yu1986ra Опубликовано 4 часа назад Share Опубликовано 4 часа назад 47 хвилин тому, Bee.P сказав: Бо вона не дурна , баче що хтось приходить і забирає всю пергу . Треба забирать в ночі , поки бджоли сплять . Там матка 24-го року. Весною ще добре гнала, а на осінь здулась. Сім'я зараз менша за середню по палаті. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 4 часа назад Share Опубликовано 4 часа назад 24 хвилини тому, Пахомич сказав: Тепер розпишіте де і як ви будете шукати того трута . Взагалі ви впевнені, що сімя робить великі запаси перги завдяки гнам трутня ,а не матки. То чиї гени домінують - матки чи трутня ? Він каже що господарські ознаки загалом передаються більше через трутня. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
msgarry Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 20 минут назад, yu1986ra сказал: То ви з неї розплід забирали чи воно саме не росло? Саме не росло. В мене була за весь час лише 1 іошка з двома магазинами. В основному 1 магазин. Різні лінії і інсемінатори. Можливо якийсь імбрідінг, бо ф1 завжди норм. 20 минут назад, yu1986ra сказал: Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 19 минут назад, yu1986ra сказал: Там матка 24-го року. Дві зими бачила , матка зносилася , то є норм . Чи вона має 5 років бути рекордисткою ???? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Rty Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 2 часа назад, msgarry сказал: В мене вчора ще з рамок лило, бджола в пилку. Розплоду повно. Сьогодні-завтра мабуть вже докачаю. Де прокачав ставлю полоски, де не качав продув субліматором. Половині пасіки вже дав по 8-10 л сиропу. Забирали 4л за 2-3 доби. На круг цього року виходить десь 85 кг з сім'ї+ збільшив пасіку на 40% Як ви ті круги рахуєте це все відносно,принос за день і все і то потрібно показник дивитися у вечері і наступного ранку.Нічого загального не рахую бо дуже багато похибок 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 40 минут назад, yu1986ra сказал: Він каже що господарські ознаки загалом передаються більше через трутня. Більше менше передаються, то пояснення дуже широке Конкретно стоїть питання по накопиченю перги в сімї, чиї ознаки домінують - трутня чи матки 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
msgarry Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 9 минут назад, Rty сказал: Як ви ті круги рахуєте це все відносно,принос за день і все і то потрібно показник дивитися у вечері і наступного ранку.Нічого загального не рахую бо дуже багато похибок В мене десь 80 зимувалих сімей принесли десь +/-6500кг. От так і рахую. Відводки на другому точку їх не рахую. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Rty Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 2 минуты назад, msgarry сказал: В мене десь 80 зимувалих сімей принесли десь +/-6500кг. От так і рахую. Відводки на другому точку їх не рахую. Це за весь сезон чи тільки сонях. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
пасічник Ігор Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 5 часов назад, Пахомич сказал: Що там вгадувати На гФс весною поганий розвиток і слабша бджола . По природі бджола переробляє в нектарі тростниковий цукор глюкозу і руктозу . Якщо згодовувати бджолам глюкозу і Фруктозу і не буде приносу з природи, то бджоли навіть не зможуть відбудувати вощину. Згодовування меду весною в складі якого немає сахарози також не сприяє нарощувані сили СУПЕР!!! Саме в яблучко!!! Як казав один промисловий пасічник, який годував один точок ГФС, а інший нормальним цукровим сиропом:''Бджола стала якась інша, набагато слабша!!! Цей точок дав меду майже в половину менше, ніж точки на цукрі!'' 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
