена вощина її краще будують. В мене було з 22 року навощено 30 рамок гніздових вощина наша місцева Олександрійська, також зимою купив 30кг гніздової та пачку рутовської для полурамок виробник ТУПОТА, всю вощину свіжу відбудовували що гніздову що магазину ідеально при тому майже не будували трутової комірки, а всю вощину що з 22 року навощина почали вигризати виносити і будувати заново Може вона пересохла з 22-го року? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 49 хвилин тому, Пахомич сказав: Ваша думка то не аргумент Ваша думка також не аргумент. Коли відстань між точками 2-3 км, а різниця по меду в рази, то ГФС це останнє на що я буду грішити, бо я загодовую лиш цукром. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 41 хвилину тому, Конструктор сказав: В мене основний збір був кінець ріпаку і до соняшнику. Ще є трохи не переробленої, то може трохи добавиться. Хотілося більше, але для цього року і так добре, я пергою закриваю абсолютно всі витрати пасіки. В мене з садків було багато і оце на соняшниковому точку стрельнуло. Після гречки перги було не багато. 24 хвилини тому, gardener сказав: В мене на соняху будували більше і краще як весною Це того що у вас сонях неправильний гібрид 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 58 минут назад Share Опубликовано 58 минут назад 4 минуты назад, yu1986ra сказал: Ким і як? Встановлено наукою , чиї гени домінують по збору пилку . Бжола однржує два гени від матки і один від трутня. Якщо ознака трутеня домінує по збору пилку то всі бджоли від цього трутня будуть пилконосами . Матка зпаровується з трутнями до десятка штук , а тепер подумайте , чи вілшукаєте ви матку яка дасть вам всіх трутнів пилконосного напрямку Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 55 минут назад Share Опубликовано 55 минут назад 9 минут назад, yu1986ra сказал: Ваша думка також не аргумент. Коли відстань між точками 2-3 км, а різниця по меду в рази, то ГФС це останнє на що я буду грішити, бо я загодовую лиш цукром. Яке моє діло що там у вас коїться . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 21 минута назад Share Опубликовано 21 минута назад 9 годин тому, gardener сказав: вечером гляну до скількох я рахувати вмію я був в шоці. Поставив пять контрольок. Витягую першу - три кліщі і дві бджоли. Ше навіть не почав рахувати. як вже кліщі закінчились. Короче - з чотирьох найбільше то було пять штук. Аж на пятій полегшало. Десь штук 50 нарахував. І бджоли живі по дну лазять. Думається шо в тих чотирьох за день винесли. Треба буде ше зранку глянути. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 19 минут назад Share Опубликовано 19 минут назад 1 минуту назад, gardener сказал: за день винесли. На носілках ? Чи попід руки ? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 17 минут назад Share Опубликовано 17 минут назад 1 хвилину тому, Bee.P сказав: На носілках ? Чи попід руки ? ну так яйці ж носять. то шо, кліща не можуть? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 15 минут назад Share Опубликовано 15 минут назад 53 минуты назад, yu1986ra сказал: Може вона пересохла з 22-го року? Тяжко Бадяжили вощину бо був великий попит , пасіки росли . Після 2022 пасіки зменшувались , кількість воску збільшувалось , вощина стала краще . Але не на довго . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 10 минут назад Share Опубликовано 10 минут назад 3 минуты назад, gardener сказал: ну так яйці ж носять. то шо, кліща не можуть? Я під льоток ставив контрольку в ящичок (щоб не вкрали) , знаружі вулика , то поки тепло і хватає бджоли то виносять , як похолодає то можуть в хаті в куток поскладати як запас на весну . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 минуты назад Share Опубликовано 3 минуты назад 1 час назад, yu1986ra сказал: Ким і як? Ви самі бачили як бак перетворюється в дворнягу в другому поколінні , і в третьому . Але мабуть ніколи не бачили як дворняга перетворюється в бака . Бо Трут передає 75% . А ті байки про хромосоми то для мамонтів сліпих , 18 минут назад, gardener сказал: я був в шоці. Поставив пять контрольок. Витягую першу - три кліщі і дві бджоли. Ше навіть не почав рахувати. як вже кліщі закінчились. Короче - з чотирьох найбільше то було пять штук. Аж на пятій полегшало. Десь штук 50 нарахував. І бджоли живі по дну лазять. Думається шо в тих чотирьох за день винесли. Треба буде ше зранку глянути. Мало впало кліща , щось Ваш препарат не работа ... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.