msgarry Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 4 минуты назад, Rty сказал: Це за весь сезон чи тільки сонях. Сезон. Ріпак, акація-липа-різнотрав'я, і два соняхи. Що ріпак, що перший сонях були за 2.5- 2.8 км. Пізній сонях був за 1.3 км і дав 4 бочки. Минулого року ця кількість дала трохи більше 9 бочок за сезон. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Rty Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 8 минут назад, msgarry сказал: Сезон. Ріпак, акація-липа-різнотрав'я, і два соняхи. Що ріпак, що перший сонях були за 2.5- 2.8 км. Пізній сонях був за 1.3 км і дав 4 бочки. Минулого року ця кількість дала трохи більше 9 бочок за сезон. І на 40 %збільшили пасіку а по скільки роспліду забирали із сімей і якої сили були на 1 травня. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
msgarry Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад На ріпаку було по 2 магазини. Ріпак здав 3 бочки і 7 відер. Непечатний не качав. Відводки робив в травні на 2 рамки. Після обльоту маток 25-30 травня добавив ще розплоду. До батьків поїхали мінімум з 4 рамками розплоду. В червні робив відводки на 2 рамки розплоду. Загалом зробив десь 35 відводків. 20 в травні і 15 в червні. Головне погода. В мене напад був лише тиждень перед соняхом коли спека була і мабуть попалила осот. А так дощі кожен тиждень по декілька разів. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 24 минуты назад, пасічник Ігор сказал: СУПЕР!!! Саме в яблучко!!! Як казав один промисловий пасічник, який годував один точок ГФС, а інший нормальним цукровим сиропом:''Бджола стала якась інша, набагато слабша!!! Цей точок дав меду майже в половину менше, ніж точки на цукрі!'' Навіть на медозборі з соняшника , якщо відсутні інші медоноси тупіє розвиток , відбудовується погано вощина і бджоли недогудовані молочком.. Соняшниковий нектар має мізер сахарози, або і зовсім немає. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій.В Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 2 часа назад, yu1986ra сказал: Все темне краще топити, а не зберігати. Згодний на 100 відсотків, але поки немаю достатньо відбудованої гніздової суші щоб нещадно відбраковувати, на 1 травня бджіл як і суші не було зовсім, 2 травня купив 26 пакетів карпатки рамки всі гарні світлокоричневі, але на жаль без ділителів гофмана, зраз маю Слава Богу 40 і трішки добрих на сімей роїв ні одного не зловив, деревину яка мені кожного року давала 2 - 3 роя аграрії викорчували остальні місця де до війни ловив рої вхід заборонено. Із за недостачі рамок на 300-та в цім році добре недобрав меду, як і перша моя карпатка так і ця що купив в цім році дуже не охотно іде на магазині рамки а карніки поки що меньше як півтора десятка, дасть Бог все відновлю в планах вийти на свої 60 - 80сімей так що рамок ще строїть добре треба. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Rty Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 16 минут назад, Пахомич сказал: Навіть на медозборі з соняшника , якщо відсутні інші медоноси тупіє розвиток , відбудовується погано вощина і бджоли недогудовані молочком.. Соняшниковий нектар має мізер сахарози, або і зовсім немає. Зараз і немає думки щось будувати на сонях.Що в ньому змінилося?Раніше в лежаки пхав,куди хотів і все будувалися шаленим темпом. 21 минуту назад, msgarry сказал: На ріпаку було по 2 магазини. Ріпак здав 3 бочки і 7 відер. Непечатний не качав. Відводки робив в травні на 2 рамки. Після обльоту маток 25-30 травня добавив ще розплоду. До батьків поїхали мінімум з 4 рамками розплоду. В червні робив відводки на 2 рамки розплоду. Загалом зробив десь 35 відводків. 20 в травні і 15 в червні. Головне погода. В мене напад був лише тиждень перед соняхом коли спека була і мабуть попалила осот. А так дощі кожен тиждень по декілька разів. І якої сили у вас пішли відводки в зиму? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Rty Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 21 минуту назад, Віталій.В сказал: Згодний на 100 відсотків, але поки немаю достатньо відбудованої гніздової суші щоб нещадно відбраковувати, на 1 травня бджіл як і суші не було зовсім, 2 травня купив 26 пакетів карпатки рамки всі гарні світлокоричневі, але на жаль без ділителів гофмана, зраз маю Слава Богу 40 і трішки добрих на сімей роїв ні одного не зловив, деревину яка мені кожного року давала 2 - 3 роя аграрії викорчували остальні місця де до війни ловив рої вхід заборонено. Із за недостачі рамок на 300-та в цім році добре недобрав меду, як і перша моя карпатка так і ця що купив в цім році дуже не охотно іде на магазині рамки а карніки поки що меньше як півтора десятка, дасть Бог все відновлю в планах вийти на свої 60 - 80сімей так що рамок ще строїть добре треба. І як ваша карпатка йде в зиму? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій.В Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 49 минут назад, Rty сказал: І як ваша карпатка йде в зиму? Відводки 6-7, сімї 8 -9 пару сімей 10 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
msgarry Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 49 минут назад, Rty сказал: І якої сили у вас пішли відводки в зиму? Травневі не знаю. Я їх віддав батькам на пасіку, а червневі зараз 5-8 рамок. Небуло рамок і часу їх вчасно розширити, вони сильно залилися. В деяких язики за заставною. Я Їх ще не дивився, полоски дав і все. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 48 минут назад Share Опубликовано 48 минут назад 2 години тому, Bee.P сказав: Дві зими бачила , матка зносилася , то є норм . Чи вона має 5 років бути рекордисткою ???? Я до того, що тут вона пергу носить, а тут вже ні. Весною вона ще нормально вшпарила. Лишив на зиму, побачу які будуть від неї дочки на весну. Якщо голодні до перги, то може ще кого від неї виведу. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 45 минут назад Share Опубликовано 45 минут назад 2 години тому, Rty сказав: Як ви ті круги рахуєте це все відносно,принос за день і все і то потрібно показник дивитися у вечері і наступного ранку.Нічого загального не рахую бо дуже багато похибок Яких похибок? Після кожної качки записуєте в журнал кількість бочковідер, в кінці підбиваєте підсумок і ділите на кількість зимувалих. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 38 минут назад Share Опубликовано 38 минут назад 2 години тому, Пахомич сказав: Більше менше передаються, то пояснення дуже широке Конкретно стоїть питання по накопиченю перги в сімї, чиї ознаки домінують - трутня чи матки Я думаю цей факт ще не встановлений Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 37 минут назад Share Опубликовано 37 минут назад 1 час назад, Rty сказал: Зараз і немає думки щось будувати на сонях.Що в ньому змінилося?Раніше в лежаки пхав,куди хотів і все будувалися шаленим темпом. В ньому нічого не змінилось. Змінилась кормова база. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 33 минуты назад Share Опубликовано 33 минуты назад 2 години тому, пасічник Ігор сказав: СУПЕР!!! Саме в яблучко!!! Як казав один промисловий пасічник, який годував один точок ГФС, а інший нормальним цукровим сиропом:''Бджола стала якась інша, набагато слабша!!! Цей точок дав меду майже в половину менше, ніж точки на цукрі!'' Це не коректне порівняння. Якби він рівняв сім'ї на одному точку, то було б інше діло. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 28 минут назад Share Опубликовано 28 минут назад 2 минуты назад, yu1986ra сказал: Я думаю цей факт ще не встановлений Все встановлено давно. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій.В Опубликовано 10 минут назад Share Опубликовано 10 минут назад 1 час назад, Rty сказал: Зараз і немає думки щось будувати на сонях.Що в ньому змінилося?Раніше в лежаки пхав,куди хотів і все будувалися шаленим темпом. Можливо це не в соняху проблема а в вощині... Чув до війни таку точку зору що якщо довше навощена вощина її краще будують. В мене було з 22 року навощено 30 рамок гніздових вощина наша місцева Олександрійська, також зимою купив 30кг гніздової та пачку рутовської для полурамок виробник ТУПОТА, всю вощину свіжу відбудовували що гніздову що магазину ідеально при тому майже не будували трутової комірки, а всю вощину що з 22 року навощина почали вигризати виносити і будувати заново Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.